Search

luni, 20 decembrie 2010

Băsescu despre cativa dintre colaboratorii sai...

Despre Stolojan, Boureanu si Stoica: un “lacheu”, un “betiv” si un “penibil”

Theodor Stolojan – “un lacheu”, “un tehnocrat scos din baie”, “un candidat trucat al PDSR”, persoana care, “daca va ajunge presedintele României, va determina Guvernul sa acorde garantii guvernamentale grupului Tofan”.
Valeriu Stoica – ministrul care „a penibilizat actul de justitie”, sub conducerea caruia „justitia trece prin cea mai neagra perioada de la razboi”, a carui reforma “înseamna dispret pentru oameni”, cu care “regret ca am fost coleg”.
Cristian Boureanu – un tînar care “are excese în consumul de alcool” si care este „absorbit de alcool cînd vorbeste public”.
 Acestea sînt doar cîteva dintre aprecierile facute public de Traian Basescu despre cei trei lideri ai „platformei liberale” lansate duminica, 15 octombrie 2006, la Pitesti. La rîndul sau, Valeriu Stoica a declarat în mai multe rînduri ca Traian Basescu este „intratabil”, ca actualul presedinte este „un  politician cu orgolii marunte, aflat în cautare de popularitate ieftina”, care “sufera de o pierdere pasagera a discernamîntului” si care „nu este lucid”.

De-a lungul timpului au fost publicate mai multe caracterizari facute de Traian Basescu la adresa lui Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Cristian Boureanu. Credibilitatea „platformei liberale” este îndoielnica atîta vreme cît chiar cel pe care platforma îsi propune sa îl sustina – Traian Basescu – are o parere atît de proasta despre autorii acesteia.
Presa a cerut in repetate randuri presedintelui Traian Basescu sa dea dovada de consecventa si, fara a-si depasi atributele constitutionale, sa atraga atentia opiniei publice asupra pericolului pe care îl poate reprezenta pentru viata publica româneasca o „platforma” lansata de cei pe care domnia sa îi considera un  „lacheu”, un „ betiv” si un „penibil”.

Traian Basescu despre Theodor Stolojan
- 26 iulie 2000, Traian Basescu: “Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sînt tehnocrati scosi din baie si adusi sa devina presedinti sau prim-ministri.”
- 26 iulie 2000, Traian Basescu: “Theodor Stolojan si Mugur Isarescu vor fi pulverizati de realitate.”
- 20 septembrie 2000, Traian Basescu: „Sînt doi candidati la presedintie care nu vor sa-l bata pe Ion Iliescu: Theodor Stolojan si Mugur Isarescu”.
- 16 noiembrie 2000, Traian Basescu: „Daca Theodor Stolojan va ajunge presedintele României, acesta va determina Guvernul ca, pîna în februarie 2001, sa acorde garantii guvernamentale grupului Tofan, aflat în mare dificultate financiara.”
- 16 noiembrie 2000, Traian Basescu: „Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sînt candidatii trucati ai PDSR”,
- 16 noiembrie 2000, Traian Basescu: „Theodor Stolojan si Mugur Isarescu sînt doi lachei care vor face tot ce se poate sa-i fie prim-ministru lui Ion Iliescu.”
Traian Basescu vs. Valeriu Stoica
-  16 septembrie 1999, Valeriu Stoica: “Traian Basescu este un  politician cu orgolii marunte, aflat în cautare de popularitate ieftina”
-  16 septembrie 1999, Valeriu Stoica: “Atitudini cum sînt cele ale lui Traian Basescu, care duc la disensiuni nedorite în coalitie, nu mai pot fi tolerate.”

