Search

marți, 17 ianuarie 2012

Băsescu vinde zăcămintele de cupru in valoare de 5 miliarde Euro cu... 46 milioane.... conform Codului Penal este "subminare a economiei nationale"!

Un material publicat sâmbătă, 5 noiembrie 2011 pe siteul Surse.org

A dat roade insistența cu care Traian Băsescu a ordonat guvernului său să privatizeze și să redeschidă chiar din acest an exploatările miniere la care activita­tea fusese suspendată. Luna trecută guvernul Băsescu-Boc a hotărât să vândă pe nimic cuprul României. 46 milioane euro e prețul cerut de guvern pentru zăcământul de cupru de la Roșia Poieni, cea mai mare rezervă de cupru din Europa, a cărei valoare reală este de 5 miliarde euro.
Ministerul Eco­nomiei condus de inexistentul Ion Ariton a luat act de dorințele stăpânului de la Cotroceni și a demarat la jumătatea lunii octombrie procedurile de privatizare a companiei Cu­pruMin Abrud.
Astfel, Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) - instituție aflată în subordinea Ministerului Economiei, a anunţat că preţul de vânzare al întregului pa­chet de acţiuni (100%), evaluat la a­pro­ximativ 200 de milioane RON, adică aproximativ 46 de milioane euro. O sumă infimă în raport cu valoarea zăcământului de la Abrud care se ridică la 5 miliarde de euro!
Trebuie spus că ministerul lui Ariton nu a făcut nicio precizare referitoare la soarta imenselor datoriile ale companiei. Cupru Min avea datorii, anul trecut, de cel puţin 71,5 milioane de lei că­tre bugetul statului şi de 6,7 mili­oane de lei către furnizorul de elec­trici­tate, pe care le-a eşalonat până în 2016. La fel nu s-a spus niciun cuvânt despre litigiul pe care statul îl are cu fostul concesio­nar al exploatării, litigiu care s-ar putea finaliza cu o despăgubire de 19 milioane de euro, pe care firește că tot sta­tul român o va achita.
Cât despre posibilii investitori money.ro scrie într-un articol publicat acum două zile, că statul român a primit 10 scrisori de intenţie de la companii interesate de CupruMin, printre care şi de la canadienii Barrick Gold, liderul mondial pe producţia de aur, şi Mineco Elveţia, compania care deţine Moldomin, celălalt producător de cupru din România.
Nu trebuie omis încă un aspect extrem de important. Anume că exact ca la Roşia Montană, marea problemă a celor care vor pune mâna pe cuprul de la Abrud va fi legată de protecţia mediului. Exploatarea de la Roşia Poieni este în momentul de faţă o mare amenințare pentru protecția mediului, din cauza celor trei ia­zuri de decantare dezafectate de aproape 30 de ani.
Specialiștii în domeniul mediului spun că dacă se va reuși, așa cum cere Băsescu, privatizarea și redeschiderea rapidă a minei de cupru de la Roșia Poieni, acela va fi semnalul și pentru demararea exploatării aurului de la Roșia Montană de către cei de la Roșia Montană Gold Corporation.
Consultati si materialele grupate sub eticheta:
wikileaks romania basescu mafia
WikiLeaks.ro documente

15 comentarii:

  1. Este foarte grav.Pe stia chiar nu-i poate opri nimeni.Ne otravesc cu buna stiinta ,doar pentru a-si umple buzunarele sa-si asigure guvernarea in continuare?Tara asta nu-i a lor ,nici a noastra ,ci am imprumutat-o de la urmasii nostrii,ca atare trebuie sa le dam ce le apartine, in bune conditii.Fara poluare,fara a-i lipsi de sansa ,de a putea sa apeleze la niste rezerve naturale (care le si ne apartin de drept date de dumnezeu) numai in caz de nevoie,etc.CHIAR NU-I OPRESTE NIMENI?Pina si Iliescu nu si-a permis sa faca ce au facut astia ,asa pe fata ,fara pic de jena.Astia au praduit intr-un an ct FSN si PSD la un loc in 20 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Greva împotriva PIPA și SOPA, 18 ianuarie 2012

    Echipa DEX online a decis să participe la greva împotriva PIPA și SOPA din 18 ianuarie 2012 prin afișarea unui mesaj informativ pe toate paginile site-ului.
    Ce sunt PIPA și SOPA

    PIPA sau PROTECT IP (Actul pentru Prevenirea Pericolelor Online Reale la adresa Creativității Economice și Furtul Proprietății Intelectuale) este un proiect de lege propus în Senatul Statelor Unite Ale Americii care ar da guvernului SUA și deținătorilor de drepturi de autor puteri fără precedent asupra site-urilor bănuite că încalcă aceste drepturi, inclusiv asupra site-urilor aflate în afara SUA.

