Search

sâmbătă, 4 februarie 2012

Sorin Blejnar: Omul cheie al Regimului

Reluăm aici un fragment dintr-un material publicat acum un an, pentru a sublinia faptul că de nenumărate ori au fost postate documente, materiale, probe despre Sorin Blejnar (click pe numele sau pentru documente suplimentare) si afacerile sale.... dar pana acum nu s-au luat măsuri. Este omul cheie al Regimului. Sarcina lui este sa colecteze bani pentru partid si pentru Regim. Materialul integral il cititi aici:

"Operatiunea Vamile", pornita de pe vremea lui Blaga, duce catre Mafia PDL din jurul lui Blejnar... iar in spatele acestuia, cine se afla?

 

Diana Severin, fosta şefă a Vămii Ploieşti: ”Sorin Blejnar este Regina!”

 

 Fosta sefa a vamii Ploiesti, Diana Severin, fost membru PDL, demisa de doua ori din functie, prima data la ordinul lui Blejnar, renumita de Roberta Anastase si demisa a doua oara tot de Roberta, s-a pus pe dezvaluiri spectaculoase, din care aveti mai jos fragmente. 
Merita. Mai ales episodul despre cum a fost amenintata cu moartea de un sef din Administratia Nationala a Vamilor.


Fosta şefă a Vămii Ploieşti, Diana Severin, a dispărut din peisaj, după ce a fost demisă pentru a doua oară, în decurs de un an, şi speriată de oamenii şefului ANAF, care au ameninţat-o cu un frumos accident de maşină. Mortal! A avut o singură ieşire în presă, în august 2010, la Realitatea TV. Imprudenţa asta i-a atras nu doar furia lui Blejnar, ci şi alte acţiuni de intimidare, unele dintre ele instrumentate chiar de reprezentanţii unor servicii de la Ploieşti, care, în loc să prindă hoţi, se ocupă cu fabricarea de dosare politice. Acum, când toată lumea se întreabă cine-i Regina, Diana Severin a ieşit s-o arate cu degetul. O exclusivitate pe care, logic, doar noi puteam s-o avem!
Asa cum ne-a anuntat presedintele Băsescu, luna februarie va fi luna arestărilor. Va trece caravana arestărilor si prin Prahova?
Sper să se ajungă si la Ploiesti, pentru că surprizele ar fi foarte mari. Nu stim până unde vor merge anchetatorii, dacă se doreste într-adevăr a se afla adevărul sau dacă este, pur si simplu, un exercitiu de imagine, pentru cei care nu ne vor, iată!, pe bună dreptate, în spatiul Schengen. La Vama Ploiesti, sunt foarte multe probleme. Ele sunt cunoscute la nivelul ANAF, le-am făcut chiar niste adrese neoficiale, prin care le-am adus la cunostintă toate problemele. După ce am sesizat unele aspecte, mi s-a solicitat demisia.
Păi, ce-ati sesizat atât de grav?
Economia asa-zis subterană, care este, de fapt, foarte la vedere, dar nimeni nu vrea să o vadă. Am făcut o listă cu societătile care aduc prejudicii mari bugetului statului si sunt sustinute chiar de persoane din anturajul presedintelui ANAF. Din ce stiu, chiar actualul director de la Vama Ploiesti, Cornel Costea, care se simte urmărit, în ultima vreme, ar fi fost trimis ”cu dedicatie” la Ploiesti, tot de către gruparea Blejnar.
Ne-am distrat si noi de treaba aia, cu domnisorul Costea urmărit de servicii. Atât de proaste să fie serviciile astea?
Si eu am fost urmărită, ba am avut si un accident. În anul 2009, în luna noiembrie, când am coborât din masină si am intentionat să traversez, am fost lovită de un Peugeot negru, fără numere de înmatriculare. Desigur, nu erau serviciile, ci reprezentantii celor care-mi trimiteau tot felul de amenintări, pentru că nu vroiam să le cânt în strună. Nu am relatat în scris asta, am discutat doar cu politisti de la IJP Prahova. Acte de intimidare au fost nenumărate. Telefoane, mesaje, pe cele mai multe le-am păstrat, oprirea curentului noaptea, urmăriri cu mașina. Ideea e ce faci în astfel de cazuri! Mergi înainte sau te opresti?
Ce-a fost, în cazul dumneavoastră, demisie sau demitere? Că nu mi-e clar nici acum.
