Search

luni, 6 decembrie 2010

România in pericol etnic. Cum se distruge Statul National (III)

Nota: WikiLEaks Romania va prezinta aceste documente, fara sa-si asume in nici un fel vreo ideologie, partizanat politic. Raspunderea apartine autorilor articolelor, daca acestia au ales sa-si faca public numele.


ROMÂNIA VA DEVENI GROAPA DE GUNOI ETNIC A EUROPEI! (3)

România – raiul infractorilor
Asa se face, azi, Istoria: adulterinii si pederastii de la U.E. si C.E., fascistii nepoatei lui Benito Mussolini, camatarii de la F.M.I., criptocomunistii Jirinovski si Voronin, Soros si reteaua sa [43], horthystii de la U.D.M.R., tiganii de la „Romani Criss“ – care „n-au decât sa tipe pâna mâine“, cum i-a prevenit, binevoitor, presedintele Traian Basescu [44] – si altii de acelasi calibru ne dau lectii de morala si de „corectitudine politica“, de „management“ politic si national. Si, cum am mai spus în materialele anterioare pe tema tiganilor, tiganii sunt sustinuti de Ungaria, prin intermediul unei organizatii de spionaj, camuflata sub numele benign Fundatia Sörös pentru o Societate Deschisa [45] si supranumita „Caracatita Sörös“ – deoarece actioneaza inclusiv prin intermediul unor filiale ale sale cu alt nume, precum Project on Ethnic Relations [46]!
Faptul ca Italia si, apoi, dupa exemplul ei, celelalte tari occidentale – ca, recent, Franta, care va fi urmata, curînd, de catre Germania si, probabil, de Olanda [47] – se vor opune imigrarii tiganilor în interiorul lor atesta, categoric, perversitatea, duplicitatea si ipocrizia lor: ele vor democratie, dar asa cum vor ele sa o aplice numai altora!
Daca Italia si celelalte tari vor continua sa-i trimita înapoi, în România, pe tiganii „emigrati“ de aici – desi au devenit, si ei, cetateni europeni si, deci, pot sa se stabileasca oriunde fara sa mai aiba calitatea de imigranti, pot sa munceasca acolo si, totodata, trebuie sa-si ispaseasca eventualele pedepse privative de libertate în puscariile tarilor în care au comis crimele pentru care sunt condamnati si nu în tarile din care au plecat la furat! –, atunci vom avea un motiv întemeiat sa denuntam tratatele cu Uniunea Europeana si sa ne retragem din ea. Daca, desigur, nu ne va rejecta, între timp, Uniunea Europeana din cauza recentelor modificari aberante ale Codului penal si ale Codului de procedura penala – modificari care care vor transforma România în „raiul infractorilor“ [48] si, de aceea, în mod întemeiat, au determinat, protestul d-lui Nicholas Taubman, ambasadorul – la vremea respectiva – S.U.A. în România, caruia i se alaturasera ambasadorii Marii Britanii, Olandei si Germaniei.

În ceea ce ma priveste, sunt convins ca Uniunea Europeana va accepta criminalele modificari ale legilor penale comise de Guvernul României, desi au fost denuntate ca inadmisibile de catre ambasadorul Nicholas Taubman si de ceilalti ambasadori, si desi, pâna acum, U.E. a tot facut obiectii, indirect, prin intermediul comisarului Franco Frattini – vicepresedinte al Comisiei Europene (C.E.), care, în timpul aceleiasi conferinte tinute la Bucuresti, ne-a confundat de doua ori cu Bulgaria! [49] –, cum ca România nu îndeplineste conditiile admiterii în U.E. la capitolele „Ju$titi€“ si lupta contra coruptiei, acuza iterata recent de Olanda. Dar nu este nici un paradox aici: aceste obiectii fusesera facute doar de forma, ca praf în ochii opiniei publice, fiindca devenise evident, pentru observatorii atenti ai fenomenului, ca marea coruptie este un altoi importat din Occident, dezvoltat pe balegarul autohton, adus la suprafata societatii de Retrovolutia din decembrie 1989.
Or, Uniunea Europeana intentioneaza, în continuare – asa cum a transformat România într-o neocolonie occidentala (vest-europeana, îndeosebi), careia îi sustrage materiile prime si forta de munca, îndeosebi prin brain drain [50], pe de o parte, iar, pe de alta parte, a redus-o atît la rolul de piata de desfacere si consum a produselor ei, cît si la rolul de groapa de gunoi a marfurilor ei expirate –, intentioneaza, ziceam, sa o transforme în cloaca maxima a Europei, unde sa-si trimita criminalii (violatorii, pedofilii, pederastii) sa zburde lejer, unde sa-si exporte mafiotii si investitorii „strategici“ la furat si la spalat banii murdari, fiindca România va deveni, prin propria vointa a Parlamentului ei – în urma aprobarii respectivelor modificari ale legilor penale, ca sa îi apere inclusiv pe infractorii din clasa numita „gulerele albe“ –, „raiul infractorilor“.

