Search

luni, 6 decembrie 2010

Avertisment Wikileaks România: Genocidul impotriva Românilor si pericolul Dictaturii

Din punctul de vedere al individului, viitorul fiecaruia dintre noi este batrînetea. Dimensiunea nu doar cinica, ci de-a dreptul criminala a guvernarilor postdecembriste rezida inclusiv în faptul ca o întreaga categorie sociala – persoanele de vîrsta a treia – a fost desconsiderata sub aspect uman si, ca atare, a fost tratata ca un balast economic, pe care cei care conduc „nava“ numita România vor sa-l arunce peste bord. Motivul nesabuit a acestui tratament este determinat de jefuirea visteriei tarii – implicit a fondului de pensii, acumulat în Socialism
– de catre guvernarile postdecembriste, începînd cu Guvernul Petre Roman. Sa ne amintim ca, prin 1988 si 1999, România ajunsese, ca si acum, sa nu mai aiba bani de pensii si salarii, unele primarii si spitale fiind pe punctul de a fi închise. Si, ca si acum, „salvarea“ a fost înglodarea în datorii a tarii prin împrumuturi la F.M.I. si la Banca Mondiala.

Este de natura evidentei ca, între timp, în ultimii trei ani, asa cum au relevat toate mass media, în contextul involutiei generale a României, problema pensionarilor s-a agravat si mai mult. E-adevarat ca se poate argumenta ca, acum trei ani, presedintele Traian Basescu fusese îndreptatit sa se opuna majorarii pensiilor, pe motiv ca nu sunt resurse financiare. Ca sef al statului, avusese, probabil, informatii, inclusiv de la Serviciile Secrete, cum ca este iminent un colaps al fondului de pensii. Dar, sa ne amintim, el s-a rezumat doar la a spune ca „nu sunt resurse financiare pentru majorarea pensiilor“, fiind contrazis de membrii Guvernului Tariceanu care raspundeau de problemele respective – Varujan Vosganian si Paul Pacuraru –, cum ca “exista bani de pensii“, Paul Pacuraru chiar laudîndu-se ca „este ministrul care a gasit solutia“.

Acum este evident ca a fost vorba, din partea presedintelui Basescu, de o modalitate de a sicana Guvernul Tariceanu si, respectiv, de o exhibitie politico-financiara din partea P.N.L., pe care, acum Maria Câmpeanu, ex-ministra Muncii si fosta presedinta a Casei de Pensii, evita sa o comenteze si, în schimb, „acuza Guvernul Boc de incompetenta“; desigur, în mod întemeiat. Dar actuala situatie dezastruoasa este rezultatul tuturor guvernarilor anterioare. Dupa cum si Traian Basescu pare lovit de amnezie, desi, daca si-ar etala refuzul sau de atunci si-ar redresa pozitia erodata, caci ar reliefa ca el avusese dreptate cînd prevenise ca „nu sunt bani de pensii“. Numai ca, acum trei ani, el se limitase la acel „joc de picioare“: „nu promovez legea cresterii cu 50 la suta a pensiilor, fiindca nu sunt bani, iar Guvernul Tariceanu va minte!“

Dupa amenintarea facuta de Guvernul Boc IV cu scaderea pensiilor cu 15 la suta si a salariilor cu 25 la suta, care a provocat românilor o panica teribila, Curtea Constitutionala a respins propunerea de reducere a pensiilor, pe motiv ca este neconstitutionala. La fel de neconstitutionala este si reducerea salariilor cu 25 la suta, dar gerontocratii de la Curtea Constitutionala s-au gîndit sa faca un compromis si au eliminat doar reducerea pensiilor, pentru a nu aduce la incandescenta nemultumirea poporului, atît de batjocorit de guvernantii postdecembristi.

Ideea actionarii statului în judecata

Recent, s-a format, spre cinstea initiatorilor, F.A.C.I.A.S., „Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Împotriva Abuzurilor Statului“. Dupa cum am semnalat în episodul al doilea, ideea actionarii în instanta a guvernului fusese lansata, pentru prima data, chiar de mine, în ianuarie 2006, cînd scrisesem: „Dar epoca Tranzitiei constituie un veritabil genocid, chiar daca unii se codesc sa recunoasca public acest lucru. Atunci, cât ar trebui lungit zidul de la Târgoviste, pentru a le da pedeapsa cuvenita vinovatilor care au dus, cu adevarat, România în prapastie, sub aspect economic, si în pragul dezmembrarii, sub aspect politic?! (…) Constitutia României prevede ca guvernul este obligat sa asigure cetatenilor un standard decent de viata. Dar, inclusiv prin factura RADET, nu li-l asigura. Dimpotriva, îi condamna la moarte – sau, cel putin, la scurtarea vietii, adica la moarte prematura – prin inanitie, prin morbiditate, prin lipsa medicamentelor, prin refrigerare (vezi cazul oraselor Vaslui, Lugoj etc., debransate total sau partial). Pe cale de consecinta logica si juridica, le propun tuturor nemultumitilor sa dea în judecata guvernul pentru calitatea vietii pe care le-o „asigura“ – calitate subumana! În cazuistica juridica internationala exista asemenea spete, câstigate de petenti.