Demisia mea a survenit în urma unei discutii avute cu domnul Stefănită Prisăcaru, care era, la acel moment, seful Biroului Verificări Interne, din cadrul ANV. Am fost chemată la Bucuresti, pe 13 iulie 2009, unde am avut o discutie cu acest domn, care mi-a solicitat în mod imperativ ”să-i dau doi sau trei oameni de încredere, care să execute ce li se va spune de la Bucuresti”. Când m-am dezmeticit, am zis că tosi sunt de încredere si nu-i pot da o listă. L-am rugat să le transmită celor care doresc să păstreze obiceiurile proaste de pe vremea fostului director Hogea să se retragă si să mă lase să duc mandatul la final, fără a-mi coordona miscările si fără ca eu să deservesc alte interese personale ale celor implicati în mafia din Vamă.
Si-apoi?
Pe 14 iulie, a doua zi, la ora 23, am fost sunată de acelasi domn, care mi-a solicitat ca, la prima oră a diminetii următoare, să mă prezint la sediul ANV, pentru o discutie. În timp ce mă deplasam spre Bucuresti, am primit telefoane de la acest domn, care mi-a indicat că punctul de întâlnire nu este sediul ANV, ci restaurantul McDonald’s Unirea. Am
fost acolo, l-am asteptat singură, la o masă. A venit, a intrat direct în subiect si mi-a spus că nu mă poate lăsa să plec, înainte de a semna demisia. Atunci, l-am întrebat care ar fi motivele. Răspuns: ”Nu corespunzi cerintelor ANAF!”.
Si ai semnat?
Nu. Mi-a spus că, dacă nu semnez, va veni la Ploiesti, cu ai săi colegi, îmi va căuta nod în papură si îmi va face un raport negativ, care va duce la demiterea mea. I-am comunicat că nu îmi voi scrie demisia, pentru că nu am gresit, si am insistat să mi se spună motivul real pentru care ar trebui să plec. Mi-a spus că singura problemă pe care o am e că nu am luat spagă până la acel moment. Atunci am realizat dimensiunea faptelor de coruptie din sistem. Am încercat să conduc discutia până în momentul în care am aflat că cel care urma să-mi ia locul, Fumea Emil, fost sef al vămii Giurgiu, primise deja ordin de detasare la Ploiesti, urmând ca, după înregistrarea demisiei mele, să primească ordin de numire pentru functia de sef al Vămii Ploiesti. Mi-a mai spus că a fost, cu o seară înainte, la Ploiesti si a dejucat un accident de masină care urma să mi se întâmple mie.Avea manualul de accidente cu el?
Mi-a comunicat că nu mă poate ajuta si că nu poate împiedica un accident, în cazul în care nu-mi voi da demisia. Mi-a prezentat o schemă în care era descrisă dinamica unor posibile accidente, la viteza de 70, 90 si peste 110 km pe oră. O avea pregătită să mă sperie. Era clar că se vroia eliminarea mea din sistem, mai ales că îmi spusese că Blejnar doreste demisia mea, iar Fumea avea bagajele făcute. Atunci, chiar m-am speriat.
Aveau vreo afacere de încheiat?
Se poate vedea pe situl lui Sorin Rosca Stănescu, unde există un comentariu despre o garnitură de tren din Oil Terminal. Această garnitură trebuia să ajungă la Ploiesti, la firma Biotech, cum aveam să aflu mai târziu. Se plătise totul, până sus.Si v-ati dat demisia?
I-am spus că-i voi trimite demisia prin fax, la ora 16. Nu am avut preaviz, nimic. Nici demisia în original nu o au, au doar un fax. După cum se poate vedea, decizia de încetare a contractului meu încalcă toate legile, după modelul instituit de PDL. Trebuia să am preaviz de 30 de zile, asa se întâmplă la posturile de conducere.
Plângere, proces, nimic?
Când îsi arată cineva schema accidentului care urmează să ti se întâmple, te gândesti serios dacă merită să-ti termini sănătatea prin tribunale. Pentru ce? Mi-am dat seama că nu am cu cine să mă bat, sistemul e viciat complet, m-as fi luptat cu morile de vânt. Acum, după ce doi functionari scosi pe tusă de Blejnar si-au câstigat drepturile în justitie si văzând ce se întâmplă cu arestările, parcă îmi pare rău că nu am actionat atunci.
Ce s-a întâmplat, după ce-ati plecat?
Multe. Lucrătorii au fost amenintati că vor fi verificati si chiar mutati în alte localităti. Asta urma să se facă în urma acordării calificativelor. Noul director, Cornel Costea, le-a pus în vedere oamenilor că, dacă discută cu mine, vor fi arestati. Mai ales după aparitia mea la Realitatea, pe 30 august 2010, a demarat la Ploiesti o actiune de căutare a unor fapte ilegale care să-mi fie puse în cârcă, pentru a fi discreditată. Domnii de la DNA si de prin alte servicii stiu foarte bine la ce mă refer.
