Search

joi, 7 noiembrie 2013

7 milioane USD "bani negri" pentru Traian Băsescu

In anul 2004, in contul deschis la Bancpost Bucuresti de catre Alianta D.A., in zilele de 4, 12 si 19 noiembrie, prin cinci viramente, a fost transferata suma de 7 milioane USD. Preseditele PD era, in 2004, Traian Basescu care, in acelasi an, a candidat la functia prezidentiala si a reusit, la limita, sa-l invinga pe contracandidatul sau Adrian Nastase. Presedintele PNL era Theodor Stolojan care, initial, conform algoritmului Aliantei D.A., urma sa candideze pentru Cotroceni, dar a abandonat in favoarea lui Traian Basescu. Aceasta suma totala de 7 milioane USD a provenit de la Laiki Bank Cyprus, iar platile au fost facut prin intermediul bancilor Brown Brothers Harriman and Corporation si Bank of Canton of California San Francisco.
Conform legii nr. 43/2003 privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, in vigoare in 2004,  era obligatoriu ca suma totala a donatiilor sa se publice in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a treia, pana la data de 31 martie a anului urmator. Aceasta prevedere legala a fost incalcata.
Este limpede ca, intr-o forma netransparenta, in tot sau in parte, aceasta suma de 7 milioane USD a fost utilizata, sub forma de bani negri, in campania electorala prezidentiala a domnului Traian Basescu.
Ne aflam intr-un caz tipic de incalcare flagranta nu numai a legii electorale, dar si a reglementarilor care previn si sanctioneaza operatiunile de spalare a banilor.
Niciodata nu este prea tarziu ca Traian Basescu si Theodor Stolojan si, daca este cazul, si alte persoane vinovate sa raspunda pentru incalcari grave ale legislatiei penale. Reamintesc faptul ca intr-un dosar extrem de dubios, intitulat „Trofeul calitatii”, Adrian Nastase, impreuna cu alte persoane, a fost condamnat la inchisoare in baza unor probe indirecte si intr-un dosar in care, daca sumele vehiculate ar fi reale, ele sunt infinit mai mici decat acei 7 milioane USD, manipulati in numele Aliantei D.A.
Pentru  a nu mai lasa loc niciunui dubiu, pentru a permite opiniei publice si institutiilor abilitate ale statului sa verifice in amanuntime acuzatiile pe care le fac prin prezenta declaratie politica, postez toate cele cinci documente bancare care dovedesc veridicitatea informatiilor pe care le furnizez astazi.

2 comentarii:

 1. Din pacate, se pare ca toate aceste documente nu sunt reale, drept care SRStanescu a fost exclus din PNL!

  RăspundețiȘtergere
 2. 2014
  Ajutor !!! Esina
  Message from an authorized contact
  The author of this message is listed in your Friends and is considered a safe sender.
  war in ukraine sos help!
  Between you and

  Esina  more
  View profile
  Esina Aska... [Is online!]
  2014 Mar 02 01:19

  RUSSIA HAS OFFICIALLY DECLARED A WAR AGAINST UKRAINE.
  (I still cant believe in it)
  Using the unstable situation in Ukraine, Russia sent troops to sovereign Ukrainian territory - the Crimean peninsula .
  Since the collapse of the USSR, Russia wanted the Crimea .
  And now, when all Ukrainian citizens are tired of fighting with the dictator Yanukovych, Russia cynically , without declaring a war, summed up its troops to the Ukrainian border. Seized all the admin building and blocked all the airports, road and rail fares.
  The same time the Russian media says that their army helps Ukraine to restore the peace and order! That's not true! Russia occupies Ukrainian territory!
  We need URGENT help! Please picket Russian embassy in your country!
  We all ordinary citizens must unite now. We ask all our friends and relatives throughout the world to support us and participate in a peaceful march against the war in the main street/square of your city (or at the Russian Embassy) tomorrow at 14:00. Let's stop Putin and keep the peace!

  If it is impossible for you, but you want help us, please share the information about situation in Ukraine with your friends and relatives! And pray for Ukraine! Thanx for your support!

  RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Follow by Email