    Votul pentru aprobarea PIPA se va desfășura pe 24 ianuarie 2012.

    SOPA (Actul pentru Stoparea Pirateriei Online) este o versiune similară a legii propusă în Camera Reprezentanților din SUA.

    Pe 15 ianuarie 2012, audierile privind SOPA au fost amânate până la „ajungerea la un consens” cu privire la ce se dorește de la o astfel de lege.
    Ce este greva împotriva PIPA și SOPA

    Propunerea acestor legi a stârnit un val de proteste în rândul companiilor de tehnologie și al utilizatorilor de rând din SUA. Site-ul sopastrike.com a organizat o grevă pe data de 18 ianuarie 2012. Site-urile care doresc să participe sunt îndemnate să se închidă și să afișeze doar un mesaj de protest. Printre cele mai mari nume care participă sunt Wikipedia, Fundația Pentru Software Liber, Wordpress, Reddit, Mozilla și FailBlog.
    PIPA și SOPA sunt rele

    RăspundețiȘtergere
  3. PIPA și SOPA sunt rele

    Aceste legi își propun să oprească încălcarea online a drepturilor de autor, dar în forma lor curentă ele vor îngrădi exprimarea liberă pe Internet, vor îngreuna inovația tehnologică și vor deschide breșe grave de securitate.

    PIPA și SOPA prevăd mijloace multiple prin care site-urile suspectate de încălcarea drepturilor de autor pot fi oprite:

    Obligarea furnizorului de internet să înceteze găzduirea site-ului;
    Obligarea motoarelor de căutare (Google și celelalte) să ascundă referințele către site din paginile de rezultate;
    Obligarea serviciilor de plată, cum ar fi Google AdSense și PayPal, să înceteze plățile către site;
    Revocarea înregistrărilor DNS. Astfel, atunci când cineva tastează adresa site-ului, browserul nu va mai ști adresa numerică corespunzătoare pentru a se putea conecta la site.

    Toate aceste măsuri ar face mai mult rău decât bine, pentru că ar duce la crearea de piețe negre pentru găzduire, servicii de plată și DNS. De exemplu, inevitabil ar apărea servere DNS care ar promite utilizatorilor acces la întregul Internet, nu doar la cel cenzurat. Dar aceste site-uri, din nepricepere sau cu bună știință, ar deschide porți spre site-uri cu software malițios care ar infecta calculatoarele care le accesează.

    Site-urile sociale (de exemplu, Facebook sau YouTube) ar fi obligate să supravegheze activitățile utilizatorilor lor. În prezent, site-urile beneficiază de un refugiu (safe harbor) prin care ele nu sunt responsabile de documentele încărcate de utilizatorii lor (muzică, filme, fotografii). Site-urile trebuie doar să ofere o metodă prin care deținătorii de copyright să poată identifica și șterge documentele care încalcă drepturile de autor. Dar dacă PIPA și SOPA ar trece, clauza de refugiu ar fi desființată. Într-un scenariu extrem, Facebook ar putea fi închis imediat ce unul dintre utilizatori încarcă o fotografie asupra căreia nu deține drepturile.

    Chiar și o singură legătură (link) către un site găsit vinovat este un motiv suficient pentru închiderea site-ului și acționarea în judecată a deținătorului.

    Dacă un utilizator încarcă pe un site un clip cu cățelul său, iar în fundal se aude la televizor un cântec acoperit de drepturi de autor, întregul clip încalcă aceste drepturi și va fi șters de pe site. Utilizatorul poate fi, într-un caz extrem, trimis la închisoare.

    Toate aceste lucruri se pot întâmpla fără un proces la tribunal și fără dreptul la apărare. Un mandat de la un judecător este suficient pentru a impune toate măsurile necesare pentru închiderea unui site.
    Propagandă

    Proiectele de lege sunt susținute de deținătorii de copyright, în special de trusturile de distribuție a filmelor și muzicii din SUA. Din interese financiare, ele trec peste avertismentele armatelor de experți în securitate cu privire la breșele de securitate pe care aceste legi le-ar deschide. Aceste proiecte solicită, fără niciun aviz tehnic, reconstruirea din temelii a unor mecanisme esențiale ale Internetului, cum ar fi serviciul DNS.

