Search

vineri, 25 februarie 2011

"Operatiunea Vamile", pornita de pe vremea lui Blaga, duce catre Mafia PDL din jurul lui Blejnar... iar in spatele acestuia, cine se afla? (II)

Breaking News : Cornel Costea, şeful vămii Ploieşti, susţine că o parte din mită ajungea la şeful ANAF, Sorin Blejnar. Declaraţia se află în motivarea arestării.



In ultima vreme a devenit tot mai clar ca "Operatiunea Vamile", - pornita cum se stie inca de pe vremea cand Vasile Blaga era Ministru de Interne, duce catre gruparea PDL din jurul lui Udrea-Falca-Igas-Blejnar. Iar cand vorbim despre aceasta grupare, vorbim despre cel care i-a sustinut si ii sustine, nimeni altul decat ... "Zeus"... sau, ( asa cum se va vedea in curand!) , - insusi "Regele" de pe "tabla de sah" a Mafiei portocalii.


In  mod evident, lupta de la varful PDL se duce nu numai pe "culoarele" Puterii, ci si cu ajutorul DNA, cunoscut instrument politic aflat (inca) in mana lui Traian Basescu  prin intermediul oamenilor sai Laura Codruta Kovesi si Daniel Morar. Se pare ca la Cotroceni este agitatie mare.... intrucat tavalugul pornit de Blaga si gruparea sa ( Videanu-Berceanu-Frunzaverde) nu mai poate fi oprit, iar avalansa duce din ce in ce mai aproape de "Rege". Intr-adevar, cu toate ca DNA este un instrument in mana Cotroceniului, presiunea pe aceasta institutie este imensa, iar musamalizarea nu poate avea loc.

Reamintim citittorilor articolele publicate pana acum de Wikileaks.ro pe aceasta tema (click pe linkuri pentru a accesa respectivele materiale):

Iata, evolutia evenimentelor confirma pas-cu-pas cele afirmate in materialele anterioare:

 

Şeful vămii Ploieşti: "Mita ajungea la Blejnar"! Mafia PDL in agonie!

 

Cornel Costea, şeful vămii Ploieşti, susţine că o parte din mită ajungea la şeful ANAF, Sorin Blejnar. Declaraţia se află în motivarea arestării.

 

Cititi si: Diana Severin: "Regina" este Blejnar!


„Poziţia inculpatului pe parcursul audierilor,a fost una sinceră, atât în prima declaraţie dată, cea olografă, cât şi în cea luată pe formularul tipizat, chiar dacă ulterior a refuzat să o semneze (deşi, întrebat fiind a arătat că nu contestă conţinutul), descriind în amănunt modalitatea în care se derulau activităţile şi cum, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011 a primit suma de 90.000lei din care lui i-au revenit 30.000lei, restul împărţindu-i între vameşi şi alte persoane, ca P.P.şi P.S., bani care, după ştiinţa sa ajungeau la preşedintele S.B (Sorin Blejnar, n.red.). Cât priveşte ultima sumă primită, de 10.000, inculpatul a precizat că făcea parte dintr-o restanţă mai mare, şi a fost pusă  în biroul său conform propriilor instrucţiuni date numitului V.C.V.. De alfel, aşa cum am arătat cu privire la acest ultim act material există realizată şi procedura prinderii în flagrant, cu valoarea ei probatorie, necontestată.

