Search

joi, 19 iulie 2012

Mafia PDL din spatele "dispărutului" Codruţ Marta, omul lui Blejnar şi... reţeaua SRI (partea a 2-a)

‘’Colectorii’’ şi şpaga în rate. Sursele continuă seria dezvăluirilor privind mafia organizată  care  a pus stăpânire pe România .  În acest episod vă prezentăm  nivelul 2 al piramidei , adică  cei şase ‘’magnifici’’  , la care se adaugă ‘’ramificaţiile’’.
Sextetul
 Reiese tot mai clar că vămuirea contrabandei a rămas o importantă sursă de bani pentru partidul-stat. Președintele Băsescu avea posibilitatea să declanșeze oacțiune în forţă, fiind în posesia tuturor datelor  rețelei (un fost consilier de la Cotroceni a declarat că președintele primea vrafuri de informări despre corupția fiscală și din vămi).Probabil n-a făcut-o, pentru că era nevoie de mulţi bani pentru campaniile electorale . Se spune că în zilele „bune” Blejnar „colecta”chiar şi milioane de euro pe zi.

În scandalul vămi-ANAF se conturează un sextet  care a lucrat exclusiv pentru „regină”. Un mecanism de vămuire a contrabandei și evaziunii.
Iată şi sextetul : Blejnar, bineînţeles, Codruț Marta, șef de cabinet al lui Blejnar, Viorel Comăniță, șef la Supraveghere Vamală, Marius Capanu, șef Direcție Autorizări, Paul Petrof, şef al Regionalei București, şi Ştefăniţă Prisăcaru – nişte neica-nimeni până a fi „catapultaţi” în asemenea posturi doar pe criterii politice și de clan.
Ce au în comun acești oameni? Costumele impecabile și ceasurile scumpe, amantele, maşinile de lux, armele de vânătoare folosite la decimarea mistreţilor de la Balc şi conturile consistente.
CODRUŢ MARTA – ‘’Colectorul’’
Codruț Marta este (sau a fost) omul partidului, recomandat de „Școala Arădeană” a lui Falcă. Marta şi Blejnar vin de la Arad. Amândoi au fost acţionari la UTA până ce uzina a intrat în faliment (acţionar la UTA era şi Matiuţ, pe care acum şeful ANAF zice că nu-l cunoaşte).
Marta era atât de important în ‘’tiparniţa’’ de  bani pentru partid, încât Videanu l-a numit în Consiliul de Administrație al OIL Terminal. Codruț Marta a vândut pe bani mai toate posturile importante din sistemul fiscal-vamal. Colegii de la Gardă îi mai spuneau şi „colectorul”, pentru că era omul care aduna banii.
Tot Codruț Marta avea întâlniri de taină cu „mogulii buni”, pentru a pune la cale cum să fie contracarate dezvăluirile din media.
Ca orice individ ajuns, și Codruț Marta căpătase gusturi nobile – precum vânătoarea – şi devenise atât de important, încât a fost invitat de vază la vânătorile de la Balc, alături de VIP-uri europene.
La biroul lui Daniel Morar, prim-procuror DNA, este înregistrată o plângere din partea unui administrator de antrepozit fiscal, autorizat pentru produse energetice. Acesta se plângea că i s-a înscenat o lipsă în urma unui control al Gărzii Financiare centrale. Cităm din reclamația acestuia:
„La două-trei zile după control, am fost contactat de o persoană (al cărei nume vă rog să-mi permiteți să-l dezvălui personal unui reprezentant al unității dvs) care mi-a spus că vine din partea unui domn din conducerea Gărzii Financiare Centrale pe nume Sorin Blejnar, care mi-a propus să cotizez lunar la acest domn circa 15.000-20.000 euro sau să-i vând antrepozitul, numai în acest fel voi avea imunitate. Despre acest domn Sorin Blejnar cunosc că favorizează anumite societăți  cu activitate în domeniul petrolului, favorizare ce constă în:
Dumnealui, prin prepușii săi, achiziționează de la diferiți acționari antrepozite fiscale cu autorizații valabile, prin care achiziționează de la furnizori interni, în special rafinării și importatori, cantități foarte mari de produse petroliere, respectiv motorină și benzină în regim suspensiv de la plata accizei, circa 5.000-7.000 tone/antrepozit, pe care le valorifică direct către utilizatori finali, fără a plăti Bugetului de Stat acciza și TVA aferente.
Creează acestor antrepozite o imunitate de circa 6-7 luni, după care, ca să pară totul normal, trimite și un control, iar în urma acestui control sesizează Parchetul de fapte de evaziune fiscală.
Acest domn Sorin Blejnar favorizează autorizarea sau, după caz, menținerea autorizațiilor unor antrepozite care nu îndeplinesc condițiile, dar sunt antrepozite cu cotizație, dumnealui fiind membru al Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate din cadrul Ministerului Economiei și Finanțelor…
Unul dintre foștii lui angajați, originar din Arad (la momentul actual suspendat la cerere), este omul de legătură dintre prepușii lui de bază, care aduce cetățeni de origine maghiară pentru a cumpăra sau a înființa antrepozite, fie cu documente de identitate ale unor cetățeni, fie persoane iresponsabile. Pentru a întări cele afirmate de mine, anexez certificate constatatoare ale următoarelor firme:
SC ECO LEDO NET RL, în prezent fiindu-i revocată autorizația și administratorul dispărut.
SC ECO OIL RECICLING SRL, care a lucrat până în mai 2008.
SC SLOV OIL LINE SRL, firmă care acum lucrează în modul descris de mine”.
Nu este greu de dedus că „omul de legătură” originar din Arad nu poate fi decât Codruț Marta.

