Search

marți, 22 mai 2012

Din culisele oamenilor lui Băsescu: Procurorul General Laura Codruța Kövesi, - plagiatoarea!

Despre fostul ministru al educatiei, Ioan Mang, - plagiatorul, - s-a scris atat de mult, incat acesta si-a dat demisia. In special presa "băsistă" a pedalat atat de mult pe tema plagiatului, incat profesorul Mang n-a mai avut incotro si a trebuit sa ia decizia ce se impunea. Insă aceiasi presa aservită PDL nu a suflat nimic despre plagiatul evident al procurorului general  Laura Codruţa Kövesi, persoana care, - cel putin teoretic! - ar trebui sa fie cel mai corect on in stat.
Grupul de Investigaţii Politice (GIP) publică documente care demonstrează că lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kövesi este un plagiat.

În decembrie 2011, Laura Codruţa Kövesi a susţinut la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universității de Vest din Timişoara teza de doctorat cu titlul Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal. Laura Codruţa Kövesi a fost însoţită de un cortegiu de susţinători în frunte cu George Maior, directorul SRI şi Marius Iacob, procurorul general adjunct. Procurorul general al României a primit pentru această lucrare calificativul magna cum laude.
Laura_Codruta_Kovesi-Viorel_Pasca
Lucrarea Codruţei Kovesi este un plagiat începînd chiar de la prima propoziţie. Prima frază din lucrarea procurorului general este următoarea: „La începutul secolului XXI, crima organizată a devenit unul dintre pericolele cele mai grave la adresa existenței, stabilității şi continuității societăților statale din cauza transformării grupurilor infracționale primitive de tip mafiot în adevărate întreprinderi criminale, cu scopul de a se opune autorităților statale şi de a teroriza întreaga comunitate prin exacerbarea violenței, diversificării modurilor de operare, a diversificării structurilor de tip criminal şi comiterea de infracțiuni din aproape întregul spectru al infracționalității”. Aceasta reproduce cuvînt cu cuvînt, fără să citeze, prima frază din studiul Lupta societăţii organizate împotriva criminalităţii organizate publicat de Col. (r) prof. dr. Ion Dragoman şi Drd. procuror Aurel Mihai Ciorobea în Buletinul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” în nr. 2 din 2007, cu patru ani înainte ca Laura Codruţa Kovesi să-şi susţină teza de doctorat.
LCK_7-Dragoman7
Laura Codruţa Kovesi a copiat fără să folosească ghilimelele sau să indice sursele, lucrări cunoscute în domeniu, studii din reviste de specialitate, strategii guvernamentale, dar şi referate disponibile pe internet, pe site-uri specializate. Procurorul general a copiat inclusiv lucrări disponibile pe site-uri precum: http://www.referate-scolare.ro/, http://www.referat.ro/, http://www.6profu.ro/, http://facultate.regielive.ro/ etc.
În încercarea de a-şi ascunde frauda, Laura Codruţa Kovesi a inserat în lucrarea sa note de subsol şi referinţe bibliografice, ca şi cum ea ar fi citit lucrările respective. În realitate, procurorul general a copiat pasajele din lucrările plagiate cu tot cu note. Pentru ca ridicolul său fie deplin, nici măcar această copiere nu a fost făcută cu acurateţe. Fără să citeze sursa, Laura Codruţa Kovesi a copiat, la pagina 16 din teza sa, pasaje întregi din lucrarea lui Nicolae Lupulescu, Spălarea banilor şi finanţarea terorismului publicată în 2006 pe site-ul Institutului Naţional al Magistraturii. În lucrarea sa, la pagina 16, Nicolae Lupulescu citează articolul Conexiunile între terorism şi criminalitate publicat în Jane’s Intelligence Review în 2004 de Tamara Makarenko, o cunoscută specialistă în domeniul crimei organizate şi terorismului. „Copy-paste-ul” i-a jucat aici o festă Codruţei Kovesi. Copiind pasajele din lucrarea lui Lupulescu, procurorul general copiază şi notele în care se făcea trimitere la lucrarea lui Makarenko, dar greşeşte numele autoarei, botezînd-o „Tamam M.”
LCK_16-NL_161_1
Lucrarea inexistentei „Tamam M.” apare inclusiv în bibliografia tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, ceea ce demonstrează o dată în plus intenţia de fraudă a acesteia.
LCK_doctorat_bibliografie_Tamam1
Laura Codruța Kovesi a copiat inclusiv pasajele în care a subliniat faptul că formulează concluzii personale. La pagina 20 din teza de doctorat, procurorul general spune: „Putem concluziona că în era globalizării organizațiile criminale nu mai au nevoie de o bază teritorială de unde să-şi coordoneze acțiunile, pentru că progresul tehnologic a creat posibilitatea să-şi conducă afacerile indiferent de locul unde se află, datorită multiplelor rețele de calculatoare şi telecomunicații”.
„Concluzia” personală a Laurei Codruța Kovesi este, în realitate, copiată dintr-o altă lucrare: „În era globalizării, organizațiile situate în afara legii nu mai au nevoie de o baza teritoriala de unde sa-si coordoneze acțiunile. Revoluția tehnologica a creat posibilitatea șefilor de rețele sa-si conducă afacerile, indiferent de locul unde se afla. Multe dintre acțiunile lor pot fi duse la îndeplinire prin intermediul rețelei de calculatoare si telecomunicaţii.”  (scritube.com: Ameninţări la adresa securităţii şi apărării naţionale şi colective)
LCK_20-scritube1
GIP şi Miliţia Spirituală publică un tabel în care sînt puse faţă în faţă pasaje plagiate de Laura Codruţa Kovesi şi textele originale. Tabelul nu reproduce decît o mică parte din textele copiate de procurorul general fără a folosi ghilimele și fără a cita sursa. Publicăm, de asemenea, o parte dintre paginile tezei de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi puse faţă în faţă cu paginile din lucrările plagiate.
Este inadmisibil ca un plagiat evident care poate fi demonstrat printr-o simplă căutare pe Internet să nu fie descoperit de nici una dintre instituţiile care ar fi trebuit să verifice autenticitatea lucrării, cu atît mai mult cu cît acestea deţin softuri create special în acest scop.
GIP a transmis documentele care demonstrează plagiatul Laurei Codruţa Kovesi Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) și Universităţii de Vest din Timişoara. Potrivit articolelor 20, alineatul 3, articolului 50, alineatul 2 și articolului 69 alineatul 2 din Codul studiilor universitare de doctorat și potrivit articolului 170, alineatul 1 din Legea 1/2011 a educației naționale, titlul de doctor al Laurei Codruța Kovesi trebuie retras, iar aceasta trebuie să răspundă în fața legii.
Am transmis, de asemenea, documentele care probează faptul că lucrarea de doctorat a procurorului general este un plagiat Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului Justiţiei.
Grupul de Investigaţii Politice şi Miliţia Spirituală