Simptomatic este faptul ca, prin 2007 sau 2008, cînd a trecut în opozitia Puterii, dupa ce ajunsese la guvernare în cadrul Aliantei „D.A.“, l-am auzit pe Emil Boc invocînd, Constitutia, prin art. 47, privind obligatia statului de a asigura cetatenilor un trai decent – asta ca repros adus Guvernului Tariceanu, care atenta la traiul decent al poporului. Regret ca nu am facut, atunci, o fisa bibliografica a respectivei afirmatii a premierului Boc, pentru a completa documentarea irefutabila a acestui memento si, de aceea, apelez la cei care monitorizeaza si arhiveaza mass media, pentru a depista cînd si cu ce ocazie a clamat premierul aceasta cerinta fata de guvernanti. Dar, în urma cu un an, la briefing-ul de presa sustinut de premierul Emil Boc la finalul sedintei de guvern din 11 aprilie 2009, referitor la interdictia cumulului pensiei cu salariul, el a afirmat „ca toti pensionarii care au în mâna o pensie sub 17 milioane de lei vechi vor putea în continuare sa-si desfasoare activitatea, apreciind ca trebuie sa poata avea acces la o sursa financiara pentru a avea, cât de cât, un nivel de trai decent“ .De data asta, cum se vede, primul ministru o spunea ca autoaparare la criticile Opozitiei la adresa politicilor antisociale promovate de Guvernul Boc IV.

Ca o anomalie juridica, trebuie amintit ca, dupa lansarea initiala, în toamna lui 2008, a interdictiei cumulului pensiei cu salariul, interdictia a fost atacata – ca fiind neconstitutionala – de catre Avocatul Poporului, în ianuarie 2009, la Curtea Constitutionala, iar aceasta a admis contestatia. Dar dupa noua luni, cînd Guvernul Boc a repus pe tapet interdictia respectivului cumul, Curtea Constitutionala, cu aceeasi componenta, a admis-o! Se pune, cu necesitate, întrebarea: „Cînd a judecat Curtea Constitutionala corect în aceeasi speta: în ianuarie 2009 sau în octombrie 2009?!“ Este evident ca membri ei au fost manevrati politic de catre guvern si de catre presedintie. Dupa cum, la fel de evident este faptul ca, desi a fost primenita cu cîtiva noi membri, Curtea Constitutionala s-a temut de reactiile nenumaratilor nemultumiti si, acceptînd raul cel mai mic, a respins propunerea Guvernului Boc IV de taiere a pensiilor cu 15 la suta. La care, consecvent politicii sale de pauperizare a poporului – deja saracit deliberat în aceste doua decenii de Tranzitie –, Guvernul Boc a gasit o noua modalitate de a le micsora: impozitarea tuturor pensiilor cu 16 la suta!

Fariseisme prin sofisme

Ca atare, ar parea o bizarerie faptul ca în articolul „O obligatie mereu incalcata de stat“, Constantin Racaru pretinde ca articolul 47 ar trebui înteles tocmai invers: „Este exact motivul pentru care textul constitutional nu obliga la asigurarea unui nivel de trai decent, ci la crearea de catre stat a unui cadru optim pentru ca economia sa functioneze“ . E-adevarat ca întreg articolul este agramat si ilogic, astfel ca este greu sa-ti dai seama „unde vrea sa bata“ autorul, mai ales ca îsi contrazice chiar titlul! Însasi formularea sa „… a unui cadru optim pentru…“ atesta ca se exprima ca un turist: corect trebuia sa scrie cu articolul hotarît, „a cadrului optim pentru…“, deoarece „optimul“ constituie singura posibilitate si nu una dintre multe altele, caci „optim/a“ înseamna „cel/cea mai bun/a“, iar acest „cel mai“ este unul singur! Mai mult, „traiul decent“ este unul minimal, progresul economico-social ridicîndu-l la nivelul maximal sau pe-aproape, conform inclusiv sloganului electoral „Sa traiti bine!“

Dar, chiar asa fiind si chiar daca este expus, în topica frazei, la sfîrsitul ei, adica pe rol de consecinta, „traiul decent“ este scopul dezvoltarii economice indicate de textul constitutional si nu invers: nu exista o dezvoltare economica de dragul dezvoltarii economice, ci numai în scopul satisfacerii (crescînde, daca este posibil) a trebuintelor materiale si spirituale ale omului, în genere, adica ale poporului în speta! Desigur, în nici un caz nu pledez pentru consumism si, cu atît mai putin, pentru ceea ce, în sociologie, se numeste „consumul de prestigiu“, dar, consumul minimal – adica traiul „decent“, chiar daca este insuficient definit conceptual – trebuie asigurat de catre stat, fapt prevazut de Constitutie.

Ca atare, conceptul „obligatia“ statului are însusirea tranzitivitatii, care se transfera, deci, cu forta de necesitate, de la „obligatia sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala“ la obligatia-scop „de natura sa asigure cetatenilor un nivel de trai decent“!

