Search

joi, 3 martie 2011

FBI pe urmele lui Băsescu! Se confirmă acuzaţiile : "Trafic de arme"? In acest timp, economia României se prăbuşeşte...

Presedintele este considerat "un scut pentru retelele teroriste" * Obama a fost informat despre traficul de armament pe care-l face Romania cu tari arabe indizerabile * Reteaua pune in pericol integritatea viitorului scut antiracheta din Europa * Joe Biden catre Basescu: "Barack Obama va vorbi cu viitorul presedinte al Romaniei!" * Tradus din limbaj diplomatic asta inseamna: "Pa!" * In cele ce urmeaza - lista agentilor acoperiti arabi ce actioneaza nestingheriti pe teritoriul Romaniei, care a ridicat suspiciuni intre congresmenii SUA * O retea care colaboreaza strans cu agentii SRI si despre care Comunitatea de Informatii n-a facut vorbire niciodata * Filiera cu legaturi in zona Omar Hayssam, cap de pod al retelelor teroriste


Nota - Amintim ca informatiile despre traficul cu arme patronat prin filiera Basescu au fost facute publice, in premiera, de catre Agentia de Investigatii Media, pe data de 26.10.2009, orele 18.45 , cu o zi inainte de declansarea scandalului mediatic. In supratitlul articolului avertizam despre "Culisele unui scandal diplomatic gata sa explodeze". Iata ca a explodat!


Download raport UNIDIR

P
rezentam in cele ce urmeaza culisele unui scandal diplomatic. Explicatia de ce n-a fost primit Traian Basescu la presedintele SUA, Barack Obama. Fapt uimitor, pentru ca la inceputul mandatului sau, Basescu se declarase un sprijinitor al axei Washington-Londra-Bucuresti. Nu scandalul "marelui licurici" a fost cel care i-a pus bete-n roate. La recenta vizita in Romania a lui Joe Biden, dupa vizita de la Cotroceni, vice-presedintele SUA a declarat: "Barack Obama se va intalni cu viitorul presedinte al Romaniei!". Un mesaj clar: SUA nu-l doresc pe Basescu presedinte, ci prefera pe cineva din opozitie. Sursele Agentiei spun ca n-ar fi vorba de Mircea Geoana - in ciuda faptului ca actualul presedinte al PSD a fost ambasador in SUA -, ci preferatul ar fi Crin Antonescu.Conform documentelor Agentiei, Raportul UNIDIR (care poate fi descarcat mai sus si care a fost trimis si Ambasadei Romaniei din Washinghton, vezi scrisoarea de mai jos),Traian Basescu este considerat de administratia americana unul dintre sustinatorii, indirecti, ai terorismului. Concluzia consta in faptul ca 50 de membri ai Camerei Reprezentanţilor au trimis o scrisoare către preşedintele Barack Obama, considerand invazia de arme romaneşti ca un pericol major pentru securitatea SUA. Si faptele vorbesc de la sine. Doi directori FBI s-au deplasat, in aceasta toamna la Bucureşti. Astfel, directorul Biroului de Relaţii Internaţionale al FBI, Sean Joyce, şi cu directorul Diviziei de Criminalitate Informatică din cadrul FBI, Shawn Henry s-au intalnit cu procurorul general, Laura Codruţa Kövesi. Desi nu a transpirat mare lucru din intalnirea acestora, AIM a aflat ca unul din subiectele discutate a fost contrabanda de arme romaneşti. Neoficial, inca, s-a mentionat faptul că regimul Băsescu a devenit "un scut pentru terorismul internaţional". Iar de la acest scut, la Scutul Antiracheta din Europa sunt incompatibilitati majore.

