Search

joi, 24 februarie 2011

"Operatiunea Vamile", pornita de pe vremea lui Blaga, duce catre Mafia PDL din jurul lui Blejnar... iar in spatele acestuia, cine se afla?

In ultima vreme a devenit tot mai clar ca "Operatiunea Vamile", - pornita cum se stie inca de pe vremea cand Vasile Blaga era Ministru de Interne, duce catre gruparea PDL din jurul lui Udrea-Falca-Igas-Blejnar. Iar cand vorbim despre aceasta grupare, vorbim despre cel care i-a sustinut si ii sustine, nimeni altul decat ... "Zeus"... sau, ( asa cum se va vedea in curand!) , - insusi "Regele" de pe "tabla de sah" a Mafiei portocalii.
In  mod evident, lupta de la varful PDL se duce nu numai pe "culoarele" Puterii, ci si cu ajutorul DNA, cunoscut instrument politic aflat (inca) in mana lui Traian Basescu  prin intermediul oamenilor sai Laura Codruta Kovesi si Daniel Morar. Se pare ca la Cotroceni este agitatie mare.... intrucat tavalugul pornit de Blaga si gruparea sa ( Videanu-Berceanu-Frunzaverde) nu mai poate fi oprit, iar avalansa duce din ce in ce mai aproape de "Rege". Intr-adevar, cu toate ca DNA este un instrument in mana Cotroceniului, presiunea pe aceasta institutie este imensa, iar musamalizarea nu poate avea loc.

Mafia PDL in acţiune: Udrea işi apără protejaţii , Statul se fură pe sine însuşi... iar anchetele sunt doar formale....

News Alert: Eugeniu Petrescu, audiat la DNA: procurorii susţin că ar fi intermediarul mitei de la Vama Halmeu


Democrat-liberalul Eugeniu Petrescu, cel care ar fi facilitat întâlnirea între fostul şef al Vămilor Radu Traian Mărginean şi fostul şef al Vămii Halmeu Nicoleta Dobrescu este audiat, la această oră, la Direcţia Naţională Anticorupţie.
Potrivit procurorilor DNA, Petrescu ar fi fost intermediar în dosarul mitei de la Vama Halmeu.
Pedelistul este acuzat că a ajutat-o pe Nicoleta Dobrescu, fostul şef al Vămii Halmeu, să ajungă în biroul lui Traian Mărginean, şeful ANV de atunci. Dobrescu nu a dat niciun concurs, ci doar un interviu, iar după câteva zile a fost numită în funcţie la Vama Halmeu. Ea susţine că, pentru primele şase luni de şefie, i s-au cerut 130.000 de euro, iar pentru următorul mandat ar fi trebuit să dea 300.000 de euro.
În acest dosar, Traian Mărginean, fostul şef al vămilor, este pus sub învinuire pentru luare de mită.
Realitatea.net

Udrea răsplăteşte loialitatea: Îşi scapă angajaţii de problemele cu justiţia

Ministrul Turismului, Elena Udrea, îşi scapă oamenii loiali de poblemele cu justiţia, scrie Jurnalul Naţional. După patru ani de procese, mai mulţi angajaţi ai ministerului au scăpat de plata a 200.000 de lei , un prejudiciu creat într-un contract cu Circul Globus şi descoperit de Curtea de Conturi. Totul prin bunăvoinţa ministrului Udrea.

În anul 2006, Curtea de Conturi a depistat mai multe nereguli cu privire la un contract încheiat între mai mulţi angajaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism, apropiaţi ai Elenei Udrea, şi circul Globus. Potrivit datelor înaintate către Parchet, mai mulţi funcţionari ai autorităţii ar fi aprobat şi efectuat plăţi, către Circ fără a avea documente justificative.

Potrivit contractului, Autoritatea Naţională pentru Turism era obligată să plătească peste jumătate de milion de lei
. Deşi reprezentanţii circului Globus au adus documente pentru decontarea a peste 270.000 de lei , apropiaţii Elenei Udrea au virat în contul respectiv 460.000 de lei. Aproape dublu faţă decât era nevoie. Curtea de Conturi a trimis dosarul la Parchet şi ulterior, funcţionarii publici au fost daţi în judecată pentru recuperarea prejudiciului.

În anul 2009 Autoritatea Naţională pentru Turism s-a transformat în Ministerul Turismului. După 4 ani de procese, Elena Udrea a intervenit şi a rezolvat întreg cazul, potrivit Jurnalului Naţional. Direcţia Juridică din minister a întocmit o întâmpinare în numele acesteia, prin care se arata că angajaţii nu au de ce plătească prejudiciul creat pentru că tot cazul a pornit de la nişte erori de calcul.

