Search

marți, 14 decembrie 2010

WikiLeaks : Cablu: Basescu si terorismul (II)


WIKILEAKS : CABLU ….AMBASADA SUA LA LONDRA
(documentul complet aici, click link)

Zecile de mii de victime ale teroristilor din Irak s-ar putea sa fi fost omorate chiar de gloante romanesti, produse intre 2004 s 2008i care se vand ieftin pe piata neagra, soune un cablu trimis catre departamentul de stat Zecile de mii de victime ale teroristilor din Irak s-ar putea sa fi fost omorate de gloante romanesti, produse intre 2004 si 2008 care se vand ieftin pe piata neagra, preluat, ieri, de presa internationala.
Gloante aduse din Irak au fost analizate de specialisti britanici, care au constatat ca ele au fost produse ”in Romania si Rusia”,Un asemenea cartus nu costa decat 30 de centi americani, astfel ca viata unui irakian ucis nu valoreaza mai mult de 2,40 USD – pretul celor opt gloante trase in medie pentru fiecare om ucis, arata calculele britanicilor. In ciuda acestui cost derizoriu, profitul pe care il obtin traficantii la fiecare cartus vandut poate fi si de 550 la suta. Una dintre cauzele pentru care castigurile sunt atat de mari este faptul ca mai multe tari din Europa de Est au inca stocuri uriase de munitie. Romania este citata, pe baza unor statistici ONU, ca avand un surplus de 100.000 de tone de munitie, utilizabila cel putin 20 de ani daca este pastrata in conditii corespunzatoare. O parte importanta din aceasta ar fi destinata armelor usoare, fiind de maxim interes pentru traficanti, Comform legilor romane exporturile de arme ,,,,sunt responsubolitatea Presedintelui Traian Basescu. Premierul Boc a negat i de la Bruxelles orice posibil ”export de armament al Romaniei catre tari incluse in randul statelor teroriste (desi nimeni nu mai califica astfel Irakul, privit, cel mult, ca o victima a terorismului – n.r.)”, promitand ca va verifica datele din raport. Mentionez ca cazul este relatat intr-un raport ONU si a unui raport OXFAM
(...)
-----------------------
WIKILEAKS : BASESCU IN CENTRUL ATENTIEI
REPORTING AND COLLECTION NEEDS: ROMANIA
S E C R E T STATE 062395
NOFORN
EO 12958 DECL: 06/16/2034
TAGS PINR, KSPR, ECON, RO
SUBJECT: (S) REPORTING AND COLLECTION NEEDS: ROMANIA
Foreign use of Romania as weapons transshipment point. Details about weapons transportation, including associated firms, agents, modes, methods, routes, nodes, schedules, and communications. Details about organizations, groups, and individuals engage in sales of weapons or technologies to states that are hostile to US interests .
RASPUNS
ROLUL PRESEDINTELUI BASESCU IN TRANSPORT DE ARME
Principala sursa de arme este coruptia din cercurile militare aflate in jurul presedintelui Basescu, cunoscuta organizatie terorista araba, Al Queda, fiind activa si cu numeroase conexiuni în România.
Exista o crestere a comertului cu componente, produse si substante utilizate în procesul de fabricatie a armelor de distrugere în masa (chimice, biologice si nucleare).
Situatia actuala a industriei românesti este dificila si singura sansa de supravietuire ramâne exportul de arme “în zonele fierbinti” ale lumii prin spargerea embargoului si a acordurilor internationale .
Directia de Protectie si Securitate Militara (contraspionaj) si Directia de Investigatii Economice (în cadrul Ministerului de Interne) sunt responsabile daca aceste afaceri sunt în conformitate cu acordurile internationale si sa urmareasca daca transferurile de arme nu intaresc sau sprijina terorismul international. Serviciul de Informatii Externe este de asemenea mandatat pentru a verifica importatorii, destinatia finala a transferurilor de arme fiind verificata , prin atasatii militari din Directia de Informatii Militare, pe baza acordului cu autoritatile din tara importatoare.
Practic aceste servicii sunt în masura sa stie daca Guvernul roman sustine exportul ilegal, pe motive politice sau economice.
ORICE TRANSPORT DE ARME TREBUE SA AIBA APROBAREA SI SEMNATURA PRESEDINTELUI ROMANIEI.
Terrorist plans to attack US and other persons, facilities, or interests. Terrorist plans and efforts to acquire or transship chemical, biological, radiological, or nuclear weapons. Terrorist identities, motives, objectives, strategies, locations, facilities, command structures, links to other groups or states, associations with humanitarian or medical groups, use of forged and/or modified travel documents, telecommunication methods and modes, transportation, funding, finance and business operations, security, recruitment, and training. Indications of foreign entity, public, or local support for terrorists. Details about terrorist involvement in illicit drug and other criminal trade.RASPUNS
Romania a transportat arme catre Irak, Iran, Afganistan, Sudan, Rwanda, Somalia, Zair, incalcand angajamentele asumate
ROMANIA-URANIU PENTRU IRAN
Asistam la o crestere a comertului cu componente, produse si substante utilizate la fabricarea armelor de distrugere în masa (chimice, biologice si nucleare).
Conform unui raport secret, cinci persoane au încercat sa plaseze un kilogram de uraniu îmbogatit în schimbul unui miliard de lei.
Dason Liubov si Anatolie Cojocaru au adus în România uraniu din Republica Moldova, uraniu care a fost furat din fostele silozuri nucleare ruse.
Toader Ciuhan, Nelu si Ileana Bobeica au fost membrii români ai acestui lant al traficului international. Uraniu a fost ambalat într-un recipient de metal invelit in cauciuc, transportul urmand sa ajunga prin intermediari in Iran.
RACHETE VIA BUCURESTI-TEHERAN Se trimit spre Romania rachete sol-aer care ajung pe campurile de lupta din Irak si Afganistan, provenind din Transnistria, mai precis din depozitele militare ale fostei armate 14 rusa. Aceste arme sunt acum sub controlul fortelor paramilitare separatiste, care le vând pentru grupari criminale si teroriste din întreaga lume. Exista dovezi puternice ca unele atacuri cu bombe din Occident au utilizat explozibil din Transnistria. Este din ce in ce mai evidenta legatura dintre mafia moldoveneasca si mafia militara din jurul Presedintelui Traian Basescu.In concluzie Romania este un centru european
pentru traficul ilegal de arme si se desfasoara cu sprijinul autoritatilor romane. ” În spatele tuturor acestor oameni – care reprezinta legaturi dintr-o structura de tip mafiot – exista interese ascunse, care vizeaza mediile politice si economice românesti. Actiunile sunt concentrate in jurul cercurilor militare din jurul Presedintelui roman Traian Basescu, in timp ce serviciile secrete romanesti au scapat situatia de sub control”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Follow by Email