Search

duminică, 3 iunie 2012

Mafia PDL din spatele "dispărutului" Codruţ Marta, omul lui Blejnar şi... reţeaua SRI

O reţea de interese ţesută în timp şi consolidată prin căsătorii, cumetrii, năşii, amantlâcuri apare la suprafaţă o dată cu dispariţia lui Codruţ Marta. Fostul şef de cabinet al şefului ANAF, Sorin Blejnar, este căutat de anchetatorii de la "Omoruri", ceea ce arată greutatea cazului, dar şi suspiciunea unui deznodământ tragic al acestui caz.
Pe baza informaţiile publice existente desenăm o schemă a cercului de interese în care se învârtea Codruţ Marta şi în care, desigur, anchetatorii caută informaţii. Chiar şi un amănunt legat de obiceiurile lui Manta, locurile pe care le frecventa, prietenii mai vechi sau mai noi pot ajuta la elucidarea dispariţiei încărcate de enigme care zguduie la vârf instituţii ale statului. 

Pe Sorin Blejnar şi Codruţ Marta îi leagă o prietenie de o viaţă. Sunt născuţi în Săvârşin (Arad), au fost colegi de şcoală şi apoi au studiat la Timişoara la aceeaşi Universitate. La Timişoara, în aceeaşi perioadă când Blejnar debuta ca funcţionar în slujba statului, ca agent încasator (1996), la un alt serviciu al Primăriei se afirma Horaţiu Ţica. El va avea un rol important în ascensiunea lui Blejnar. 
Ţica este adus (cum?) la Primăria Generală a Capitalei, unde urcă rapid treptele. Priceput la Timişoara în contractele de publicitate ale municipalităţii, ajunge la Bucureşti, la Direcţia de Relaţii Internaţionale a Primăriei şi din 2000 intră în politică, fiindu-i sprijin de nădejde lui Traian Băsescu. Se căsătoreşte, partidă bună, chiar cu şefa de cabinet a primarului Băsescu, Adela Maria, cunoscută sub numele de "Vrăbiuţa".
Cuplul Ţica avea o cunoştinţă de afaceri, devenită şi o strânsă prietenie – Andreea Buzabrici- Filipescu. Era fiica unui fost ofiţer de miliţie, şef al Economicului la Constanţa şi născut într-un loc devenit celebru acum şi pe Coasta de Azur – comuna vasluiană Tanacu.
Andreea Buzabrici este asociată în Tetacon SRL cu Horaţiu Ţica şi desemnată să administreze firma. Horaţiu şi Adela găsesc un băiat bun şi de perspectivă pentru prietena lor dornică şi ea de o căsnicie trainică. Este chiar ardeleanul nostru cinstit; Sorin Blejnar, trimis la Bucureşti, în conducerea ANAF. Cei doi se plac rapid şi urmează o căsătorie în lumea aşa-zis bună a portocaliilor, aşezaţi temeinic la putere sub Băsescu. 
Andreea Buzabrici vrea să fie condusă la altar de un prieten bun de familie şi afaceri din Constanţa, Dan Moldoveanu. El va fi ales de Traian Băsescu, mai apoi să conducă la Cotroceni un departament cheie – Comunitatea Naţională de Informaţii. Cu asemenea naş, Blejnar era de neclintit la şefia ANAF, unde îl plantase pe post de şef de cabinet pe Marta, dispărutul de acum. Blejnar leagă la Bucureşti şi o altă strânsă prietenie, cu Elan Swarzenberg, om de afaceri care avea să ajungă patron al grupului media Realitatea.
În calitatea lui de patron, o instalează la preşedinţia grupului pe Irina Chirică. Puţin vizibilă, Irina are şi ea o legătură de inimă cu Vasile Cămărăscu, ofiţer superior SRI, aflat la comandă la Bucureşti şi Giurgiu. 
Cămărăscu are şi el prietenii de o viaţă, cea mai preţioasă fiind într-o instituţie a ierarhiilor mereu schimbătoare, cea care îl leagă de prim-adjunctul serviciului, Florian Coldea de loc cu tatăl, din Giurgiu. Şi uite aşa se închide bucla superioară a lanţului de legături care îi plasează pe Blejnar şi pe Marta sub umbrela ţinută de şefi ai serviciilor de informaţii. Dl Ţica închide şi el un alt lanţ pe linie de partid. 
Începe să fie văzut tot mai des în compania Anei Maria Topoliceanu, prietenă la cataramă şi asociată cu Elena Udrea. Topoliceanu este numită de Udrea la şefia Companiei Naţionale de Investiţii, instituţie aflată acum sub ancheta MAI pentru lămurirea contractelor uriaşe încheiate în mandatul dnei Topoliceanu.