(Timpul)
MARIUS CAPANU
Component cu greutate al sextetului este şi Marius Capanu, șef la Direcția Autorizări, supranumită și „masa bogaților”. Prin Comisia de Autorizări se scot cei mai mulţi bani de la antrepozitele cu „cotizaţii”.
Este, poate, cea mai eficientă sursă de bani din corupție, cât toate șperțurile din vămile exterioare la un loc. „Comisia” știe ce antrepozite fiscale de petrol, tutun alcool să autorizeze, mai apoi intră în acțiune ceilalți membri ai sextetului.
Este un fel de primă apreciere a documentelor, membrii comisiei făcându-şi o imagine asupra viitoarelor victime întru şpagă. Dacă s-ar calcula produsele „scutite” de impozite prin antrepozitele fiscale, daunele s-ar cifra la 4-5 miliarde euro anual.
Iar domnul Sorin Blejnar ne spunea că un antrepozit fiscal este o „locaţie” aflată sub controlul autorităţii fiscale. Care control? N-a fost depistată şi trimisă în instanţă nici măcar o „societate-bidon” dintre sutele care acţionează în sistemul antrepozitelor fiscale.
În mai toate cazurile, între cel care livrează produsele şi destinatarul final este interpus un „bidon”, adică încă o societate (uneori mai multe), aşa-numitul antrepozit fiscal. Regula este suspendarea plăţii accizei până la livrarea către deţinătorul final. Între timp, „bidoanele” dispar prin diferite modalităţi.
„Bidoanele” aparţin, de regulă, unor cetăţeni din spaţiul extraeuropean. Patronul unui „bidon” nu vine în România decât două-trei zile, pentru actele noii societăţi. Blejnar are oamenii lui la „masa bogaţilor”.
Au tăiat şi spânzurat până ce ministrul Vlădescu a mutat „masa” de la Vamă şi a dus-o la minister, unde s-au mai echilibrat „autorizările”. Raportul devastator al Curţii de Conturi, publicat de Timpul, dovedeşte taman cancerul din sistemul patronat de Blejnar.
Capanu s-a școlit în afaceri mai întâi la Ţiriac Auto.  Primarul Videanu l-a promovat director executiv al Direcției de Protecție a Mediului și Educație Eco-Civica. N-a avut nici o inițiativă de mediu, în schimb, este părtaș la gaura de 1,5 milioane euro pentru Strategia de Zgomot Ambiental, copiată după cea a Londrei.
Vreo 14.000 de arbori au fost rași în Capitală pe vremea cât Marius Capanu era șef peste Educația Eco-Civică..

