Search

miercuri, 9 februarie 2011

Românii sunt otrăviţi conform directivelor "Codex Alimentarius"

Sunt extrem de gustoase si numai bune de pus la pachet pentru scoala sau serviciu. Aproape ca nu e zi in care sa nu mancam carnaciori, salam sau sunculita. Sunt mezelurile si preparatele din carne romanesti, despre care specialistii in alimentatie spun ca sunt extrem de nocive si ne invata cum sa ne ferim de ele!
Ce poate fi mai bun, dimineata la un ceai, decat un sendwich cu salamior sau sunculita?! Poate o pastrama de porc sau niste crenvursti fierti. Suntem innebuniti dupa astfel de alimente, care nu trebuie preparate, doar le scoatem din frigider si le savuram.

Dar stim cat de sanatoase sunt ele? Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi (foto), specialist in alimentatie, ne ofera raspunsul: “In general, toate mezelurile contin aditivi periculosi, de la coloranti si conservanti la alte substante care inlocuiesc carnea. Daca invatam sa citim etichetele acestor produse, ceea ce nu este greu, o sa vedem ca salamurile, sunca, carnatii contin carne in procentaje destul de mici. De exemplu, parizerul contine de fapt 90% slanina si sorici. Crenvurstii contin foarte multe tocaturi de oase, tendoane sau pielite. Practic, romanii nu prea au alternative, pentru ca in Romania se gasesc putine mezeluri de calitate”, ne-a declarat specialistul. Totodata, Mencinicopschi trage un semnal de alarma legat de bolile cu care ne putem pricopsi din cauza consumului in exces a acestor alimente.

A crescut numarul afectiunilor grave
“Daca, in urma cu 20 de ani, un chirurg opera de cancer colorectal un pacient la cateva luni, acum acelasi doctor poate avea 2-3 astfel de operatii pe zi. Din cauza substantelor nocive pe care le mancam, a crescut extrem de mult numarul acestor afectiuni grave. Cel mai indicat este sa reducem cat putem de mult consumul acestor produse sau sa facem eforturi si sa preparam in casa carnati sau alte produse, dupa retete suta la suta traditionale”, mai spune specialistul care a identificat pentru cititorii ziarului Libertatea substantele periculoase de pe etichetele mezelurilor.  Sursa : codexalimentarius.info
Pate de gasca, cu xantan
Xantanul si guarul, E-415 si, respectiv, E-412, sunt substante de gelifiere care retin foarte multa apa si, astfel, produsul cantareste mai mult. Sunt periculoase pentru ca scad absorbtia in organism a vitaminelor A, D, E, K si a mineralelor precum calciu si magneziu, potasiu si fier. 
Crenvursti din gelatina
Foarte des folosit la majoritatea mezelurilor, Colagenul este o gelatina din zgarci care nu are proprietati nutritive. Pe de alta parte, persoanele cu hiperuricemie ar trebui sa se fereasca de alimentele cu aceasta gelatina, altfel riscand sa se aleaga cu atacuri de guta (inflamatia agresiva a articulatiilor). 
Sunca de Praga, cu dextroza
Dextroza este o substanta cu un index glicemic foarte ridicat, cu zaharuri cu absorbtie extrem de rapida. Este interzisa in dieta bolnavilor de diabet, dar este bine sa evitam consumul produselor care contin aceasta substanta pentru ca riscam sa ne imbolnavim de diabet. 
Sunculita taraneasca, interzisa gravidelor
Majoritatea mezelurilor contin glutamat de sodiu, chiar si sunculita denumita “taraneasca”. Substanta da un gust mai bun produsului, dar creeaza dependenta. Este interzisa copiilor si femeilor gravide. Riscam maladii precum Alzheimer, Parkinson, astm si modificari de ritm cardiac. 
Toba cu «tone» de sare
Unul dintre produsele asa-zise traditionale, toba, este plina, printre altele, de sodiu (Na). Asta inseamna ca, asa cum ne explica doctorul Mencinicopschi, produsele sunt pline, de fapt, de sare. Din cauza ei ne putem alege cu foarte multe boli cerebrale, cardiace, hepatice grave, dar si cu un cancer la stomac sau la colon! 
Parizerul, interzis copiilor
Parizerul este de departe unul dintre cele mai nocive produse, mai ales pentru copii. De altfel, este interzis pentru micuti. Colorantul pe care il contine, carminul, e cancerigen. Procedeul extragerii carminului dintr-o insecta este ultranociv. E folosit pentru a da o culoare rosie produselor. 
Carnati cu nitriti
Nitritul de sodiu, sau E 250, e utilizat pentru a da mezelurilor o culoare roz, apetisanta. Unul dintre cele mai periculoase efecte este dezvoltarea celulelor cancerigene. Poate declansa si afectiuni ale glandei tiroide. Totodata, este interzis femeilor gravide, copiilor si bolnavilor in general. 
Pastrama cu caragenan
Caragenanul, sau E-407, contine factori co-cancerigeni. Adica, descompus in colon, se poate transforma in alte substante care pot duce la cancer de colon. Caragenanul este folosit frecvent in toate mezelurile, fiind un agent de intarire si ingrosare a alimentelor. 
Coloranti periculosi in salam
La fel ca la parizer, la salamuri cel mai periculos aditiv este colorantul carmin sau rosu cosenila. Este extrem de periculos din cauza extractiei pe baza de aluminiu. Pe de alta parte, aceste produse mai sunt si pline de sare, din cauza carora ne putem imbolnavi de inima, ficat, rinichi, sau chiar de cancer.
Cititi si urmatoarele materiale:

14 comentarii:

  1. Acuma stim destule informatii despre acestea.Cine nu-i asa comod,i-si mai face in casa:paine,iaurt,branza,pateu daca doreste,carnati asa cum vrea si orice altceva.Nu asteapta neaparat sa i se dea pe masa totul si alege ce nu e cu atatea probleme din supermarketuri si alte magazine.Restul,e treaba lor daca nu tin la sanatate si-i intereseaza mai mult pretul si gustul decat pretul si calitatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu exista Codex Alimentarius.Asta e denumirea de cod sub care de fapt se ascunde Codex Patronatus.

    RăspundețiȘtergere
  3. baitule iti zic eu exista codex alimentarius...si acum l am vazut pe cateva produse din supermarket printre care si painea si pacat ca au stres documentarul de pe un site pe care l am vazut acum un an ca ti l dadeam si tie sa te informezi...si nu stiu asta de acum o stiu de mai multa vreme controlul populatie prin alimentatie...natalitate,vointa(prin tot felul de subst calmante care au si rol in productie pt produse mai eftine dar au si un alt efect mai putin stiut domolirea vointei proprie de a lupta),mortaliatatea(prin diferite substante care produc tot felul de boli) chiar si inteligenta a ta si a copiilor pe care ii concepi...lucru pe care aici nu il zice...cam asta consta CODEX ALIMENTARIUS si e bagat ca si certificarile internationale TUV ISO9001, QUALITAS ul.....uitati va bine la ce bagati in gura...dar in tara noastra e tot mai greu sa scapam de ele...cu toate ca nu aprob site ul ca face mai mult campanie antibasescucea
    (ce nu e un lucru rau poate chiar bun dar nu isi va atinge scopul) decat dezvaluiri de documnete reale...asta este un articol binevenit dar incomplet sper sa incerca ti sa va apropiati de wikileaks ul real cu documente reale ca sa pute ti deveni credibili...

    RăspundețiȘtergere
  4. Codex patronatus=codexul patronilor care fac astfel de produse.Asa ca nu exista codex alimentarius ci codex patronatus.Nu stiu de ce-i asa de greu de inteles.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu fac alergie, diaree si o stare de voma incontrolabila numai cand il vad pe porcul ala (carcasa) de minea care vorbeste grav pe la tv despre scaderea vanzarilor de carne in romania si cum este el obligat sa cumpeasca carcasa de porc si alte denumiri vesele de mortaciuni... dupa mine, sper sa dea faliment toti porcaletii aia care ne vand hormoni, antibiotice, saramura injectata fin (50%) si tot felul de spurcaciuni ambalate frumos sub aspect de carne de consum. eu nu mai consum de la voi, hotomanilor

      Ștergere
  5. mai ce nu intelegi tu este ca sa fii rentabil pe piata si sa produci concurezi cu cineva daca acel cineva foloseste aceste produse care ii fac productia mai usoara si mai ieftina...tu ca un producator de orice lucru trebuie sa le folosesti si tu ca sa poti fi rentabil daca nu falimentezi...asta e strategia de piata...si fiecare producator devine o unealta voita sau nevoita in jocul lor de a reduce cat mai mult populatia...suntem mult prea multi pe un petec mult prea stamt de pamant..cea ce nu intelegi tu este ca banul domina in lumea asta de azi...si ca sa il poti face trebuie sa faci si compromisuri...cum facem fiecare din noi la randul nostru...sistemul trebuie schimbat de la radacina la varf..si nu numai la noi ci in toata lumea...si tu ca si eu ca si noi toti suntem prinsi in el...si suntem ata de inradacinati incata schimbarea este aproape imposibila...si subliniez aproape pt ca se poate dar ft greu

