Search

joi, 9 decembrie 2010

România ar putea intra în incapacitate de plată

România se numara printre statele care sunt în pericol de a intra în incapacitate de plata, alaturi de Ucraina, Letonia, Ungaria si Grecia, a declarat Kenneth Rogoff, fost economist-sef al Fondului Monetar International (FMI), pentru cotidianul austriac Der Standard, citat de Portfolio.hu.

Acesta a precizat ca un astfel de scenariu este posibil în ciuda ajutorului primit de la FMI si de la alte institutii financiare internationale. Banii de la FMI "au cumparat" doar timp pentru aceste state.

Totusi, Rogoff, în prezent profesor la Universitatea Harvard din SUA, a adaugat ca, în conditiile în care vor avea acces la finantare externa, aceste state au o sansa de a se salva, mai ales daca dubleaza mâna întinsa de FMI de o politica privind reducerea drastica a cheltuielilor.
"În anii care vor urma vom vedea câteva (state, n.r.) intrând în incapacitate de plata", a adaugat Rogoff.
Fostul economist-sef al FMI a nominalizat Ucraina, Letonia, România, Ungaria si Grecia printre tarile care prezinta riscuri, însa a mentionat ca si Irlanda sau Portugalia au, de asemenea, probleme.

Potrivit analistilor citati de jurnalistii austrieci de la Der Standard, crizele bancare sunt urmate de crize fiscale, iar Europa de Est este regiunea care va avea cel mai mult de suferit.

Alte documente:
WikiLeaks.ro documente

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source