Siria si Palestina, tari prietene
Acum un an, Traian Basescu vizita Siria. Din delegatia oficiala lipseau si premierul si ministrul de externe, fiind in schimb prezenta sotia sa, Maria. Deplasarea viza restabilirea contactelor economice. Este stiuta relatia de bun parteneriat dintre Romania si Siria, din punctul de vedere a exportului, respective importului de arme. Izolată multă vreme pe plan diplomatic, Siria a revenit în ultimul timp în atenţia statelor Uniunii Europene după ce preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a invitat pe omologul sau al-Assad, in ciuda criticilor opiniei publice, la Ziua Franţei. La festivităţile de pe 14 iulie de pe Champs Élysées, al-Assad a fost asezat de protocolul francez alături de Traian Băsescu. Tot atunci, seful statului roman a declarat că a avut o scurtă intalnire bilaterală cu omologul sau sirian, fara a preciza subiectul discuţiei. Presa internationala a relevant faptul ca  Bashar al-Assad conduce la Damasc, un regim autoritar. Mai mult, asupra sa planeaza si suspiciuni in legatura cu implicarea Siriei in atentatul terorist asupra fostului premier libanez Rafic Hariri.Nu cu mult timp in urma, presedintele Traian Basescu s-a intalnit, in timp ce se afla la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas. In cadrul discutiilor, presedintele si-a exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi burse pentru studentii palestinieni, pentru a ajuta la reconstructia teritoriilor palestiniene. Se doreste astfel, revenirea in masa a studentilor palestinieni in Romania, ca pe vremea lui Ceausescu, atunci cand, acestia aveau si baze de antrenament pentru lupta terorista.

Omar Hayssam eliberat sa nu vorbeasca
O alta legatura a lui Basescu cu terorismul este faptul ca acesta a jucat un rol important in scenariul rapirii jurnalistilor romani in Irak. Chiar Omar Hayssam, urmarit international pentru o condamnare de 20 de ani, sustine ca in timpul crizei s-a intalnit de doua ori cu presedintele Romaniei. Doctorul Mohamad Yassin fiind cel care a intermediat intalnirea. Omar a declarat ca a fost pus de presedinte sa trimita niste bani in Irak. Sirianul mai spune ca a fost interogat, in aprilie 2005, de SRI, la o locatie din Padurea Baneasa, loc in care a mai fost dus din arestul penitenciarului Rahova (in timpul arestului sau), la ordinul presedintelui Basescu. Atunci i s-a cerut sa declare ca face spionaj in Romania in favoarea Siriei. Se stie ca Haysam a fost ajutat de serviciile secrete sa paraseasca Romania, precum si faptul ca al doilea terorist din cazul rapirii jurnalistilor, Munaf, a fost predat de ambasadorul nostru in Irak, Mihai Stuparu, medaliat de doua ori de seful statului.

Traficul de arme, politica de stat
Ziaristul roman, care traieste la New York, Robert Horvath, a scris un material documentat, sub titlul “Basescu, umbrela pentru teroristii arabi”, care scoate la iveala faptul ca presedintele este “un bun prieten” al teroristilor. Mai mult, acesta sustine ca exista un adevarat “clan” Basescu care se ocupa de spargerea embargourilor si sanctiunilor ONU. Astfel, cantitati uriase de arme au curs spre Sudan, Nigeria, Libia, Palestina, Iordania etc. Nu trebuie sa mai spunem, se stie deja, ca fratele presedintelui, Mircea Basescu a fost amestecat in traficul de armament, dezvaluire furnizata de jurnalistul Sorin Rosca Stanescu (amanunte se pot citi pe siteul acestuia - www.sroscas.ro). Actualmente, SRI a luat la puricat activitatea lui Mircea Basescu, asteptand rezultatul alegerilor din noiembrie, pentru a sti cum sa se pronunte. Cu putin timp in urma Traian Basescu declara ca: "Uitati-va cum se vorbeste despre stat, uitati-va ca sunt ticalosi care si-au permis sa-l acuze de terorism pe seful statului, numai pentru ca primesc doi bani de afara sau dinauntru. Uitati-va ca vedeti in fiecare seara aproape la talk-showuri: "Mi-e scarba de Romania, de stat, de institutii". Cu toata aceasta imensa “scarba”, Basescu s-a grabit sa mai candideze pentru inca un mandat la Cotroceni. Bani multi, pentru campania electorala a actualului presedinte, provin din traficul de arme si de tigari. Amintim aici nume precum, Stanisoara, Videanu, Berceanu si Blaga. Fara a mai vorbi de oameni din esaloanele 2 si 3 ale partidului lui Basescu.