Faptul ca aceasta propozitie este pusa în textul constitutional pe locul al doilea, la sfîrsitul frazei, nu înseamna ca ar avea o importanta secundara, ca ar fi pe „ultimul loc“ în politica statului, ci, dimpotriva, releva consecinta-scop, finalitatea activitatii guvernarii. În acest sens pledeaza chiar sintagma „de natura sa“, ceea ce atesta ca asigurarea traiului decent este în „natura lucrurilor“ – concept filosofic introdus în uz de Lucretius, prin poemul sau, De Rerum Natura, Despre natura lucrurilor! Buna guvernare, gestionarea eficienta a societatii este obligatia naturala a reprezentantilor societatii. Este si motivul pentru care sunt alesi; în caz contrar, ei trebuie înlocuiti democratic prin vot, alungati prin forta, daca este nevoie, si, daca este cazul, pedepsiti pentru proasta guvernare. Si acesta este cazul în care ne aflam: teoria liberala a „statului minimal“ este expresia clasica a proastei guvernari, ilustrata, în România, de toate guvernarile liberale din etapa postbelica si de acum, din epoca Tranzitiei, caci, asa cum am mai spus, stat minimal înseamna haos maximal, iar sub paravanul haosului „se pescuieste cel mai bine în ape tulburi“! Or, atît guvernarile zise „social-democrate“, cît si cele „liberale“ au guvernat în etapa Tranzitiei cu masuri de dreapta, concretizate într-un singur mod: jefuirea Patrimoniului National prin asa-zisa privatizare în folosul propriu al guvernantilor si al clientelei lor politice, sprijiniti de „investitorii strategici“ straini, care i-au mituit pe autohtoni sa le vînda la preturi de nimic bogatiile tarii!

Propaganda proguvernamentala

Dar filosofarea este grea pentru cine a lipsit de la lectia de logica. Cu sofismele sale de doi bani, Constantin Racaru nu urmareste decît minimalizarea efectului campaniei declansate (tardiv si, practic, autoacuzator!) de catre Opozitie si concretizate, periculos, dar democratic si juridic, în F.A.C.I.A.S., pentru facilitarea demersurilor cetatenilor de actionare în judecata a statului. Implicit, autorul urmareste degrevarea de raspunde a statului, în speta a Guvernului Boc, al carui aparator se dovedeste a fi! De altfel, o recunoaste în mod expres: „Recursul la articolul 41 (sic) a revenit în forta dupa ce presedintele Traian Basescu a vorbit despre necesitatea impozitarii tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor sub 1.000 de lei, care reprezinta cam 70 la suta din numarul total al pensiilor“. Si, mai departe, autorul crede ca musteste de inteligenta cînd dezvaluie paradoxul inextricabil în care Opozitia îsi înnoada mintea, descris în aceasta fraza, pe care o redau ad litteram: „Asadar(,) cei care acuza Guvernul ca încalca articolul 41 (sic) din Constitutie au, de fapt, dreptate, dar în sens invers celui pe care-l urmaresc politicianist“ (?!). Daca-i veti citi articolul, veti observa ca se refera la art. 47 din Constitutie de trei ori, dar doar prima data, în rîndul întîi, de deschidere, îl mentioneaza corect. A doua oara, la distanta de doar cinci rînduri de prima mentiune, îl denumeste gresit „art. 41“ si, la fel, a treia oara, în citatul de mai sus. Aceasta lipsa de coerenta în redactare este datatoare de seama si de lipsa de logica a argumentarii. Asadar, ceea ce parea o bizarerie se dovedeste a fi o propaganda gri, proguvernamentala.

Opozitia se agita ipocrit si inutil

Semnificativ este, însa, ca, simetric, în acelasi scop de „spalare“ a imaginii – tot astfel cum se spala banii murdari –, s-a gasit si un membru al Opozitiei care încearca sa fatuiasca partidul din care face parte acum – P.S.D., ex-P.D.S.R., ex-F.S.N. –, el fiind, de fapt, un traseist, caci provine din defunctul P.S.D., al si mai defunctului Sergiu Cunescu. Astfel, la o emisiune de la Antena 3, la care a ajuns vorbete permanent, alaturi de ex-ministra P.N.L. Maria Câmpeanu, ex-ministrul Ilie Serbanescu, Mugur Ciuvica s.a., acest personaj, care vorbeste fastidios numai în citate ca sa-si etaleze cultura, pe lînga faptul ca repeta – în cor cu cei sus-numiti – acelasi cliseu fals, cum ca „actualii salariati îi sustin pe actualii pensionari“, a enuntat, zilele trecute, un panseu „original“: anume ca s-a insinuat „mitul ca toti guvernantii de pîna acum ar fi de vina pentru situatia dezastruoasa în care a ajuns România“. El, deputatul-vorbete, pretinde, cu morga, dar fara sa aduca argumente, ca nu este asa si ca, implicit, numai guvernantii de azi sunt vinovati de situatia în care s-a ajuns – el si partidul sau, actualul P.S.D., si aliatii lui, ca, de ex., U.D.M.R., fiind inocenti!!!

