Search

marți, 22 februarie 2011

Valer Marian demască Mafia PDL din vămile româneşti


Pe fondul crizei economice fara precedent, dublata de criza politica a regimului Basescu-Boc si de scaderea dramatica in sondaje a PDL ( sub 14% intentie de vot), gruparile mafiei politico-economice au trecut la atac una impotriva alteia, odata cu apropierea alegerilor interne in PDL.
Reamintim citittorilor articolele publicate pana acum de Wikileaks.ro pe aceasta tema (click pe linkuri pentru a accesa respectivele materiale), iar apoi vom continua cu un articol nou:


Valer Marian demasca Mafia PDL din vamile romanesti!

Senatorul PSD Valer Marian  a facut vineri o declaratie de presa in care acuza lantul ”slabiciunilor” politice si implicatiile polticienilor de marca in coruptia din vami, care, in opinia sa, au fost si locuri de colectare a banilor pentru campania electorala in urma careia Traian Basescu a fost reales presedinte.
E vorba de politica ”manageriala” de la vama Hamleu.

Redam mai jos intreaga declaratie de presa a lui Valer Marian:

”In calitate de senator al Romaniei si de vicepresedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii din Senatul Romaniei, semnalez opiniei publice ca in spatele anchetelor, retinerilor si arestarilor de vamesi si politisti de frontiera de la vamile Siret (judetul Suceava) si Halmeu (judetul Satu Mare), ambele situate la frontiera cu Ucraina, binevenite in principiu, dar tardive prin prisma realizarii obiectivului intrarii Romaniei in spatiul Schengen, se ascunde o reglare de conturi intre gruparile adverse din PDL, controlate pe de o parte de fostul ministru de interne Vasile Blaga, secretarul general al PDL si pe de alta parte de actualul ministru de interne Constantin Traian Igas, impreuna cu tutorele si nasul sau politic Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad si vicepresedinte national al PDL, si cu presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Simplificand si localizand, putem spune ca asistam la o rafuiala intre gastile PDL din Oradea si Arad.

Vamile romanesti de la frontiera cu Ucraina s-au aflat sub controlul oamenilor fostului ministru de interne Vasile Blaga, care i-a promovat in functie atat pe seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, chestorul Ioan Buda, anterior sef al Directiei Regionale Oradea a Politiei de Frontiera, cat si pe seful Autoritatii Nationale Vamale din Romania, Dan Marginean, care detine si functia de vicepresedinte al ANAF, anterior seful Directiei Regionale Vamale Oradea (unde si-a facut Blaga “stagiatura”in perioada 1993-1996 ).

Vamile romanesti din vestul tarii, respectiv de la frontiera cu Serbia ( Moravita si Jimbolia in judetul Timis ) si cu Ungaria ( Nadlac, Turnu, Curtici si Varsan din judetul Arad ) sunt controlate de grupul aradean Falca – Igas – Blejnar, care i-au promovat in functii pe seful Directiei Regionale Vamale Timisoara, Aurel Matiut, si pe seful Inspectoratului Judetean Arad al Politiei de Frontiera, Ion Handra, avansat la gradul de chestor de presedintele Traian Basescu, la propunerea ministrului Constantin Traian Igas, printr-un decret prezidential din 29 noiembrie 2010, desi un asemena grad nu putea fi acordat pentru functia detinuta (de comisar sef ).

Prin operatiuni de genul celei de la Vama Siret, presedintele Traian Basescu si ministrul de interne Constantin Traian Igas incearca sa dea o dubla lovitura: o lovitura de imagine prin care sa convinga in al doisprezecelea ceas guvernele reticente din Uniunea Europeana ca Romania merita sa fie primita in Spatiul Schengen si o lovitura de nimicire a grupului condus de Vasile Blaga, care aspira la presedintia PDL si adopta o atitudine tot mai conflictuala fata de seful statului, care este si liderul informal al principalului partid de guvernamant.

