Search

miercuri, 29 februarie 2012

MR Ungureanu in "conflict de interese" din cauza unor contracte ale soţiei sale

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu conflictul de interese în care se află fostul director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, din cauza contractului soţiei acestuia cu firma austriacă OMV AG.
"Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a sesizat Parchetul General în legătură cu conflictul de interese în care s-a aflat fostul director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui familie a primit 170.000 de euro în 2009 şi 2010 de la firma austriacă OMV AG. GIP consideră, de asemenea, că era de datoria Comisiei Parlamentare de control al SIE să îl ancheteze pe Mihai Răzvan Ungureanu cu privire la problemele de securitate naţională pe care le implica relaţia sa cu OMV AG", se arată într-un comunicat al GIP, condus de Mugur Ciuvică, remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.
GIP menţionează că, potrivit declaraţiilor de avere ale lui Mihai Răzvan Ungureanu, în perioada în care a fost director al SIE, "principala sursă de venit a familiei sale a fost firma austriacă OMV AG", întrucât Daniela Ungureanu, soţia actualului premier, a primit, în 2009 şi în 2010, în baza unui contract de "servicii de consultanţă medicală", suma totală de 711.866 RON, adică 170.000 de euro, de la firma austriacă.
GIP a sesizat Parchetului faptul că fostul director al SIE s-a aflat în conflict de interese începând cu anul 2009, când soţia sa a început să fie plătită de OMV.
Grupul de Investigaţii Politice menţionează că, potrivit art. 70 din Legea 161/2003 (Legea Anticorupţie), "prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative".
"În decembrie 2007 Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit director al SIE, funcţie de demnitate publică asimilată rangului de ministru. Începând cu 2009, firma OMV a devenit principala sursă de venit a familiei Ungureanu, Daniela Ungureanu încasând de la aceasta câte 85.000 de euro pe an (7000 de euro pe lună), de aproape 6 ori mai mult decât încasa Mihai Răzvan Ungureanu de la SIE", se arată în comunicat.
GIP aminteşte că, potrivit art. 1 din Legea nr. 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea SIE, "Serviciul de Informaţii Externe este organul de stat specializat în domeniul informaţiilor externe privind siguranţa naţională şi apărarea României şi a intereselor sale".
Grupul de Investigaţii Politice arată că firma austriacă OMV AG face parte din zona de interes a SIE deoarece este proprietara Petrom, fiind una dintre firmele străine cu cele mai importante interese în România, cu rol strategic în domeniul energiei.
"Prin urmare, Mihai Răzvan Ungureanu s-a aflat în conflict de interese. Pe perioada în care a exercitat demnitatea publică de director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu a avut un interes personal de natură patrimonială (cei 7.000 de euro pe lună primiţi de la OMV) care ar fi putut influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor sale (activitatea SIE referitoare la firma austriacă)", susţine GIP.
Pe de altă parte, GIP cere Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra Serviciului de Informaţii Externe să explice de ce nu a realizat o anchetă cu privire la problemele de securitate naţională pe care le implica relaţia dintre fostul director al SIE şi OMV AG.
GIP subliniază că activitatea şi acţionariatul OMV AG sunt probleme care ţin de securitatea naţională a României. Grupul aminteşte că, în noiembrie 2006, de exemplu, preşedintele Traian Băsescu declara că a cerut Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) să analizeze acţionariatul OMV, deoarece "avem riscul de a nu şti, de fapt, cine este acţionarul majoritar al OMV Petrom". Preşedintele Băsescu se declara îngrijorat de faptul că compania rusă Gazprom "cumpăra masiv acţiuni OMV". Potrivit lui Traian Băsescu, "nu am vândut OMV-ului nici producţia de ace, nici producţia de bricege, ci am vândut, pur şi simplu, exploatarea resurselor energetice".
La un an de la aceste declaraţii, presedintele Traian Băsescu l-a numit în funcţia de director al SIE pe Mihai Răzvan Ungureanu. Ulterior, soţia directorului SIE a început să primească sume foarte mari de bani de la o companie care face obiectul activităţii instituţiei conduse de soţul ei. Acest fapt poate crea probleme care ţin de securitatea naţională, mai arată GIP.
În opinia GIP, Comisia de control a SIE trebuie să explice de ce nu l-a audiat pe Mihai Răzvan Ungureanu referitor la problemele pe care le implica relaţia dintre familia Ungureanu şi OMV, respectiv să răspundă la următoarele întrebări: Cum este posibil ca soţia directorului SIE să primească bani de la o companie străină cu interese strategice în România? Ce servicii a prestat Daniela Ungureanu firmei din Austria în schimbul unei sume de aproximativ 7.000 de euro pe lună? Cum se explică faptul că soţia directorului SIE este cel mai bine plătit medic din România (Spre comparaţie, Irinel Popescu, la acea vreme director medical al Institutului Fundeni, a avut în 2009 un salariu de 81.825 RON pe an, adică de 4 ori mai puţin decât suma încasată de Daniela Ungureanu de la OMV)? Ce fel de "consultanţă medicală" poate acorda un medic anestezist, cum este Daniela Ungureanu, unei firme austriece? În ce ţară şi-a desfăşurat Daniela Ungureanu activitatea de consultanţă medicală pentru firma austriacă OMV?