De asemenea, este neîndoielnica îndeplinirea condiţiei privind cuantumul pedepsei prevăzute de lege, în accepţiunea art.148 lit.h Cpp. având în vedere că infracţiunea de luare de mită, în formă continuată, prev. de art. 254 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 şi art. 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.  este pedepsita cu închisoarea de la  de la 3 la 15 ani, respectiv infracţiunea de complicitate la infracţiunea de fals intelectual în formă continuată prev. de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 17 lit. c din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. este pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”, se arată în motivarea arestării lui Cornel Costea.
De ce l-au arestat pe Costea
„Astfel, în lipsa unei definiţii legale a noţiunii de pericol pentru ordinea publică, în practică sunt avute în vedere mai multe aspecte (care constituie totodată criterii complementare de care se tine cont la alegerea măsurii preventive, conform art.136 alin. final C.p.p.), printre care, natura şi gravitatea faptei săvârşite, mai ales în contextul actual creat de activitatea pe linia infracţionalităţii vamale, ceea ce denotă un curaj deosebit al inculpatului, care deşi a luat cunoştinţă, măcar din media, de operaţiunile desfăşurate pe această linie, a continuat să primească sume de bani, drept mită, în chiar biroul vamal în care lucra, denotând un profund dispreţ faţă de valorile sociale ocrotite de lege, dar şi de posibila activitate de prindere întreprinsă de organele judiciare. Totodată, la aprecierea acestui pericol vom avea în vedere şi  urmările produse, cu implicaţii asupra imaginii acestui sector de activitate, cu atribuţii de constatare a eventualelor încercări de fraudare a legilor în domeniu şi aplicare corelativă  de sancţiuni, creând grave deservicii instituţiei în cadrul căreia îşi exercita chiar o funcţie de conducere. Or, în speţă, judecătorul constată că inculpatul este cercetat pentru  infracţiuni ce prezintă un grad de pericol social deosebit de ridicat, ce rezultă nu numai din limitele mari de pedeapsa stabilite de legiuitor, ci şi din modalităţile şi împrejurările concrete de săvârşire a faptelor, care nu au vizat un singur act material comis, în condiţiile în care este cercetat pentru infracţiuni săvârşite în formă continuată, care se întind, ca desfăşurare, în intervalul octombrie 2010-ianuarie. Toate aceste împrejurări justifică susţinerea că lăsarea în libertate a inculpatului ar prezenta un pericol concret pentru ordinea publică”, susţine judecătoarea.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a negat în mod constant că ar fi implicat în scandalul de la Vamă. "Eu nu sunt Regina", a declarat Blejnar, în faţa numeroaselor voci care-l indicau drept beneficiar al sumelor de bani obţinuţi în mod ilegal de vameşi.

Şeful Vămii Ploieşti a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Cornel Costea este acuzat de procurorii anticorupţie de luare de mită.
Sursa: Realitatea.net
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog
Sursa: Piatza Net
Cititi si:
Diana Severin: "Regina" este Blejnar!
Mafia PDL: Seful Vamii Albita ridicat de DNA azi dimineata

Cititi si materialul de pe Wikileaks.ro:

Cititi si:
News Alert: Sunt două regine, Blejnar şi Buda
Dovada: "Regina" duce catre Mafia PDL

Mai tineti minte cum incepea unul dintre articolele noastre despre Blejnar?
Traian Basescu i-a transmis personal (n.r. - prin sms) lui Sebastian Vladescu, pe cand era ministru al Finatelor, rugamintea:
 " Lasă-l, te rog, în pace pe Sorin" * Era vorba despre Sorin Blejnar, seful ANAF, importanta "tura" pe tabla de sah a mitei din vami ... ( continuarea aici.....)

Pe fondul crizei economice fara precedent, dublata de criza politica a regimului Basescu-Boc si de scaderea dramatica in sondaje a PDL ( sub 14% intentie de vot), gruparile mafiei politico-economice au trecut la atac una impotriva alteia, odata cu apropierea alegerilor interne in PDL.

2 comentarii:

  1. Actorul Vasile Butnaru:Domnule Presedinte,mana intinsa a saracului este de fapt Mana Lui Hristos care Va Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Train Basescu:Vasile,verifica contul!Am virat 3 milioane de euro pentru activitatea profesionala!Continua sa prezinti spectacole care contribuie fundamental la Trezirea Constiintei Nationale a Poporului Roman aflat in hibernare de multa vreme!

      Ștergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source