Tiganii si suporterii lor români
E absolut falsa ideea exhibata de unii comentatori, ca de exemplu, Radu Tudor, imediat dupa aparitia în mass media interne si internationale a cazului Mailat: anume ca el, Radu Tudor, „timp de 15 ani de când lucreaza în presa, a considerat ca ungurii sunt cei mai periculosi pentru România, dar, iata, cazul Mailat l-a facut sa creada ca nu ungurii, ci tiganii sunt cei mai periculosi!“ Ceea ce denota superficialitatea deplina si gaunosenia profunda a gândirii lui de „analist politico-militar“, cum îl gratuleaza coechipierii lui de emisiune. Aceasta confundare a tiganilor cu românii a fost un scop urmarit deliberat, dupa cum am relevat constant.
Dar, Radu Tudor nu s-a mai dumirit, între timp, ca sa revina la conceptia lui anterioara, aglutinata timp de 15 ani de presa, si, desi îi considera „pe tigani mai periculosi decât ungurii“, a devenit, paradoxal, un aparator si un propagandist al problemelor tiganilor! De fapt, va rog sa remarcati ca atât postul Antena 3, îndeosebi prin emisiunea lui Mihai Gâdea, „Sinteza zilei“, cât si Antena 2, sau Antena 1, care fac alte emisiuni cu tiganii manelisti, au devenit tribune de propaganda tiganeasca. Probabil, vor sa para obiectivi si sa contracareze faptul meritoriu ca Jurnalul  National – care apartine tot trustului INTACT – a declansat, în luna februarie 2009, o campanie de strângere de semnaturi pentru a sustine eliminarea facaturii „rom/rrom“ si utilizarea exclusiva a cuvântului „tigan“, adica ceea ce am sustinut, mereu, inclusiv public: denigrarea României prin producerea deliberata a confundarii românilor cu tiganii (cf. notele 2-4 si 70).
Si ungurii si tiganii sunt aproape la fel de periculosi, dar fiecare minoritate etnica în alt registru: tiganii prin tropismul criminogen si prin explozia demografica, iar ungurii prin caracterul revansard, rasismul lor funciar si propaganda secesionista, prin care încalca Constitutia. Totusi, ungurii sunt cei mai periculosi fiindca sunt mai organizati, sunt o natiune constituita si au un stat, Ungaria, care îi sprijina masiv si permanent: sa ne amintim inclusiv de reluarea actiunilor secesioniste, din 5 sept. 2009, ale Consiliului „National“ Secuiesc (desi, practic, nu mai exista secui si „limba secuiasca“) si de escaladarea respectivelor actiuni de catre agentul provocator Laszlo Tokes, ajuns, cu ajutorul Ungariei si prin inconstienta europarlamentarilor români, „reprezentantul“ României în conducerea Parlamentului Europei, de la tribuna caruia peroreaza despre secesiunea asa-zisului Tinut Secuiesc, a asa-zisului Partium – terminînd cu aniversarea a 70 de ani de la intrarea trupelor horthyste în Ardeal [51], dupa dictatul de la Viena! Elocvent pentru atitudinea obsecvioasa a „idiotilor utili“ este faptul ca pe ecranele tuturor televizoarelor scria, referitor la aceasta aniversare revansarda fascista, „Manifestare controversata“, în loc sa scrie, clar, „Manifestare fascista“!
Un exemplu elocvent este Viorel Hrebenciuc. Acum 4-5 ani, când moghiorii reluasera, în stilul lor zgomotos si emfatic, campania de propaganda pro-secesionista si se punea problema ca statul român sa le interzica sa-si mai cânte imnurile lor fasciste si neorevizioniste, maghiarii au pretins ca ei le cânta în bisericile lor ca „psalmi“ (!). Hrebenciuc le-a „cântat“ si el, în struna, spunând – cum s-a vazut la televizor – ca „nu au decât sa le cânte, daca sunt psalmi“ (sic). Evident, asocierea lor cu psalmii este un truc hungarist, menit sa le permita aceasta propaganda insidioasa, dupa cum bisericile lor „istorice“ nu sunt decât focare de neorevizionism, spirit revansard si neofascism – forme de agresiune antiromâneasca, protejate, evident, atît de oficialii alogeni infiltrati la Putere, cît si de membrii marcanti ai Puterii, care nu ar putea sa guverneze fara cîrja politica numita U.D.M.R.
De exemplu, Evenimentul zilei titra „Extremism maghiar pe banii statului roman“ [52]. Or, aici, vinovatia apartine guvernantilor, caci asemenea manifestare – Tabara Tineretului Maghiar – era la a cincea editie, iar propaganda iredentista privind „granitele, drapelul si imnul Tinutului Secuiesc“ a atins culmea pericolului, inflamându-i pe toti românii, mai putin pe cei tradatori. S-a observat corect ca minoritarii se infiltreaza în institutiile de conducere, chiar la cel mai înalt nivel. De altfel, cum am mai subliniat, „xenocratia conduce România“. Acesta-i aspectul esential si nu trebuie sa cream confuzii de genul ca „tiganii îi incita pe unguri“. Dimpotriva, ungurii îi întarâta pe tigani, prin intermediul organizatiilor controlate de „Fundatia Sörös pentru o societate deschisa“.