Peste ani, mare parte dintre funcţionarii Autorităţii Naţionale pentru Turism au ajuns să lucreze îndeaproape cu Elena Udrea. Unii dintre ei, au fost puşi chiar în funcţii înalte în minister.
Antena 3

Curtea de Conturi: Plati ilegale de milioane de euro din Bugetul asigurărilor sociale de stat. De la prime si sporuri pana la achitarea facturilor de utilitati ale unor firme private

Un audit efectuat de Curtea de Conturi asupra execuţiei bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) a scos la iveala ilegalitati dintre cele mai grave: de la plati ilegale de pensii, ajutoare sociale, sporuri si prime acordate sefilor si juristilor proprii, pana la achitarea utilitatilor aferente unor spatii date în folosinta gratuita unor societati comerciale. Prejudiciile se ridica la cateva milioane de euro. In plus, aceeasi misiune a inspectorilor Curtii au depistat nereguli si la nivelul raportarilor Ministerului de Finante. "Aproape toţi ordonatorii principali de credite ai administraţiei publice au primit finanţare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Cererile de sume din Fondul de rezervă bugetară au devenit un obicei care poate conduce la ideea unei finanţări paralele a sectoarelor bugetar şi economic", se mai arata in constatarile Curtii de Conturi.

Potrivit documentului, au fost acordate prestatii de asigurari sociale incompatibile (pensii incompatibile) pentru persoane care au realizat venituri de natura salariala si, în acelasi timp, au beneficiat fie de drepturi de pensie anticipata, fie de pensie de invaliditate gradul I sau gradul II în suma totala de 5.829 mii lei. Identificarea s-a facut prin compararea bazelor de date ale CNPAS cu bazele de date furnizate de ANAF, respectiv de directiile generale ale finantelor publice teritoriale, privind contribuabilii ce realizeaza venituri din activitati independente (CNPAS si CJP: Arad, Brasov, Braila, Botosani, Buzau, Ialomita, Salaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vrancea, Bistrita-Nasaud si CPM Bucuresti).

"Au fost efectuate plati catre persoane care beneficiau nelegal de doua sau mai multe drepturi de pensii simultan, existând în sistemul public de pensii si beneficiari care nu aveau atribuit cod personal de asigurari, respectiv CNP, în suma totala de 1.532 mii lei (CNPAS). Au fost acordate sporuri de mobilitate si de confidentialitate pentru consilierii juridici, prin extinderea prevederilor hotarârilor judecatoresti si pentru perioada ulterioara termenului stabilit de acestea, la 17 case judetene de pensii, în suma totala de 391 mii lei (CNPAS si CJP Botosani)", mai noteaza inspectorii Curtii de Conturi. In plus, s-au platit nelegal indemnizatii de însotitor din bugetul asigurarilor sociale de stat unor pensionari care beneficiau în acelasi timp si de asistent personal, platit din bugetul local, respectiv primarie, în suma totala de 213 mii lei (CJP: Arad, Bistrita-Nasaud, Ialomita, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Vrancea).

Au mai fost efectuate plati nelegale privind pensia de urmas acordata persoanelor care au realizat din activitati profesionale venituri brute lunare mai mari decât o patrime din salariul mediu brut pe economie, pentru care plata pensiei urma a fi suspendata, în suma totala de 204 mii lei (CJP: Brasov, Braila, Buzau, Salaj, Ialomita, Vrancea).

"Au mai fost efectuate si alte cheltuieli nelegale în valoare de 125 mii lei, privind cheltuieli de personal, pentru conducerea institutiei, peste plafonul stabilit pentru functia de secretar de stat (CJP Suceava), ajutoare de deces acordate nelegal (CNPAS, CJP Suceava).

- achitarea serviciilor de instruire si certificare ECDL (European Computer Driving License), precum si a cursurilor de inspectori de specialitate în protectia muncii, fara ca acestea sa fie prestate (CJP Suceava, Salaj);
- plati nelegale ce reprezinta utilitatile (apa, energie electrica) aferente unor spatii date în folosinta gratuita unor societati comerciale prin contracte de comodat, în conditiile în care acest tip de cheltuiala, prin clauzele contractuale prevazute, reveneau de drept comodatarilor (CJP Suceava);
- sporuri de vechime achitate în plus (CMP Bucuresti);
  • Abateri de la legalitate si regularitate care nu au determinat producerea de prejudicii, dar care au avut un impact asupra realitatii situatiilor financiare
Au fost imobilizate surse bugetare importante în creante neîncasate, fara a se întreprinde masuri în vederea clarificarii, urmaririi si încasarii acestor sume, în valoare de 22.609 mii lei (CPM Bucuresti).

