Procurorul de sedinta al DNA a sustinut, joi, ca ancheta in cazul sefului Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, se va extinde, intrucat anchetatorii nu se asteptau initial ca actiunea lor sa conduca la persoane cu functii mai inalte decat cea a acuzatului, relateaza Mediafax.
“Actiunea penala se va extinde in acest caz mult mai mult, deoarece noi nu ne-am asteptat ca atiunea care l-a vizat pe el sa ne conduca mult mai sus, la persoane cu functii mai inalte decat ale sale”, a sustinut, in fata judecatorilor, procurorul DNA, la judecarea recursului sefului Biroului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, care cere sa fie eliberat din arest.
Deputatul PSD Robert Negoita sustine ca reprezentanti ai ANAF i-au cerut mita 500.000 de euro pentru ca afacerile sale imobiliare sa nu fie controlate de inspectorii fiscului. “Am fost contactat de niste persoane si mi s-a propus sau, ma rog, mi s-a sugerat sa platesc suma de 500.000 de euro ca sa fiu lasat in pace, altfel o sa am probleme mari”, a declarat Robert Negoita, pentru Antena 3.
“Am fost contactat de niste persoane si mi s-a propus sau, ma rog, mi s-a sugerat sa platesc suma de 500.000 de euro ca sa fiu lasat in pace, altfel o sa am probleme mari. Evident ca am nu am platit si a urmat ceea stiti si e de notorietate. Au trimis un control abuziv care a incalcat orice lege sau regulament. In urma controlului, mi-au pus sechestru pe proprietati si pe unele conturi”, a declarat Robert Negoita, pentru Antena 3.
Deocamdata, deputatul PSD, convocat ca martor si in scandalul prostitutiei cu minore, nu a precizat numele sau functia persoanei care i-a cerut spaga, precizand ca inainte de a face acest lucru se va consulta cu avocatul sau.
ANAF a demarat in 24 septembrie 2009 un control privind tranzactiile din sectorul imobiliar realizate de Robert Negoita in perioada 2006-2008, pentru a verifica daca trebuie platita TVA la aceste operatiuni.
In urma verificarilor, ANAF considera ca Negoita datoreaza bugetului de stat suma de 120 milioane de lei (aproximativ 28 milioane de euro), reprezentand TVA aferenta tranzactiilor imobiliare derulate in perioada 2006-2008 si penalitati. Din totalul obligatiilor la buget calculate de ANAF, 76,86 milioane de lei sunt TVA, la care se adauga penalitati acumulate de 43,75 milioane de lei.
Pe 16 octombrie, institutia a dispus masuri asiguratorii pe bunurile care figureaza in declaratia de avere depusa de catre deputat. Sursele din ANAF au precizat ca Robert Negoita s-a inregistrat la 1 iulie 2009 ca platitor de TVA.
Tot in timpul controlului, pe 7 octombrie, Robert Negoita a infiintat, impreuna cu fratele sau, o noua societate, Domus Stil Real Estate Solutions SRL, la care a participat cu aport in natura in valoare de 32,98 milioane de lei, pe care l-a majorat pe 23 octombrie cu peste 18 milioane de lei, la 51,78 milioane de lei, au adaugat sursele.
Negoita detine 99,9996% din societate, restul de 0,0004% fiind in proprietatea fratelui sau.
Deputatul Robert Negoita a confirmat tranzactiile prin care a iesit din actionariatul firmei Domus Stil Construct, dar a negat ca acestea au vreo legatura cu controlul ANAF.
(...)Am lăsat la urmă raportul special întocmit despre corupţia la nivel înalt. Un grup restrâns de ofiţeri SRI a redactat un raport despre corupţia şi infracţiunile comise de demnitari ai statului, de înalţi funcţionari, de parlamentari şi politicieni. Acest raport nu a fost prezentat şi discutat în şedinţa de bilanţ, având caracter secret. Cu siguranţă că el a ajuns însă pe masa directorului general al SRI şi mai departe, la preşedintele României. Nu există nici un dubiu că Traian Băsescu deţine acest raport şi rapoarte similare din anii precedenţi. Astfel, şeful statului cunoaşte în detaliu date despre activitatea "economică", adică despre corupţia la nivel înalt. Dar fără a întreprinde decât campanii destinate impresionării publicului şi sperierii plevuştii din contrabandă. Ce ne mai spune acest raport? Că şeful statului deţine o cantitate enormă de informaţie profesională despre fraudă şi corupţie. Aşa cum la Cotroceni au fost transferate de la SRI fondurile de documente privitoare la activitatea acoperită a unor politicieni şi parlamentari, colaborările unora cu Securitatea sau cu instituţii străine, la fel, Preşedinţia şi-a făcut o bancă de date despre corupţie şi infracţiune pe care o foloseşte doar pentru studiu. Foarte rar şi pentru măsuri punctuale şi mult mai des pentru compromiterea sau neutralizarea unor adversari. Datele furnizate de aceste rapoarte SRI despre corupţia la nivel înalt, păstrate cu atâta sfinţenie pentru uzul preşedintelui României, deschid poarta spre şantajarea unor parlamentari, politicieni şi înalţi funcţionari ai statului.
RăspundețiȘtergereCu alte cuvinte, preşedintele României ştie tot despre apropiaţii, subordonaţii şi adversarii săi. Chiar şi informaţiile despre corupţie şi criminalitatea economico-financiară la nivel înalt au la Bucureşti valoarea unei mine de aur. Nu se ştie niciodată la ce şi împotriva cui ar putea fi folosite. Desigur, nu pentru combaterea fenomenului!
Petrolul face din PDL o mare putere (1)
RăspundețiȘtergereCititi colea......
Datele astea despre persoanele corupte ar fi bine sa pice si in mana presei .
RăspundețiȘtergere