Dar există si o anchetă, tot la DNA, care-i vizează pe mai multi dintre lucrătorii vamali.
În acest dosar, nu cred că lucrătorii vamali sunt de vină. Ei sunt obligati, de multe ori, să semneze ca primarii, nici o aluzie la cineva anume. Nu lucrătorii simpli sunt problema, ci persoanele care au fost în spatele acestor fapte, care au semnat adresele în baza cărora agentii economici au cumpărat cantitătile imense de produse energetice. Lucrătorii nu au avut dreptul la studierea dosarelor de autorizare, acestea fiind încuiate în biroul Autorizări, unde aveau acces doar cei agreati de fosta conducere.La ce dosare ne referim?
La NAC Industrii, de pildă, că tot ati scris atât despre acest subiect. Dar mai sunt multe altele.
Cine a semnat ce?
Fostul director Hogea Ion si “adjunctul” Ionescu Costin Ghiocel  au semnat o hârtie prin care li se permitea unor agenti economici să achizitioneze, în regim suspensiv, cantităti mari de motorină si benzină, fără să fie autorizati în acest sens.
Lucrătorii vamali au adus la cunostinta conducerii acest aspect, subliniind faptul că nu au acces la dosarul de autorizare, solicitând opinia conducătorului institutiei, în privinta acelor DAI-uri (documente administrative de însotire a mărfii). Li s-a comunicat că totul e absolut legal si că ”Bucurestiul cunoaste situatia”. Practic, vamesii tineri, fără experientă,  au vizat documentele în necunostintă de cauză. Au fost indusi în eroare de fosta conducere, reprezentată de către cei doi domni, care ar trebui să răspundă acum.
Cine e Regina?
Sorin Blejnar este Regina, fără doar si poate. În momentul în care am intrat în biroul lui, spunându-i ce mi-a făcut Prisăcaru, a avut o reactie care m-a socat. Mi-a spus că nu am cotizat si de-aia s-a ajuns la această situatie. Blejnar, asa cum am spus si la Realitatea TV, a primit o serie de documente prin care i-am adus la cunostintă gravele probleme de
la DJAOV Prahova, care duc la diminuarea semnificativă a bugetului statului. I-am dat lista cu societătile care au probleme, pe linia produselor energetice. I-am indicat numere de masini de înmatriculare, amplasamente ale depozitelor care adăposteau tigări de contrabandă, solicitând ajutor pentru rezolvarea acestor situatii. I-am indicat si amplasamente ale unor fabrici ilegale de alcool.
Si?
Mi-a promis sprijin si nimic nu s-a concretizat. Mi-a atras atentia că scriu prea mult si că totul se poate rezolva numai prin discutii. Deci, problema lui era să nu fie nimic scris. Oricum, Blejnar e mai presus de lege.
Nu pot să cred! Chiar asa?
Păi, apare într-un dosar penal, 949/P/2009, ca făptuitor, si, din ce stiu, nu s-a prezentat nici măcar la audieri. Cine-si poate permite asa ceva? Există si raportul Curtii de Conturi, din 2009, când Blejnar era presedinte ANAF, care vizează chiar aspecte pe care un agent economic le sesizează în scris, în plângerea formulată împotriva lui Blejnar. Sesizarea e din 2008, când Blejnar era director adjunct al Gărzii Financiare. Plângerea priveste modul în care societătile cotizează la Blejnar. Nici un rezultat!
Regina are legătură si cu rambursările de TVA?
Sunt multe legende, dar în toate apare numele lui Blejnar, care nu este absolvit de vină în nici un caz. si acolo, tot Blejnar este Regina. Care sper să fie sacrificată, pentru că problemele pleacă de acolo, de sus, nu de la cei mici.
În halul ăsta se ia spagă la Vamă?
Vamesii sunt intentionat înfometati. La Ploiesti, de la salarii de sase, sapte sute de lei, acum au ajuns la 450 de lei. Stimulentele sunt o formă de sclavie, vamesii depind de stimulente, deci sunt la mâna conducătorului, care fixează cuantumul acestor sume. Conducătorul e corupt, vamesul e obligat la coruptie. Cât am fost director, fondul de stimulente a fost foarte mic, 20.000 de lei. Eu nu am luat din acele stimulente, asa cum au încercat unii să vă spună. Cei de la Verificări Interne au constatat, după ce am plecat, că nu am luat stimulente. Sistemul e gândit astfel încât spaga să fie ceva normal, pentru că nu te mai gândesti la consecinte, atunci când mori de foame. Ca să nu mai vorbesc de conditiile în care se lucrează.
