Search

joi, 12 iulie 2012

90% din teza de doctorat a Elenei Udrea este un plagiat dovedit!

Cititi si:
Din culisele oamenilor lui Băsescu: Procurorul General Laura Codruța Kövesi, - plagiatoarea!

Pentru pregatirea lucrarii sale de doctorat la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I", Elena Udrea a sustinut o "prodigioasa" munca de cercetare, concretizata în numeroase referate de cercetare stiintifica, pe coperta carora aceasta si-a înscris numele. Numai în anul de pregatire 2007, a sustinut nu mai putin de trei asemenea lucrari. Curios este faptul ca, desi procesele verbale de sustinere a acestora exista, nici macar unul dintre referate nu a putut fi gasit la catedra de specialitate, la biblioteca institutiei sau la conducatorul de doctorat. Speculatiile martorilor conduc catre ideea ca sustinerea acestora a avut un caracter superficial, la baza sustinerilor stând nu referatele ca atare, ci unele însemnari tematice. Si asta nu-i tot. Principalele parti ale "operei" ale Elenei Udrea au fost prezentate în sesiuni de comunicari stiintifice, unele cu participare internationala, fapt ce reiese dintr-un document bibliografic pe care-l avem la dispozitie. (Vezi documentul). Precizarea este importanta, întrucât Elena Udrea a afirmat ca nu stie de existenta acestor referate. Ori documentul intrat în posesia jurnalul.ro dovedeste contrariul: Elena Udrea a prezentat aceste referate în cadrul acestor sesiuni, deci stie de existenta lor! De asemenea, primavara lui 2008 a fost extrem de productiva pentru distinsa doctoranda. La sesiunea de comunicari stiintifice din 17-18 aprilie, desfasurata la Universitatea Nationala de Aparare, aceasta a prezentat patru comunicari stiintifice.

De ce sa bage acum sub pres Elena Udrea toate aceste lucrari de cercetare stiintifica? Poate pentru ca, la o simpla trecere a acestora prin motorul de cautare strikeplagiarism.com, ar iesi în evidenta faptul ca acestea sunt copiate din alte lucrari în proportii cuprinse între 12 si... 96%?

Jurnalul National a intrat în posesia a zece astfel de lucrari semnate de Elena Udrea care releva acest fapt:
Metode si tehnici de analiza a mediului contemporan de securitate 95,2% coeficienti de similitudine.
Interesele NATO si perspectivele de extindere a spatiului de securitate 33,8 %.
Mutatii geopolitice în mediul de securitate al zonei Marii Negre la începutul secolului XX 37,4%.
Rolul României în plan regional si în structurile de securitate colectiva - 53 %.
Disputa de interese si traseele energetice în zona Marii Negre 27%.
Interesele actorilor din bazinul Marii Negre si Caucazul de Sud 31,7 %.
Relatiile bilaterale ale României cu tarile din regiunea Marii Negre si Caucazului de Sud 15, 2 % .
Instrumente si metode de analiza a mediului de securitate 96, 2%.
Profilul geopolitic al bazinului Marii Negre si Caucazului (coautor alaturi de Ion Preda) 12,9 % .
Perspectivele strategice ale regiunii Marii Negre în viziunea SUA. Interesele României si miza resurselor energetice din regiune 33,6 %.

Cu alte cuvinte, la un calcul deloc complicat, ar reiesi faptul ca, per total, lucrarile de cercetare doctorala sunt copiate în proportie de 40%. Acest fapt nu a împiedicat-o pe doamna Udrea sa ceara, în cor cu diversi lideri PDL, demisia premierului Victor Ponta,în baza acuzatiilor de plagiat aduse acestuia."Eu, spre deosebire de Victor Ponta, am renuntat la a-mi face doctoratul, vazând ca, în lipsa timpului, trebuie sa accept ca profesorii sa îmi scrie lucrarile. Tocmai din acest motiv, ca a acceptat sa fie doctor pe munca altora, cred ca Premierul ar trebui sa demisioneze, urmând exemplul liderilor europeni, în cercul carora pretinde sa fie", scria nu de mult Elena Udrea pe blog.

