Search

luni, 14 mai 2012

Corupţie incredibilă in Buftea, un oraş cu cea mai scumpă salubrizare din lume!

Aşa cum am mai scris şi in trecut, Romanialeaks.org se ocupă şi de cazurile de coruptie semnalate la nivel local.
Vezi articolele:
In urma mesajelor repetate primite de la cititori, continuam sa aducem in atentia opiniei publice cazul primarului orasului Buftea, - implicat in nenumarate cazuri de coruptie si folosire in interes personal a banilor bugetului local, - asa cum reiese din materialele publicate de presa locala.
Sursa articolului urmator:
Ajunge! Să spunem STOP jafului pe care il face de patru ani Ion Stoica şi trupa sa! Aceşti oameni trebuie să infunde puşcăria!
Se pare că lui Ion Stoica i-a cam ajuns funia la par, – cum se spune. Manevrele făcute cu banii buftenilor sunt in atentia organelor competente, iar Stoica este disperat. Nu numai că e in pericol să-si piarda functia deoarece buftenii nu-l mai vor, insă e in pericol să-si piardă si libertatea! 
Curtea de Conturi Ilfov a constatat abateri financiare în valoare de  750.376 lei şi o creştere nejustificată a tarifelor de salubrizare a localităţii începând cu anul 2008, cu valori cuprinse între 555,1% şi 1368%. Concluzia raportului: conducerea unităţii şi-a însuşit neregularităţile constatate de auditorii publici şi nu a exprimat puncte de vedere divergente faţă de constatările acestora. 
Gunoierul-sef al orasului, consilierul-director Marin Stoica impreună cu sleahta de ciraci patronati de “sefa” ( se stie cine este doamna in cauză!), oamenii lui Ion Stoica, – au pus biruri peste biruri pe gospodariile buftenilor, astfel ca salubrizarea din Buftea costă, începând cu anul 2008, cu valori cuprinse între 555,1% şi 1368% mai mult! Avem cel mai scump gunoi din lume şi cel mai scump serviciu de salubrizare, totul de când oraşul este condus de Ion Stoica!
Guvernul a solicitat public analizarea contractelor de salubrizare încheiate de autorităţile administraţiei publice cu operatorii de salubrizare. Nici Primăria Buftea nu a scăpat de un astfel de control. Controlul a început în data de 20.02.2012 şi s-a încheiat în data de 13.04.2012 prin procesul verbal de constatare nr. 4371. Valoarea abaterilor constatate de auditorii externi a fost de 750.376 lei.
Asfel, s-a constatat că:
- nu a fost indexată valoarea redevenţei cu indicele de inflaţie, rezultând un prejudiciu de 31.585 de lei (diferenţă anuală redevenţă cu penalităţi până la data de 13.04.2012).
- nu a fost constituită garanţia de bună execuţie, rezultând o valoare a abaterii financiare în cuantum de 93.250 lei
- în perioada 2010-2011, au fost făcute plăţi nelegale în cuantum de 19.648 lei. reprezentând decontări de facturi care cuprindeau cantităţi de deşeuri suplimentare necolectate în realitate. Astfel, facturile cuprindeau cantităţi de deşeuri mult mai mari faţă de ceea ce se descărca la groapa de gunoi şi era confirmat de admistratorul acesteia.
- nu au fost instituite taxe speciale in cazul prestaţiilor efectuate în beneficiul întregii comunităţi rezultând o abatere financiară estimată la suma de 605.893 lei
- tarifele au fost majorate nejustificat în anul 2008 cu:
- 1368% pentru „curăţarea gurilor de scurgere”,
- 555,1% pentru „colectarea, încărcarea şi descărcarea deşeurilor stradale”, 
- 548,5 % pentru „combaterea poleiului cu material antiderapant”
- 457,4% pentru „măturat stradal”,
- 354,6% pentru „spălat străzi” etc., astfel că în perioada 2008 – 2011 au fost practicate tarife supradimensionate, fapt ce a condus la  efectuarea de plăţi suplimentare, nereale şi nejustificate începând cu anul 2008. Pentru exemplificare, plăţile efectuate în anul 2008 pentru curăţenia oraşului au fost de 1.379.271 lei faţă de 802.062 lei în 2007, rezultând o creştere cu 72% a cheltuielilor numai la nivelul anului 2008. Să ne imaginăm numai cât reprezintă prejudiciul până în prezent!
La un calcul simplu, dacă este să luăm suma de 750.376 lei ca unic surplus aplicat plăţii serviciilor de salubrizare, în cei patru ani în care Buftea a devenit un oraş atât de „curat” încăt suntem „exemplu european”, s-au cheltuit suplimentar, 3.001.504 lei, adică 681.184,84 Euro. 
Este evident că cineva TREBUIE să plătească pentru acest FURT din banul public si din buzunarul cetateanului!
Daca adaugăm şi sumele imense plătite  operatorul de servicii de salubrizare si deszapezire sume mai mari de 150.000 Euro (numai pentru serviciile prestate în aceasta iarna!) ajungem la concluzia ca in exercitiul mandatului lui Ion Stoica s-a furat pe rupte!
Cititi si:

Un comentariu:

  1. Stiati ca Stoica e poponar?Traieste cu seful organizatiei tineretului permist din Buftea pe nume Eugen Duta!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source