Interzicerea urgenta a vocabulei „rom/rrom“ si utilizarea exclusiva a cuvântului „tigan“
Ca atare, solicit tuturor ziaristilor, publicistilor, redactorilor si vorbitorilor din audio-vizual (fie ei angajati sau invitati în emisiunile date pe posturile radio-TV), atât celor onesti, dar care nu au suficient curaj, cât si celor mercenari, dar care trebuie sa dea dovada de prevedere – caci, iata ce le aduce viitorul: indezirabilul statut international de tigan! –, sa elimine imediat vocabula „rom/rrom“ si derivatele sale si sa foloseasca exclusiv cuvântul „tigan“. Pentru ca, ne-am convins cu totii, deja, pe de o parte, impunerea perfida a utilizarii ei ne-a adus prejudicii incomensurabile, iar, pe de alta parte, sunt tot mai multe argumente care sustin ideea unei conspiratii concertate ca, inclusiv prin intermediul vocabulei „rom“, românii sa fie considerati tigani, iar România tara tiganilor [53] – în care, pe lânga drepturi fara obligatii, sa li se dea, eventual, si un „stat“ (!). Daca toti vom utiliza numai cuvântul „tigan“, ordonanta guvernamentala de înfiintare a asa-zisului Consiliu „National“ (!) pentru Combaterea Discriminarii devine caduca – mai ales ca respectivul Consiliu este ilegitim [54] –, iar acesta va trebui sa fie desfiintat automat, facându-se, astfel, si economii bugetare.
Una dintre concluziile logice ale demonstratiei pe care am facut-o, alaturi de ceilalti, este ca inclusiv Consiliul „National“ pentru Combaterea Discriminarii (C.N.C.D.) este o forma institutionalizata de miscare a satanismului, deoarece, am aratat, el inverseaza valorile, îndeosebi pe cea mai importanta: democratia, puterea majoritatii, este înlocuita cu dictatura minoritatilor; este cea mai perversa si mai periculoasa forma de agresiune antiromâneasca, fiind de esenta stalinista. Evident, C.N.C.D. este condus de un maghiar. O dovada a partinirii condamnabile de care da dovada C.N.C.D. este si modul, deja notoriu, cum l-a tratat preferential pe premierul Tariceanu, care declarase, ritos si discriminatoriu, dar absolut întemeiat: „romii comit toate infractiunile posibile, de la tîlharie si prostitutie pîna la jafuri organizate si trafic de droguri“ [55]. Aici, însa, el nu mai facea discriminare etnica, ci facea o „afirmatie politica“ – ca sa uzez de sintagma cu care se aparase de acuza de fascism horthyst Kelemen Hunor, care pretinsese ca „retrocedarea a un milion de hectare în proprietatea maghiarilor echivaleaza cu a doua ocupare de tara în Ardeal“ [56]. Dupa un an si jumatate, observatia premierului Tariceanu a fost reconfirmata de ministrul de Interne al Bulgariei, Tvetan Tvetanov. Acesta, aflîndu-se într-o vizita la Bruxelles pentru a discuta cu Comisia Europeana dificultatile de integrare a tiganilor, a facut apel la „realizarea unei analize foarte serioase a problemelor care vizeaza romii, pentru ca aceste cercuri reprezinta un incubator care genereaza criminalitate. (…) În ultimii 20 de ani, diverse organizatii neguvernamentale au primit multi bani, dar nu a fost realizat nimic. Vedem doar ca «sefi» ai romilor locuiesc în palate somptuoase, în timp ce ghetourile unde traiesc cei mai multi romi se extind“, a mai precizat el [57]. Remarcabila este si constatarea europarlamentarului ungur George Schopflin, „una din cele mai importante figuri ale spatiului public occidental“, care declarase în cunostinta de cauza: „Romii sunt cei care trebuie sa se schimbe. Existenta lor actuala e absolut disfunctionala“ [58]. Evident, expresia „absolut disfunctionala“ este o forma eufemistica pentru a exprima aceeasi idee ca a ministrului bulgar, a analistilor britanici sau a lui Liviu Tipurita, regizorul filmului documentar This World (cf. nota 63)!
Daca toti, în toate mass media, în toate buletinele de stiri, în toate cuvântarile si textele politicienilor, politologilor, istoricilor, sociologilor, analistilor si ale altora, vom utiliza numai cuvântul „tigan“, vom combate cu succes agresiunea axiologica, facuta concertat contra României, inclusiv prin vocabula „rom“, si vom face o bresa importanta, prin care vom contracara presiunile organismelor internationale, care ne-au înlantuit sub pretextul „corectitudinii politice“ în vederea evitarii „discriminarii“. Situatia creata de tigani în Italia, în Franta, Anglia, Germania, Suedia etc. si accentuarea atitudinii antiromânesti de catre guvernul italian, cel francez si, în curînd, cel german sau olandez ne ofera ocazia si motivul interzicerii categorice atât a utilizarii vocabulei „rom/rrom“, cât si a respingerii oricaror presiuni internationale sub pretextul pretinsei „discriminari“. În fond, stiinta se face prin comparatie, adica prin discriminare, prin distingerea între caracteristicile obiectului studiat.