VIOREL COMĂNIŢĂ
A ajuns prea repede directorul Direcției Supraveghere Accize și Acțiuni Vamale,  una dintre importantele direcții din ANAF – din perspectiva sextetului corupt. Acum Comăniță este implicat direct în scandalul șpăgilor, fiind considerat şi el o „mână lungă”.
Consilierul ANAF Adrian Gavrilă i-ar fi  transmis unui afacerist italian, Celestini că acest C.V. (Comăniță Viorel) îi pretinde 400.000 euro, adică 1% din acciza pe care SC Galaxy Tabaco ar fi datorat-o Fiscului.
Celestini spunea că este prea mult: tutunul valora un milion de euro și ei cer 400.000? Să mai scadă! Interpușii lui Blejnar și membrii sextetului îi spuneau lui Celestini că poate da șpaga și în rate. !!!
ŞTEFĂNIŢĂ PRISĂCARU
Face parte  tot dintre „piesele” tinere. Are 36 de ani. Fost polițist la Ialomița, mai apoi la frontieră, șef de cabinet la ministrul Blaga, „expert” la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, consilier local la sectorul 6, secretar executiv PDL sector 6, consilier la Parlamentul European, dar, mai ales, membru  din partea grupului parlamentar PDL în Consiliul Național de Integritate, organismul care monitorizează ANI (, PDL l-a numit pe cel mai’’ integru’’ om al său în această comisie!).
După episodul cu dispariţia unor documente şi şpaga de la Vama Ploieşti, Sorin Blejnar la „sancţionat”. L-a transferat ca expert 1 la Direcţia Autorizări, adică la „masa bogaţilor”, şi apoi la Direcţia de control a Averilor.
PAUL PETROF
Lucra prin Cornel Costea, căruia  i se crease chiar legenda de „trofeu anticorupție și anticontrabandă”. El lucra în sistemul ANAF ca inspector asistent, dar a făcut doar „control inopinat”, ceea ce în limbajul evazioniștilor înseamnă „a venit să ne ia banii”.
A fost transferat de Paul Petrof la Vama Ploiești pe un post de lucrător vamal, iar la o săptămână a fost uns șef de vamă chiar la Prahova. După flagrantul de la Vama Ploieşti, Cornel Costea a declarat ca 60.000 lei  din cele 90.000, cât a reprezentat șpaga, au mers în sistem piramidal către Paul Petrof, șeful Direcției Regionale a Vămilor București, și Sorin Blejnar. Dacă s-ar lua la puricat toate trecerile prin astfel de vămi, se va constata că cele 90.000 lei reprezintă o şpăguță. Cornel Costea a luat ao asemenea sumă de la o singură firmă de import legume-fructe. Dar mai sunt încă 10.
Costea rămânea după program, să facă „formele”. Acelaşi procedeu era utilizat cu trenuri întregi care au trecut drept păcură, în realitate conținând motorină.
În episodul următor vom dezvălui ’’cumetriile’’   Sextetului cu grupul de la Monte Carlo, cu Elan Schwartzenberg (proprietar al Realitatea Media şi acţionar la B1 TV), cu  Vasile Cămărăscu (fostul şef al SRI Bucureşti), cu  Horaţiu Ţica (liderul PDL din Consiliul General, supranumit Prinţul PUZ-urilor , soţul Adelei Ţica ‘’Vrăbiuţa’’ , fostă şefă de cabinet a lui Băsescu şi Videanu)şi cu  Daniel Moldoveanu (consilierul lui Băsescu-Departamentul Securităţii Naţionale ), dar şi ramificaţiile ce duc spre vârful piramidei.

8 comentarii:

  1. Nu mai va obositi sa umpleti netul cu rahat, ca nu va crede nimeni. Tehnica imbinarii de crampeie de informatii reale cu inventii si exemple aparent concrete este veche si poate tine doar la prosti. Mafia nu are bariere politice si orice prezentare partinitoare este clar gresita din start. Ziceti si de mafiotii PSD si o sa va mai creada lumea.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu sant de acord cu toate astea si vreau sa stiu cat mai multe,cand ma intorc in taraun nume sa stiu pe cine casapesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca uitati sistematic sa amintiti de actualul sef al vamilor, Doru Fronea, fosta mana dreapta a lui Viorel Comanita, in perioada 2009-2010. Fronea a "plecat" ca, consilier al sefului vamilor din Moldova, cu 8.000 de euro/luna, in momentul cand generalul Coldea i-a raportat lui Comanita si Blejnar, ca DIICOT Bucuresti, prin procuroarea Codruta Trandafir (o buna prietena a cuplului Blejnar-Comanita) a deschis un dosar pe numele lui Fronea si ca acesta trebuie sa plece pentru a nu periclita siguranta grupului.
    Acum, Fronea a renuntat la cei 8.000 de euro si s-a intors ca impreuna cu Dinu Gheorghe (Vama) si Sica de la Baneasa, sa puna pe roate mecanismul infractional de strangere de bani din vami.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu uitati de gruparea Stambelu-Bota din ANV, care sifoneaza 1 milion de euro, anual.

    RăspundețiȘtergere
  5. da,interesant si absolut real....va intreb insa ce se alege de toate aceste date?...va pati cineva ceva,in sensul de a raspunde penal?..personal ii cunosc pe cativa si stiu cate ceva despre ei in sensul ca am fost martor la multe golaneli...am facut tot ce am putut,NIMENI INSA NU A LUAT NICI O MASURA..DATELE DV. SUNT INCOMPLETE;TREBUIE SCRIS SI DEMONSTRAT SI COMPLICITATEA CELOR DE LA DGIPI,SIPI,ANTICORUPTIE,SRI...SI MULTI ALTII!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU) Train Basescu:Vasile,eu intotdeauna imi asigur spatele!

      Ștergere
  6. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,actorii de mare calibru pot fi identificati doar in politica! Atentie sporita la indivizii cu imunitate parlamentara!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source