În acest timp, dna Ţica, harnica "Vrăbiuţă", după plecarea lui Videanu din Primărire, ajunge subordonata lui Blejnar şi colegă cu Marta. Conduce un birou cu informaţii sensibile – returnări TVA comunitară. Credeţi că se poate mişca un fir de păr cuiva din această schemă construită cu greu dar aruncată sub reflectoare de "defecţiunea Marta"? 
Presupun că cei de la "Omoruri" vor termina mai repede ancheta dacă vor vorbi cu colegii lor tăcuţi din SRI.

Mister în toată regula
Codruţ Marta a fost văzut pentru ultima dată în Bucureşti, în apropierea Casei Scânteii (unde are sediul postul Realitatea TV), în seara zilei de 21 mai. Era de Sfinţii Constantin şi Elena, iar el confirmase unui prieten, în cursul acelei zile, că urmează să sărbătorească onomastica fostei sale soţii. Ultima persoană care ar putea confirma că l-a văzut înaintea dispariţiei este, potrivit surselor noastre, bunul său prieten şi naş Elan Schwartzenberg. Abia vineri, pe 25 mai, fosta soţie a anunţat la IGPR dispariţia sa. Luni, anchetatorii Direcţiei investigaţii criminale, coordonaţi de un procuror din Parchetul General, l-au audiat pe Elan, dar şi pe Sorin Blejnar. S-a dispus darea în urmărire generală a dispărutului Codruţ Marta. Miercuri dimineaţă, măsura a fost completată cu darea în urmărire internaţională. Presa a formulat diverse supoziţii privind circumstanţele dispariţiei, însă niciuna nu a fost confirmată până la închiderea ediţiei. Sursele noastre ne-au precizat un amănunt. În ziua dispariţiei, Codruţ Marta a lăsat telefoanele în maşină şi i-a cerut şoferului său să se plimbe prin oraş. La locuinţa sa din Bucureşti a fost găsit ulterior unul dintre telefoane. Este posibil ca telefonul să fi fost dus acasă de şofer, sau ca Marta însuşi să fi trecut pe acasă (după ce a plecat de la întâlnirea cu Elan) înainte de a dispărea.

8 comentarii:

  1. Sa fie cautat si in gaura de sarpe!

    RăspundețiȘtergere
  2. fiind implicat SRI si presedintele nu va fi gasit nici in gaura de sarpe, poate fi vreun atasat pela o ambasada in strinatate.sa fidat in urmarire internationala pentruca serviciile secrete straine nu se compromit ca ale noastre . blejnar este implicat in atatea dosare restrictie la frontiere si urmarirea sa nu dispara.

    RăspundețiȘtergere
  3. asta stie tot ce e despre ingineriile financiare facute de Blejnar pt PDL si pt Udrea si Basescu. Cum sa-l gaseasca? Cine? Ministerul de interne care e plin de basisti ramasi de pe vremea lui Igas? hai sa fim seriosi! Ponta abia s-a instalat de o luna si pana la alegeri n-o sa afle mare lucru din magariile facute de pedelisti atatia ani de zile. Abia dupa alegeri daca or ajunge la putere cu o majoritate ca lumea, abia atunci o sa aflam adevaratele nenorociri facute de regimul lui Basescu si o sa ne ingrozim pt ca sincer cred ca Romania e terminata inglodata in datorii mult mai mari decat se spune acuma!

    RăspundețiȘtergere
  4. Atentie,economistul Constantin Cojocaru spune:

    Nu, domnule Tăriceanu!
    Nu mai bateţi câmpii!.
    Nu mai minţiţi poporul român!

    Iată senzaţionala „ştire” adusă, astăzi, 7.06.2012, la cunoştinţa românilor de către Hotnews. Iată ce a declarat, la Târgu Mureş, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu:

    “E un lucru care mi se pare esential si acest lucru trebuie discutat cu oamenii de afaceri si vazut care sunt cerintele lor (…) In fine, nu in ultimul rand, conteaza disponibilitatea pe care o au autoritatile pentru localizarea unor investitii, intr-o perioada in care, dupa cum ati vazut, din nefericire – daca in 2008 Romania atragea investitii de 10 miliarde de euro, anul trecut investitiile totale din Romania, romanesti si straine, au insumat, cu chiu, cu vai, 1,3 miliarde de euro. Deci acum eu va spun ca cel mai logic mi s-ar parea sa incercam sa le pastram macar pe cele existente, pentru ca, o data cu venirea crizei economice, multi intreprinzatori vor cauta orizonturi poate nu mai sigure din punct de vedere politic, dar in orice caz mai profitabile, unde costul fortei de munca, taxele, tot mediul este mai favorabil. Si atunci, recomandarea mea este: Purtati-va, cum sa va spun, cu ei cu manusi, puneti-le covorul rosu, ca, daca incep sa plece, incepe dupa aceea situatia sa devina albastra”.