Staţi în apă?
Si-n apă, atunci când veceurile infecte de acolo dau pe-afară. Conditiile sunt inumane, am trimis la Bucuresti referate, semnate de lucrători. Iarna e foarte frig, vara e mult prea cald. Am primit cinci aparate de aer conditionat. Si aici e o poveste frumoasă, cu sediul. Pentru acel amplasament impropriu, statul plăteste comisionarului vamal de la care s-a închiriat clădirea, să-i spunem asa, desi e vorba de niste containere puse unul peste altul, 20.000 de lei pe lună. La asta, se adaugă TVA si utilităti, dar si taxa de 30 de lei, de parcare, pe care o încasează tot proprietarul terenului. Toate astea, în conditiile în care Vama are, lângă rafinăria Astra, un teren de sase hectare, în administrare. E nevoie doar de o hotărâre de guvern, prin care terenul să treacă în proprietatea institutiei. Dar există alte interese si aici, sunt niste băieti de partid care vor să ia ei o chirie grasă de la Vamă, să o mute în altă parte.
Asadar, pionii iau si, la rândul lor, dau si mai departe. E un sistem piramidal de spagă.
E o cerintă obligatorie. Dacă nu cotizezi, esti eliminat din sistem, asa cum mi s-a întâmplat mie. Dacă esti corect, ai zburat. Au pătit-o si Ioan Tudor, de la Siret, si cei doi lucrători vamali care au încasat de la Petrom 5,5 milioane de euro si apoi au fost dati afară de Blejnar, fiind nevoiti să meargă prin tribunale, pentru a-si câstiga drepturile. A pătit ceva Blejnar, pentru că a urlat la televizor că justitia trebuie să dea dreptate Petrom si că cei doi sunt incompetenti? N-a pătit nimic, chiar dacă justitia a decis în favoarea statului, iar Petrom a plătit cele 5,5 milioane de euro. De ”Regină” nu se atinge nimeni.
Dar totul se decide politic?
Nu vreau să intru acum în sfera politică, dati-mi voie să vă promit că o voi face, când va fi momentul. Mi-am dat demisia din partid după tot scandalul ăsta, de scârbă. Trebuie schimbat tot sistemul. Nu că nu avem profesionisti, dar, la momentul acesta, totul e putred. Performantele bulgarilor, care au externalizat aceste servicii, sunt de urmat, dacă nu putem face curătenie.
Dar ati fost concediată politic, a doua oară!
Mi s-a spus că locul meu s-a negociat si apartine acum UNPR. Mi s-a comunicat asta pe 2 aprilie 2010, la telefon. Am primit apoi alte oferte, dar mi se făcuse deja scârbă. Oricum, locul nu e al UNPR, ci al lui Sorin Chivu, personal (m-a si căutat la Vamă, dar nu eram, în acel moment). PDL si Chivu au bătut palma, pentru că, pe lista UNPR, la Bucuresti, nu este Vama Prahova.
Dar la prefect nu v-ati dus, să reclamati toate astea? La servicii?
Vă bateti joc de mine? Am colaborat destul de bine cu serviciile, dar organele de anchetă se ocupă de lucruri mărunte si comandate, nicidecum de problemele care afectează bugetul de stat si stabilitatea personalului din sistem. La Prefectură, am sesizat toate problemele, mult mai multe. Mi s-au promis măsuri, nu am cunostintă că s-ar fi luat.
Ce spagă ati dat să luati acest post?
Nu se pune problema de spagă, e împotriva principiilor mele… Am cotizat la partid în jur de 100 de milioane de lei, pe chitantă.
Si la negru? stiu că banii negri îi strângea prefectul Dobre, de-aia a si primit această functie.
(Râde) Nu-mi luati toti asii din mânecă. V-am spus, nu vreau să intru acum în zona politicului. S-au colectat si se colectează bani, sume foarte mari, de către partid. Pe mine s-au supărat că nu am putut să dau decât o sumă foarte mică, în comparatie cu ce dau altii. Sistemul nu poate fi oprit. Dacă îsi faci datoria, esti dat afară, dacă nu ti-o faci, esti arestat. si vedem cu totii, zilele astea, ce se întâmplă când acesti băieti importanti vor să-si arate unul altuia pisica.
Dragos Pătraru

