Search

marți, 29 martie 2011

Cum le-a facut Băsescu pe plac americanilor, renunţând la datoria Irakului faţă de România

In conditiile in care Romania are o datorie totala uriasa, Traian Băsescu le-a facut pe plac americanilor si a renuntat la 80% din datoria istorică de 2,6 miliarde USD pe care trebuia să o primească de la Irak!

Recititi si documentele publicate anterior:

Preşedintele Traian Băsescu le-a comunicat diplomaţilor americani, în 2005, că România a acceptat să renunţe la 80% din datoria istorică de 2,6 miliarde USD pe care trebuia să o primească de la Irak, potrivit unor telegrame atribuite ambasadei, obţinute de Wikileaks.

Potrivit documentului publicat preşedintele Traian Băsescu a informat o echipă condusă de ambasadorul Richard Jones, consilier al Secretarului şi Coordonatorului Politicii pentru Irak, la 21 iulie 2005, că România îşi respectă necondiţionat angajamentul de a-şi mentine trupele în Irak.

"Băsescu a subliniat greutăţile financiare pe care România le întâmpină cu întreţinerea forţelor sale armate în contextul în care ţara s-a confruntat cu indundaţii majore, adăugând că un sprijin suplimentar din partea guvernului SUA pentru reforma în domeniul apărării ar putea permite României să-şi dezvolte contribuţia în Irak. Deşi România nu face parte din Clubul de la Paris, Băsescu a confirmat că ţara este dispusă să ştearga 80% din datoriile Irakului, de 2,6 miliarde de dolari", se arată în textul telegramei.

Şeful statului a vorbit, de asemnenea, şi despre cererea României de a-l audia pe "cetăţeanul irakian-american Mohammad Munaf, suspect de terorism în România".

28 de comentarii:

  1. Treaba asta cu stergerea datoriei Irakului fata de Romania o cunosc din presa de acum vreo 8 ani, asa ca nu e o noutate. Wikileaks spune lucruri reciclate si le prezinta ca "noi". Ne ia de prosti pe noi romanii; mass-media i-a cazut in plasa si datorita lipsei de profesionalism a acesteia, totul pare a fi o "bomba""nemaipomenit" "extraordinar", in realitate e o cacealma adica niste vorbe de tzatze spuse la claca.

    RăspundețiȘtergere
  2. NU prezinta aceste stiri ca "noi", ci ne reimprospateaza memoria caci este cam scurta . O tara de timpiti.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu iese fum fara foc, si vad ca fum e muuuuult tare asa ca e jale pe planeta la ce manevre se fac la nivel international ! vad ca unii sau obisnuit si resemnat cu ideea si ne considera tzatze la barfa, pe cand altii realizeaza ca toata atitudinea asta este inumana si incearca sa faca ceva pentru a avertiza lumea normala. o sa ajungem sa nu mai stim care este adevarata natura umana !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce aveti frate cu Basescu ... Voi nu aveti habar cat rau a facut Iliescu ... UNDE SUNT BANII DE LA CEAUSESCU ???

    RăspundețiȘtergere
  5. Cine a vandut tot ce a fost construit de ceausescu?? unde este petrolul??? unde sunt uzinele ??? ERAM GRANARUL EUROPEI!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Băsescu este doar un fost ofiţer acoperit,fost informator încă din liceu, trimis pe la Anvers să spioneze.Cine are dosarul lui, are Romania !
    Despre putoarea lui ,nu mai e nimic de spus...

    RăspundețiȘtergere
  7. este de mirare au vindut ei Insula Serpilor si nu era luata inapoi de la Ucraina. pt o suma asa mica cam cit o spaga se mai bate cineva!

    RăspundețiȘtergere
  8. In loc de concluzie,
    Nici SUA si nici Federatia Rusa nu au atatea topoare cate cozi de topor le ofera romanii.
    Dar asta-i cam de multisor poveste...
    C-asa-i la romani..., tot ii nou si vechi sunt toate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si uite-asa,cu vajnicii conducatori in 20 de ani,ca niste muste bezmetice,am ajuns GAINARII Europei (din Grinarul....).
    Alegeti in continuare mincinosii,betivii,curvarii si pe cei ce va dau galeti,fulare,ulei,zahar si vom cobori si mai tare.
    Important insa este ca acestor javre sa le luam banii,dar tot ce au furat,iar asta nu o poate face decit unul care nu a furat cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu ma pot abtine chiar daca mi se sterge mesajul: sa-mi trag ciorapii pe coliva lui de chior nenorocit!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa! Bai nemernic sasiu si chior! Cine ti-a dat ma voie sa faci sluji in fata americanilor pe banii poporului roman?! Cine ma ticalosule? Ne-ai vandut la americani si la FMI! Cand ai sa PLATESTI? Am impresia ca in curand.................