    Textul legilor abundă în termeni de propagandă:

    RăspundețiȘtergere
  4. Proiectele de lege sunt susținute de deținătorii de copyright, în special de trusturile de distribuție a filmelor și muzicii din SUA. Din interese financiare, ele trec peste avertismentele armatelor de experți în securitate cu privire la breșele de securitate pe care aceste legi le-ar deschide. Aceste proiecte solicită, fără niciun aviz tehnic, reconstruirea din temelii a unor mecanisme esențiale ale Internetului, cum ar fi serviciul DNS.

    Textul legilor abundă în termeni de propagandă:

    Proprietate intelectuală -- Folosirea acestui termen evită consultarea societății și induce ideea greșită că am răspuns deja la întrebarea dacă un document este „proprietate” sau nu. Acest termen nu are niciun sens, ci acoperă o gamă largă de concepte foarte diferite: drepturi de copiere, patente, mărci înregistrate etc. În plus, el conduce mintea ascultătorului spre noțiuni de proprietate fizică neaplicabile unor bunuri digitale.
    Piraterie -- Copierea unui document este echivalată, în mod parșiv, cu atacarea unei nave și omorârea oamenilor.
    Operă protejată -- Drepturile de copiere nu protejează o operă. A proteja înseamnă a feri de daune sau de distrugere. O operă nu este distrusă dacă se fac mai multe copii ale ei; chiar dimpotrivă.

    Noțiunea de proprietate în lumea digitală este fundamental diferită de noțiunea de proprietate în lumea fizică. În lumea fizică, dacă eu îi iau un obiect cuiva, acela nu îl mai are. În lumea digitală, dacă eu fac o copie după documentul cuiva, amândoi avem câte o copie perfectă, iar originalul este neafectat. Din această cauză, copierea digitală trebuie judecată de la zero, pe baze etice complet noi, nu respinsă a priori printr-o analogie simplistă și nejustificată cu furtul fizic.

    Legile trebuie să se conformeze eticii, nu invers. O lege care îi incriminează pe 58% din cetățenii unei țări este o lege care a pierdut contactul cu pulsul societății.
    De ce am aderat la această grevă

    La prima vedere, decizia noastră de a incomoda serios accesul utilizatorilor noștri este exagerată. La urma urmei, este vorba despre o lege dată în altă țară. Chiar dacă utilizatorii noștri ar dori să se implice, ei nu au niciun cuvânt de spus în procesul legislativ al SUA, nu?

    Nu chiar. Dacă PIPA și SOPA trec, ne putem aștepta la presiuni din partea concernelor de media din SUA pentru adoptarea de legi similare și în Uniunea Europeană. Dacă vreodată va veni momentul ca și dumneavoastră să vă implicați pentru prevenirea unei catastrofe similare în Europa, dorim să vă ajutăm să fiți pregătiți și informați. Vă încurajăm să înțelegeți ramificațiile unei astfel de legi și să observați cum protestează o națiune care prețuiește și militează pentru libertățile civile.

    Având în vedere că 99,5% dintre utilizatorii noștri se situează în afara jurisdicției SUA, am ales să nu închidem complet site-ul și am optat pentru varianta mai puțin drastică de a publica un mesaj de protest pe fiecare pagină.
    Bibliografie

    RăspundețiȘtergere
  5. Pagina Wikipedia despre PIPA
    Pagina Wikipedia despre SOPA
    Un videoclip care discută pericolul în care se află Internetul
    O cronologie a evenimentelor legate de PIPA și SOPA
    Poziția oficială a Wikipedia
    Un îndemn la acțiune din partea EFF (Fundația Frontierei Electronice)

    Desc

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca Patapievici o sa o incurce cu Basescu. Patapievici si ceilalti filozofi ai Securitatii l-au invatat ca oricat isi bate joc de oameni, romanii nu vor reactiona.

    Cred ca Basescu o sa ii sara in capul lui Patapievici, ca l-a invatat aiureli.

    RăspundețiȘtergere
  7. avem nevoie de manifestatii CU CONDITIA CA LUPTA SA FIE IMPOTRIVA F.M.I SI A BANCII MONDIALE asa cum fac americanii la ora actuala.ASA SA FIE!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. daca ei vand cu 46 milioane in buzunarul lor cata spaga intra ? nu s-au saturat sa tot imparta pomana din bucati din tarisoara asta ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat e de trist ...daca e adevarat este trist ,foarte trist!Tradatori au fost si vor fi,pacat pentru ca nimeni nu e vesnic...deocamdata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Bogat si sarac." Bogatule,mana intinsa a saracului este de fapt Mana Lui Hristos care te cheama la Mantuire.