- pentru suma de 5.371 mii lei nu s-a initiat procedura de poprire sau nu s-a continuat procedura de executare silita (CJP Arad, Arges, Salaj, Teleorman);
- angajatorii au declarat la casa judeteana de pensii contributii mai mari decât cele declarate la organele fiscale teritoriale prin declaratiile privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale în valoare de 344 mii lei (CJP Teleorman);
- efectuarea de înregistrari contabile eronate si denaturarea veniturilor si cheltuielilor din punctajul periodic între soldurile creantelor bugetare privind contributiile de asigurari sociale de stat si, respectiv, contributiile la sistemul de accidente de munca si boli profesionale, din contabilitatea caselor judetene de pensii si cele din evidentele directiilor generale a finantelor publice, a rezultat o diferenta în valoare de 33.637 mii lei (CJP Arges);
- raportarea eronata prin situatiile financiare, respectiv datele privind sumele datorate si cele încasate din contributii de asigurari sociale individuale, obtinute cu aplicatia SICA, nu au fost preluate de catre aplicatia FIS-CO pentru a fi prelucrate si înregistrate în evidenta contabila (CJP Arges).
  • Încalcarea prevederilor legale referitoare la administrarea si gestionarea patrimoniului public si privat al statului
- creantele si obligatiile fata de terti nu au fost supuse verificarii si confirmarii pe baza extraselor soldurilor debitoare si creditoare sau a punctajelor reciproce scrise (CJP Salaj, Suceava);
- rezultatele inventarierii nu s-au stabilit prin compararea datelor constatate faptic si înscrise în listele de inventariere cu cele din evidenta tehnico-operativa (fisele din magazie) si din contabilitate (CJP: Salaj, Suceava);
- inventarierea terenurilor nu s-a efectuat pe baza documentelor care atesta dreptul de proprietate al acestora, iar inventarierea cladirilor nu s-a efectuat prin identificarea lor pe baza titlului de proprietate si a dosarului tehnic al acestora (CJP Suceava).
  • Abateri privind controlul financiar preventiv propriu
- persoanele împuternicite sa exercite controlul financiar preventiv executau si sarcini supuse controlului (CJP Suceava);
- acordarea vizei de control financiar preventiv fara ca pe documentele de angajare sa fie înscrise prevederile bugetare (CJP Suceava);
- controlul financiar preventiv a fost exercitat de catre salariati care nu aveau împuternicire legala (CNPAS);
- nu au fost supuse vizei de control financiar preventiv propriu devizele estimative referitoare la deplasarile în strainatate (CNPAS).

Va recomandam si articolele:

News Alert: Sunt două regine, Blejnar şi Buda


Dovada: "Regina" duce catre Mafia PDL
Mai tineti minte cum incepea unul dintre articolele noastre despre Blejnar?
Traian Basescu i-a transmis personal (n.r. - prin sms) lui Sebastian Vladescu, pe cand era ministru al Finatelor, rugamintea:
 " Lasă-l, te rog, în pace pe Sorin" * Era vorba despre Sorin Blejnar, seful ANAF, importanta "tura" pe tabla de sah a mitei din vami ... ( continuarea aici.....)

Va recomandam si articolele:

Arestat în „lotul Moraviţa": Sunt două regine, Blejnar şi Buda:

Unul dintre lucrătorii punctului de frontieră de la Moraviţa, aflat în arest preventiv pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită şi asociere la un grup infracţional organizat, susţine că în afacerea şpăgilor colectate din vămi sunt două personaje care au statut de „regină". Într-o scrisoare transmisă din arestul poliţiei, el i-a indicat pe şeful ANAF şi pe comandantul Poliţiei de Frontieră Române că ar beneficia din sumele de bani strânse din punctele de frontieră.

„Se tot vorbeşte că vor să ajungă la regină. Păi sunt două. La vamă regina e Blejnar, iar la Poliţia de Frontieră este chestorul Buda. Transporturile sumelor către Bucureşti se fac cu maşinile personale ale oamenilor de legătură, pentru că nu mai mergea cu avionul. Au fost dintre noi care au vrut să facă autodenunţ şi nu au fost lăsaţi", scrie fostul lucrător din Vama Moraviţa rutier.

