Search

luni, 28 martie 2011

Ambasada USA extrem de preocupată de centrala de la Cernavoda

Recititi cu atentie articolul Cat de sigura e centrala de la Cernavoda? si apoi studiati si ceea ce spune Wikileaks.org despre problemele reale ale acestei centrale...

Echipa de interventie de la centrala nucleara de la Cernavoda, formata din numai sapte oameni, nu ar face fata unui dezastru, se arata în cablogramele Wikileaks.

In ciuda încrederii reprezentantilor Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) ca membrii echipei vor actiona rapid în cazul aparitiei unor probleme la centrala, oficialii americani au o cu totul alta parere. În 2008, centrala de la Cernavoda a fost vizitata de un diplomat american, ale carui concluzii au fost ca în cazul unui accident, "Guvernul ar fi greu pus la încercare".

Cu toate acestea, autoritatile române iau foarte în serios responsabilitatea legata de siguranta materialelor nucleare, iar masurile de siguranta reduc sansele unui incident nuclear. O problema, însa, o reprezinta vechimea echipamentelor si lipsa oamenilor - fie pentru ca unii angajati au iesit la pensie, fie ca altii au emigrat în Canada, Marea Britanie sau Africa de Sud. De altfel, chiar Sorin Repanovici, seful Serviciului Interventie Fizica la instalatii nucleare, a admis ca echipamentul de protectie al echipei este expirat, iar antrenamentele se fac la aproximativ o luna.

"Antrenamentele pentru situatii de urgenta tind sa fie, în general, inadecvate. Exista în particular deficiente în a raspunde rapid atât cu resurse suficiente, cât si cu un plan efectiv de coordonare a unui reactii interministeriale (interdepartamentale) si interdisciplinare", se arata în documentul citat de Jurnalul National.

Americanii au stabilit fara echivoc ca responsabilitatea în cazul unui accident nuclear revine exclusiv CNCAN, care este direct subordonata prim-ministrului. O alta concluzie a oficialilor americani a fost ca România va evita orice apropiere de Rusia în ceea ce priveste energia nucleara. Aceasta pentru ca Rusia este singurul distribuitor de gaze naturale si unul dintre principalii furnizori de petrol pentru România, iar o dependenta si în domeniul nuclear ar face ca România sa nu-si atinga scopurile energetice.

3 comentarii:

  1. WIKILEAKS ; BASESCU A TRIMIS TEHNOLOGIE PENTRU RACHETE CATRE IRAN. ELE AU AJUNS IN MANA TALIBANULUI. PRESEDINTELE ROMAN ESTE VINOVAT DE DOBORAREA A 5 HELICOPTERE NATO. SENATUL GERMAN A DESCHIS O ANCHETA, ZILELE IN LIBERTATE A LUI BASESCU SUNT NUMARATE !

    ANTENA 3
    Asistam in aceste zile la un scandal Wikileaks organizat de serviciile romanesti
    in favoarea presedintelui Basescu, Cablurile importanta sunt manipulate sau trecute cu tacerea, Pana in acest moment singura desvaluire importanta din miile de telegrame trimisa catre Departamentul de Stat SUA este fapftul ca BASESCU A TRIMIS TEHNOLOGIE CERMANA PENTRU IRAN. ACEASTA OPERATIUNE A FOST CORDONATA DE SERVICIUL ROMANESC, TEHNOLOGIA PENTRU RACHETELE IRANIENE A FOST TRIMISE PRIN INTERMEDIARI DE LA BUCURESTI. Am oferit in premiera mondiala nimele firmelor intermediare.
    Culmea este ca la insistentele serviciului italian membrii serviciului iranian au fost arestati iar LA INSISTENTA PRESEDINTELUI BASESCU TERORISTII IRANIENI
    AU FOST ELIBERATI.
    Ofer posibilitatea excelentilor colaboratori ai Antenei 3 sa deschida o ancheta intradevar terminala, Concluzile anchetei personale bazata pe desvaluirea WIKILEAKS va stau la dispozitie. Ele a fost trimisa in prealabil catre Fbi.
    Date opersonale si numarul de telefon pot fi gasite
    http://www.devagallery.com/
    Robert Horvath Nipon Press
    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. De fapt pe americani (şi nu numai) îi ronţăie la măruntaie centrala de la Cernavodă pentru că nu necesită combustibil din străinătate, nu i se poate în nici un fel aplica ştampila de producătoare de material pentru bombe atomice. Aşa noi folosim uraniul nostru şi apa grea fabricată de ai noştri. Faceţi conexiune şi cu alarmiştii care strigau deodată cât de periculos este combinatul de la Turnu-Măgurele. I-a cuprins subit ecologismul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant. ''Istoria se repeta''. Un lucru general valabil, daca nu se invata din ea.
    In cazul de fata, se pare, poate, profetiile se implinesc, incetul cu incetul (Nostradamus - Vanga), depinde cum gandeste ''Elita'', pentru ca, se pare, dupa cum orchestreaza ''Ei'', asa va trebui sa jucam,toti. Sunt care se impotrivesc ''cantecelor'' NWO.
    Se sepune ca o picatura de apa mareste oceanul, dar doua picaturi. Daca suntem puternici,unul langa celalalt,ne ajutam reciproc o sa fie bine!



    Daca o sa se vada ''cantece'' pe cer nu o sa fie
    bine!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source