Îmbogatirea „culturii“ tiganesti prin cersetorie
Ziaristii si analistii natarai, obedientii din politica româneasca sunt, se pare, niste „bieti copii“ în materie de denigrare a României prin acceptarea slugarnica a impunerii vocabulei „rom“ de catre instantele politice europene.
Aspectelor „culturii“ tiganesti, relevate anterior, li se adauga unul nou de catre gândirea „suverana si infailibila“ a unor judecatori ai Curtii de Casatie a Italiei. Iar judecatori italieni sunt mai „infailibili“ decât cei români, fiindca infailibilitatea lor deriva, fireste, din „infailibilitatea papei“! Astfel, în 29 noiembrie 2008, Agentia Mediafax difuza aceasta stire, preluata de la AFP: «Decizia 44.516 a Curtii de Casatie claseaza o hotarâre a Curtii de Apel din Neapole, care a condamnat la cinci ani de închisoare o mama dintr-o familie roma care cersea pe strazile orasului Caserta, la nord de Neapole, cu un bebelus în brate si un copil în vârsta de patru ani alaturi. Potrivit judecatorilor Curtii de Casatie, acuzatia de sclavie nu poate fi retinuta împotriva mamei, deoarece ea nu face parte dintr-o banda de exploatare a minorilor, ci „cersea din cauza saraciei“. Pe de alta parte, ea nu facea acest lucru decât între orele 09.00-13.00, oferindu-i astfel un minim de liberate copilului sau». Oare judecatorii astia sunt chiar tâmpiti – fiindca un termen academic nu am gasit?! Ce „minim de libertate“ putea oferi tiganca puradeilor ei, unul de patru ani si altul de câteva luni?! Culmea idioteniei abia acum urmeaza: «Potrivit judecatorilor Curtii de Casatie, care a retinut împotriva mamei numai acuzatia de rele tratamente aplicate copilului, nu se pot „incrimina comportamente care intra în traditia culturala a unui popor“». Aici, cuvântul „comportamente“ se refera în mod expres la cersetorie! Si articolul continua: «În prima instanta, Mia, mama de etnie roma, a fost condamnata la sase ani de închisoare pentru „sclavie“ si „rele tratamente“ aplicate copilului sau. În apel, pedeapsa a fost redusa la cinci ani, deoarece nu a fost mentinuta împotriva ei decât acuzatia de sclavie. La Padania, cotidianul partidului antiimigratie Liga Nordului, titreaza, sâmbata, pe prima pagina: „Judecatorii trimit copiii romi la cersit“. Barbara Saltamartini, membru al comisiei pentru drepturile copilului a Poporului Libertatii, de centru dreapta, citata sâmbata de Corriere della Sera, s-a declarat indignata ca judecatorii considera „copiii romi ca fiind copii din zona a doua“» [59].
Chiar daca, în esenta, prin articolele din cele doua publicatii italiene se dezavueaza expres decizia judecatoreasca respectiva, totusi, în citatele redate mai sus se ascund câteva greseli, în ordinea logica si morala, care condamna, implicit, o data mai mult, gândirea „infailibila“ a judecatorilor.
1) Aprecierea tiganilor ca fiind de categoria a „doua“ îi mentine în conditia de paria, iar, prin asta, judecatorii în cauza contravin flagrant normelor europene.
2) Considerarea cersetoriei ca o dimensiune a „culturii“ tiganesti constituie o contradictio in adjecto, prin care, de fapt, este negat, expressis verbis, însusi dreptul la fiintare al „culturii“ respective. Într-adevar, în cultura tuturor popoarelor, munca si cinstea, corolarul ei, fac parte din patrimoniul cultural, moral si economic, iar nu cersetoria si corolarul ei, necinstea, hotia. Deoarece, cu mici exceptii, cersetoria este o forma de furt, o modalitate prin care sunt escrocati oamenii apelându-se la sentimentul lor de mila crestina.
3) Admiterea de catre judecatorii respectivi a cersetoriei ca parte a traditiilor culturale ale tiganilor revine la a spune ca judecatorii completului în cauza le refuza tiganilor orice demnitate, decizia îi exclude, practic, din rândul popoarelor si îi mentine, realmente, la nivelul de paria umanitatii! Daca n-ar fi funciarmente hoti, necinstiti prin „traditia culturala“ a lor, tiganii însisi – în primul rând liderii lor – ar fi trebuit sa refuze decizia Curtii de Casatie a Italiei ca profund jignitoare. Dar, evident, ei se complac în aceasta promiscuitate nu doar morala si o accepta cu seninatate fiindca nu au demnitate, nu au cultura, nu au limba, nu au decât