El a înţeles abia după ce a fost ridicat de procurorii anticorupţie de ce un coleg de la Poliţia de Frontieră a refuzat să lucreze într-o tură în care se afla şi un ofiţer DGA, care lucra sub acoperire. Colegul despre care e vorba este agent al Poliţiei de Frontieră şi se numeşte Dora Chira. Ea avea un statut privilegiat în Vama Moraviţa, după ce le-a povestit colegilor, în mai multe rînduri, că se cunoaşte cu chestorul Ioan Buda şi că face dese drumuri la Bucureşti să se întâlnească cu acesta. Chestorul Buda a negat legătura, dar la ultima evaluare Schengen de la Moraviţa, petrecută în toamna anului trecut, agenta Chira a fost des văzută în preajma chestorului Buda.

Agenta Dora Chira şi chestorul Ioan Buda
„De ce credeţi că nu a vrut agentul Dora Chira să meragă pe acea tură? Pentru că acolo era ofiţerul sub acoperire, în speţă agentul Vodă Cristian. De aici tragem concluzia că Buda ştia de acţiunea DNA şi si-a retras oamenii", mai spune lucrătorul aflat în arestul poliţiei. În afară de Chira, mai mulţi poliţişti de frontieră, cu grad de ofiţer, au fost detaşaţi de la Moraviţa ori au fost mutaţi în turele în care nu au operat investigatorii sub acoperire. Acest lucru s-ar fi petrecut cu două luni înainte de reţinerea celor 44 de poliţişti, din ordinul direct al chestorului Buda, şeful Poliţiei de Frontieră Române.

Din arest, lucrătorul îl acuză pe ofiţerul sub acoperire Cristian Vodă că i-a provocat şi instigat pe poliţiştii de frontieră la săvârşirea unor infracţiuni. „Am fost provocaţi, manipulaţi şi intimidaţi de ofiţerul sub acoperire, care spunea că «am în spate Casa Poporului» şi că poate să mute din punct pe cine vrea. El lua banii de la ţigările care treceau cu acceptul lui, el fiind planificat în fiecare tură la supraveghere vamală, pentru a putea participa la controlul autovehicolelor împreună cu vameşii. Vodă făcea aceste lucruri deşi, prin lege, ofiţerul sub acoperire nu are voie să provoace, să participe sau să instige la săvârşirea unor infracţiuni", mai scrie lucrătorul de la Moraviţa, din arest.
Cotidianul.ro

Diana Severin, fosta şefă a Vămii Ploieşti: ”Sorin Blejnar este Regina!”

 

 Fosta sefa a vamii Ploiesti, Diana Severin, fost membru PDL, demisa de doua ori din functie, prima data la ordinul lui Blejnar, renumita de Roberta Anastase si demisa a doua oara tot de Roberta, s-a pus pe dezvaluiri spectaculoase, din care aveti mai jos fragmente. 
Merita. Mai ales episodul despre cum a fost amenintata cu moartea de un sef din Administratia Nationala a Vamilor.