    RăspundețiȘtergere
  6. Ceea ce nu intelegi tu e ca nu exista codex alimentarius ci codex patronatus.Nimeni nu-ti pune pistolul la tampla ca sa faci intr-un anumit fel.Nu cred ca este interzis sa produci paine doar din faina,drojdie,apa si alte produse naturale si ca esti obligat sa bagi E-uri.Asa ca e codex patronatus.In viata trebuie tot timpul sa incerci sa duci o viata cinstita,altfel intri la codex patronatus.Cum zicea Buddha ca printre altele trebuie sa ai mijloace de existenta cinstite daca vrei sa scapi de suferinta.Si cu asta am terminat.E codex patronatus atata vreme cat nu se face o bresla a patronilor cinstiti ce tin la cumparatori si la propria demnitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. te intreb ceva...daca gasesti pe strada 10lei si te uiti in stanga si in drepta si nu stii al cui e ce faci il bagi in buzunar sau il dai mai departe la un sarac care il vezi la 10 m ma departe...daca nu atunci eu zic ca degeaba arati cu degetul la altii...am mai zis trebuie sa ne schimbam cu totii...mentalitate inclusa...degeaba aratam la altii ca fac compromisuri si una si alta daca noi la rabdu' facem la fel...

    RăspundețiȘtergere
  8. si da poate ii pune pistolul la tamp[la banca ca ii va lua casa si bmw din fata si isi lasa odrasla pe strada...acel bmw care daca ati face otit la fel ca sa il ave ti

    RăspundețiȘtergere
  9. Bmw ul ala nu-l face cinstit in general,ci il face inseland cumparatorii , salariatii sai,Statul.Multi patroni fac asa, ii cunosc mult prea bine.Cine ii cinstit are venituri decente,cine inseala are mai mult(dar destinul lui nu ma intereseaza si nu-l compatimesc).Esti avocatul diavolului fiindca deturnezi atentia cu nimicuri gen 10 lei sperand sa justifici furturi mult mai mari culpabilizand pe altii pt nimic.Ei afla ca am dat bani desi nici eu nu am o viata decenta, dar am dat cand am avut(si nu din gasite(ca nu am avut norocul asta) ci din munca mea la persoanele care consideram ca merita din punct de vedere al cinstei si nu din punct de vedere al smecheriei,lenei si viciilor.Cine face un Bmw cinstit neanseland Statul si salariatii e demn de admirat si il merita si deaceea il si poate pastra fara sa apeleze la inselatorii.Deci nu-i pune nimeni pistolul la tampla.Asa ca in general,eu nu pot spune ca am intalnit patron cinstit(ar fi bine sa fi fost asa,dar nu a fost cazul).Asa ca ramane ca nu exista codex alimentarius ci codex patronatus.Problema e ca patronii au o parere mult prea buna despre ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Noi aveam codexul implementat inainte de a fi aprobat de Boc.Antemergatorii fiind patronii nostri si internationali care aduceau si aduc,produceau si produc marfa ieftina si proasta ca sa poata sa faca profituri cat mai mari.Acum e doar o realitate cu acte scrise.

    RăspundețiȘtergere
  11. grav e ca sint multi pe care nici nu=i intereseaza ce maninca.si daca le spui ceva te fac nebun.si nu toti patronii sint jigodii.stiu o firma care are produse bune patron corect cu platile la zi.cu ce il ajuta statul?NIMIC.multi patroni de firme mici se chinuie sa tina afacerea in functiune si e foarte greu.in afara de plati,taxe,controale de la itm fisc.protectia consumatorului.etc,probabil ca-si va inchide firma si voi ramine fara loc de munca.oamenii cinstiti nu-s agreati si nici protejati ne nimeni.cistiga numai hotii si ticalosii

    RăspundețiȘtergere
  12. Xantana este un agent de ingrosare derivat dintr-un soi de alge marine, care este intrenuintat de japonezi de multa vreme, la fel si colagenul...il folosim de cand lumea la racituri si toba, restul intr-adevar sunt niste mizerii...pretul de fabrica al unui kg de cremwurst sau parizer este de 3-4 lei...cat costa un kg de cremwurt??? la un moment dat au vrut sa spuna ca plantele sa nu se mai numeasca plante medicinale...

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source