niste minime obiceiuri – nu „traditii“! – rudimentare, primitive, din cauza carora intra, iremediabil si definitiv, în conflict cu toate normele juridice si morale ale popoarelor în interiorul carora se infiltreaza. Cât despre liderii lor, fariseismul lor este deplin, catalizat de cleptotropismul funciar al etniei: intentia lor este sa fure cât mai mult din fondurile europene sau autohtone destinate organizatiilor înfiintate (peste 300!) pentru integrarea tiganilor. Întrucât unii dintre liderii lor sunt, totusi, cât de cât instruiti – fireste, ca sociologul tigan Nicolae Gheorghe, si nu ca Bercea Mondialu’, numit presedintele tiganilor prin vointa suverana a „regelui“ tiganilor, Florin Cioaba –, fariseismul lor este cu atât mai reprehensibil.
4) Apoi, prin folosirea vocabulei „rom“, oprobiul public se extinde, ilicit, si asupra românilor. Caci, de la „romi“ la „români“ – scris „romani“, fara diacritice – nu e decât un pas; pe care, se stie, mass media internationale – îndeosebi cele franceze si italiene – l-au facut.
5) În sfârsit, mai semnalez o particularitate a acestei agresiuni axiologice: este regretabil faptul ca presa italiana nu a dovedit discernamântul necesar în a face discriminarea între români si tigani folosindu-se chiar de grafia corecta a celor doua denominatii. Desi pe români îi indica prin cuvântul „romeni“, pe tigani îi indica tot prin facatura „rom“ [60] si nu prin „tigan“, tiganesc“ – adica prin zingaro, zingaresco, cuvintele consacrate în limba italiana si înca existente în dictionarele lor! De ce oare? Doar pentru a denigra, a devaloriza deliberat România!
De aceea, apelez, pe aceasta cale, la ziaristii italieni si, în mod expres, la Guvernul Italiei, sa dovedeasca onestitate si respect fata de România si poporul român cel putin în aceasta problema, usor de solutionat: sa elimine din limbajul lor facatura „rom“ si sa o foloseasca denumirea normala, de zingaro – deoarece la ei nu s-a nascocit un C.N.C.D., ca în România condusa de niste netrebnici slugarnici, si nu are cine sa faca presiuni asupra lor ca sa utilizeze exclusiv agresiunea antiromâneasca „rom“! Apoi, am vazut, Guvernul Italiei dovedeste fermitate în apararea suveranitatii tarii si a securitatii poporului italian si ia masurile represive necesare si întemeiate contra tiganilor agresori fara sa se lase intimidat de ceea ce va zice Uniunea Europeana!
Dar, oricât ar fi de „miopi“ sau de perfizi, despre judecatorii Curtii de Casatie a Italiei care au dat respectiva decizie nu se poate spune ca nu citesc ziarele. Or, iata ce scrie La Repubblica, stire postata pe site-ul ziare.com, sub titlul „Cersetorii români din intersectii, o afacere de 100.000 de euro pe zi“: „În Milano sunt mai mult de 3.000 de cersetori români. Ei vin de la Constanta, Craiova, Timisoara si Oradea, plecând înspre Italia în cautarea unui loc de munca mai bine platit, disperati ca nu-si mai pot plati creditele pe care le-au contractat în tara. Unul dintre sefii unei bande care controleaza cersetorii este Pomak Saban, de 69 de ani, din Constanta. El controleaza peste 300 de cersetori pe care îi muta între Europa de Est si Milano. Fiecare cersetor câstiga, în medie, între 50 si 80 de euro pe zi, bani pe care la sfârsitul zilei îi preda unuia dintre membrii bandei pentru a primi, în schimb, cina care consta, de obicei, într-un sandwich, o punga de chipsuri sau doua oua fierte. Asa se întâmpla în sud-vest, la periferia orasului Milano, dincolo de capatul linei 14 din zona Lorenteggio. Si saptamânal sosesc din ce în ce mai multi români“ [61].
Asadar, tiganca Mia, în mod categoric, „face parte dintr-o banda de exploatare a minorilor“ – ceea ce judecatorii Curtii de Casatie a Italiei au refuzat sa vada spre a da decizia corecta, asa ca au dat-o pe aceea scoasa din mintile lor tumefiate: cum ca „cersetoria intra în traditia culturala a tiganilor“! Cum se mai poate califica aceasta decizie altfel decât aberatie?! Se mai poate spune, însa, ca au dat-o în mod deliberat, pentru a stârni si mai mult ura – întemeiata! – contra tiganilor, care, apoi, sa fie transferata contra românilor, cu care sunt echivalati, în mod la fel de tendentios, tiganii [62].