Fosta şefă a Vămii Ploieşti, Diana Severin, a dispărut din peisaj, după ce a fost demisă pentru a doua oară, în decurs de un an, şi speriată de oamenii şefului ANAF, care au ameninţat-o cu un frumos accident de maşină. Mortal! A avut o singură ieşire în presă, în august 2010, la Realitatea TV. Imprudenţa asta i-a atras nu doar furia lui Blejnar, ci şi alte acţiuni de intimidare, unele dintre ele instrumentate chiar de reprezentanţii unor servicii de la Ploieşti, care, în loc să prindă hoţi, se ocupă cu fabricarea de dosare politice. Acum, când toată lumea se întreabă cine-i Regina, Diana Severin a ieşit s-o arate cu degetul. O exclusivitate pe care, logic, doar noi puteam s-o avem!
Asa cum ne-a anuntat presedintele Băsescu, luna februarie va fi luna arestărilor. Va trece caravana arestărilor si prin Prahova?
Sper să se ajungă si la Ploiesti, pentru că surprizele ar fi foarte mari. Nu stim până unde vor merge anchetatorii, dacă se doreste într-adevăr a se afla adevărul sau dacă este, pur si simplu, un exercitiu de imagine, pentru cei care nu ne vor, iată!, pe bună dreptate, în spatiul Schengen. La Vama Ploiesti, sunt foarte multe probleme. Ele sunt cunoscute la nivelul ANAF, le-am făcut chiar niste adrese neoficiale, prin care le-am adus la cunostintă toate problemele. După ce am sesizat unele aspecte, mi s-a solicitat demisia.
Păi, ce-ati sesizat atât de grav?
Economia asa-zis subterană, care este, de fapt, foarte la vedere, dar nimeni nu vrea să o vadă. Am făcut o listă cu societătile care aduc prejudicii mari bugetului statului si sunt sustinute chiar de persoane din anturajul presedintelui ANAF. Din ce stiu, chiar actualul director de la Vama Ploiesti, Cornel Costea, care se simte urmărit, în ultima vreme, ar fi fost trimis ”cu dedicatie” la Ploiesti, tot de către gruparea Blejnar.
Ne-am distrat si noi de treaba aia, cu domnisorul Costea urmărit de servicii. Atât de proaste să fie serviciile astea?
Si eu am fost urmărită, ba am avut si un accident. În anul 2009, în luna noiembrie, când am coborât din masină si am intentionat să traversez, am fost lovită de un Peugeot negru, fără numere de înmatriculare. Desigur, nu erau serviciile, ci reprezentantii celor care-mi trimiteau tot felul de amenintări, pentru că nu vroiam să le cânt în strună. Nu am relatat în scris asta, am discutat doar cu politisti de la IJP Prahova. Acte de intimidare au fost nenumărate. Telefoane, mesaje, pe cele mai multe le-am păstrat, oprirea curentului noaptea, urmăriri cu mașina. Ideea e ce faci în astfel de cazuri! Mergi înainte sau te opresti?
Ce-a fost, în cazul dumneavoastră, demisie sau demitere? Că nu mi-e clar nici acum.
Demisia mea a survenit în urma unei discutii avute cu domnul Stefănită Prisăcaru, care era, la acel moment, seful Biroului Verificări Interne, din cadrul ANV. Am fost chemată la Bucuresti, pe 13 iulie 2009, unde am avut o discutie cu acest domn, care mi-a solicitat în mod imperativ ”să-i dau doi sau trei oameni de încredere, care să execute ce li se va spune de la Bucuresti”. Când m-am dezmeticit, am zis că tosi sunt de încredere si nu-i pot da o listă. L-am rugat să le transmită celor care doresc să păstreze obiceiurile proaste de pe vremea fostului director Hogea să se retragă si să mă lase să duc mandatul la final, fără a-mi coordona miscările si fără ca eu să deservesc alte interese personale ale celor implicati în mafia din Vamă.
Si-apoi?
Pe 14 iulie, a doua zi, la ora 23, am fost sunată de acelasi domn, care mi-a solicitat ca, la prima oră a diminetii următoare, să mă prezint la sediul ANV, pentru o discutie. În timp ce mă deplasam spre Bucuresti, am primit telefoane de la acest domn, care mi-a indicat că punctul de întâlnire nu este sediul ANV, ci restaurantul McDonald’s Unirea. Am
fost acolo, l-am asteptat singură, la o masă. A venit, a intrat direct în subiect si mi-a spus că nu mă poate lăsa să plec, înainte de a semna demisia. Atunci, l-am întrebat care ar fi motivele. Răspuns: ”Nu corespunzi cerintelor ANAF!”.
Si ai semnat?
Nu. Mi-a spus că, dacă nu semnez, va veni la Ploiesti, cu ai săi colegi, îmi va căuta nod în papură si îmi va face un raport negativ, care va duce la demiterea mea. I-am comunicat că nu îmi voi scrie demisia, pentru că nu am gresit, si am insistat să mi se spună motivul real pentru care ar trebui să plec. Mi-a spus că singura problemă pe care o am e că nu am luat spagă până la acel moment. Atunci am realizat dimensiunea faptelor de coruptie din sistem. Am încercat să conduc discutia până în momentul în care am aflat că cel care urma să-mi ia locul, Fumea Emil, fost sef al vămii Giurgiu, primise deja ordin de detasare la Ploiesti, urmând ca, după înregistrarea demisiei mele, să primească ordin de numire pentru functia de sef al Vămii Ploiesti. Mi-a mai spus că a fost, cu o seară înainte, la Ploiesti si a dejucat un accident de masină care urma să mi se întâmple mie.

Avea manualul de accidente cu el?
Mi-a comunicat că nu mă poate ajuta si că nu poate împiedica un accident, în cazul în care nu-mi voi da demisia. Mi-a prezentat o schemă în care era descrisă dinamica unor posibile accidente, la viteza de 70, 90 si peste 110 km pe oră. O avea pregătită să mă sperie. Era clar că se vroia eliminarea mea din sistem, mai ales că îmi spusese că Blejnar doreste demisia mea, iar Fumea avea bagajele făcute. Atunci, chiar m-am speriat.
Aveau vreo afacere de încheiat?
Se poate vedea pe situl lui Sorin Rosca Stănescu, unde există un comentariu despre o garnitură de tren din Oil Terminal. Această garnitură trebuia să ajungă la Ploiesti, la firma Biotech, cum aveam să aflu mai târziu. Se plătise totul, până sus.