Ca sa îi decelati mai bine fariseismul prin care vrea sa se excluda din cleptocratia care a distrus România în acesti 20 de ani, trebuie sa retineti ca personajul a fost si el ministru al Învatamîntului. Si, ca sa îi circumscrieti mai exact turpitudinea deputatului P.S.D.-ist care debordeaza de „moralitate“, trebuie sa relev ruta sinuoasa a unei individe care ramasese vadana de tînara, care, ca „animal politic“ – zoon politikon, cum zice Aristotel – era „buna rau!“ si cu care el, P.S.D.-istul-vorbete, avea sa faca tandem… ministerial. Vaduva vesela ajunsese directoare adjuncta a unui colegiu renumit din Capitala si ocupa, simultan, si functia de inspector, fireste, la Inspectoratul Scolar Municipal. Dupa ce a venit C.D.R. la Putere – etapa cînd ocupantii postului de ministru la Învatamînt fusesera exclusiv barbati –, tînara-femeie-de-succes a fost facuta… sefa Departamentului de Relatii Externe al Ministerului Învatamîntului, desi ea era profesoara de matematica si nu prea le avea cu limbile… straine. Dupa ce d-na Ecaterina Andronescu a ajuns ministru al Învatamîntului, nefiind barbat, evident, a usuit-o pe vadana-animal-politic, înapoi, pe postul de director al Colegiului National respectiv. Dar cînd fotoliul de ministru al Învatamîntului a fost ocupat de personajul nostru, actualul vorbete P.S.D.-ist de la Antena 3, tînara vaduva – care nu mai era chiar asa tînara, dar era tot „buuuna!“ –, a ajuns foarte aproape de d-l ministru, care a urcat-o… pe postul de ministru adjunct pentru învatamîntul preuniversitar. În acea etapa – dupa cum, probabil, va amintiti –, au fost cele mai multe scandaluri sexuale petrecute în mediul preuniversitar. Sa fi fost respectivele scandaluri – pe cît de jenante, pe atît de condamnabile pentru ministrul Învatamîntului, actualul vorbete P.S.D.-ist – reflectarea faptului ca unele eleve o aveau ca model pe tînara ministru-adjunct, care dadea cu „pasarica-n-populatie“ – metoda prin care urcase pe acele înalte fotolii si canapele ale ierarhiei institutionale?! Acum, ex-ministrul P.S.D.-ist o face pe lupul moralist; ba, mai mult, se crede fara pacate si arata cu destul exclusiv spre cei aflati azi de la Putere, uitînd ca a avut-o pe „vaduva vesela“ ca adjuncta dupa care-i curgeau balele – motiv pentru care a si tras-o… în postul respectiv!!!

„Ultima solutie: înc-o revolutie!“

Evident, poporul nu trebuie sa se mai lase pacalit de asemenea „sirene“ rascoapte si trebuie, dimpotriva, sa tina cont ca 1) toti guvernantii posdecembristi sunt pe deplin vinovati de dezastrul în care au adus România, si 2) pensionarii si-au platit singuri contributia la pensie si nu traiesc pe seama actualilor salariati – cum, în mod absolut fals, trîmbiteaza incontinent guvernantii si acolitii lor. Dincolo de propaganda proguvernamentala a lui C. Racaru si de critica demolatoare si partinica a vorbetelui P.S.D.-ist, jurnalistul Edward Pastia considera ca „Guvernul Boc încalca peste 20 de articole din Constitutie“, iar, prin masurile de austeritate initiate îndeosebi în toamna anului 2009, le încalca în mod flagrant  (Cf. Financiarul, 4 septembrie 2009). Dar, spre deosebire de condeierul C. Racaru, ziaristul Pastia îsi deschide comentariul rezumînd, laconic, art. 47 (alin. 1) prin partea lui finala si esentiala, invocata de toti comentatorii care nu fac scamatorii verbale: «Art. 47 din Legea fundamentala: „Statul este obligat sa asigure un trai decent“»!

Desigur, pensionarii sunt, în marea lor majoritate, mai mult neputinciosi decît valizi de actiuni în forta, chiar daca, recent, în fata Palatului Cotroceni, cîtiva dintre ei s-au cam contrat cu jandarmii. Dar, evident, jandarmii care aparau Palatul Cotroceni, în mai-iunie 2010, nu au fost precum cei din Galati, care, acum vreo patru ani, i-au cam ciomagit pe profesorii care demonstrau mai pasnic decît pensionarii anti-basescieni. Trebuie retinut, totusi, ca la Cotroceni se adunasera doar vreo 200 de pensionari foarte furiosi, pe cînd la Palatul Victoria fusesera – dupa cele mai modeste evaluari – circa 30.000 de demonstranti. Dar, în afara agresarii demonstrative a P.D.-L.-istului Hoara, manifestantii contra guvernului au excelat în fluierat, huiduit, cîntat, dansat, în afisat banere si în scandat lozinci anti-Basescu si anti-Boc. Or, cum magistral spunea, recent, cineva, „Orice multime e o revolta în devenire“! Ne putem imagina ce s-ar fi întîmplat daca multimea uriasa din Piata Victoriei ar fi fost foarte putin melomana si, daca, în loc de fluiere, ar fi venit cu maciuci si sulite camuflate în bete pentru banere! Si daca, în loc sa paraseasca Piata Victoriei dupa patru ore si se întoarca de unde au venit, ar fi ramas acolo, ca în 21-22 decembrie 1989?! Dar ne putem si întreba: dupa scaderea salariilor, dupa cresterea numarului somerilor, dupa cresterea preturilor, dupa scaderea puterii de cumparare a leului – si-asa cam pricajit! –, dupa cresterea cheltuielilor la întretinere, le va mai arde de cîntat si dansat protestatarilor care vor veni la Palatul Victoria?! Si nu va fi, cumva, o multime mai mare, care sa formeze masa critica necesara transformari într-o revolta?