    RăspundețiȘtergere
  12. wikileaks trebuie sa ne arate si documente nu doar povesti... iar voi care scrieti si va dati cu parerea sunteti niste frustrati care prin incapacitetea de a evolua in viata dati vina pe toti din jur... Nu ma intereseaza politica insa ceea ce observ e ca azi e mai bine ca acum 5 ani ca acum 10 ani ca acum 15 ani ca acum 20 de ani din punct de vedere economic, al dezvoltarii si al previziunilor pe viitor tinand cont ca impreuna cu multe state am trecut printr-o asa zisa criza economica. Incercati sa spune-ti lucruri reale si sa va uitati si la voi care injurati in fiecare zi fara a gandi daca nu puteti face mai mult cu vietile voastre. V-ati obisnuit sa va cada pe tava locuri de munca, sa primiti discount-uri in aproape orice, subventii, sporuri si al 15 - lea salariu in fiecare luna. Suntem o tara de destepti puturosi. Ne uitam la vecini si acum de parca toti trebuie sa fim egali ca acum 21 de ani. Adaptati-va dracu anului 2011 si pune-ti osu la treaba in primul rand pentru voi ca apoi sa se vada la suprafata in toata tara. Nu uitati ca in momentul de fata tara mai libera ca Romania nu sunt multe, mergand prin toate locurile mi-am dat seama de potentialul fiecarui roman. In Romania un sarac lipit poate ajunge sa ocupe orice functie si sa atinga cele mai inalte culmi, in alte tari exista limite de care nu poti trece deloc pentru ca nu ai voi, in schimb da, poate patura de jos la ei nu e ca la noi dar e fara perspective, fara visuri prea mari. Sunt tanar si ma zbat in fiecare zi sa evoluez in tara mea care mi-a oferit ateatea lucruri si m-a invatat. Daca as fi in alt stat mi-ar fi mai usor pentru ca sunt mai pregatit ca multi de-ai lor insa sunt sigur ca nu voi putea trece niciodata mai sus unde as vrea si as fi exploatat pentru cunostintele mele la maxim tot pentru ei. Stau aici sa ma ajut pe mine si apoi sa ajut romanii... Nu e nici o forma de populism dar simt ca am uitati toti ca trebuie sa progresam. Nu vinde nimeni tara stati linistiti, nu va vrea nimeni raul, nu-si bate nimeni joc de voi, in schimb voi oamenii galagiosi si inconstienti cu voi insiva tulburad totul in jurul vostru ramaneti pe loc iar noi cei care ne zbatem va tinem inca stegul sus: rosu, galben si albastru.

    RăspundețiȘtergere
  13. suntem saraci .nu mai avem ce manca,suntem disperati ,astia portocalii ne omoara cu zile

    RăspundețiȘtergere
  14. linistitivaaa,oameni buni ca si asta face parte tot din strategia politica a d-lui presedinte,si in fond de unde dai,dumnezeu iti da,pe alta parte,ce sa mai....si apropos de galeti eu locuiesc in spania dar si la usa mea a ajuns galeata,sortul si pixul pdl,asa ca ...

    RăspundețiȘtergere
  15. sunt tot eu,cel cu galeata,ma cheama marin ca nu ma lasa sa pun numele.

    RăspundețiȘtergere
  16. raspuns comentariului mare si lung de sus. d-le,nu vorbiti prosti,ca unul care face parte din sistem,nu e mai bne ca acum 5,10,20 de ani.acum 20 de ani romani lucrau in fabrici uzine comb siderurgice,aveam baraganul sau grinarul europei,unde sunt toate astea acum.

    RăspundețiȘtergere
  17. Marine galeata aia e portoclalie de la PDL?

