Search

duminică, 19 decembrie 2010

Conexiunea Criminala: Basescu - Bout - Reyes (II)

Dezvaluirile WikiLeaks, site-ul care a reusit sa intre in posesia a peste un sfert de milion de documente strict secrete ale Departamentului de Stat al SUA, se pot transforma si pentru Romania intr-o veritabila dinamita. Evident, nu atat documentele, cat informatiile consemnate acolo. Un exemplu de acest fel este un document despre care s-a scris mult pe platforma WikiLeaks.ro si RomaniaLeaks.ro, vizandu-l pe Viktor Bout, un om al serviciilor secrete rusesti. De ce fac aceasta afirmatie?
Pentru ca Viktor Bout, unul dintre cei mai mari si mai periculosi traficanti din lume, specialist in distribuirea de armament sofisticat in state supuse embargoului Natiunilor Unite ori Statelor Unite ale Americii, a lucrat, de-a lungul timpului, si cu parteneri romani. Mai mult chiar, a utilizat, cel putin in ultimii 20 de ani, in mod frecvent, aeroportul Henri Coanda. In special platforma sa militara. In ce scop? In scopul de a schimba uneori incarcatura periculoasa de pe un avion pe altul, precum si in scopul de a ascunde atat provenienta armelor, cat si tara de destinatie. Fabricandu-se, in acest scop, documente false. Aproape pe intreg parcursul intervalului de timp de referinta, actualul Presedinte al Romaniei, domnul Traian Basescu, s-a aflat in functii la varf in Ministerul Transporturilor, fie ca secretar de stat, fie ca posesor al portofoliului. Influenta sa asupra activitatilor intreprinse pe Otopeni Militar a continuat si ulterior, fie prin intermediul ministrilor PD sau PD-L pusi in functie de acelasi Traian Basescu, fie prin intermediul altor functionari importanti, plantati de acesta la Transporturi. Si exista, de asemenea, informatii confirmate ca, in perioada in care, sub Ceausescu, Traian Basescu era seful agentiei Navrom la Anvers, tot acolo isi avea sediul si Viktor Bout, pe atunci ofiter acoperit al Uniunii Sovietice.
Intrucat Statele Unite sunt, practic, puterea cea mai interesata in a stopa sau macar in a controla traficul de arme in state supuse embargoului, este firesc sa fi dezvoltat o serie intreaga de proceduri si de tehnici de monitorizare a acestor operatii. Mai mult chiar, oficialitatile americane au convins autoritatile de la Bucuresti sa puna la cale o operatie prin care Viktor Bout sa fie prins in flagrant delict si capturat in incinta fabricii de rachete de la Crangu lui Bot. Operatiunea a esuat. Cineva a ciripit. Exista banuiala ca a ciripit un anume domn Bratiloveanu, sef al Agentiei Economice Romane la Moscova si, intamplator sau nu, unul dintre apropiatii sefului statului roman.
Astfel incat cel mai mare traficant de armament din lume le-a tras clapa americanilor. Se pare ca atat Moscova, cat si Bucurestiul au fost satisfacute in momentul in care, in urma unei operatii cu care s-au laudat autoritatile romane, Viktor Bout a fost capturat in Thailanda. Nemultumita a fost partea americana. Pentru ca il vroia, pentru interogatorii, la Washington. Tocmai din acest motiv, Moscova a protestat fata de orice tentativa a autoritatilor din Thailanda de a-l extrada in America pe Viktor Bout.
Iar documentele WikiLeaks – cele putine care au fost date, pana acum, publicitatii – cuprind si rapoarte pe aceasta tema ale oficialilor americani. Sunt extrem de curios ce cuprind documentele despre Viktor Bout care nu au fost inca date publicitatii. Precum sii declaratiile pe care le face anchetatorilor americani. Probabil multa dinamita. Care poate exploda la Bucuresti.
Sursa

Un comentariu:

  1. Vasile Butnaru: Domnule Traian Basescu,grabiti-va. Mana intinsa a actorului basarabean este de fapt Mana Lui Hristos care Va Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source