Search

miercuri, 8 decembrie 2010

WikiLeaks Romania: Despre dosarul "Flota": dovada ca Basescu e implicat!

Site-ul pesurse.ro ne prezinte cateva documente semnate de fostul Ministru al Transporturilor, Traian Basescu, documente care ar avea legatura cu deja celebrul caz “Flota”.
In cadrul dezbaterii de la Cluj cu Antonescu, Traian Basescu a sarit ca ars cand liberalul a facut cateva insinuari cu privire la “Dosarul Flota”. Presedinte a tinut sa precizeze ca nimeni nu a dovedit pana acum implicarea sa in dosarul Flota si mai ales ca nu exista nici o semnatura a sa pe vreun document aflat la dosar in acest caz.
Iata cele doua documente in care apare numele lui Traian Basescu:
  • primul document reprezinta nota prin care Ministrul Transporturilor din vremea respectiva isi pune acordul pentru infiintarea unei companii mixte formata din Petromin S.A. si Klaveness din Norvegia, si formarea unui Consiliu de Administratie, unde apare numele Traian Basescu, alaturi de Virgil Toarchina, directorul adjunct al Petromin S.A.
  • al doilea document provine de la Parchetul National Anticoruptie, din noiembrie 2002, in care scrie faptul ca “probele administrate in dosarul penal nr. 20/P/2002 al Parchetului National Anticoruptie, privind afacerea C.N.M. Petromin S.A. Constanta – Klaveness Norvegia, releva pierderea ilegala a proprietatii de catre C.N.M. Petromin S.A. Constanta a celor 16 nave maritime angajate in relatii cu parteneri norvegieni, estimandu-se un prejudiciu de 300.000.000 USD. Datele din dosar atesta implicarea si a domnului Basescu Traian, ministru al transporturilor. Implicarea domnului Basescu Traian apare inca din 1991 cand a semnat impreuna cu inculpatul Marinescu Calin Dragomir o scrisoare de intentie incheiata cu unul dintre departamentele din cadrul Torvald Klaveness Group Norvegia, Klaveness Chartering.”
Şi nu este singura semnătură a preşedintelui pe un asemenea document:
Document:
flota.pdf
Titlu: Flota
Ce aţi văzut nu sunt simple acte. Păi să vă spun cu ce se ocupa preşeidntele nostru iubit. În documentul care apare primul în documentul PDF şi în foto se poate vedea clar cum ministrul Transporturilor, Traian Băsescu, e de acord cu înfiinţarea unei firme de profil + se numeşte singur în Consiliul de Administraţie al acestei firme. Mai apoi... actualul preşedinte se ocupa cu o şmecherie - navele maritime româneşti sub pavilion românesc luau credite grase de la bănci, apoi aceste nave erau trecute sub alte pavilioane, ceea ce făcea că acele credite iniţiale luate în numele navei erau plătite de statul român - pe sistem suveică, iar banii intrau în nişte buzunare lungi.
Lucrurile sunt cât se poate de reale şi au fost consemnate în adresa Parchetului Naţional Anticorupţie către Comisia Prezidenţială care verifica dosarele miniştrilor înainte ca aceştia să fie trimişi în judecată (vezi doc. de mai jos).
Document:
base flota pna.pdf
Titlu: Flota
Eh... ce părere aveţi de presedintele nostru? A mintit sau nu? Semnături ale domniei sale există şi le-aţi văzut mai sus.

12 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar de domul Văcăroiu care era P.M şi domnul Preşedinte Ion Iliescunu spuneţi nici pîs ,de ce ,WikiLeaks doar interesele Rusiei ?

