Search

luni, 27 decembrie 2010

Ne pregatim de dictatura?

 * Surse din SRI monitorizeaza inflitrarea unor fosti artizani ai serviciilor secrete militare in structurile civile *
Formatiunea, fidela lui Gabriel Oprea apare pe fondul  reducerii salariilor militarilor si se vrea un soi de sindicat * In fapt, este pregatita pentru o ampla revolta populara...A produs destul de multe valuri infiintarea Federatiei Militarilor din Romania (FMR), care in formula initiala il avea ca artizan pe controversatul Francisc Toba, cel care s-a remarcat la revolutia din decembrie 1989 si apoi, prin scandaluri de presa, ca acela care a sechestrat peste 400 de cadre ale MAI, cu un rezultat direct, moartea a 108 persoane. Toba a fost cercetat in dosarul “Revolutia” alaturui de Constantin Degeratu, Athanasie Stanculescu, Ion Iliescu etc. Pentru cei ce doresc sa aprofundeze chestiunea, exista nenumarate referiri pe  Internet.
Toba conduce acum o asociate – Semperfidelis – cu caracter de “serviciu secret privat”, organizatie acuzata de presa ca se ocupa de culegerea de informatii, cu filaje, dar si cu obtinerea de documente in scopuri de santaj, cu penetrarea STS si SPP. Sotia lui Toba, Daniela Toba, a fost acuzata, apoi investigata intr-un dosar, de transmiterea de informatii cu caracter secret de la SPP. Scandalul a facut-o celebra si si-a capatat porecla de”Cicciolina de la STS”. Aceeasi organizatie cu caracter de serviciu de informatii privat a mai fost acuzat de presa, prin persoana lui Francisc Toba de tentativa de penetrare a directiilor de informatii militare si afaceri cu explozibil – C4 – inca de pe vremea lui Calin Popescu Tariceanu. Relatiile lui Toba cu PDL au devenit dupa ianuarie 2009 cunoscute in mediul militar. Toba, ca si Constantin degeratul, plus o parte din cei care formeaza astazi noua structura de conducere a FMR, sunt apropiati ministrului Apararii Gabriel Oprea. Surse ale AIMsustin ca insusi Oprea a dat unda verde pentru structurarea FMR, iar aparitia “la lumina” a organizatiei s-a facut pe fondul scandalurilor privind taierile “pensiilor nesimtite”, intre care si cele ale militarilor.
SRI, de pilda, nu priveste cu ochi buni infiintarea organizatiei, care are si adresa pe Internet la http://www.federatiamilitarilor.com/. La un moment dat, prin 2007, in guvernarea Tariceanu, Toba a propus o lege de infiintare a unui Serviciu de Siguranta Nationala, care, practic, ar fi scos SRI de pe scena intai a serviciilor secrete. Degeratu, in schimb, care a fost si el in scandalul Revolutiei, a fost intre 2005 si 2007 consilier prezidential al lui Traian Basescu pe probleme de aparare, a fost strans legat de operatiunea “Rapirea din Irak”, ba chiar a ajuns sef al Departamentului Securitatii nationale, de la Cotroceni. Din 2007 a fost scos din functie dupa scandalul fugii lui Omar Hayssam si a cazut in dizgratia lui Basescu. Degeratu s-a afiliat destul de repede langa Gabriel Oprea inca de pe vremea cand era la PSD, in gruparea Ontanu-Iordanescu (cei doi fiind mai la vedere). Acum, de cand Oprea are un partid al asa zisilor independenti (UNPR), aflam ca Degeratu si cu Toba au fost reactivati in Federatia Militarilor.
FMR se doreste oficial un soi de sindicat al militarilor, care apara interesele acestora, desi asociatiile din care este constituit n-au nicio legatura directa cu militarii, ce e vorba de structuri in care activeaza dinozaurii serviciilor secrete din armata, nume controversate, dar care acum doresc sa iasa la vedere ca niste persoane onorabile. Federatia se doreste un soi de CADA, organism aparut imediat dupa revolutie, interzis mai apoi. Un consiliu pentru democratizarea Armatei.
Numai ca FMR doreste de data asta sa penetreze, sub masca unui sindicat al militarilor, societatea civila, alaturi de ONG-uri care apara cu adevarat drepturile oamenilor, de sindicatele puternice. Misiunea este clara de infiltrare “pe piata”, mai ales ca societatea civila romaneasca sta pe un butoi cu pulbere.
Surse din SRI, care monitorizeaza FMR, cred mai degraba ca formatiunea lui Degeratu este structurata pentru a fi pregatita de orice. Este buna si pentru a influenta si a face diversiune in societatea civila. La fel de buna si in cazul unei revolte populare, care, la un anumit punct ar putea cere interventia fortelor militare, la fel de buna si la un puci, dar si, daca va fi nevoie, la o dictatura militara. In opinia specialistilor de la SRI, FMR este un organism care poate negocia, la nevoie, orice situatie, punandu-se de partea din care rasar avantaje pentru putere.
Federatia Militarilor din România este formata din 11 organizatii/asociatii reprezentative din domeniul apararii si securitatii nationale: Asociatia Cadrelor Militare în Rezerva sau în Retragere din Armele Transmisiuni, Informatica si Razboi Electronic, Asociatia Ofiterilor în Rezerva din România, Asociatia Româna pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii, Asociatia Proiect SEMPER FIDELIS, Asociatia “General Roland Parlogeanu” Medgidia, Asociatia Nationala Democratica de Lupta Împotriva Coruptiei, Fundatia “Ordinul Militar de România”, Asociatia Col.umna Club (ASCOL), Fundatia MCP (MASS COMMUNICATION POWER), Asociatia de Sprijin a Personalului Militar Disponibilizat, Asociatia Nationala a Parasutistilor din România “CONDOR”. Federatia are deja filiale judetene si pe 29 iunie 2010 si-a ales noua conducere, seful suprem fiind Constantin Degeratu.

Un comentariu:

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Follow by Email