    Nu, domnule Tăriceanu.
    În 2008, investiţiile străine în România nu au fost de 10 miliarde de euro, ci de 153 de milioane de euro. În toţi cei 22 de ani care s-au scurs din decembrie 1989 până acum, totalul investiţiilor din capital străin făcute în România s-a ridicat la…fantastica cifră de 1,8 miliarde de euro. Atât spun datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Investiţii înseamnă, spun specialiştii Institutului Naţional de Statistică, cheltuieli făcute pentru crearea de noi capacităţi de producţie. Înţelegeţi, domnule fost prim-ministru al României, crearea de NOI CAPACITĂŢI DE PRODUCŢIE. Nu banii aduşi de străini în ţară şi cheltuiţi la cazinouri, nici cei jucaţi la bursă, nici cei cheltuiţi pentru a cumpăra de la statul român CAPACITĂŢI DE PRODUCŢIE create de cetăţenii României, furate de statul român prin Legea 15/1990 şi vândute , pe nimic, străinilor.
    Cu toată sărăcia în care i-au adus guvernanţii postdecembrişti, din care aţi făcut şi faceţi parte, în ultimii 22 de ani, românii au reuşit să facă investiţii în valoare de… 360 miliarde de euro. Vedeţi, deci, că situaţia românilor nu o să se înălbăstrescă prea mult dacă vor pleca cele 1,8 miliarde de investiţii făcute din capitalul străinilor.
    Problema noastră, domnule Tăriceanu, nu este că pleacă străinii, ci că pleacă în afară mai mult de jumătate din ceea ce producem. Iar asta se datoreşte faptului că statul român a furat capitalul cetăţenilor români şi l-a vândut, pe nimic, străinilor, care, acum, încasează profiturile, pe care le duc la ei acasă.
    Noi pregătim covorul roşu, domnule Tăriceanu, dar nu pentru străini, ci pentru milioanele de investitori români, beneficiari al Legii Cojocaru, care vor investi, în ţara lor, în următorii 10 ani, peste 600 de miliarde de euro.

    7 iunie 2012 la 16:21 variantacojocaru.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu-l cauta nimeni pe marta. Daca vrei sa-l anchetezi, serios, pe Capone Blejnar nu stai sa-i cauti secretara (marta sau angela). Stie dom' procuror de la cremenal si unde sint si unde o sa fie toti si el, ca doar i-a crescut de mici, de prin 2005-2007. Nu mai puneti botu' la portocale ca le-a trecut sezonu'. Mai desteptati-va mai romanilor. Si tu, mai Cojocarule, cu Legea apei calde si a mersului pe jos. Mai bine apucati-va si invatati rusa sau chineza, ca n-o sa faca americanii pod aerian pina la "lacul rusesc".

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-l va gasi nimeni pe Marta. A si declarat acum ceva timp unor prieteni ca stia in ce se baga si stia ca totul are un sfarsit neplacut. Chestiunea e daca a apucat sa dispara din proprie initiativa si sa ramana in viata, sau daca l-au gabjit "prietenii si sponsorii". Ca multi altii, s-a lasat luat de valul beneficiilor si a constientizat prea tarziu riscurile. Cu adevarat Blejnar e un tip mult mai periculos decat lasa sa se vada.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu-l cauta nimeni pe Marta, sint de acord. Pe site-ul INTERPOL-ului MARTA nu figureaza la "WANTED PERSONS" (persoane urmarite, cautate-pentru o infractiune), ci la categoria "MISSING PERSONS" (persoane disparute) ... oare au acelasi statut persoanele din cele doua categorii??

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu uitati ca famiglia lui Viorel Comanita, a dat-o pe Laura Codruta Kovesi in functia de procuror general. Nu se va intampla nimicin cazul Blejnar, caz catalogat ca cel mai mare jaf din istoria Romaniei.
    Vad ca nimeni nu sufla un cuvant de generalul Coldea, un apropiat al gruparii Blejnar-Comanita.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source