Conform unor informatii scapate pe surse din DNA, saptamana viitoare urmeaza sa aiba loc anchete si arestari si la vamile din vestul tarii, respectiv din judetele Arad si Timis. Sper sa nu fie doar o operatiune de fatada menita sa spele imaginea ministrului de interne Constantin Traian Igas, pe care l-am acuzat recent, printr-o declaratie si printr-o interpelare, ca a fost implicat in contrabanda cu tigari din zona. Astept sa se mearga pana la seful Directiei Regionale Vamale Timisoara, Aurel Matiut, impotriva caruia procurorii de la Serviciul teritorial Timisoara al DIICOT au inceput urmarirea penala, in data de 13 ianuarie 2011 (la doua zile dupa ce am efectuat o vizita de documentare in zona), pentru infractiunea de favorizarea infractorului, retinandu-se in sarcina sa si a patru vamesi din subordine ca,in luna noiembrie 2010, au lasat sa intre in Romania doua autotrenuri in care se aflau 33.600 de pachete de tigari de contrabanda provenite din Serbia, prin Vama Jimbolia (in care contrabanda este controlata de un parlamentar PDL de Timis). Astept sa se mearga pana la seful Inspectoratului Judetean Arad al Politiei de Frontiera, chestorul Ion Handra, carein anul 2002 a fost destituit din functia de sef al Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac de catre seful de atunci al Directiei Regionale Oradea a Politiei de Frontiera (actualmente chestor in rezerva, cu domiciliul in Satu Mare), intrucat autoritatile maghiare de resort i-au furnizat dovezi (inregistrari video) ca ar fi fost implicatin contrabanda cu tigari. Astept sa se ajunga la prietenul ministrului Igas, Craciun Dorel Gavruta, si la varul primar al ministrului Igas, Iulian Pontas, ambii avand domiciliulin Pecica si fiind cunoscuti ca implicatiin contrabanda cu tigariin vamile Moravita si Nadlac. Astept sa se ajunga la primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, la presedintele ANAF, Sorin Blejnar, si la ministrul Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas.

Solicit procurorilor DNA sa mearga pana la capat cu ancheta declansata in cazul fostei sefe a Vamii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, avand in vedere ca, potrivit unor surse din aceasta institutie, banii pe care i-a dat pentru numirea sa in functie au ajuns in pusculita PDL pentru campania prezidentiala din 2009, soldata cu realegerea presedintelui Traian Basescu. Opinia publica trebuie sa stie ca fosta sefa a Vamii Halmeu a fost numita temporar in functie in septembrie 2009, printr-un ordin semnat de presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Opinia publica trebuie sa stie ca fosta sefa a Vamii Halmeu a predat suma de 130.000 de euro pentru numirea sa temporara in functie unui om de afaceri din Cluj, Liviu Florian, cunoscut ca apropiat si sponsor important al PDL.

Opinia publica trebuie sa stie ca fosta sefa a Vamii Halmeu nu a fost numita definitiv in functie pentru ca nu a achitat diferenta pretinsa de 300.000 de euro si ca, ulterior, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, l-a numit sef al Vamii Hamleu pe Gheorghe Tarlea, fost vames la Vama Moravita, originar din Arad, cunoscut drept un apropiat al primarului Gheorghe Falca.”

3 comentarii:

  1. Situl Agentia.org zice de Wiki.RO
    http://www.agentia.org/anchete/siteul-wikileaks-romania-are-mare-succes-citeste-pana-nu-va-fi-blocat-8338.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt curios dupa toata aceasta lupta cu coruptia din vami,cat timp va tine pana se vor percepe din nou taxe,cotizatii.Atunci va fi clar ca totul a fost doar o actiune politica si de eliminare a unor concurenti in lupta pt a acapara cat mai multi bani nu doar o actiune corecta de asanare.Ar fi pe sistemul mafiot,cand unul nu mai respecta regulile si vrea ca el sa acapareze si partea altuia(altora).Oamenii ar trebui sa sesizeze imediat aceasta posibila revenire a coruptiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,vreau sa te sprigin financiar pentru a prezenta spectacole care contribuie fundamental la Trezirea Constiintei Nationale a Poporului Roman! Vasile,Poporul Roman se afla in hibernare de multa vreme!

      Ștergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source