Liviu Tipurita infirma aberatia Curtii de Casatie a Italiei
Aceasta aberatie a judecatorilor Curtii de Casatie a Italiei avea sa fie infirmata de filmul documentar This World, al producatorului si regizorului de origine româna Liviu Tipurita, prezentat de BBC, în 2 septembrie 2009 [63], cu referire expresa inclusiv la situatia tiganilor din Spania si Italia si la politica represiva – repet, pe deplin întemeiata! – a statului italian fata de tigani. Acest film documentar a fost comentat pe site-ul 9AM, sub titlul cel mai adecvat, excluzând, fireste, folosirea vocabulei „rom“: „BBC: Copiii de romi din Romania fura ca sa le duca parintilor bani de vile“: „În toata Europa, mii de copii romi sunt fortati sa fure si sa cerseasca în strada. În fata acestui fenomen, politistii sunt neputinciosi. Ce fac parintii cu banii furati? Construiesc vile fabuloase“ [64]. În Cotidianul, în comentariul sau, Izabela Niculescu, prin titlul „BBC: Infractiunile romilor români sunt produsul unei societati care îi respinge“ denatureaza realitatea si se contrazice singura remarcând: „Documentarul This World, a carui miza este aceea de a-i privi pe minorii romi care fura ca produs al unei culturi a crimei si al unei societati care i-a abandonat, (…)“ etc. [65]. Deci, desi i se da miza – ca premiza –, autoarea nu-i în stare sa faca o analiza corecta a realitatii, ci doar una inversata. Astfel de articole imbecile nu pot sa dispara din presa noastra atâta vreme cât sunt scrise de „fatuci culturale“ sau de propagandisti ai organizatiilor tiganesti, cum pare a fi aceasta Izabela Niculescu si atîta vreme cît nu sunt contracarate de opinia calificata a sociologilor. Chris Beddoe, citat de James Murray în Sunday Express, comentând infractiunile comise de copiii tiganilor, se exprima în acelasi sens cu „miza“ filmului lui Liviu Tipurita: „They are groomed for a life of crime almost from birth“ – „Sunt formati pentru o viata de criminal aproape de la nastere“ [66].
Dar, de vreme ce puradeii tiganilor sunt „produsul unei culturi a crimei“ – si, realmente, sunt un astfel de produs, dupa cum au remarcat inclusiv acesti analisti britanici –, societatea nu poate sa îi abandoneze în nici un fel, cel putin pentru faptul ca trebuie sa încerce sa îi supravegheze ca sa îsi prezerve o minima securitate publica, a cetateanului agresat de tigani pe strada, în locuinta, în mijloacele de transport în comun etc. Societatea româneasca totdeauna s-a straduit – si, îndeosebi, în anii Socialismului – sa îi integreze tocmai pentru a nu fi un pericol social, cum au devenit acum, în Capitalismul de acumulare primitiva, ca urmare a aplicarii politicii „statului minimal“ de catre toate partidele care au guvernat, nu doar de acelea de orientare neoliberala. Oricum, asta pare sa fie „cultura“ dominanta a tiganilor: „cultura crimei“, incluzând, aici, si cersetoria ca forma – aparent benigna – de infractiune, ceea ce infirma, din premise, aberatia Curtii de Casatie a Italiei. Aceasta „cultura“ o descriam decelând, ca dimensiuni definitorii ale „culturii“ tiganesti, „cultele“ sale componente: „cultul“ sutului, al smenarului, al puscariasului, al „bisnitarului“, al smecherului cu „alba-neagra“ etc. (vezi nota 70) – adica numai comportamente criminale sau atitudini criminogene. Faptul ca nu am definit-o, acolo, drept «„cultura“ crimei» a fost doar pentru a nu-i incita, inutil, pe cerberii de la C.N.C.D.; dar, iata, definitia laconica au dat-o britanicii.
E necesar sa mai relev un aspect foarte important. «„Cultura“ crimei», funciara acestei etnii si identificata prin aceasta definitie lapidara, este continuta pervers, în subtext, în chiar pretentia ideologilor tigani, precum sociologul-tigan Nicolae Gheorghe de a li se atribui tiganilor calitatea de „popor transfrontalier“, sintagma care suna mai academic decât aceea de „nomad“. Actualmente, chiar daca nu constituie un popor în întelesul propriu al termenului, tiganii sunt grupuri etnice, realmente, transfrontaliere si tin cu toata energia la acest statut tocmai din acest motiv: pentru a nu putea fi identificati usor atunci când comit crimele în Italia, Spania sau Anglia, de exemplu, dupa care o sterg repede în alta tara, spre a li se pierde urma, mai ales acum, când sunt „cetateni europeni“ si circula liber în toata Uniunea Europeana! Ei, evident, nu vor sa fie chiar deloc identificati, de aceea fug din tara-n tara, ca „tiganul cu cortul“! – sau, modernizat, ca „Tiganul transfrontalier cu Mercedes-ul“!
Un alt aspect, poate autohton, al „culturii crimei“ este si o situatie aparent banala: tiganii nu îsi tencuiesc casele, ci le lasa la „rosu“, deoarece pot sa pretinda, ulterior, tot timpul, ca sunt înca în constructie. Motivul?! Conform legislatiei românesti, o casa aflata la „rosu“ este neterminata, „în constructie“, si, în consecinta, proprietarul ei nu poate fi obligat sa plateasca impozit pe locuinta! Vedeti, asadar, ca atunci când e vorba sa gaseasca subterfugii pentru eludarea legilor, tiganii nu mai sunt „inculti, neinstruiti, marginalizati“ de societate! Nu, ei sunt orientati adecvat scopului urmarit: gasirea unor tertipuri pentru a frauda atât statul, cât si pe românii cu care intra în relatii de „afaceri“. De altfel, dimensiunea esentiala a acestei «„culturi“ a crimei» este aceea de încalcare deliberata a legilor: tiganii sunt instruiti de parinti si de propria comunitate sa încalce deliberat legile si sa nu se lase prinsi.