    PS.
    Ce s-a scris aci se cunoaşte şi s-a dezbătut deja în România

    RăspundețiȘtergere
  3. Typo :domnul Preşedinte Ion Iliescunu "nu" spuneţi nici pîs !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai uita-te sus la titlul articolului si continutul sau.E vorba de dosarul Flota nu de mineriade si altele.Esti liber sa pui articole despre Iliescu sau altii.Nimeni nu te opreste.Trebuie doar sa ai audienta.Poate pe altii nu-i intereseaza mineriadele ci prezentul si faptele celor de acum de la putere.Asa ca voi care aveti alta orientare politica,puneti articole contra.Doar nu-ti vrea ca cei care sunt impotriva Pdl ului si a lui Boc,Basescu sa puna articole despre opozitie.Sunteti niste lenesi.Va e lene si sa puneti articole contra.De aceea merge tara asa de prost,ca sunt prea multi lenesi,le e lene sa scrie ceva si apoi se burzuluiesc ca sunt persecutati.Ar fi si culmea cand majoritatea dezaproba modul de a conduce al Pdl si Basescu,sa scrie despre opozitie cand Pdl ul si Basescu sunt la putere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Degeaba. Nu vedeti ca tot poporul are facut cu fir de matura de Aliodor?De ce nu se mai scandalizeaza nimeni?Eee,unde sunt megamanifestatiile antineo,cripto,...samd.Nu deranjeaza pe nimeni cite sunt date in vileag. Ce matusa Tamara, ce termopane,vorbim de VII-a flota maritima a lumii,(inaintea Frantei la vremea respectiva,de casa din Mihaileanu cu termopane cu tot(sau poate nu avea termopane),sa nu mai mi-aduc aminte ca dupa atita banet nu s-a ratat cca 200o euro pe luna ,salariul lui EBA pe 4 ore de munca introducere date in calculator la Luxten.Oare ce reprezentau banii astia fata de sumele astronomice de care s-a vorbit?Ati incercat careva sa va angajati la Luxten pe timpul ala pe 250 euro la 8 ore nu mai ppun 4? De ce va zic ca ridem deSau poate nici noi nu avem nici o vina Degeaba ridem de Geoana Mai bine am ride de noi.Sau poate nici noi nu avem nici o vina.Poate doar ... Aliodor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da,Aliodor cu flacara lui violet si cu cravatele violete ale lui Boc si Diaconescu.Astia ne hipnotizeaza si ne prostesc de-a binelea.As propune o lege:sa interzicem culoarea violet.

    RăspundețiȘtergere
  7. n-are treaba culoarea cu jegul.am ajuns sa urim culoarea portocalie pentru ca o foloseste un partid.e ca si cum ai uri tara asta pt ca se numeste romania.o timpenie care a tinut la vremea respectiva atentia multor fraieri care nu aveau ocupatie.nici unii nu-s buni nici de ruga nici de fuga..da mai stiii ?

    RăspundețiȘtergere
  8. pentru 8sin49 spunea...
    Esti cumva MB, nasul lui BM JR?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce dracu tot dati documente aiurea ca sa ne pierdem timpull sa le citim si nu aflam mai nimic? CUmva va asteptati ca noi sa nu le citim si sa va credem pe cuvant ca sunt documente/probe irefutabile care il incrimineaza pe Basescu? Chiar ne jigniti inteligenta! Am pierdut cateva minute din viata citindu-va prostiile doar ca sa imi dau seama ca nu este decat o alta campanie anti Baesescu. Spalati-va cu campania pe cap cu tot cu basescu.

    RăspundețiȘtergere
  10. ce mai, suntem tara lui "vorbe goale". toata lumea vorbeste, pe la colturi. pe la posturile TV de toate culorile, dar nimeni, nimeni NU FACE NIMIC!!!!!!!!
    "Rabdam poveri, rabdam nevoi, si ham de cai si jug de boi" (cat de actual este George Cosbuc!, ca sa nu mai vorbim de Caragiale cu a lui "industria romaneasca este admirabila, este sublima, dar lipseste cu desavarsire" si cu miile de clone Catavencu existente in "minunata" noastra lume politica!!!)Uitati-va la unguri: nu le-a mai convenit dictatura lui Orban, au iesit in strada! La noi: las' ca merge si asa este dictonul care troneaza! Si americanii se mira de masinile care circula pe soselele din Bucuresti, dar noi ne plangem ca suntem saraci! Saraci cu duhul, DA, este adevarat! Ia mai puneti mana si munciti, si fiti ordonati, si respectati-va unul pe altul, respectati opiniile celui de langa tine si atunci veti vedea cum vom scapa de toti Basestii, Bocii (apropo: imi aduc aminte de vorba regretatului Octavian Paler: BOC nu este nume propriu, este un substantiv comun!)si alte lichele asemenea lor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vasile Butnaru: Domnule Traian Basescu,grabiti-va. Mana intinsa a actorului basarabean este de fapt Mana Lui Hristos care Va Cheama la Mantuire.

      Ștergere
    2. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Train Basescu:Vasile,Flota Maritima Civila este slabiciunea mea!

      Ștergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source