Search

luni, 6 decembrie 2010

WikiLeaks: Legaturile lui Basescu cu Al-Qaeda?!

Nota: WikiLeaks Romania va prezinta aceste documente, fara sa-si asume in nici un fel vreo ideologie, partizanat politic. Raspunderea apartine autorilor articolelor, daca acestia au ales sa-si faca public numele.

Raportul TG-621 al CIA releva fara echivoc legatura dintre Traian Basescu, SRI, SIE si teroristul Ahmad Al-Khalaf Shabib Dulaymi .

În luna aprilie a acestui an, a fost finalizat si adus pe masa Administratiei de la Washington DC un alt Raport care implica România - în fapt, pe presedintele ei - în sprijinirea terorismului international. Daca rapoartele precedente vorbeau despre conducerea, de catre Traian Basescu si altii, a unei ample retele axate pe contrabanda cu armament românesc era scos pe piata neagra a înarmarilor teroriste prin ROMARM.

Raportul cu nr. de identificare TG-621, întocmit de CIA în colaboare cu Serviciile de Spionaj militar din Europa, releva un fapt mult mai grav, pe care, de altfel, ziarul nostru îl mentiona înca de acum sase luni, în editorialul "SIE, probleme, ma?". Vorbeam atunci - cu nume, prenume, date de identificare, ora si secunda - despre faptul ca un nucleu de 10 arabi, dati în urmarire intercontinentala pentru participare la atacuri teroriste în SUA, au fost scapati de Razvan Ungureanu, la comanda presedintelui României, dupa ce au fost invitati la sediul SIE, unde, în schimbul întelegerii ca nu mai vin în România timp de 10 ani si dupa ce au predat absolut toate afacerile avute aici unor ofiteri ai acestui serviciu, au fost cadorisiti de seful SIE cu pasapoarte false si urcati în avion, cu destinatia Noua Zeelanda. Revenind la Raportul TG-621, el vine în completarea informatiilor detinute de noi si, mai mult de-atît, le si confirma. Sa vedem ce contine Raportul (o data cu divulgarea datelor prezentate în Raport, Basescu are tot dreptul, personal dar nu si constitutional, de a ne acuza, ca jurnalisti, ca încalcam Siguranta lui, însa, din pacate, îi dam o veste proasta: avem acces acolo unde Coldea nu are si, daca am intrat în posesia unui document al unui Serviciu Secret american, înseamna ca avem si acceptul de a publica fragmente din el): "Ahmad Al-Khalaf Shabib Dulaymi ofera sprijin financiar, material, sau tehnologic catre Al-Qaeda în Irak.
În martie 2009, Al-Dulaymi a organizat contrabanda de arme de proveninenta româneasca si explozibili în Irak, din Siria, printr-o întreprindere din Regatul Unit si prin ROMARM.
În ianuarie 2010, Al-Dulaymi a stabilit o întîlnire cu Traian Basescu
În februarie 2010, ministrul de Interne al României a prezentat presedintelui un Raport al implicarii lui Al-Dulaymi în contrabanda cu alcool pe teritoriul Ro-mâniei. Presedintele i-a transmis ministrului ca situatia e sub control si ca Al-Dulaymi este un prieten al României, în conditiile în care Statele Unite transmisesera, înca din 2007, Serviciilor Secrete ale României ca Al-Dulaymi este suspect de finantare a Al-Qaeda. La sfîrsitul anului 2008, Al-Dulaymi a acordat sprijin financiar Al-Qaeda prin acordarea de fonduri pentru familiile luptatorilor ucisi în Irak.
Bucurestiul este centrul de sprijin al Al-Dulaymi
Începînd cu jumatatea anului 2007, Al-Dulaymi a fost seful retelei Al-Qaeda din Europa, alcatuita din 2 celule, inclusiv una în Bucuresti, care au finantat Al-Qaeda în Europa prin contrabanda de arme si alcool. Al-Dulaymi este responsabil cu formarea, echiparea si prezenta luptatorilor straini în Irak, prin recrutarea de musulmani din România, pentru a ajuta Al-Qaeda prin fonduri obtinute din contrabanda cu arme sau pentru a lupta împotriva Fortelor Multinationale din aceasta tara. Începînd cu sfîrsitul lunii decembrie 2006, Al-Dulaymi a înlesnit transferul de bani din România catre un mijlocitor Al-Qaeda din Fallujah, Irak. În plus, fata de furnizarea de resurse financiare, materiale sau de sprijin tehnologic catre Al-Qaeda, Al-Dulaymi presteaza servicii pentru Osama Ben Laden. La sfîrsitul lunii ianuarie 2010, Al-Dulaymi l-a introdus în România, cu sprijinul lui Traian Basescu, care a si participat la întîlnire, pe Abu Ayyub al-Masri, locotenentul lui Ben Laden". (Va urma)

SIMONA FICA (Bucuresti),
ROBERT HORVATH (Washington)


WikiLeaks.ro documente

8 comentarii:

  1. Daca e asa, de ce americanii nu l-au dau jos pana acum? Inseamna ca totusi il manipuleaza, se folosesc de el.

    RăspundețiȘtergere
  2. porci manipulatori securisti au fost copii pe linga voi

    sa va fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
  3. este la mina americanilor deoarece este de acord cu orice cer americanii,de instalarea de scuturi de aeroporturi in caz de lansarea unui eventual atac terorist al acestora si jefuirea acelei tari si bogatiilor existente in acea tara vizata de acestia,e o simpla cirpa de care se folosesc acestia din urma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Actorul Vasile Butnaru:Domnule Presedinte,grabiti-va.Mana intinsa a actorului basarabean este de fapt Mana Lui Hristos care Va Cheama la Mantuire.

      Ștergere
  4. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Train Basescu:Vasile,legaturile mele sunt stabile si de lunga durata!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source