Tot în Cotidianul, glosând pe tema filmului lui Liviu Tipurita, Razvan Ciubotaru îi da comentariului sau un aer lacrimogen prin titlul „Romii îsi bat copiii pentru a fura 12.000 de euro pe luna“, chiar daca reuseste sa surprinda mai bine atât ideile realiste ale documentarului lui Liviu Tipurita, cât si remarcile corecte ale ziaristilor britanici: «Mii de copii romi sunt maltratati de parinti pentru a fura si a cersi pe strazile din Italia si Spania, iar autoritatile nu pot controla acest fenomen, se arata într-un documentar al românului Liviu Tipurita, difuzat de BBC si comentat pe larg de presa britanica. Filmul arata cum o fetita este batuta de mama sa pentru a se duce la furat, dupa care este urmarita de persoane adulte din clanul respectiv. „Radacina problemei se afla în România, unde romii se confrunta de generatii cu discriminarea si ostilitatea românilor“, comenteaza BBC, amintind si de huiduielile spectatorilor români în momentul în care Madonna a vorbit despre discriminarea romilor. „Ne întrebam ce ar fi gândit Madonna daca ar fi vazut acest documentar“, se întreaba, însa, cei de la cotidianul britanic Dailly Mirror» [67].
Comentariul B.B.C. este, întrutotul, tendentios: ignora situatia generata de tiganii din Anglia, reflectata de multe cotidiane britanice – inclusiv de ziarul The Sun, care, din cauza tiganilor, ne acuza pe noi, românii, ca le aducem T.B.C.-ul în Anglia! Asteptam momentul, cât de curând, când britanicii îi vor trata pe tigani la fel ca italienii, irlandezii, francezii s.a.! Iar Madonna, fireste, nu putea sa gândeasca altfel, deoarece ea „gândeste“ cu viscerele, nu cu mintea, fiindca nu prea are si acest accesoriu în vestimentatia ei sumara. De altfel, cu prilejul comentariilor referitoare la huiduielile adresate meritat Madonnei, tiganul integrat Madalin Voicu, „deputatul P.S.D.“, a formulat si unul dintre rarele sale panseuri corecte, dar privind-o exclusiv pe aceasta individa: „Plus ca publicul care vine la astfel de kitsch-uri, pentru ca Madonna este produsul unui kitsch american, este de factura asta. Deci eu cred ca Madonna este, pe undeva, precum publicul care a venit la ea sa o vada“ [68]. În rest toate afirmatiile sale din respectivul comentariu (ca, de altfel, si din celelalte dati) sunt total injurioase la adresa românilor – „poporul român este primitiv“ fiindca a huiduit-o pe Madonna! – sau absolut contradictorii: daca fanii Madonnei – dintre care unii au fost dezamagiti de ea si au huiduit-o – sunt de aceeasi factura de „kitsch american“, ca Madonna, atunci opinia lor, exprimata în huiduieli, nu este reprezentativa pentru poporul român, iar România nu este „atipica“: la concertul dat în Bulgaria, Madonna a fost invitata – printr-o inscriptie pusa pe un balon-zepelin – „sa plece acasa!“, desi diva nu s-a mai referit la tigani; apoi, niste preoti bulgari au protestat vehement contra tinerii concertului, iar, dupa naufragiul de la Ohrid, câtiva ierarhi au afirmat ca „acel naufragiu este pedeapsa divina pentru concertul Madonnei“ [69]!
Cât despre agresarea meritata a tiganilor în Europa Occidentala, este prea de notorietate ca sa o mai comentez, dar acest tigan-parvenit – si dositor al viorii Stradivarius, pe care cântase taica-su’! – se face ca nu o cunoaste si insulta poporul român, care înca îl mai suporta. De fapt, comentariile forumistilor la articolele pe tema tiganilor si, în mod expres, la adresa lui Madalin Voicu, sunt un esantion elocvent prin radicalitatea opiniei românilor la adresa tiganilor, fie ei lideri, criminali sau hoti de rând.
E-adevarat ca, în România, tiganii înca nu au început sa le fure românilor banii scosi din bancomate, fiindca românii au devenit prevazatori dupa experienta de „generatii“, de confruntare cu agresiunile tiganilor, dar, probabil, si pentru ca bancomatele sunt dotate cu camere de luat vederi, iar tiganii se tem sa nu fie identificati prompt. Oricum, pe strada, acolo unde nu sunt camere de luat vederi, smulgerea telefoanelor mobile, a lanturilor de la gâtul femeilor, a posetelor etc., furtul din buzunare si violentarea românilor au devenit atât de frecvente încât ne asteptam ca românii sa treaca la autoaparare eficienta, iar tiganii agresori sa fie linsati pe strada (cum s-a întîmplat, recent, lînga Bratislava!), fiindca Politia este sau neputincioasa sau complice cu tiganii hoti. Asa cum am mai dezvaluit, pe lânga marile magazine, cum este la Bucur-Obor, de exemplu, nu ai loc de tiganii care vând telefoane mobile sau tigari, iar politistii trec pe lânga ei fara sa îi interpeleze sau chiar sa îi aresteze imediat, desi stiu ca respectivele telefoane mobile sunt, toate, de furat, iar tigarile provin din contrabanda.
Dar nu trebuie sa ne întrebam daca judecatorii Curtii de Casatie a Italiei, dupa ce ar fi vazut respectivul documentar, ar mai fi scris aberatia cum ca „cersetoria intra în traditia culturala a unui popor“! Evident ca tot ar fi scris-o, caci ei cunosteau adevarata situatie despre tigani din rapoartele Politiei si din mass media italiene.
Cum se stie, însa, în multe state europene cersetoria se condamna cu închisoarea si, implicit, cu restrângerea dreptului la libera circulatie. Cel putin, în România, Ministerul Administratiei si Internelor (M.A.I.) a plantat pe strazi panouri si a difuzat afise în care se arata ca cersetoria trebuie reprimata, macar prin îndemnarea cetatenilor sa refuze sa dea bani cersetorilor! Din pacate, la putin timp dupa mediatizarea hotarîrii imbecile a Înaltei Curti de Casatie a Italiei, M.A.I. a scos respectivele afise, de frica, probabil, sa nu fie acuzat ca vrea sa reprime o parte a „culturii traditionale“ a tiganilor, aducatoare de venituri nemuncite – ceea ce dovedeste slugarnicia conducerii M.A.I. fata de orice idee, fie ea si nastrusnica, nu doar tembela, venita din afara.
Or, printre acuzele aduse ca motiv de expulzare a tiganilor de catre Nicolas Sarkozy au fost cersetoria, hotia, prostitutia etc. În consecinta, obedientilor din conducerea M.A.I. trebuie sa le îndrepte cineva coloana vertebrala si sa puna la loc afisele care descurajeaza cersetoria.
Trebuie, aici, sa retinem si un alt aspect esential al problemei: cînd presedintele Frantei îi condamna pe tigani la expulzare incriminîndu-i, expressis verbis, inclusiv pentru cersetorie, îi condamna, implicit, si pe netrebnicii judecatori italieni ai Înaltei Curti de Casatie a Italiei, care hotarîsera, în batjocura tuturor normelor morale, ca „cersetoria face parte din traditia culturala a tiganilor“!
Quod erat demonstrandum!
14 octombrie 2010