Amnesty International a acuzat Romania de trafic cu arme
Anul trecut, un raport al Amnesty International acuza Romania, de  livrari de arme catre Coasta de Fildeş şi Irak. Raportul, intitulat "Blood at the Crossroads: Making the case for a global Arms Trade Treaty", scotea in evidenta faptul ca ţara noastră ar fi vandut patru elicoptere Puma 330, in tara africana, şi diferite arme in Irak, in 2005. În introducerea raportului, Amnesty International (A.I.) se vorbeşte despre "practica iresponsabila a transferurilor de echipamente militare si de securitate", care afecteaza vietile a milioane de oameni, militand pentru incheierea unui tratat global pentru reglementarea comertului cu arme. Trebuie spus ca orice export de armament trebuie aprobat de CSAT si Agentia Nationala pentru Controlul Exporturilor (ANCEX). Dupa cum se stie, seful CSAT este presedintele statului, Traian Basescu. Iar in perioada incriminata, acesta se afla la Cotroceni.
Mihnea Talau

To: AMBASADA ROMANIEI
Washington,DC
Cristian GAGINSKY
Ministru-Consilier
22 OCTOMBRIE 2009
ROMANIA
Illicit brokering of SALW in Europe: lacunae in Eastern European arms control and verification regimes
THE MONZER AL KAASSAR – BASESCU CONNECTION (DEA Agent William Brown affidavit) EU member states are required to exercise “due diligence” when interpreting the Code of Conduct on Arms Exports. How was a notorious arms trafficker able to make deals with Bulgarian and Romanian defence companies, when these two countries had sought, and been accepted for, membership of the European Union—membership that carries as an obligation the strict observance of the EU Code.
US Drug Enforcement Agency
REPORT
Monzer al Kassar was sentenced on 25 February 2009 in the US District Court for Southern New York for agreeing to supply weapons to the banned terrorist organization FARC. He was convicted after a long sting operation conducted by the DEA, in which he was paid substantial sums of money to procure weapons, including sophisticated surface-to-air missiles. The weapons were to be purchased from the Romanian state arms company, Romarm, which, as far as the written records show, did not obstruct the sale. DEA Agent William Brown states in an affidavit that: al Kassar ultimately received more than $400,000 for the weapons deal, in funds represented to be FARC drug proceeds, but which in fact came from DEA undercover bank accounts al Kassar had repeated contact with his long-established arms suppliers in Bulgaria and Romania and he traveled to both countries to finalize arrangements to procure the weapons for the FARC.3 He continued by observing that the FARC allegedly wished to purchase the following items from al Kassar: 4,350 AKM assault rifles; 3,350 AKMS assault rifles; 200 RPK assault rifles; 50 Dragunov sniper rifles; 500 Makarov pistols; 2,000,000 rounds of 7.62mm x 39mm ammunition; 120 RPG grenade launchers; 1,650 PG-7V grenade rounds and 2,400 RGO-78 hand grenades.4
These items were notionally covered by an end-user certificate issued by the Nicaraguan government and were notionally for delivery by sea to a port in Suriname.5 Substantial sums of money began to be sent by the undercover agents of the DEA to bank accounts controlled by al Kassar and it is clear from the US court documents that al Kassar, in turn, successfully negotiated with Romarm and others to add surface-to-air missiles, including SA-7, SA-16 and SA-18, to the order.6 The Brown affidavit continues:
Al Kassar told [us] that he was in Bulgaria and traveling the following day to Romania in connection with the weapons deal.he would meet with the weapons manufacturers in Romania on May 11th. …I have confirmed through airline records that al Kassar … in fact entered Romania on May 10, 2007”.7 During his journey to Romania and Bulgaria al Kassar received quotations for prices from two defence companies: Armitrans8 (Bulgaria) and Romarm (Romania).9 Brown makes it clear that “some of the weapons had been procured by al Kassar from Romarm, a weapons manufacturer in Bucharest, Romania”.10 According to Brown, at one point “al Kassar indicated that he was in Romania, and that the weapons manufacturer was upset because al Kassar had promised them … money for the deal”.11 The DEA undercover agent “told al Kassar that the FARC had 3.5 million Euros in Romania to provide to the weapons manufacturer. Al Kassar indicated that the Romanian arms manufacturer would not be willing to receive the cash, so something else had to be arranged. because of the delay in payment, al Kassar himself had paid some of his own money to the weapons manufacturer”12 and emphasized that “he did not want to hurt his reputation with the weapons manufacturer”.13 Al Kassar also offered to provide an additional end-user certificate for the surface-to-air missiles “at a cost of 15 to 20 per cent of the total cost of the weapons listed on the certificate”.14 Illicit brokering of SALW in Europe three 2009. 37 Presumably to mislead Romanian government officials, al Kassar used an intermediary to procure the guns and ammunition from Romarm. This was Milan Djurovich of Trawl Services Limited, a company registered in the United Kingdom, but apparently with offices in Belgrade, Serbia. Paperwork found in the possession of al Kassar indicates that Milan Djurovich also used a company named Transtrade GmbH. It is from the Transtrade fax number that al Kassar received a fax with a Trawl letterhead for a meeting on 11 May 2007 in Bucharest.15 Romanian export licence C32.7515 of 16 May 2007 issued to Romarm reports Trawl Services Ltd as the broker.16 A copy of a contract between Trawl Services and Romarm was also found in al Kassar’s possession.17 The handwritten notes on the back of the document give an indication of the profit that al Kassar was intending to make. Djurovich planned to buy a variety of assault rifles (2,000 AKM and 2,250 AKMS), machine guns (200 RPK) and sniper rifles (50 Dragunov) from Romarm for US$ 607,000, which he would sell to Abu Munawwar (al Kassar18) for US$ 920,000. Al Kassar would sell these weapons to the FARC for US$ 2,005,000.