Salariatii de azi sunt pensionarii de mîine, asa ca este necesar sa se gîndeasca la viitorul lor negru si iminent în termeni mai concreti si mai contondenti. Deoarece, am vazut, în tara noastra s-a ajuns în situatia sa se fure nu numai lemnele din padure – cu consecinta inundatiilor catastrofale repetate inclusiv în aceasta vara –, nu numai sinele de tren, cablurile electrice ale drumurilor feroviare si rutiere, nu numai banii din banci, dar si voturile de la toate alegerile „democratice“. Ceea ce înseamna ineficienta institutiilor statului, deoarece functionarii statului au fost selectati pe criterii partinice si nu de competenta – formând, astfel, sistemul „ticalosit“, corupt, clientelar. În consecinta, democratia a fost grav compromisa, iar, pentru a fi reabilitata, trebuie suspendata temporar, dar printr-o revolutie veritabila, nu ca retrovolutia din decembrie 1989.

Ce ne spune Corneliu Vadim Tudor in fiecare aparitie in mass media?: „Decît o democratie bolnava, mai bine o dictatura sanatoasa“!
Si nu este singurul care gandeste astfel.
Intr-adevar, din cauza unei guvernari incompetente si anti-nationale, România este in pericol sa redevina o dictatura!

Alte documente:
WikiLeaks.ro documente

33 de comentarii:

 1. sunt apolitic dar se vede de la o posta ca , datele si situatia prezentata aici sunt facute de niste gunoaie care pun totul pe seama a 2-3 oameni si vezi doamne pe ultimii 2-3 ani dar nu uitati stimabililor ca jaful national ,vanzarea totului pe nimic, distrugerea programata a tarii, vanzarea copiilor a parintilor a neamului pe un galben asemeni lui Hristos, s-a facut incepand cu prima secunda in care a fost rasturnata fosta dictatura. Uitati-va la fiecre dintre voi cu ochiul critic si veti vedea ca pentru un ban in plus sunteti in stare sa va vindeti si mama. EI nu fac altceva decat sa va faca jocul si asfel EI sunt absolviti de intentie si cu inca o tara inghitita iar voi fiecare dintre voi purtati crucea povara si vina intregii lacomii de care sunteti in stare si care acum e prea tarziu pentru ca a sosit vremea platii si rusine sa va fie pentru ca platim cu tara. ASTA E ROMANUL ADEVARAT.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,urgent!Vreau "Schimbarea la fata a Romaniei!"Am virat 3 milioane de euro in contul tau!Continua sa prezinti spectacole cu caracter profund social!Spectacole care contribuie fundamental la Trazirea Constiintei Nationale a Poporului Roman! Vasile,poporul roman hiberneaza de multa vreme!

   Ștergere
 2. esti pedelist???? sa-ti fie rusine ca inca mai tii cu basescu si gasca de nenorociti care ne-a distrus!

  RăspundețiȘtergere
 3. somnul natiunii naste acei monstri care au stat in barlog pana acum si nu au luptat niciodata in razboi chiar au tras in in noi pana si dupa 22 decembrie 89, dar primeua grade si pensii de lux de la PSD alis PNL cu scrisori de felicitare catre toti rezervisti de la nea Nelu Iliecu ca sa uite cat mai repede ca au fost slugile umile ale lui Ceausescu fata de care nu au avut niciodata curajul sa dea jos un dictator au nerusinarea acum cand tara o duce greu sa cheme rezervitii sa rastoarne un guvern democratic ales pentru a fi din nou privilegiatii poporului Roman1 Rusinicaaaaaa! Nea Puscoci ai luat compensatorii si inloc sa incepi o afacere ai luat masini straine nu Dacia ! Unde este adevaratul tau patriotism bun de aruncat pe apa Dambovitei?
  Daca Voua va este bine ce mai conteaza adevaratele valori ale poporului Roman doctori, arhitecti, ingineri si alti intelectuali !
  Trebuie sa va obisnuiti cu ideea ca nu mai sunteti privilegiatii unui popor care nu-si mai poate tine mamele 2 ani alaturi de copii acasa etc, etc, si ca trebuie sa producem nu numai sa primim de stat ca niste cersetori de lux!

  RăspundețiȘtergere
 4. Rusine tinerilor care gandesc in asa.Ajungeti si voi sa fiti condusi de afara.

  RăspundețiȘtergere
 5. prietene,tu verbesti de lux?!
  sa ai o masina din 2002 e un lux?!
  sa ai o casa eun lux?!
  sa pui ceva pe masa ca un om normal,la familie si copii e un lux?!
  sa-ti trimiti copilul 4-6km la scoala prin troiene si ger e un lux?!

  corect ,tara o duce greu si nu eba cu range rover de 70,000 de euro si 16,000 de euro pe luna,analfabeta si care se erijeaza in reprezentanta romanilor.

  esti dus,prietene.
  ocupa-te de altceva mai de rangul tau

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. BAAAAAAAAAAAAAA, VOI SUNTETI BOLNAVI RAU DE TOT!!!
   TOATA CLASA POLITICA E DE VINA.