8 comentarii:

 1. Si bine inteles ca se va gasi pe aici un "intelgence"care sa spuna ca are cineva ceva cu cei portocalii.Imi este sila ,dar sper cu adevarat sa dam de pamint cu hienele astea si sa le facem sa plateasca.Nici PSD-ul (si vorba aia au facut si astia destule)nu a furat cit au furat astia,sau sa faca mizerii impardonabile ca astia.Daca s-ar fii intimplat asta ,erau legati in astia 7 ani de guvernare PDL,dar iata ca sunt cam multe povesti in ce-i priveste,insa portocalii chiar merita pusi la zid pentru ca ei chiar le fac.Ne mint in fata,isi bat joc de noi si cel mai grav ne DESCONSIDERA. Adicatalea ei sunt net superiori prostimii pentru ca au reusit sa-si cumpere voturile cu galeti de plastic.HUO .Tare as vrea sa vad care pe unde fuge sa-si apere pielea ,si care pe cine toarna sa-si apere pielea cind nu vor mai fi la conducere.

  RăspundețiȘtergere
 2. eu vreau sa-i dau MUMU lu fata asta diana severin! MUMU!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bai obsedatule! Sa-i dai lin-bi mai bine! Hei, admin! Nu se mai cenzureaza mesajele obscene? Nu vezi ca s-a umplut blogul de obsedati?!

   Ștergere
 3. SAR SEPRIA SI (COSA NOSTRA),CIT SI GRUPARILE MAFIOTE DIN ANII 60 DIN AMERICA, DAR SINT COMVINS CA LEA SUNAT CESUL SI DE FURIA SI RAZBUNAREA ROMANILOR NU VOR SCAPA NICI EI SI NICI COPII LOR SI-N MORMINTURI DE SE VOR ASCUNDE!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. ACEASTA DUDUE SMECHERA AR VREA SA SCAPE DAR E LA FEL DE VINOVATA CA TOTI CEI EXPUSI DE EA .TREBUIA SA VINA DIN PRIMA CLIPA CIND I SA CERUT SPAGA PENTRU ACEL POST (SE CHEAMA COPLICITATE LA GENOCID SI JAF IMPOTRIVA INTERESELOR NATIONALE)CA SINT SIGUR CA A FOST PARTICIPANTA SI PE VREMEA PESEDEILOR!!!!!!!!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Este femeie si intr-un sistem condus exclusiv de barbati, este mancata ca untul pe paine la micul dejun. totusi are ceea ce multi barbati nu au...

  RăspundețiȘtergere
 6. Mai, curajosilor (romani?!), eu sunt nasu' lui si va spun ca finu' meu a fost un CRIMINAL de mic, de cind era la Garda Financiara. Acum e mare si lucreaza numai pe euro si ruble.

  RăspundețiȘtergere
 7. Wie das Gefühl, wie wir durch die H?hen und Tiefen sind es nicht. Ein einfaches Ziel, k?nnen die Fans auch Angst, wie flach fan
  tissot quartz
  tissot automatic
  tissot automatic chronograph
  tissot pr100
  new tissot
  tissot mens watch

  RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Follow by Email