Pe langa cele prezentate mai sus, informatiile din surse anonime confirma faptul ca scandalul traficului de arme este departe de a se fi incheiat... toate acestea pe fondul unei prabusiri a economiei si o scadere dramatica a rezervelor valutare... (click pe linkuri pentru informatii suplimentare):
Informatorul spunea...
Traian Băsescu nu poate ocoli întîlnirea cu directorul FBI Sean Joyce. Informaţii de ultimă oră arată că FBI este la un pas de blocarea conturilor acestuia, aflate în bănci americane. Aici sînt depuse aproximativ 150 de milioane de dolari. Surse din Serviciile Secrete ne-au dezvăluit că ameninţarea subtilă a americanilor, privind posibilitatea blocării conturilor deţinute de Traian Băsescu la bănci de pe teritoriul SUA, i-a creat o stare de nervozitate accentuată Pacientului Naţiunii, care a fost supărat, irascibil şi panicat toată ziua de marţi. După ce a avut o discuţie secretă cu Florian Coldea, ce a durat mai bine de două ore, Chiriaşul de la Cotroceni a luat hotărîrea de a-i acorda oficialului american audienţa dorită, urmînd ca, de comun acord, să fie fixat şi momentul acesteia. În acest sens, pe canale discrete, Băsescu şi-a făcut cunoscută deja disponibilitatea de a răspunde cererii americanilor, urmînd ca aceştia să-i propună un interval în care directorul FBI va fi în România. Conform informaţiilor noastre, una dintre concluziile pe care Traian Băsescu şi le-a însuşit după discuţia avută cu Florian Coldea a fost aceea că, dacă nu dă curs cererii, s-ar putea trezi cu blocarea respectivelor conturi, iar dacă va contesta decizia, cel mai probabil va izbucni un scandal internaţional.
Este vorba de 3 conturi, care, împreună, însumează cca. 150 de milioane de dolari, o sumă mică în raport cu banii lui Traian Băsescu depuşi în alte ţări. Conturile au fost deschise în SUA, în perioada 1995-1997, şi au fost alimentate de-a lungul timpului, pînă în 2004, din diverse surse, în principal comisioane din afacerile oneroase patronate atîta timp cît a ocupat funcţiile de ministru al Transporturilor şi primar al Capitalei.
3 martie 2011, 02:17