8 comentarii:

  1. Pe acesti nenorociti, nu ii mai da nimeni jos,cind vad ca se intimpla atitea nenorociri,banii de la sanatate sunt furati, Ungureanu, ii da contracte sotiei sale,ce el este mai prost ,iar noi suferim cu totii, din cauza acestor guvernati.

    RăspundețiȘtergere
  2. cand am gasit wikyleaks in romania mam speriat am crezut ca este ceva adevarat dar din pacate am dat de inca un site cancan incare se vorbeste de basescu ..in fiecare zi ma intreb cum dracu se face ca 50% din populatia tari au uitat cum am reusit noi sa ajungem aici si aruncam vina pe basescu ...fiti sinceri macar si treceti si voi la sponsori acolo PSD ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragilor am ajuns aici pentru ca am dormit in post,in cizme si i-am lasat sa-si faca mendrele.Nici PSD,nici alte partide nu-s de vina ci doar noi,si acum vinovatii trebuie sa se trezeasca si sa deretice prin casa pentru ca au cam lincezit in ultimii 21 de ani si s-a umplut casa de pleosnite,paduchi si purici este timpul pentru deparazitare.Frumos ca le luati apararea acestor jivine dar eu cred ca ce este mult strica si e de ajuns.Veniti-va in fire .

    RăspundețiȘtergere
  4. Acesti oameni alesi de noi, sunt oglinda noastra. De aia ii si alegem, pentru ca seamana cu noi sub diverse aspecte. Va mai aduceti aminte cum spuneau acum 15-20 de ani oamenii despre Iliescu? Ziceau "E de-al nostru". Asa si cu Basescu. Uita-ti-va la el: Este oglindirea multora dintre noi: Betiv, marlan, afemeiat, prost-crescut, smecher, manipulator, fara cuvant, etc. Asa si multi altii dintre cei alesi de noi in diverse functii, de la simpul primar de comuna, pana la deputat si presedinte. Eu nu spun ca noi toti suntem asa, insa foarte multi dintre noi suntem astfel. Ma tem ca majoritatea. Alesii nostri sunt reflexia noastra. Ceea ce-i deosebeste de noi e faptul ca EI POT SA SE INFRUPTE DIN CASCAVAL, iar noi nu. Multi dintre noi, indiferent de pregatire si cultura, daca ar fi in functii importante ar face la fel ca ei. Nu este o culpabilizare colectiva, este doar o constatare. Ce e de facut? Nu stiu... probabil ca cei putini la numar dar care au constiinta ar trebui sa iasa in strada. De la cateva mii in iarna, pana la zeci si sute de mii acum cand se face cald. In toata tara. Acei putini sa le arate celor multi care stau acasa ca SE POATE si ca NU NE PIERDEM INCREDEREA in mai bine. Si incet-incet, vom invinge.