    RăspundețiȘtergere
  18. Prea mare numaru` documentelor primite de cei de la wikileaks. Cred ca americanii le-au predat singurei, mai pe bune, mai pe rele... doar ca sa aduca oamenii acolo unde isi doresc ei.
    Doar Dumnezeu ne mai poate salva de ei (de americani), daca nu ne-a uitat si El. Poate le da un taifun, un cutremur, doua bombe si catev tornade :)

    RăspundețiȘtergere
  19. ATENTIE!! pentru puterea care vine ...........datoria iracului este datoria fata de poporul roman nu fata de basescu presedinte iar el nupoate renunta la obligatia iracului fata romania .trebuie sa raspunda infata poporuluipentru paguba produsa fara aprobarea parlamentului.

    RăspundețiȘtergere
  20. ATENTIE!! pentru puterea care vine ...........datoria iracului este datoria fata de poporul roman nu fata de basescu presedinte iar el nupoate renunta la obligatia iracului fata romania .trebuie sa raspunda infata poporuluipentru paguba produsa fara aprobarea parlamentului.

    RăspundețiȘtergere
  21. si cine o sa te auda? ce papa lupu e bun papat.au facut si alti porcarii dar nu asa ca asta

    RăspundețiȘtergere
  22. băsescu nu a renunţat la partea lui din datoria Irakului faţă de românia ci doar la partea care revenea poporului

    RăspundețiȘtergere
  23. Basescu e terminat , problema este ca si opozitia este la fel de nemernica ca si el si gasca lui de chelneri, parasute si goolani portocalii, NU AI CUI SA DAI UN VOT, NUMAI BAANDITI CE SE LUPTA PE CIOLAN, AH UNDE ESTI CORNELIU COPOSU SA VEZI UNDE AM AJUNS!?

    RăspundețiȘtergere
  24. n-are dreptul sa renunte in numele nostru.sa renunte la nevasta,la parasutele de fete ale lui.da banii sint ai tarii asteia.daca tot i sau lipit buzele de cutu americanilor,sa se mute.in libia.de ex.si sa ne lase ca n-avem nevoie de asa specimene.in tara asta nu exista opozitie.si aia is cu buzele lipite pe curu rusnacilor sau a cui le da bani,astia nici de curve n-us buni ca le stica preturile,se dau gratis numai sa le-o traga si lor careva

    RăspundețiȘtergere
  25. Firear al naibii de Stat roman si patroni de firme petroliere ca iar ne-au amarat viata marind preturile la produsele petroliere.

    RăspundețiȘtergere
  26. A fost Mark.....ambasadorul S.U.A. la televizor.Batea darabana pe interesele economice americane cu Becktell ca doar acolo au actiuni fostul presedinte american si alti politicieni.Cum vine un politician american la Bucuresti,prima lui grija e sa ne bata la cap cu Becktel asta.Spunea sa ne facem luntre si punte sa le dam lor bani atati cat ar vrea.Pe de alta parte sunt putine firme americane pe aici,fratele american nu vine decat unde-i rost de profit mare.Dupa aceea ne spunea ca romanii desi nu au servicii,desi deabia i-si tarasc zilele sa stea linistiti sa-si astepte probabil pieirea.Propriu zis tine partea regimului si duce poporul cu zaharelul.Halal ajutor si axa cum se zicea mai demult.Acuma vor sa ne ingroape in mizeriile lor de F16,reduc spitalele iar oamenii vor muri pe drumuri pana vor ajunge la spital.Noi nu avem de lucru dar avem nevoie de second handu-uri.

    RăspundețiȘtergere
  27. Oricum nu vedea datoria ,ca nu era in stare

    RăspundețiȘtergere
  28. Interesant. ''Istoria se repeta''. Un lucru general valabil, daca nu se invata din ea.
    In cazul de fata, se pare, poate, profetiile se implinesc, incetul cu incetul (Nostradamus - Vanga), depinde cum gandeste ''Elita'', pentru ca, se pare, dupa cum orchestreaza ''Ei'', asa va trebui sa jucam,toti. Sunt care se impotrivesc ''cantecelor'' NWO.
    Se sepune ca o picatura de apa mareste oceanul, dar doua picaturi. Daca suntem puternici,unul langa celalalt,ne ajutam reciproc o sa fie bine!



    Daca o sa se vada ''cantece'' pe cer nu o sa fie
    bine!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source