Search

luni, 10 ianuarie 2011

SOV si Băsescu

Sa ne  gândim  la episodul "Vântu" si cum a fost folosita vizita nocturna a liderului PSD. Mircea Geoana, pentru infrangerea in alegerile prezidentiale. Evident… multora li s-a parut inexplicabila “intoarcerea armelor” celor de la Realitatea TV impotriva lui Geoana, chiar in seara dezbaterii de dinaintea turului II. Si mai halucinanta a fost interventia telefonica a lui Vantu, pe propriul post de televiziune, in aceeasi seara, care a simtit nevoia sa confirme “prietenia” lui cu Mircea Geoana.
A aruncat petarda si apoi nu a vrut sa mai zica nimic despre ce s-a intamplat in realitate, motivand ca …nu vrea sa se amestece in campania electorala. S-a schimbat ceva peste noapte sau totul a fost doar un episod din filmul relatiei speciale a lui Traian Basescu cu Sorin Ovidiu Vantu?Ce a cautat Geoana la Vantu?
Geoana s-a dus la acesta dupa ce a iesit de la o emisiune TV, dupa ce Vantu l-a sunat de mai multe ori, insistent. Ce i-a zis Vantu ca sa-l momeasca pe candidatul PSD sa il viziteze? Cu atat mai mult cu cat Geoana stia probabil ca e ascultat, inregistrat, fotografiat, iar staff-ul lui de campanie e monitorizat non-stop. I-a promis ca ii va povesti cum l-a sustinut pe Basescu cu bani si cu consultanta la alegerile din 2004? Sau l-a chemat Vantu sa ii ofere sustinere in schimbul Postei si al CEC-ului?
Intalnirea a durat doar o jumatate de ora. In intervalul asta sa îi fi promis Geoana ca îi da lui Vantu tot ce “ii doreste sufletelul”, asa cum zice Basescu? Atunci de ce a iesit Geoana nervos si a plecat in tromba, asa cum relateaza martorii oculari? Si de ce, chiar inaintea dezbaterii, pe site-ul Academiei Catavencu (ziar aflat in proprietatea lui Vantu) au fost postate niste fotografii despre aceasta vizita? Mai mult, in timpul dezbaterii, oamenii din staff-ul lui Basescu aveau pregatite niste materiale pe care sa i le dea acestuia in cazul in care Geoana ar fi negat acea vizita.(vezi foto cu ofiterul SPP care purta în servieta documentele).
Oamenii lui Vantu au cantat dupa partitura lui Basescu
Din acel moment, lucrurile au inceput sa se puna in miscare mecanismul impotriva lui Geoana. Basescu aflase imediat despre intalnirea lui Vantu cu Geoana si l-a sunat imediat pe mogul. De aici, lucrurile au decurs conform planului. Imediat dupa confruntare, in studioul de la Realitatea TV au aparut basescienii trasi pentru o vreme pe linie moarta: Rodica Culcer, Patrasconiu, Rogozanu. Cu o singura treaba: sa il toace marunt pe Geoana, pe tema Vantu. Culmea, mogulul nu s-a suparat deloc ca s-a “devoalat” aceasta intalnire, dimpotriva, a turnat gaz pe foc.
Cum incercat Vantu sa il atraga in capcana pe Geoana
Semne ca totul a fost un plan pus la punct au aparut tot mai des in ultima vreme. Surse din anturajul liderului PSD mi-au marturisit ca, in mai multe randuri, l-au atentionat pe Mircea Geoana ca partenerul de afaceri al lui Vantu, Cozmin Gusa (cel care a lucrat pentru Basescu in 2004) il intoxica cu tot felul de lucruri. De altfel, plantarea lui Gusa in coasta lui Geoana a fost doar o parte a planului lui Vantu, care era astfel la curent cu tot ce se intampla in Kiseleff.
Dezvaluirile facute de Sorin Ovidiu Vantu, care sustine ca are o relatie de prietenie cu Mircea Geoana, nu reprezinta decat o capcana intinsa acestuia din urma. Traian Basescu si-a fixat tinta campaniei recente pe dezvaluirea asa-ziselor relatii existente intre Geoana si mogulul Vantu. Dar declaratiile lui Vantu ne demonstreaza ipocrizia lui Traian Basescu care a avut o relatie privilegiata cu Vantu, dar si cu toti ceilalti moguli.
Cum l-a “convins” Basescu pe Vantu sa il ajute si in actuala campanie
Disperat ca a ramas izolat politic, dupa ce a aparut proiectul Iohannis, Basescu si-a dat seama ca are nevoie de un glont de argint pentru a mai recupera teren. Ca sa fie sigur ca Vantu il asculta, a scos din joben o noua fumigena: presupusa arestare in Indonezia a lui Nicolae Popa, mana cu care Vantu a semnat toate actele legate de FNI (dupa 7 ani in care nu l-a deranjat nimeni) . De fapt, inca de acum patru luni, Basescu l-ar avertizat pe Vantu ca, daca nu se “cuminteste”, o sa pateasca la fel ca Becali.
Vantu, omul lui Basescu
Pana la urma, atacurile verbale ale lui Basescu la adresa lui Vantu din ultima vreme nu au fost decat o perdea de fum care acopere adevarata relatie dintre cei doi. Asa cum se stie ca (si chiar si mogulul a fost obligat sa recunoasca) Vantu l-a sustinut de multa vreme pe Traian Basescu. In campania din 2004, cei doi se intalneau pe ascuns prin parcari la Tancabesti si schimbau masinile sa nu fie vazuti de oamenii lui Nastase. De ce faceau asta daca nu aveau nimic de ascuns? Mai mult, si dupa ce a ajuns presedinte, Traian Basescu s-a intalnit de mai multe ori cu SOV, acesta din urma recunoscand ca l-a ajutat pe Basescu in campanie...
Ce s-a intamplat dupa?
Simplu: Basescu a incercat sa scape de un "prieten incomod"...

Un comentariu:

  1. O gramada de politicieni au profitat de F.N.I. si alti au platit excrocheria F.N.I.De aceea e bine Vantu mersi si altii platesc pt ce a facut el.Nu ai nevoie de un car de logica pt asa ceva.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source