Si v-ati dat demisia?
I-am spus că-i voi trimite demisia prin fax, la ora 16. Nu am avut preaviz, nimic. Nici demisia în original nu o au, au doar un fax. După cum se poate vedea, decizia de încetare a contractului meu încalcă toate legile, după modelul instituit de PDL. Trebuia să am preaviz de 30 de zile, asa se întâmplă la posturile de conducere.
Plângere, proces, nimic?
Când îsi arată cineva schema accidentului care urmează să ti se întâmple, te gândesti serios dacă merită să-ti termini sănătatea prin tribunale. Pentru ce? Mi-am dat seama că nu am cu cine să mă bat, sistemul e viciat complet, m-as fi luptat cu morile de vânt. Acum, după ce doi functionari scosi pe tusă de Blejnar si-au câstigat drepturile în justitie si văzând ce se întâmplă cu arestările, parcă îmi pare rău că nu am actionat atunci.
Ce s-a întâmplat, după ce-ati plecat?
Multe. Lucrătorii au fost amenintati că vor fi verificati si chiar mutati în alte localităti. Asta urma să se facă în urma acordării calificativelor. Noul director, Cornel Costea, le-a pus în vedere oamenilor că, dacă discută cu mine, vor fi arestati. Mai ales după aparitia mea la Realitatea, pe 30 august 2010, a demarat la Ploiesti o actiune de căutare a unor fapte ilegale care să-mi fie puse în cârcă, pentru a fi discreditată. Domnii de la DNA si de prin alte servicii stiu foarte bine la ce mă refer.
Dar există si o anchetă, tot la DNA, care-i vizează pe mai multi dintre lucrătorii vamali.
În acest dosar, nu cred că lucrătorii vamali sunt de vină. Ei sunt obligati, de multe ori, să semneze ca primarii, nici o aluzie la cineva anume. Nu lucrătorii simpli sunt problema, ci persoanele care au fost în spatele acestor fapte, care au semnat adresele în baza cărora agentii economici au cumpărat cantitătile imense de produse energetice. Lucrătorii nu au avut dreptul la studierea dosarelor de autorizare, acestea fiind încuiate în biroul Autorizări, unde aveau acces doar cei agreati de fosta conducere.