Nici afirmatia ca a renuntat la studiile doctorale nu sta prea bine în picioare. Se pare ca, de fapt, fostul ministru al Turismului si-a amânat doar sustinerea tezei de doctorat. În dosarul aferent calitatii sale de doctorand, exista doar solicitarile de amânare a tezei de doctorat, nicidecum vreun document prin care Elena Udrea sa solicite retragerea de la studii. Pe 18 iunie 2010, doctoranda Elena Gabriela Udrea îl ruga în scris pe Comandantul (rectorul) Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" sa-i aprobe amânarea programului de desfasurare a studiilor universitare de doctorat în domeniul "Stiinte militare", pentru perioada anului universitar 2010-2011. Motivul invocat fiind lipsa de timp necesar documentarii în vederea realizarii lucrarii. (Vezi documentul)

Exemplele de plagiat de mai sus nu sunt singurele legate de numele Elenei Udrea. Jurnalul National a publicat, în 20 iunie a.c, un articol în care erau probate similitudinile între lucrarea ce o are coautor pe Elena Udrea - "Mediul International si Uniune Europeana" (publicata în Buletinul Universitatii Nationale de Aparare "CAROL I") si "Politica Europeana de Securitate si Aparare", elaborata în 2005 de Institutul European din România. Ulterior, într-un interviu pentru gândul.info, Elena Udrea a declarat ca lucrarea la care se facea referire în articolul Jurnalului National, a fost scrisa cu ajutorul colegilor din Colegiul National de Aparare, Udrea urmând în acea perioada cursurile acestei institutii. "Eram colegii acolo care ne sprijineam reciproc, mai scria când unul, mai scria când altul si apoi publicam împreuna si cu sprijinul profesorilor" (...) "Probabil ca a fost eroarea unora dintre colegii care m-au ajutat la vremea aceea, era un text într-o revista, asta este", a declarat Udrea jurnalistilor.

6 comentarii:

  1. ce mirare? Plagiatorii sefi, striga sariti plagiatorii!!!!!!!!!!!!!!!!!.NU LE-AR FI RUSINE.Nu cred ca este singura.DAR CE SA VEZI ei nu plagiaza ei se inspira.RUSINEEEEEEEEEEEEEE.

    RăspundețiȘtergere
  2. hai sa le luam in ordinea numerelor de pe tricou, mai intai ponta si dupa aia restul lumii, ok? daca se dovedeste ca e un plagiator trebuie sa plateasca. si acesta afirmatie cine o face? wikichics de romania. bai destabilizatorule, aprinde lumina ca nu se mai vede om cu cetatean.

    RăspundețiȘtergere
  3. adevarul este ca are o inteligenta sclipitoare . ca si eba de altfel.SCUZE .PLAGIATOAREA!!!!!!!!!!!!!!!!! Si chiar de a plagiat nu este singurul,dar de ce se vb doar de el si nu si de restul? Si ceilalti au fost ministri si ce sa vezi nu s-a sesizat nimeni(de fapt in viziunea basistilor ,ai lor s-au inspirat nu au plagiat) ,si iaca deodata singurul ministru plagiator este Ponta .Vezi-ti birna din ociul tau si apoi scobitoarea din ochiul vecinului.Imi este greata de cei ce nu vor sa vada si sa recunoasca evidentele.

    RăspundețiȘtergere
  4. multi politicieni la doctorat la universitatea de aparare? de ce ?pentru ca de mult s-a anuntat ca acolo este aprozar de diplome si nu se face nimic. vezi si gradele in rezerva si ai tot tabloul pictatpe spatele armatei ca multi nu stiu. ar trebui totul desfiintat si recladit. nu mai vorbim de generalii si coloneii doctori...

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar acuma am făcut niste Lăbi bune si i-am stropit toate tezele ei de doctorat in curvărăseală.... AHHHHHH!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Toate lucrarile mele sunt originale si pot oricand sa dovedesc asta, celor de buna credinta. Aceste articole sunt niste minciuni grosolane fabricate de Antena 3 si Realitatea TV. Dati click pe numele meu din acest mesaj si veti avea dovada faptului ca nu am plagiat nimic.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source