    RăspundețiȘtergere
  5. NOTA: Fiind reala aceasta incopatibilitate = cu imbogatire fara justa cauza prin inselaciune = restituirea sumelor sau confiscarea = caz penal .pentru a evita ungureanu trebuie sa-si dea DEMISIA.

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.realitatea.net/americanii-au-inventat-arma-anti-proteste-nu-o-veti-vedea-nu-o-veti-auzi_922203.html

    RăspundețiȘtergere
  7. BASESCU TRIMITE RACHETE SI TEHNOLOGIE IRANULUI
    Sprijinul logistic asigurat de SIE - Ungureanu
    actual prim ministru.

    PRIM MINISTRU AL ISRAELULUI
    Benjamin Netanyahu


    AM DESCOPERIT PRINTR-O ANCHETA PERSONALA DIN SURSE DEMNE DE INCREDERE, CINE ESTE INTERMEDIARUL PRIN CARE SA TRIMIS TEHNOLOGIE GERMANA PENTRU IRAN.
    ESTE CHIAR TRAIAN BASESCU, ACESTA SA FOLOSIT DE O FIRMA ROMANA IRANIANA CU SEDIUL IN BUCURESTI.
    TRIMIT ATENTIEI DUMNEAVOASTRA UN FRAGMENT DIN DCRISOAREA MEA ADRESAT FBI.
    Robert Horvath DEVA
    Presedintre Devartes International
    New York Tokyo
    FBI New York
26 Federal Plaza, 23rd Floor
New York, NY 10278-0004
    Assistant Director in Charge Janice K. Fedarcyk Special Agents in Charge Gregory A. Fowler
    Stimata doamna Romania condusa de Traian Basescu reprezinta centrul mondial de sprijin al terorismului international.
    Comform doctrinei americane cei care ascund sau ajuta pe teroristi sunt teroristi, Va rog deschideti o ancheta .
    deschideti
    http://devanewyork.blogspot.com/2012/03/semnal-sos-basescu-trimite-tehnologie.html

    RăspundețiȘtergere
  8. PROBLEMA UNGUREANU, TISMANEANU, PATAPIEVICI
    NU ESTE CA SUNT EVREI…..CI EVREI ROSII.

    DOSAR DE SPIONAJ VLADIMIR TISMANEANU !
    DOCUMENTE TRANSMISE SERVICIULUI DE INVESTIGATIE SUA
    -Securitatea Ceausescu…( Unitatea 0617 din Directia 2 DDS spionaj )……….
    -Intalnire Ceausescu- Carillo Presedintele PC spaniol preda pasaportul fals pentru agentul Cain……….
    - Arhiva Departamentului International ….Ghizela Vass
    Deschiderea unui pasaport international pentru occident.
    - Arhiva Radio Pirinei care transmitea de la Bucuresti directive……..
    -Brigazile Rosii internationale controlate de KGB Doc spaniol
    - Arhiva Dep de sec Europa Libera……..
    - Arhiva serviciului secret francez – Respingerea cererii de azil politic .
    - Arhiva Serviciului de Emigratie SUA……
    -Arhivele KGB lista spionilor rusi din Cuba…….
    - Vizita lui V.T in Cuba…….
    - Document CIA Agentul Volodea infiltrat printre intelectualii romani…..
    - Certificat de casatorie si pasaport fals- intrarea frauduloasa in SUA
    si alte 16 DOCUMENTE CONFIDENTIALE
    Am transmis aceste documente in calitate de cetatean american si ziarist de investigatie.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source