3 martie 2011, 02:48

3 martie 2011, 02:51

3 martie 2011, 04:25

Cititi si urmatoarele materiale:
Basescu la un pas de inculpare pentru....
Denunt penal impotriva presedintelui Romaniei
Basescu si Al-Quaeda?!
Datoria reala a Romaniei: 140 miliarde euro!
Basescu a trimis arme ilegal catre Iran
Basescu a trimis ilegal arme catre Iran (update)
Traian Basescu a luat bani de la FNI
Date oficiale: Guvernul Boc a distrus economia Romaniei
FMI i-a condamnat pe romani la foame, pe baza unor date FALSE!
Traian Basescu pus sub acuzare pentru trafic de arme
WikiLeaks: Cablu: Basescu si terorismul
WikiLeaks: Cablu: Basescu si terorismul (II)
Conexiunea criminala: Basescu-Bout-Reyes
Conexiunea criminala: Basescu-Bout-Reyes (II)
Raport secret CIA: Traian Basescu spion rus
Traian Basescu si traficul de arme
Blaga ameninta ca va face publice conturile lui Basescu
Cable 09STATE15881: implicarea lui Băsescu in acte de terorism!
Musamalizarea dosarelor de spionaj - Dosarul din biroul lui Basescu

Basescu si echipa terorista de la World Trade Center

Din nou despre afacerile cu arme ale lui Traian Basescu
Contrabanda internationala de arme, Noua Ordine si Romania
Inca o dovada: Basescu si traficul de arme
WikiLeaks.ro documente
Urmariti si materialul video:

10 comentarii:

  1. MATERIALUL ESTE CORECT DAR LIPSESTE DESTINATORUL SCRISORII CATRE AMBASADA ROMANA .....ZIARISTUL ROBERT HORVATH DIN NEW YORK.
    SPER SA NU SE MAI REPETE PLAGIEREA MATERIALOR.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pt Robert Horvath3 martie 2011 la 08:09

    Robert, nu mai scrie cu litere majuscule incontinuu... ca de aia nu ti se preiau materialele de catre siteuri si bloguri! Tu nu vezi ca ai materiale interesante, dar le postezi oribil pe blogul tau ( Robert Horvath)?! Tu crezi ca sta cineva sa le scrie din nou? Se iau cu copy&paste si se pun ... de aia nu ti se preiau materialele!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e nimic nou sub soare.
    Multe tari vand arme arabilor, inclusiv Franta, Italia, Rusia, Marea Britanie,China,chiar si SUA.
    De unde credeti ca au arabii atatea arme?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,promit ca te ajut financiar pentru a continua prezentarea de spectacole cu caracter profund-social!

      Ștergere
  4. UK, Franta, Rusia sunt suparate ca romanii le fac concurenta pe piata armelor. Cele mai mari democratii ale lumii traiesc din sangele saracilor din tarile lumii a treia, si prospera economic din supra-exploatarea muncitorilor din tarile sarace in timp ce tipa in gura ca mare ca ei sunt pentru drepturile omului, democratie, fraternitate, libertate, prosperitate.

    Vor face multe pentru a-si elimina concurenta.
    Tot multe vor face si romanii din opozitie: vor scrie pe blog-uri, in ziare, vor trimite scrisori in USA, UK, Franta ca sa-i ingroape pe cei care sunt azi la putere. Nimic nou sub soare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum adica "Ziaristul roman, ..., Robert Horvath" ?De unde pana unde roman? horvat = croat in limba maghiara!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. E maghiar de la Deva, dar are cetatenie dubla adica romana si americana. Sta demult in USA

    RăspundețiȘtergere
  7. Despre implicarea FBI si CIA in Romania27 martie 2011 la 13:30

    Wikileaks detine cablogarame in care reprezentanţii Ambasadei SUA relatează, într-o telegramă din 2009, vizita directorului FBI Robert Muller în România, notând că la întâlnirea cu acesta preşedintele Traian Băsescu ar fi spus că şi-ar dori să vadă o prezenţă FBI în România la fel de robustă ca cea a CIA....
    WikiLeaks detine o telegramă din 2009 clasificată "Secret", în care reprezentanţii Ambasadei SUA relatează vizita efectuată de directorul FBI Robert Muller în România...
    De ce nu se spune nimic despre asta in presa? Doar aici am gasit cateva informatii despre implicarea CIA si FBI in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare de tot materialul! Am descarcat si aia de la link si m-am canonit sa citesc in engleza tot. problema e ca basistii nu inteleg si nu vor sa vada cate de multe dovezi sunt ca Basescu e corupt pana in maduva oaselor la fel si pdl si toti de la putere de acuma!

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source