      Ștergere
  10. Actorul Vasile Butnaru:"Bogat si sarac" Bogatule,mana intinsa a saracului este de fapt Mana Lui Hristos care te Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere
  11. Destul domnule Basescu!
    Postat de Silviu Craescu în Iulie 20, 2011 la 11:00amVezi blog.Va cer sa desființați serviciile secrete si sa dati informațiile si tara direct pe mâna CIA!
    Astazi in Romania democrata a lui Traian Basescu, orice solicitare despre numarul de angajati ai serviciilor secrete este ignorata. Nici la Institutul National de Statistica nu exista nici o informatie. Serviciile secrete ignora orice control institutional si se p.. efectiv pe legile privind transparenta informatiilor de interes public. Iar putinele cifre pe care le stim, vin doar de la cateva persoane care au avut acces in sistem - unii sefi de servicii si cativa parlamentari din comisiile de specialitate (care de obicei tin cu dintii de anonimatul lor!).
    Ce va opreste domnule Basescu ca institutiile statului sa anunte in mod correct si public datele reale: care e salariul mediu; cati angajati sunt in realitate la STS, SPP, SRI, SIE, 0215, Ministerul Justitiei, spionaj military, s.a.m.d. Adica ofiteri activi + personal administrative + colaboratori externi! Ca sa stim exact cat ii platim si sa nu mai fie speculatii?
    De ce in SUA se poate sti si in Romania e secret?
    Neprimind nici un raspuns la aceste intrebari , ma intreb :Ce-i aia Parlament, guvern, Președinte, Constituție, servicii secrete? La ce bun toate astea? Vi se pare că România mai e o țară?
    Personal cred ca România e o firmuliță ajunsă în faliment. Și ca orice firmuliță, are nevoie de un director nou, care să o redreseze și să taie în carne vie. Adică de un guvernator străin. Iar aliații noștri americani acum (dusmanii dumneavoastra) se vor ocupa bucuroși de securitatea României – au mai făcut-o în destule țări, în ultimii 50 de ani la fel cum inainte de 89’ se ocupa de securitatea Romaniei si Rusia prin Tratatul de la Varsovia! Dar numai CIA fosta dumneavoastra prietena si sustinatoare a devenit expertă în vânarea comuniștilor!
    Astazi am putea sa facem economii enorme si să le plătim acestor agentii americane doar un sfert din banii pe care îi toacă azi serviciile secrete românești fara sa avem nici un rezultat deoarece chiar si U.E. considera ca numai „Străinii” sunt singurii care pot securiza frontiera Uniunii Europene – nu poliția și vameșii români, cei mai corupți din lume! Cu securiștii noștri șpăgari, nu prea văd șanse să fim admiși în Schengen.
    Nici chiar în UE nu mai suntem tolerați!
    De aceea domnule Traian Basescu va intreb :
    1) De ce să mai plătim instituții secrete care nu ne mai folosesc( sau poate va folosesc doar dumneavoastra pentru a va sustine la putere)?
    2)De ce să mai existe statul român?
    Oricum, pentru imensa majoritate a românilor, statul român deja a dispărut. Deja aproape 3 milioane de români au plecat din țară legal (conform Băncii Mondiale). Iar numărul celor ilegali (muncitori, cerșetori, hoți, curve), este cel puțin dublu.
    România a ajuns de pildă cel mai mare exportator de prostituate din Europa . Și din cei rămași în țară, 90% ar pleca și mâine dacă și-ar găsi ceva de lucru!
    In anul 2012 Romanul e ca si cainele caruia-i arunci batul, trebuie numai sa simulezi ca-l arunci, ca si a si luat-o la fuga…si se mai mira cineva ca avem 1 informator/securist la 40 de cetateni…
    Romania la ora asta nu mai e un stat guvernat de legi, asta e sigur, Se vede cu ochiul liber. Nu mai e valabila nici o lege. Nici un cuvant de azi pe maine, nu mai e valabil.
    Zilnic mereu vedem ca exista o prabusire controlata a Romaniei, prin faptul ca e un haos din lipsa de informatii sau uneori din prea multe si atent controlate, aruncate opiniei publice.
    Deci domnule Traian Basescu: ori imi raspundeti la intrebari , ori va dati in mod decent demisia!

    Silviu Craescu

    RăspundețiȘtergere
  12. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,eu ma multumesc si cu 46 milioane de euro!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,din acest comision am sa-ti ofer doar trei milioane de euro pentru a continua sa prezinti spectacole cu caracter profund-social!

      Ștergere
  13. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,invata-te de la mine cum se atrage prosperitatea si abundenta in viata personala!Nu umbla cu capul in nori!Nu fi visator!Coboara-te pe pamant!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source