NOTE
[44] Cf. Interviul luat de Monica Ghiurco şefului statului: „Băsescu condamnă anti-românismul din M.A.E. şi cere o soluţie europeană pentru problema ţigănească“, pe http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=521&Itemid=88.
[45] ***, „Programul Fundaţiei Söröş pentru ţigani“, în Napi Magyarorszag (Ungaria), nr. 28, 3 februarie 1998, pag. 2. Vezi şi: M. Trifon, „Burse“, în Adevărul de Cluj, nr. 3119, 10 februarie 2001, pag. 15; ***, „Şcoala liderilor romi: «Între dezvoltarea durabilă şi integrare comunitar㻓, în Pro Europa (Mureş) – revista Ligii Pro Europa, nr. 1, 30 martie-5 aprilie 2001, pag. 5; Carmen Savin, „P.E.R. accentuează strădaniile pentru integrarea rromilor“, în 24 ore mureşene (Mureş), nr. 1873, 8 martie 2001, pag. 3; similar, Mozes Edith, în Nepujsag, nr. 56, 8 martie 2001. Vezi şi supra, nota nr. 31.
[46] Incze Ferenc, „Seminar P.E.R. despre integrare“, în Kronika (Harghita), 22 febr. 2001, p. 3.
[47] *** „Berliner Zeitung: Sarkozy şi Merkel s-au înţeles în privinţa expulzării ţiganilor. Germania va dizolva toate taberele de ţigani din ţară!“, în Napocanews, 17 septembrie 2010, pe http://www.napocanews.ro/2010/09/berliner-zeitung-sarkozy-si-merkel-s-au-inteles-in-privinta-expulzarii-tiganilor-germania-va-dizolva-toate-taberele-de-tigani-din-tara.html; *** „Parlamentar olandez: ”Rromii ar trebui expulzaţi şi din Olanda”“, în Libertatea, 21 septembrie 2010, pe http://www.libertatea.ro/stire/parlamentar-olandez-rromii-ar-trebui-expulzati-si-din-olanda-304368.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss. Vezi şi: Irina Cristea, „Germania nu-i va pune pe fugă pe romi“, Jurnalul Naţional, 20 septembrie 2010, pe http://www.jurnalul.ro/stire-externe/germania-nu-i-va-pune-pe-fuga-pe-romi-554971.html.
[49] *** „Frattini ne-a confundat cu bulgarii“, în Ziarul de Iaşi, 2 august 2006, http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/frattini_ne_a_confundat_cu_bulgarii_134527.html
[50] Miruna Lebedeanu, „Brain drain stop“, în Ziarul financiar, 7 aprilie 2003, http://www.zf.ro/articol_23144/_brain_drain_stop_.html .
[51] ***, „Extremiştii maghiari îl sărbătoresc, sâmbătă, public pe amiralul Horthy Miklos, liderul fascismului ungar. Legea interzice promovarea simbolurilor fasciste“, în Gândul, 10 septembrie 2010, pe http://www.gandul.info/news/extremistii-maghiari-il-sarbatoresc-sambata-public-pe-amiralul-horthy-miklos-liderul-fascismului-ungar-legea-interzice-promovarea-simbolurilor-fasciste-7175674.
[56] ***, «Deputatul Kelemen Hunor invocă „a doua ocupare de ţară“ în Ardeal», în Adevărul, nr. 3819, 3 octombrie 2002, pag. 2, http://www.adevarul.ro/articole/2002/deputatul-udmr-kelemen-hunor-invoca-a-doua-ocupare-de-tara-in-ardeal.html. Vezi şi Vasile Zărnescu, „Kelemen Hunor: un fascist în Guvernul României“, pe AlterMedia, preluat sau semnalat de alte publicaţii on line.
[57] *** „CE critică un ministru bulgar care afirmă că romii sunt un “incubator generator de criminalitate“, Mediafax, pe http://www.mediafax.ro/externe/ce-critica-un-ministru-bulgar-care-afirma-ca-romii-sunt-un-incubator-generator-de-criminalitate-7426385/.
[59] Mediafax, „Curtea de Casaţie din Italia: Cerşetoria, tradiţie culturală a romilor“, 29 noiembrie 2008, http://www.mediafax.ro/externe/curtea-de-casatie-din-italia-cersetoria-traditie-culturala-a-romilor.html?3614;3576278; vezi şi Alexandra-Livia Dordea, „Italia: Cerşetoria este o tradiţie culturală a romilor“, în Evenimentul zilei, nr. 5602, 29 Noiembrie 2008, http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/830315/Italia-Cersetoria-este-o-traditie-culturala-a-romilor/
[61] Alexandra Sandru, „Cerşetorii români din intersecţii, o afacere de 100.000 de euro pe zi“, http://www.ziare.com/La_Republica_Cersetorii_romani_din_intersectii_o_afacere_de_100_000_de_e-742232.html;%20vezi; vezi şi supra, nota 45.
[65] Izabela Niculescu, „BBC: Infracţiunile romilor români sunt produsul unei societăţi care îi respinge“, în Cotidianul, 3 sept. 2009, pe http://www.cotidianul.ro/bbc_infractiunile_romilor_romani_sunt_produsul_unei_societati_care_ii_respinge-96958.html.
[67] Răzvan Ciubotaru, „Romii îşi bat copiii pentru a fura 12.000 de euro pe lună“, în Cotidianul, 3 sept. 2009, pe http://www.cotidianul.ro/romii_isi_bat_copiii_pentru_a_fura_12_000_de_euro_pe_luna-96966.html.
[68] Andreea Dogar, „DEZBATERE EVZ: Madonna, apreciată sau huiduită pentru mesajul pro-romi?“, în Evenimentul zilei, nr. 5637, 27 august 2009, pe http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/865375/DEZBATERE-EVZ-Madonna-apreciata-sau-huiduita-pentru-mesajul-pro-romi-/.
[69] *** „Naufragiul de la Ohrid, pedeapsă divină pentru concertul Madonna“, în Ziua, nr. 4633, 7 septembrie 2009, pe http://www.ziua.net/news.php?data=2009-09-07&id=37845.
(Continuare în episodul următor)

Colonel (r.) Vasile I. Zărnescu
WikiLeaks.ro documente

2 comentarii:

  1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,"Schimbarea la fata a Romaniei" este povestea de succes a unui capitan de vas maritim!

    RăspundețiȘtergere
  2. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Noi nu suntem urmasii Romei!Vasile,vreau "Schimbarea la fata a Romaniei!" Suntem urmasii traco-geto-dacilor!Am virat 3 milioane de euro pentru a continua prezentarea de spectacole! Spectacole care contribuie la Trezirea Constiintei Nationale a DACILOR! DACIA LUI BUREBISTA NU A MURIT!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source