4 comentarii:

 1. Nu inteleg la ce ce au folosit pana acum toate tezele de doctorat ale ilustrilor nostri.Apropo,fiul meu in 2000 avea 11 ani si am ramas surprins ce desene facea cu masini.Oare dacia nu putea avea o alta forma?Fiul meu nu are doctorate.Intrebati-va daca fiul meu are banii care ai au cei care au lucrat ca ingineri proiectanti la dacia pe timpul lui raposatul!

  RăspundețiȘtergere
 2. Domnilor,noi am facut revolutia pentru a trece la democratie.Trebuie sa ne alegem oamenii nostri in stat pe care sa-i iubim si sa ne iubeasca si care sa ne arate acel ceva de care avem noi nevoie, nu ce se face acum in Romania.De unde au iesit domnilor astia,ei nu vad in democratiile altor state dezvoltate,ce doctorate studiaza ei,cum sa fure un popor?De unde aceasta educatie la romani?In loc sa-si zbata creierele pentru a face lucruri bune,ei au ajuns profesionisti in a face cat mai mult rau.Ce credeti ca o sa faca comunitatea internationala cu noi?O sa ajungem sa mancam pamant domnilor.

  RăspundețiȘtergere
 3. De ce nu se spune adevarul la populatie ca daca iei bani de-afara fara garantie si nu-i platesti la timp se ajunge la vanzarea tarii.Pentru asta trebuiesc intocmite planuri foarte serioase de economisti,nu te joci cu destinul oamenilor si ai lasi in mana hienelor pentru ca roata se invarte.

  RăspundețiȘtergere
 4. (ACTORUL VASILE BUTNARU) Traian Basescu: Vasile,in culise se pun la cale Lucruri Mari!

  RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Follow by Email