Search

luni, 6 decembrie 2010

Big Brother: Hillary Clinton a cerut datele biometrice ale liderilor români!


Hillary Clinton facand semnul de recunoastere satanist "Illuminati"


WikiLeaks: Clinton a cerut datele biometrice ale liderilor români
O telegrama plecata pe 16 iunie 2009 de la Departamentul american de Stat si semnata de Hillary Clinton are drept solicitare colectarea de date privind România si cere, printre altele, detaliile "biometrice" ale "actualilor lideri si ale celor în devenire", arata documentele dezvaluite de WikiLeaks si The Guardian. Diplomatii mai trebuie sa raporteze informatii privind vulnerabilitatile liderilor români. Toate datele ajung la CIA.

Sursa: REUTERS

Cu privire la "conducerea tarii", telegrama solicita colectarea de informatii privind coruptia printre înaltii oficiali. Se solicita sursele de finantare pentru candidatii politici si planurile guvernului privind asigurarea transparentei în acest domeniu.
Departamentul de Stat doreste sa afle gradul de sprijin public sau de opozitie fata de administratie, precum si strategiile si tacticile guvernului pentru a creste, mentine si exercita autoritatea.
Telegrama solicita explicit informatii cu privire la vulnerabilitatile, averea, starea de sanatate a actualilor lideri, a celor în devenire, precum si a consilierilor lor. În acelasi timp, se cer informatii biometrice despre ei.
Se mai cer informatii cu privire la relatiile dintre entitatile guvernului national, inclusiv presedintele, premierul, ministrii, consiliul national de aparare, serviciile secrete, legislativul, procurorul general si magistratii.
Planurile privind modificarea perceptiilor în societatea româneasca, "inclusiv prin manipularea mediatica" prezinta interes pentru SUA. Diplomatii trebuie sa afle si detalii despre procesul de luare a deciziilor în guvern, precum si despre implicarea oamenilor de afaceri în planificarea economica.
Diplomatii americani trebuie de asemenea sa afle si sa relateze la Washington detalii despre grupurile de crima organizata, inclusiv capii acestora precum si despre legaturile cu guvernul si entitatile straine, traficul de droguri si de oameni, spalarea de bani, fradudele bancare si criminalitatea informatica, inclusiv pornografia infantila. 

Relatii cu Rusia, atitudinea fata de SUA
Detaliile privind relatiile dintre liderii români si oficiali sau oameni de afaceri rusi reprezinta de asemenea un punct de interes, potrivit telegramei, care solicita totodata vulnerabilitatile liderilor, oficialilor din serviciile de informatii sau ale celor din guvern în fata influentei ruse. La capitolul Securitatea Energetica se solicita detalii despre acordurile declarate sau secrete dintre România li Rusia, Iran sau alte state din bayinul Marii Caspice. 
Sunt importanti factori precum coruptia sau influenta straina, care influenteaza deciziile guvernului în deciziile privind securitatea energetica.
Importante sunt însa si planurile României privind sustinerea sau blocarea initiativelor SUA în forurile internationale, dar si planurile Bucurestiului si eforturile privind Republica Moldova si Kosovo.
Comunitatea de informatii se bazeaza pe reprezentantii Departamentului de Stat pentru colectarea informatiilor biografice, se mentioneaza în telegrama. Imediat dupa aceasta mentiune, se specifica faptul ca oficialii care raporteaza ar trebui sa includa, atunci când au informatii "cu privire la persoane ce au legatura cu România", numerele cardurilor de credit ale acestora, alaturi de alte detalii precum numele de utilizatori pe internet sau intranet, datele de contact - numar de telefon, adresa de e-mail, etc.

Date pentru comunitatea de informatii
Depesa cere diplomatilor americani, practic, realizarea unei radiografii privind România, economia sa, societatea, politica interna si externa, criminalitatea, liderii sai - împreuna cu datele lor personale, atingând domenii sensibile pentru SUA - securitate, terorism. Solicitarile se bazeaza pe o directiva nationala de colectare a datelor privind persoanele- National HUMINT Collection Directive.
Telegrame mai mult sau mai putin asemanatoare au fost trimise catre numeroase ambasade americane din întreaga lume, dar si catre ONU, unde solicitarile privind obtinerea de date merg chiar mai departe.
Din punctul lor de vedere, oficialii americani au insistat ca diplomatii SUA nu se ocupa cu spionajul. Oficialul Departamentului de Stat, PJ Crowley, a subliniat ca solicitarile nu veneau din partea lui Hillary Clinton, chiar daca ea era semnatara, ci de la "alte agentii" si ca diplomatii nu faceau nimic în neregula. 
The Guardian scrie ca cei care au trasat aceasta directiva privind colectarea de informatii sunt oficialii CIA. Postul HUMINT, din cadrul agentiei, precizeaza publicatia, a fost instituit în 2005 de George W. Bush care dorea o mai buna coordonare a informatiilor, ca urmare a atentatelor de la 9/11.
Zilele trecute, ONU a reactionat la vestile privind spionarea înaltilor oficiali din Organizatie, îndemnând toate statele sa respecte imunitatea functionarilor sai.
Site-ul WikiLeaks si cinci ziare din SUA si Europa au început în noaptea de duminica spre luni publicarea a peste 250.000 de telegrame trimise de diplomatii SUA din întreaga lume. România este mentionata în peste o mie de telegrame, doar o mica parte dintre acestea au aparut pâna acum însa.

Alte documente:
WikiLeaks.ro documente

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source