La ce dosare ne referim?
La NAC Industrii, de pildă, că tot ati scris atât despre acest subiect. Dar mai sunt multe altele.
Cine a semnat ce?
Fostul director Hogea Ion si “adjunctul” Ionescu Costin Ghiocel  au semnat o hârtie prin care li se permitea unor agenti economici să achizitioneze, în regim suspensiv, cantităti mari de motorină si benzină, fără să fie autorizati în acest sens.
Lucrătorii vamali au adus la cunostinta conducerii acest aspect, subliniind faptul că nu au acces la dosarul de autorizare, solicitând opinia conducătorului institutiei, în privinta acelor DAI-uri (documente administrative de însotire a mărfii). Li s-a comunicat că totul e absolut legal si că ”Bucurestiul cunoaste situatia”. Practic, vamesii tineri, fără experientă,  au vizat documentele în necunostintă de cauză. Au fost indusi în eroare de fosta conducere, reprezentată de către cei doi domni, care ar trebui să răspundă acum.
Cine e Regina?
Sorin Blejnar este Regina, fără doar si poate. În momentul în care am intrat în biroul lui, spunându-i ce mi-a făcut Prisăcaru, a avut o reactie care m-a socat. Mi-a spus că nu am cotizat si de-aia s-a ajuns la această situatie. Blejnar, asa cum am spus si la Realitatea TV, a primit o serie de documente prin care i-am adus la cunostintă gravele probleme de
la DJAOV Prahova, care duc la diminuarea semnificativă a bugetului statului. I-am dat lista cu societătile care au probleme, pe linia produselor energetice. I-am indicat numere de masini de înmatriculare, amplasamente ale depozitelor care adăposteau tigări de contrabandă, solicitând ajutor pentru rezolvarea acestor situatii. I-am indicat si amplasamente ale unor fabrici ilegale de alcool.
Si?
Mi-a promis sprijin si nimic nu s-a concretizat. Mi-a atras atentia că scriu prea mult si că totul se poate rezolva numai prin discutii. Deci, problema lui era să nu fie nimic scris. Oricum, Blejnar e mai presus de lege.
Nu pot să cred! Chiar asa?
Păi, apare într-un dosar penal, 949/P/2009, ca făptuitor, si, din ce stiu, nu s-a prezentat nici măcar la audieri. Cine-si poate permite asa ceva? Există si raportul Curtii de Conturi, din 2009, când Blejnar era presedinte ANAF, care vizează chiar aspecte pe care un agent economic le sesizează în scris, în plângerea formulată împotriva lui Blejnar. Sesizarea e din 2008, când Blejnar era director adjunct al Gărzii Financiare. Plângerea priveste modul în care societătile cotizează la Blejnar. Nici un rezultat!
Regina are legătură si cu rambursările de TVA?
Sunt multe legende, dar în toate apare numele lui Blejnar, care nu este absolvit de vină în nici un caz. si acolo, tot Blejnar este Regina. Care sper să fie sacrificată, pentru că problemele pleacă de acolo, de sus, nu de la cei mici.
În halul ăsta se ia spagă la Vamă?
Vamesii sunt intentionat înfometati. La Ploiesti, de la salarii de sase, sapte sute de lei, acum au ajuns la 450 de lei. Stimulentele sunt o formă de sclavie, vamesii depind de stimulente, deci sunt la mâna conducătorului, care fixează cuantumul acestor sume. Conducătorul e corupt, vamesul e obligat la coruptie. Cât am fost director, fondul de stimulente a fost foarte mic, 20.000 de lei. Eu nu am luat din acele stimulente, asa cum au încercat unii să vă spună. Cei de la Verificări Interne au constatat, după ce am plecat, că nu am luat stimulente. Sistemul e gândit astfel încât spaga să fie ceva normal, pentru că nu te mai gândesti la consecinte, atunci când mori de foame. Ca să nu mai vorbesc de conditiile în care se lucrează.
Staţi în apă?
Si-n apă, atunci când veceurile infecte de acolo dau pe-afară. Conditiile sunt inumane, am trimis la Bucuresti referate, semnate de lucrători. Iarna e foarte frig, vara e mult prea cald. Am primit cinci aparate de aer conditionat. Si aici e o poveste frumoasă, cu sediul. Pentru acel amplasament impropriu, statul plăteste comisionarului vamal de la care s-a închiriat clădirea, să-i spunem asa, desi e vorba de niste containere puse unul peste altul, 20.000 de lei pe lună. La asta, se adaugă TVA si utilităti, dar si taxa de 30 de lei, de parcare, pe care o încasează tot proprietarul terenului. Toate astea, în conditiile în care Vama are, lângă rafinăria Astra, un teren de sase hectare, în administrare. E nevoie doar de o hotărâre de guvern, prin care terenul să treacă în proprietatea institutiei. Dar există alte interese si aici, sunt niste băieti de partid care vor să ia ei o chirie grasă de la Vamă, să o mute în altă parte.
Asadar, pionii iau si, la rândul lor, dau si mai departe. E un sistem piramidal de spagă.
E o cerintă obligatorie. Dacă nu cotizezi, esti eliminat din sistem, asa cum mi s-a întâmplat mie. Dacă esti corect, ai zburat. Au pătit-o si Ioan Tudor, de la Siret, si cei doi lucrători vamali care au încasat de la Petrom 5,5 milioane de euro si apoi au fost dati afară de Blejnar, fiind nevoiti să meargă prin tribunale, pentru a-si câstiga drepturile. A pătit ceva Blejnar, pentru că a urlat la televizor că justitia trebuie să dea dreptate Petrom si că cei doi sunt incompetenti? N-a pătit nimic, chiar dacă justitia a decis în favoarea statului, iar Petrom a plătit cele 5,5 milioane de euro. De ”Regină” nu se atinge nimeni.
Dar totul se decide politic?
Nu vreau să intru acum în sfera politică, dati-mi voie să vă promit că o voi face, când va fi momentul. Mi-am dat demisia din partid după tot scandalul ăsta, de scârbă. Trebuie schimbat tot sistemul. Nu că nu avem profesionisti, dar, la momentul acesta, totul e putred. Performantele bulgarilor, care au externalizat aceste servicii, sunt de urmat, dacă nu putem face curătenie.
Dar ati fost concediată politic, a doua oară!
Mi s-a spus că locul meu s-a negociat si apartine acum UNPR. Mi s-a comunicat asta pe 2 aprilie 2010, la telefon. Am primit apoi alte oferte, dar mi se făcuse deja scârbă. Oricum, locul nu e al UNPR, ci al lui Sorin Chivu, personal (m-a si căutat la Vamă, dar nu eram, în acel moment). PDL si Chivu au bătut palma, pentru că, pe lista UNPR, la Bucuresti, nu este Vama Prahova.
Dar la prefect nu v-ati dus, să reclamati toate astea? La servicii?
Vă bateti joc de mine? Am colaborat destul de bine cu serviciile, dar organele de anchetă se ocupă de lucruri mărunte si comandate, nicidecum de problemele care afectează bugetul de stat si stabilitatea personalului din sistem. La Prefectură, am sesizat toate problemele, mult mai multe. Mi s-au promis măsuri, nu am cunostintă că s-ar fi luat.
Ce spagă ati dat să luati acest post?
Nu se pune problema de spagă, e împotriva principiilor mele… Am cotizat la partid în jur de 100 de milioane de lei, pe chitantă.
Si la negru? stiu că banii negri îi strângea prefectul Dobre, de-aia a si primit această functie.
(Râde) Nu-mi luati toti asii din mânecă. V-am spus, nu vreau să intru acum în zona politicului. S-au colectat si se colectează bani, sume foarte mari, de către partid. Pe mine s-au supărat că nu am putut să dau decât o sumă foarte mică, în comparatie cu ce dau altii. Sistemul nu poate fi oprit. Dacă îsi faci datoria, esti dat afară, dacă nu ti-o faci, esti arestat. si vedem cu totii, zilele astea, ce se întâmplă când acesti băieti importanti vor să-si arate unul altuia pisica.
Dragos Pătraru

