Search

miercuri, 2 martie 2011

Conform DNA, "milionul de euro" ajungea la Sorin Blejnar

Milionul de euro cerut trebuia să ajungă la Sorin Blejnar, susţin anchetatorii. "DNA ar fi afirmat că s-a discutat despre un caz de influenţă la domnul Blejnar de la valoare destul de mare,  de peste un milion de euro”, a declarat avocatul lui Marius Cătălin Stăncescu, avocatul reţinut în dosarul mitei de la ANAF. În acelaşi dosar a fost reţinut şi un înalt funcţionar ANAF, Nicolae Adrian Gavrilă.


Avocatul Marius Călin Stăncescu neagă toate acuzaţiile pentru care procurorii anticorupţie i-au cerut miercuri arestarea preventivă. Potrivit apărătorului acestuia, DNA vorbeşte despre posibilitatea unui trafic de influenţă până la nivelul preşedintelui ANAF - Sorin Blejnar.
"Clientul meu a negat toate acuzatiile. S-au formulat împotriva lui acuzaţii de încercări de trafic de influenţă făcute la persoane din structurile financiare ale statului, respectiv la cele legate de control. Toate acuzaţiile sunt legate de clientul meu şi în plus că spun că DNA nu are probe in acest sens. DNA ar fi afirmat că s-ar fi discutat despre un trafic de influenţă la domnul Blejnar de o valoare destul de mare de peste un milion de euro. Domnul Celestini este un denuntator cu vechi state la DNA. Domnul Celestini de fiecare data când în afacerile lui nu are succes se duce şi face câte un denunţ la DNA", a spus avocatul lui Marius Călin Stăncescu.
Un înalt funcţionar ANAF a fost reţinut de DNA pentru trafic de influenţă. Funcţionarul ANAF a cerut în decurs de patru ani mită în valoare de 1,8 milioane euro. Procurorii DNA l-au mai reţinut şi pe avocatul Stăncescu Marius Cătălin.
"Procurorii din cadrul Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Stăncescu Marius Cătălin, avocat în Baroul Bucureşti şi consultant financiar şi Gavrilă Nicolae Adrian, consilier superior în cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) – Direcţia Generală Coordonare Inspecţie Fiscală, în sarcina cărora s-au reţinut trei infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată", anunţă DNA.
"În perioada 2007-2008, inculpatul Gavrilă Nicolae-Adrian, în calitate de consilier în cadrul ANAF, a primit de la un denunţător suma de 120.000 de euro pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul ANAF asupra cărora avea influenţă, pentru a nu se recurge la blocarea conturilor firmei la care denunţătorul era acţionar", se arată în Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.

Mai mult, în 2008, Gavrilă a cerut de la aceeaşi persoană suma de 400.000 euro pentru a interveni pe lângă o persoană cu funcţie de conducere la Administraţia Naţională a Vămilor (ANV), pe lângă care lăsase să creadă că are influenţă, astfel încât 960 tone tutun să poată trece din România în Italia, fără plata accizelor aferente.

În noiembrie 2010, Gavrilă a pretins suma de 200.000 euro pentru a interveni pe lângă aceeaşi persoană cu funcţie de conducere la ANV, în vederea ridicării sechestrului de pe tutunul aflat în porturile Constanţa şi Giurgiu.
În august 2009, Stăncescu Marius-Cătălin a primit de la acelaşi denunţător suma de 50.000 euro, prin intermediul prin intermediul S.C. AMERISCO ENTERPRISES LTD - societate de tip off shore - pentru a interveni pe lângă comisari din cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influenţă, pentru a nu se constata, cu prilejul unei verificări la firma la care denunţătorul era acţionar, fapte de evaziune fiscală şi de contrabandă.
În cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul Stăncescu Marius-Cătălin a pretins denunţătorului suma de 30.000 de euro din care a primit suma de 21.000 euro pentru a interveni pe lângă comisari din cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influenţă, pentru a nu fi constatate, cu prilejul verificărilor aflate în curs, fapte de evaziune fiscală şi de contrabandă la firma la care acesta era acţionar denunţătorul.

În cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul Stăncescu Marius-Cătălin a acceptat promisiunea denunţătorului ca prin intermediul său să se remită suma de 1.000.000. euro unei persoane din conducerea ANAF, pretinzând pentru sine, în contul intervenţiei, un procentaj de 10%. În schimb, denunţătorul urma să înfiinţeze o fabrică de ţigarete care să funcţioneze clandestin, ferită de controalele ANAF.
Marius Cătălin Stăncescu este expert în relaţii financiar-bancare interne şi internaţionale, fondator şi Presedinte onorific al celui mai important furnizor de expertiză în domeniul serviciilor financiare din România conform finmedia.ro

Celor doi inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, aceştia urmând să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Marius Cătălin Stăncescu este expert în relaţii financiar-bancare interne şi internaţionale, fondator şi Presedinte onorific al celui mai important furnizor de expertiză în domeniul serviciilor financiare din România conform finmedia.ro.

Cornel Costea, şeful vămii Ploieşti, a susţinut şi el că o parte din mită ajungea la şeful ANAF, Sorin Blejnar. Declaraţia se află în motivarea arestării.
"Poziţia inculpatului pe parcursul audierilor,a fost una sinceră, atât în prima declaraţie dată, cea olografă, cât şi în cea luată pe formularul tipizat, chiar dacă ulterior a refuzat să o semneze (deşi, întrebat fiind a arătat că nu contestă conţinutul), descriind în amănunt modalitatea în care se derulau activităţile şi cum, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011 a primit suma de 90.000lei din care lui i-au revenit 30.000lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B (Sorin Blejnar, n.red.). Cât priveşte ultima sumă primită, de 10.000, inculpatul a precizat că făcea parte dintr-o restanţă mai mare, şi a fost pusă  în biroul său conform propriilor instrucţiuni date numitului V.C.V.. De alfel, aşa cum am arătat cu privire la acest ultim act material există realizată şi procedura prinderii în flagrant, cu valoarea ei probatorie, necontestată”, se arată în motivarea arestării lui Cornel Costea.

Fosta şefă a Vămii Ploieşti: Blejnar e Regina. Oricum, e mai presus de lege


Diana Severin, fosta şefă a Vămii Ploieşti, vorbeşte, într-un interviu, despre corupţia din Vama Ploieşti. Cât despre Regina de pe tabla de şah a sindicaliştilor, Severin arată cu degetul înspre şeful ANAF, Sorin Blejnar.

"La Vama Ploieşti, sunt foarte multe probleme. Ele sunt cunoscute la nivelul ANAF, le-am făcut chiar nişte adrese neoficiale, prin care le-am adus la cunoştinţă toate problemele. După ce am sesizat unele aspecte, mi s-a solicitat demisia. Am făcut o listă cu societăţile care aduc prejudicii mari bugetului statului şi sunt susţinute chiar de persoane din anturajul preşedintelui ANAF. Din ce ştiu, chiar actualul director de la Vama Ploieşti, Cornel Costea, care se simte urmărit, în ultima vreme, ar fi fost trimis "cu dedicaţie" la Ploieşti, tot de către gruparea Blejnar", spune Diana Severin.

Arestat în "lotul Moraviţa": Sunt două regine, Blejnar şi Buda

Într-o scrisoare transmisă din arestul poliţiei, unul dintre lucrătorii punctului de frontieră de la Moraviţa, aflat în arest preventiv pentru dare de mită şi asociere la un grup infracţional organizat, a indicat două "regine": pe şeful ANAF, Sorin Blejnar, şi pe comandantul Poliţiei de Frontieră Române, Ioan Buda, potrivit cotidianul.ro.
Blejnar îi invită pe acuzatori la DNA sau în justiţie
Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, i-a dat în judecată pe senatorul PSD Valer Marian, pe fostul director coordonator al Direcţiei judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova Diana Severin şi pe preşedintele Pro Lex, Vasile Lincu, pentru afirmaţii defăimatoare la adresa sa şi a instituţiei. Blejnar a declarat, în repetate rânduri, că îi invită pe toţi cei care îl acuză să meargă la DNA cu probele pe care le deţin.
Cititi si articolele Wikileaks.ro:

4 comentarii:

  1. E sigur ca o parte din bani si cea mai mare se duc si mai sus,altfel nu ar fi aparat asa de tare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun. Blejnar e vinovat. Cand ajungem la Basescu? Sau la Udrea? Sau la cine e in spatele lui Blejnar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Train Basescu:Vasile,onorariul tau este de 3 milioane de euro pentru activitatea profesionala.Continua sa prezinti spectacole care contribuie la Trezirea Constiintei Nationale a Poporului Roman aflat in hibernare de multa vreme!

      Ștergere
  3. Peste 50 de ani cum a zis Basescu in cazul rapirea din serai.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source