   Ștergere
 6. sa dea domnul sa te aperi singur,iar daca ai o arma cu glont ai grija sa nu-ti tragi in cap din greseala.poate atunci ai vorbi in cunostinta de cauza,sigur te-ar durea un pic.
  oricum ai un avantaj :
  pe boi ii doare ma putin ca pe ceilalti.

  RăspundețiȘtergere
 7. si totusi....
  =de ce apevistii de carton n-au sarit de cur in sus cind guvernul a luat banii profesorilor ?
  =de ce tot ei au tacut chitic cind basescu a pus impozit pe amaritele de pensii de 7-8 milioane ?
  =de ce au stat ascunsi ca niste bravi osteni ai tarii orbi la toate faradelegile comise in acesta tara ?
  =de ce au pensii de mii de euro pe cind profesorii au 2-300 de euro ?
  sa va spun eu : ati fost favorizati si pe timpul lui ceasca si dupa lovitura de stat, o adunatura de betivi ordinari ( stiu ce spun ca am facut armata pe timpul lui ceasca ) .nu faceati altceva decit sa va bateti joc de soldati si de toti cei de rang inferior.
  romania a avut o armata adevarata doar pina la al doilea razboi mondial dupa aia ( cu mici exceptii ) rebuturi si profitori.
  taceti dreacului din gura , oricum 3 milioane de muncitori amariti nu pot tine in spate o armata de obositi anonimi.
  pace voua !

  RăspundețiȘtergere
 8. de ce nu fac greva foamei, spre exemplu,politicienii,artistii, etc.?stau si ma intreb doar....ii vedem si ii auzim la televizor cit de destepti sunt ei,ne explica tot timpul ce ar trebui sa facem ca sa fie bine, dar eu as vrea sa-i vad cum declara in direct ,la tv, ca intra in greva foamei sau cum iau steagul romaniei si ne cheama in strada, tare mult imi doresc sa vad asta.somn usor, romani

  RăspundețiȘtergere
 9. Aceste discutii degenereaza violent.
  Asta-i dezbinare si cei care ne conduc se bucura de asa ceva.
  Suntem ca niste caini flamanzi care se incaiera pe un ciolan, cu nimic mai presus decat cei de la putere.
  Hai sa vedem ce ne uneste si nu ce ne desparte.
  C

  RăspundețiȘtergere
 10. divide et impera sloganul fiecarui guvern din lume
  existenta unui guvern intr-o tara implica lipsa de drepturi si libertate a fiecarui cetatean in parte
  o lume libera este o lume lipsita de guverne;
  nu ne trebuie guverne care sa ne conduca, sa ne spuna ce sa facem, sa ne spuna ce este bun sau rau pentru noi atata timp cat tratam cu respect fiecare fiinta vie de pe acest pamant;
  fiecare dintre noi sa fie responsabil de gandurile, vorbele si actiunile pe care le intreprinde;
  vedem lumea nu asa cum este ea, ci o vedem asa cum suntem noi.

  RăspundețiȘtergere
 11. Ai zis bine,dar pana va fi Utopia pe pamant,eu zic:da doamne si divide-i pe toti ticalosii si dale ceea ce merita.

  RăspundețiȘtergere
 12. eu sant putin mai direct ,nu as da vina pe vreun partid politic sau pe cineva anumein tara asta cred ca majoritatea populatiei ar fi macar putin consolata daca cineva i-ar strange pe toti care au condus romania in ultimi 21 de ani cu tot cu rude apropiate si asr face un lagar nazist si lasati sa moara acolo ,sau executati public

  RăspundețiȘtergere
 13. Dreptate nationala,cam greu de infaptuit cand ai o natiune intreaga trasa pe sfoara si pacalita de catre interese obscene bine ticluite de desnationalizare,genocid si furt demografic economic si nu in ultimul rand istoric prin inrobirea romanului de rand care nu a stiut alceva decat sa munceasca,ci nu sa minta,sa insele sa faca averi pe spinarea amaratilor,obiceiuri care pe noi romanii nu ne-au caracterizat ca neam.Pacat de sangele varsat pe pamantul sfintei noastre tarisoare,pamant din care azi ne sunt stoarse resursele fara ca noi sa stim de marsaviile ce s-au facut, ne-au vandut tocmai cei ce trebuiau sa ne slujeasca,am pus lupul paznic la stana fara caini.DUMNEZEU FIE CU NOI!

  RăspundețiȘtergere
 14. io as aplica traba cu tepa.tot se lauda baselu co sa-i traga in trapa pe ruda pe saminta pe cei vinovati de tradare,luare de spaga afaceri necurate etc..si tot io ma gindesc ca treaba cu teapa nu e buna ca le place..multi sau asezat mai comot in tepa lu baselu..poate le da vreo sida sau vreo aviara ca porci is...scuze animalelor.

  RăspundețiȘtergere
 15. nu mai spunetzi ca suntem condusi de afara....pana acolo suntem terminatzi de ai nostri conducatori mafiotzi... dupa 22 de ani de scoala.. 2 facultatzi terminate.. am ajuns sa muncesc in anglia sa pot trai decent.... imi crapa obrazul de rusine sa-l vad pe basescu trimis la plimbare la intalnirea cu presedintzii europeni... iesitzi in strada si datzile caldarile de la vot inapoi.... ca la concerte stitzi sa va adunatzi cu zecile de mii.. dar la protest pentru banii vosti statzi ca sobolanii... asha va trebuie!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 16. Esti depasit.Ai nostri le-au dat inapoi galetile,dar le-au dat goale.Vezi daca nu traiesti in tara.Nu mai stii ce se intampla.