15 comentarii:

  1. Mie imi place gagica asta! Tanara, destepata, draguta.... o sa aiba un viitor! PSD o s-o puna sefa la vami in locul lui Blejnar...
    Cand vor ajunge la PUTERE......

    RăspundețiȘtergere
  2. I-mi place de dansa dar ce poate sa faca si ea cand e inconjurata de coruptie din toate partile.Ii doresc numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place bunaciunea. Am vazut-o si aseara la realitatea. Daca facea "mumu" lui Blejnar nu o mai dadea afara. Adica dadea spaga in "natura"....

    RăspundețiȘtergere
  4. Da ce crezi ca unitatile Statului sunt bordeluri.M-as bucura ca Blejnar sa fie dat afara dupa cum merita.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gravitatea povestii femeii asteia, care poate disparea oricand din peisaj, nu este o gluma. Romanii adevarati trebuie sa se mobilizeze impotriva Mafiei din Romania, altfel ajungem ca Libia sau ca in 1989. Oare chiar merita sa mai moara oameni din cauza conducatorilor descreierati?

    RăspundețiȘtergere
  6. Dovada ca Blejnar este corupt e ca a obligato pe aceasta d-na sa demisioneze si apus in locul ei pe unul care s-a dovedit corupt.Din aceasta reiese si adevarul vorbelor acestei doamne.Problema este ca Cappo de tutti mafia nu pateste nimic si este si aparat de cei din pdl.E clar ca se doreste ca deobicei deturnarea atentiei de la adevaratii vinovati si oprirea procesului la cei mai mici sau(si) la cei incomozi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gagica aia minte! Vrea bani! Vrea sa apara la tv! mai bine s-ar duce pe centura sa SUGA! Poate da o masina peste ea de adevaratelea! HUOOOOO! Se vede ca va platesc MOGULII ca sa scrieti astea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Degeaba ai bani,daca nu ai respect fata de Sine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am sa cred ca nu este doar praf in ochii prostimii...cand o sa-i vad la inchisoare iar averile lor confiscate...M-am saturat de manipularea asta grosolana...capusele astea libidinoase sa ajunga acolo unde le este locul.
    Ne-am saturat de voiiiiiiiii.
    Sunteti o RUSINE pentru istoria tarii.
    RUSINE voua hotilor!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multa muie PDL .......sa o sugeti pana va umflati ca un balon dupa care sa explodati sa iasa prostia din voi.......dar am o rugaminte la voi......plecati dracu din Romania si luati-va si progeniturile cu voi......blestemati sa fiti voi si copii vostri handicapatilor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce buna e pasarica asta Diana Severin..... s-a mai auzit ceva de ea? Mumu?

    RăspundețiȘtergere
  12. Sa ne suga pla Blejanr si tot neamul lui! cum se batea cu pumnu in piept ca e cinstit!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vasile Butnaru: Domnule Traian Basescu,grabiti-va.

    RăspundețiȘtergere
  14. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Train Basescu:Vasile,invata-te sa lucrezi in echipa!Numai asa putem strange roada bogata!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source