- 31 martie 2000, Traian Basescu: „Arestînd un reputat profesor de matematica (deputatul PD Liviu Mera), Valeriu Stoica penibilizeaza actul de justitie”
- 31 martie 2000, Traian Basescu: “Valeriu Stoica a subordonat actul de justitie în scopuri politice si sub conducerea sa, Justitia trece prin cea mai neagra perioada de la razboi”
-  31 martie 2000, Traian Basescu: “Regret ca Valeriu Stoica a ramas în functia de ministru din greseala PD”,
-  31 martie 2000, Traian Basescu: “Îndreptarea justitiei trebuie sa înceapa chiar de la ministru”.
-  31 martie 2000, Valeriu Stoica: „Asemenea alegatii periodice nu fac cinste domnului Basescu ca persoana, si cu atît mai putin ministrului Traian Basescu.
-  31 martie 2000, Valeriu Stoica: „Basescu confunda, si nu pentru prima data, doua chestiuni inconfundabile: apararea legii si protectia speciala care s-ar cuveni unor membri ai PD”
-  31 martie 2000, Valeriu Stoica: „De cîte ori un membru al partidului pe care îl reprezinta este vizat de vreo ancheta a Justitiei, în loc sa analizeze corect si atent faptele, Traian Basescu face declaratii neavenite, scapate oricarui control”.
-  31 martie 2000, Valeriu Stoica: „Traian Basescu sufera de o pierdere pasagera a discernamântului”
-  31 martie 2000, Valeriu Stoica: „Domnul Basescu nu este lucid si se afla sub influenta unor presiuni prea evidente”.

- 28 mai 2000, Valeriu Stoica “Traian Basescu nu mai are credibilitate pentru a prejudicia pe cineva“.
- 28 iunie 2000, Valeriu Stoica: „Mi-e teama ca Traian Basescu este intratabil”.
- 5 iulie 2000, Traian Basescu: “Recunosc cu durere în suflet ca am facut parte dintr-un guvern care dispretuieste oamenii si regret ca am fost coleg cu domnul Stoica, care, în calitate de avocat, de jurist, trebuia sa înteleaga toate consecintele aplicarii legislatiei pe care a promovat-o.”
-  5 iulie 2000, Traian Basescu: „Abia ajuns la Primarie am înteles ca reforma domnului ministru Valeriu Stoica înseamna mult dispret pentru oameni, pentru mii de familii la nivelul Bucurestiului.”
- 5 iulie 2000, Traian Basescu: „Reforma domnului Stoica a creat o adevarata patura de cetateni aruncati în strada într-o guvernare care are pretentia ca este cea mai democrata de dupa razboi”
- 5 iulie 2000, Valeriu Stoica: “Daca pîna ieri, fostul ministru al Transporturilor, Traian Basescu, era unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai proprietatilor, acum acesta gîndeste altfel.”
- 5 iulie 2000, Valeriu Stoica: “Traian Basescu face înca o data dovada ca este intratabil prin afirmatiile sale”.
- 14 mai 2001, Traian Basescu: “Nu am vazut prestatie mai proasta la un om politic român în ultimii cinci ani decît cea prin care Valeriu Stoica cere desfiintarea UDMR”.
-  20 septembrie 2001, Traian Basescu: “Nu putem raspunde pozitiv solicitarii de creare a unei aliante a partidelor de opozitie propusa de Valeriu Stoica, pentru ca o alianta înseamna un ghiveci politic în care partidele îsi pierd identitatea’‘.
- 15 iulie 2004: Traian Basescu: “Gîndurile private ale domnului Stoica, ramîn gândurile domnului Stoica. Resping categoric ideea fuziunii care n-a fost niciodata subiectul discutiilor la constituirea Aliantei PNL-PD”
- 15 iulie 2004: Traian Basescu: “Momentul ales de Valeriu Stoica pentru avansarea ideii fuziunii dintre PNL si PD este unul extrem de favorabil pentru PSD. Într-un moment în care PSD se confrunta cu framîntari interne grave, se trezeste un politician sa ne puna în situatia de a da dezmintiri. În nici un caz PD nu intentioneaza sa-si schimbe doctrina social-democrata moderna.”
Traian Basescu vs. Cristian Boureanu
- Ianuarie 2003, Traian Basescu despre propunerea lui Cristian Boureanu de fuziune între PNL si PD: “Si la PNL sînt oameni care, uneori, au excese în consumul de alcool. Înteleg ca declaratiile au fost facute de presedinti de organizatii de tineret. E pacat sa fie absorbiti de alcool cînd vorbesc public.”
- Ianuarie 2003, Cristian Boureanu: “Basescu se comporta, în ultima vreme, ca un urs încoltit de haita de lupi, ca sa nu zic ca un maidanez fugarit de hingherii PSD-ului si nu mai distinge între prietenii si inamicii politici.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Follow by Email