  RăspundețiȘtergere
 17. Protest pt banii vostri!Oare ai uitat ca romanii multi daca nu fura in stil mare ca si sefii,mai ciordesc de pe unde lucreaza,de pe la vecinii de tarla si de pe unde apuca.Romanii nu sunt usa de biserica.Ei gasesc intotdeauna cai mai mult sau mai putin cinstite sa se descurce.Daca se descurca,ce nevoie au de iesit in strada?Si tu te-ai descurcat ca te-ai dus in alta tara cum au facut-o multi si o mai fac.Cine vrei sa faca scandal,cei plecati,cei batrani,copii de scoala,descurcaretii?.

  RăspundețiȘtergere
 18. Corect! Romanul e ca tiganul! E invatat sa se DESCURCE! Sa "completeze" cum ziceam in armata, pentru cine isi aduce aminte.... de aia nu au iesit in strada. Neam de hotzomani, cum sa fie infatati sa munceasca cinstit si sa lupte pentru munca lor cinstita, cand ei.... se DESCURCA? Sa vedem cand n-or mai avea de unde sa se DESCURCE!

  RăspundețiȘtergere
 19. cita vreme rominul se descurca,no sa le iasa astora planurile.poate mai crapa de oftica un FRANKS.BOC ,BASEL ETC.cind rominul nu s-o mai descurca atunci e tragedie.asa ca fratilor trebuie sa va descurcati in continuare.omul cinstit moare de foamesi sarac lipit

  RăspundețiȘtergere
 20. Am ajuns de rasul lumi noi care in cel de al doilea razboi mondial eram spaima Europei si a Americii.Ce s-a intamplat cu noi?Noi care la Ploiesti am distrus jumatate din flota aeriana a Americii. Ce s-a intamplat cu Ploiestiul care era cel mai bine pazit loc din Europa dupa Berlin ? Oamenii au ajuns sa moara de foame si frig iar cei care si-au dat sangele pentru tara nu mai au nici o pensie macar, iar parlamentarii fac burtile ari si dorm in parlament stiind ca au salriile imense. V

  RăspundețiȘtergere
 21. i-am votat.acu fac legi pentru ei.ne-u distrus sentimentul de patriotism.am ajuns sa ne fie frica sa fim patrioti ca nu cumva sa se interpreteze ca suntem rasisti.asta ne-au facut leprele.sa ne fie rusine de noi si nemul nostru rominesc.sa ne fie rusine ca sintem romini.ce ploiesti,in scoala nu se mai face istorie.au distrus invatamintul daca ii intrebi pe copii cine a fost mihai viteazul,habar nau.pune-i sa-ti recite o poezie de eminescu sau cosbuc,habar nau.asta ne-au facut guvernantii.un popor de dobitoci,fara singe-n vine.RIME.stramosii nostri se intorc in mormint de rusine pentru noi....

  RăspundețiȘtergere
 22. hai sa fim seriosi...ce-i aia roman?asta e tara?e o mare cacao iar populatia niste ,,viermi''niste putori ordinare care se vaita si smiorcaie,care asteapta sa-i ajute altii de pe afara.se rasuceste stefan in mormant sa vada poporul cum a ajuns:o adunatura de taranoi imputiti veniti de la pocracra adusi de ceausescu iar acum avem pretentie de a fi popor?cu asemenea mentalitate nu meritam denumirea de fiinta umana.rusine sa ne fie romanilor.nu suntem in stare sa aparam mostenirea care ne-a lasat-o adevaratele personalitati istorice.atat a fost romanul:pana la stefan...mai bine eram luati de otomani sau de unguri..niste lasi si hoti si ne plangem peste tot :ce ne face chiorul si prostituata lui...ne-a condus 25 de ani un cizmar si o prostituata iar acum mai trebuie sa asteptam inca 25 ani pana ne-o veni mintea la cap ca ne conduce un despot care-l doare in dos de popor si o prostituata care nu stie cum sa-si infunde buzunarele cu milioanele de euro..asa ne trebuie,la asa popor asa conducator...onor sefului conducator....asa ca daca mai e vreunul roman,ceea ce nu cred,aparati-va tara nu va vaicariti pe la toate colturile...hai ca 1907,cu bate si topoare,ce mai asteptati?sa va vanda si pe voi..........

  RăspundețiȘtergere
 23. Din pacate nu am avut nici o sansa.. nici ca popor nici ca indivizi luati în parte.
  Am fost manipulati din clipa în care a cazut Ceausescu si traim în continuare în aceiasi ignoranta. Poporul ar trebui sa stie toate lucrurile astea. Suntem în plin razboi economic, social si Dumnezeu stie ce altfel de atacuri mai suportam. Si cel mai grav lucru este ca nici macar nu realizam, credem în continuare ca vinovatii sunt la vedere dar ei nu sunt decit niste marionete si daca o sa iasa o revolutie in tara asta o sa murim ca prostii pentru ca este evident ca revolutia a fost programata si ea si nu vom face altceva decit sa fim pionii dintr-un joc mai mare. Si cine stie al cui interes il vom face Asa ca nu va grabiti cu revolutiile, mai degraba grabiti-va sa-i informati pe toti!!!

  RăspundețiȘtergere
 24. niste nenorociti toti au furat tara si au adus o la dezastru sa va fie rusine sper ca in final sa va stea capetele ca pe vremea lui tepes
  mizerabililor ce sinteti ducetiva dracu de nenorociti cu tara aia cu tot ca de aia pleaca toata lumea afara de scirba voastra ca nu va mai saturati de spagi si de cadouri si de afaceri murdare
  cine dracu m ai vine in tara sa face ceva cind la tot pasul iti pune piedici sin sint numai pe luatea toti corupti astia mizerabili
  huooooooooooooooooooooooooooooooooo

  RăspundețiȘtergere
 25. sa dea bunul dumnez<eu sa va vedem capetele pe gard ca pe vremea razboiului
  basescu boc si toti smecheri din clica lui impreuna cu multi primari din tara si consilieri din fiecare judet niste nenorociti care nu i mai satura dumenzeu de bani si de avere
  sa muriti cu toti huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  RăspundețiȘtergere
 26. ROMANI-A VENIT TIMPUL SA II LICHIDAM FIZIC SI MORAL PE TOTI CEI CE NE-AU JEFUIT SI ESCROCAT,REVOLUTIA POPORULUI ROMAN TREBUIE SA FIE DURA , CONCISA FARA MENAJAMENTE PENTRU MAFIE SI DICTATURA INSTITUITA DE BASESCU.PENTRU A EXISTA CA NATIUNE SI TARA TREBUIE SA TERMINAM CU ACCEPTAREA COMPROMISURILOR SI MINCIUNILOR.LA MOARTE CU TRADATORII DE TARA SI NEAM.

  RăspundețiȘtergere
 27. ai dreptate PDL-istule jaful tarii a inceput imediat dupa revolutie chiar cu vinzarea flotei pentru 1 leu,oare cine a vinduto?
  Ghici ghicitoarea mea !!!!

  RăspundețiȘtergere
 28. „Ultima solutie: înc-o revolutie!“ Multumim Wikileaks Romania caci existi, si ne prezinti adevarul asa cum este el!
  DESTEAPTA-TE ROMANE.
  DIN SOMNUL CEL DE MOARTE.
  ...
  JOS HOTI. De la primari la presedinte ne-am saturat de atata ckkt pe care noi l-am mancat defiecare data cand v-am votat. HOOOO JOS HOTI. Sa Plateasca fiecare dupa ce a facut. Ceausescu a fost impuscat pentru ca a prea lucrat, Basescu? Nastase? Iliescu? Constantinescu? ... Parlamentari care sforaie pe ce salari... HAI PE EI >>>>

  RăspundețiȘtergere
 29. Jur ca daca s-ar face o revolutie...as iesi cu maceta si as da in stanga si-n dreapta in cei vinovati.

  RăspundețiȘtergere
 30. Daca ar fi vorba doar despre o proasta guvernare, care a fost mai mult sau mai putin proasta mereu, solutia ar fi doar o buna guvernare si o mai cinstita guvernare. Din pacate, acesta este primul pas. Urmatorii pasi nu au fost facuti efectiv de nimeni si in viitor se prefigureaza o criza modiala a asigurarilor de sanatate si a asigurarilor sociale. Oricat de bine ar guverna, si nu o fac, cei de la putere, oricarre ar fi ei, ramane problema imbartranirii populatiei in Europa si America de Nord, a islamizarii accelerate si a sporului negativ al populatiei. Toate concura ineluctabil la un deficit din ce in ce mai mare al asigurarilor sociale si de sanatate. O suprataxare ar fi cvasiimposibila, deci solutiile vin fie din prelungirea duratei de munca, fie din scutirea de taxe pentru activitatile prestate de persoanele varstnice care se intretin din acele activitati, fie din deturnarea de foduri din alte surse. Nimeni pana acum n-a gasit o solutie acceptabila si acceptata.

  RăspundețiȘtergere
 31. Daca ar fi vorba doar despre o proasta guvernare, care a fost mai mult sau mai putin proasta mereu, solutia ar fi doar o buna guvernare si o mai cinstita guvernare. Din pacate, acesta este primul pas. Urmatorii pasi nu au fost facuti efectiv de nimeni si in viitor se prefigureaza o criza modiala a asigurarilor de sanatate si a asigurarilor sociale. Oricat de bine ar guverna, si nu o fac, cei de la putere, oricarre ar fi ei, ramane problema imbartranirii populatiei in Europa si America de Nord, a islamizarii accelerate si a sporului negativ al populatiei. Toate concura ineluctabil la un deficit din ce in ce mai mare al asigurarilor sociale si de sanatate. O suprataxare ar fi cvasiimposibila, deci solutiile vin fie din prelungirea duratei de munca, fie din scutirea de taxe pentru activitatile prestate de persoanele varstnice care se intretin din acele activitati, fie din deturnarea de foduri din alte surse. Nimeni pana acum n-a gasit o solutie acceptabila si acceptata.

  RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Follow by Email