Search

vineri, 24 februarie 2012

Falimentul controlat al Greciei... Se pregăteşte România

Azi Grecia trăieşte din mila Europei ... la fel şi România! Acest articol e o analiză comparată care ne arată ce ne asteaptă peste 2-3 ani:
Toată lumea se uită cu stupefacţie cum a ajuns Grecia, o ţară a Uniunii Europene şi cu moneda euro, un "cadavru în putrefacţie", care este lăsat să falimenteze controlat pentru a nu dărâma tot sistemul financiar european.
Practic Grecia trăieşte din mila Europei şi treptat s-a predat comisarilor financiari europeni. Grecia nu mai are brand de ţară, iar investitorii nu mai au încredere în ea. Cât poţi să trăieşti, ca economie şi ţară, numai din reducerea tarifelor în turism şi din austeritate? Pentru a vedea unde a ajuns Grecia trebuie să ne uităm la parcursul ei din ultimul deceniu în care toată clasa politică elenă s-a înfrăţit cu lumea afacerilor devalizându-şi propria ţară. Banii Greciei sunt în conturile din străinătate.
Este România împinsă pe acelaşi drum de liderii săi politici actuali? Extrapolaţi datele statistice actuale şi combinaţi-le cu înfrăţirea politică şi economică de la noi...
Acum un deceniu Grecia a intrat în zona euro, iar liderii ei politici au deschis sticlele de şampanie. Atunci, Grecia a beneficiat de un "wild card" din partea Europei ca să nu fie lăsată pe margine şi astfel proiectul politic european de şase decenii la care a muncit generaţia de după cel de-al Doilea Război Mondial să fie ciunt.
După zece ani, grecii au ajuns să se trezească în fiecare zi cu ameninţarea ieşirii pe uşa din dos din zona euro şi să se îndrepte sigur spre un faliment "controlat" al întregului brand de ţară.
În doi ani de zile Grecia a fost salvată de două ori de la un faliment necontrolat, în corpul ei injectându-se în total 240 de miliarde de euro, adică cât PIB-ul lor. Cele mai puternice ţări ale Europei trebuie să scoată bani din buzunar şi să ajute Grecia să îşi plătească datoriile astfel încât lumea financiară să nu se prăbuşească precum un domino.
Când au intrat în zona euro Grecia avea o datorie de 100% din PIB. În zece ani a mai adăugat 50% din PIB (în 2011 PIB-ul este estimat la 217,8 mld. euro, iar datoria publică la 347 mld. euro). Dar ce au făcut cu banii întrucât economia lor nu a avut o creştere spectaculoasă, ci practic s-a târâit. Într-un deceniu au adunat datorii de 170 de miliarde de euro, dar PIB-ul a crescut cu numai 70 de miliarde de euro.
Grecia a fost pasată la fiecare ciclu electoral între practic aceleaşi "familii" de politicieni. Atâta timp cât cel care ajungea la putere majora salariile şi pensiile din condei, adică din împrumuturi, lumea era fericită şi nimeni nu punea întrebări. Contractele publice erau adjudecate de "familii", iar banii plecau în conturile din străinătate. Cazul Olimpiadei din 2004 a fost cel mai elocvent. Grecia a plătit o factură de 9-10 miliarde de euro, când în realitate costurile erau de 4-5 miliarde de euro. Acum toată infrastructura sportivă stă nefolosită şi înghite anual sute de milioane de euro de la buget pentru întreţinere. Autostrăzile au costat dublu sau triplu, iar toate construcţiile publice erau cele mai râvnite contracte.
Grecii se bazează numai pe turism în susţinerea economică, având în vedere că exporturile sunt de numai 20 de miliarde de euro, iar deficitul comercial - exporturi minus importuri - se situează în jurul a 20 de miliarde de euro. O întreagă generaţie de politicieni a luat bani ca să aibă linişte în ţară, dar nu a construit nimic. Criza financiară mondială izbucnită la finalul lui 2008 a dezvelit situaţia Greciei. În momentul în care toată lumea a început să fugă cu banii de peste tot şi nimeni nu mai voia să împrumute ţările slabe, Grecia a rămas practic fără bani. În mai 2010 a venit primul pachet de salvare în valoare de 110 miliarde de euro. Liderii politici eleni nu au făcut nimic în schimbul acestui pachet, iar practic totul s-a blocat timp de un an şi jumătate. Scăderea economică a venit peste ei, iar grecii şi-au retras chiar ei banii din bănci şi mulţi i-au dus în străinătate. 60 de miliarde de euro au plecat din depozite din septembrie 2009, când erau 237 de miliarde de euro. În aceste condiţii, cu ce să mai finanţezi economia? Şi cu ce să mai plăteşti datoriile?
Practic Grecia a intrat într-un faliment controlat al întregului brand de ţară. Nimeni nu o mai împrumută şi stă la mila Europei. Fără bani nu îşi poate reforma economia astfel încât să genereze surplus din care să plătească treptat datoriile.
Liderii politici vor fi practic obligaţi să vândă sau să pună gaj toate activele în contul datoriilor. Poate să reziste Grecia în aceste condiţii sau inevitabil va ieşi singură sau va fi expulzată din zona euro?
Dacă iese şi revine la drahmă, atunci o întreagă ţară îşi va pierde puterea de cumpărare peste noapte prin devalorizare, iar un salariu minim de 750 de euro acum se va înjumătăţi. Chiar şi în aceste condiţii Grecia va trebui să îşi găsească alţi "sponsori" care să o finanţeze, dacă Europa îşi întoarce spatele cu totul. Chinezii şi ruşii sunt singurii pentru care Grecia prezintă interes. Pentru ruşi ar fi practic a reluare a istoriei, având în vedere că la Ialta în 1945 au făcut schimb de ţări cu americanii şi englezii. Au dat Grecia, au luat România.
Cu puţine excepţii (exporturile României sunt duble faţă de ale Greciei - 40 de miliarde de euro versus 20 de miliarde) România prin liderii ei politici mai face câte un pas pe drumul deschis de Grecia.
România are o datorie publică în jurul a 33% din PIB ( 129 de miliarde de euro estimat pentru 2011), dar dacă se adaugă şi cea privată, datoria este de 108% din PIB, adică aproximativ 140 de miliarde de euro! 
Mulţi analişti spun că la datoria totala nu ar trebui socotita si cea privată, ceea ce este fals deoarece pentru  firmele private ajunse in  incapacitate de plată, - până la urma tot Statul plăteste, este exact ce se petrece acum in Grecia!
Cititi si:

În trei ani de criză România a adunat la datoria publică peste 25 de miliarde de euro fără ca acest lucru să se vadă cumva în economie prin reduceri de taxe şi impozite sau proiecte de investiţii care să genereze creştere.
Cele 25 de miliarde de euro au fost luate pentru acoperirea deficitelor de pensii, de asigurări sociale şi plata facturilor pentru autostrăzi şi drumuri care încă nu se văd, pentru bazine de înot care sunt închise pentru că nu mai sunt bani de întreţinere, pentru plantat de flori, pentru contracte publice mai mari cu o treime, pentru aparatură medicală pe care nu o foloseşte nimeni sau pentru sisteme informatice care nu funcţionează, dar au fost plătite. În sistemele informatice publice au fost investiţii în zece ani de peste 2 miliarde de euro, dar instituţiile nu comunică deloc între ele informatic.
În sistemul de sănătate a fost nevoie de un deceniu şi de peste 100 de milioane de euro ca să se facă o bază de date cu privire la consumul de medicamente şi nici până acum nu este funcţional în totalitate.
De trei ani economia se zbate între -1,5% în 2010, 2,5 creştere în 2011 şi speranţa unui plus de 1,5% în acest an. La aceste ritmuri economice soldul datoriei creşte cu 2 miliarde de euro pe an, asta în condiţiile în care nu se preiau datoriile firmelor de stat sau ale primăriilor. România are nevoie de o creştere economică de cel puţin 5% pe an în următorul deceniu pentru a nu deveni ea o victimă a pieţelor financiare prin creşterea gradului de îndatorare. Cum să obţii o creştere economică de 5%, în condiţiile în care o întreagă clasă politică, de la preşedinte la premier, miniştri şi funcţionari, şi-a bătut joc de cea mai ieftină sursă de finanţare - fondurile europene. Mandatul de trei ani al premierului Boc a fost catastrofal din această privinţă, iar cel mai bine se vede prin cei trei miniştri care au trecut pe la Ministerul Muncii şi nu au reuşit să supravegheze programul POSDRU si am pierdut o finantare de 3,5 md. euro...
Cum poţi să atragi 6 miliarde de euro în acest an din fonduri europene când puterea a acceptat, mai mult de faţadă, să creeze un post de ministru de afaceri europene care practic nu poate să facă nimic.
Odată cu izbucnirea crizei ritmul de creştere al salariilor s-a oprit brusc în toată economia şi chiar s-au operat scăderi, având în vederea căderea vânzărilor şi lipsa banilor odată cu închiderea robinetului de finanţare de către bănci. Cu salarii care se învârt între 200 şi 400 de euro nu se poate crea o piaţă internă care să stimuleze consumul şi să nu depindem atât de mult de exporturi pentru a avea un plus economic.
De douăzeci de ani, aceiaşi lideri conduc România, iar alternarea la putere s-a produs numai la televizor. În spate afacerile firmelor de partid merg înainte, iar singura problemă este pentru ce sumă se scoală cineva "din pat" ca să rezolve un contract. Şi exact ca la greci probabil că banii sunt în afară.
La o creştere economică ce se învârte între +1/-1% niciun investitor străin nu va mai călca în România, iar exemplul cel mai bun sunt aceşti trei ani, când de la investiţii străine de 16 miliarde de euro am căzut la 1,9 miliarde de euro şi nici după trei ani guvernul, fie că a fost Boc sau acum Ungureanu, nu are o strategie de a readuce investitorii străini în economia românească.
Nu totul stă numai în garanţiile pe care le oferă statul, mai trebuie să oferi şi o economie şi o administraţie mai puţin coruptă şi birocratică. Reforma statului, sloganul din ultimii doi ani de zile, nu are rezultate practice în economie. Degeaba vrea guvernatorul BNR Mugur Isărescu să "scape" de FMI când nu are ce să pună în loc. Ce să prezinţi şi cu ce să te duci în faţa pieţelor? Cu un deficit bugetar care este ţinut sub control numai prin amânarea plăţii facturilor? Cu fonduri europene care îţi explodează în faţă şi riscă să fie oprite? Cu un sistem bancar care este practic controlat de zece bănci, dintre care două sunt greceşti? Cu menţinerea la limită a finanţărilor către România, doar ca să mai aibă puţin oxigen operaţiunile locale? Cu o piaţă internă unde oamenilor le este frică să consume pentru că nu ştiu ce se întâmplă mâine şi nici nu au încredere în liderii lor? Cu contracte ale firmelor de stat din care pleacă 100-200 de milioane de euro mai departe? Cu un sistem medical devalizat de toată lumea? Cu o administraţie plătită la limita subzistenţei, dar unde toată lumea se bate să intre având în vedere că "şpăgile" care ies depăşesc orice imaginaţie (vezi cazul pri­marului Clujului Sorin Apostu)? Cu jumătate din Parlament care încasează 1.000 de euro pe lună net de deputat sau senator şi care lucrează şi legiferează fluierând de la balcon sau fiind în grevă parlamentară? Cu oameni de partid care sunt treziţi noaptea din somn şi puşi miniştri? Cu o clasă de lideri români de business care nu vor să audă de politică şi care nu sunt uniţi? Cu vânzări de active şi apoi închideri de unităţi? Cu TVA de 24% pe care mai bine nu îl plăteşti şi preferi să lucrezi la negru? Cu taxe pe forţa de muncă de jumătate din salariu de care fug toţi? Cu "impresari" care ameninţă în sala de judecată? Sau cu finanţatori care fac agenda publică? Cu cine să înlocuim profesoratul FMI?
Nici când am fost inundaţi de miliarde de euro nu am pus ceva în loc.
Dacă liderii politici, cei cărora populaţia le-a încredinţat cu bună credinţă administrarea ţării, nu schimbă cursul pe care a intrat România sau dacă România nu îşi schimbă liderii, atunci Grecia de acum este imaginea României din viitor. Dacă....
Cititi si:

25 de comentarii:

  1. Ce se intimpla cu grecia se va intimpla si cu noi, pentru ca suntem doua state care sunt rivnite,mai ales Noi si tradatorii din fruntea tarii si-au umplut conturile si eu chiar cred ca faza cu vai se vor falsifica alegerile sa cistige iar PDL-ul nu sta in picioare,pentru ca dupa ce ne-au adus in sapa de lemn si nu prea mai e de furat nu vor sa mai fie la conducere si cind ne vom duce de ripa.In ritmul asta ne vor cumpara pe bucati si sa nu uitam ca printre doritori sunt UNGURII SI BULGARII chiar daca nu vor sa recunoasca.Asa ca stati pe aproape SE PREGATESTE CEVA in defavoarea noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,are loc scurgerea de informatii! Urgent!Vreau "Schimbarea la fata a Romaniei!"Continua sa prezinti spectacole cu caracter profund social! "Un Strigat de Durere al Poporului Roman Strabate Lumea!" Vasile,pentru acest proiect am virat 3 milioane de euro in contul tau! Cu Dumnezeu inainte!

      Ștergere
    2. Romania nu mai poate fi schimbata de politicienii actuali, numai poporul mai poate face ceva, isind in strada si cerand socoteala in mod pasnic, dar hotarat.

      Ștergere
  2. MASONII DREACULUI NE VAND TARA. FUTUVAN GURA DE DUBLII AGENTI , SI MASONI IMPUTITI . BASESCULE NUMAI UNPIC 04.03.2012 ALEGERI IN RUSIA ...

    RăspundețiȘtergere
  3. E si asta o idee, totusi spre deosebire de Grecia, noi inca producem, putin prost si scump dar aici se produce si mai mult de atat aici inca se munceste. Mai cu chiul mai cu medicale, mai cu tras mata de coada dar se munceste. In Grecia totul se baza pe turism, productie spre 0. Ajutoare de la stat, distractii pana la 3 noaptea si paranghelii. Ori aici e un pic altfel zic eu. Eu unul muncesc, familia mea la fel, la fel si cunoscutii mei si familiile lor, banuiesc ca si la voi e acelasi lucru, deci inca se munceste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, dar tendinta este sa te faca sa nu mai ai de munca.De la cel ce vinde in piata(dute la hipermarchet ca acolo-i mai ieftin nu mai cumpara scump din piata) pina la industriasi.La noi se va rezolva asta mult mai repede ca in alte tari daca vrem sa mai supravietuim trebuie sa cumparam lucruri facute de noi si nu facute de altii ca-s mai bune.O mare pacaleala ,de afara nu se aduce decit ce nu mai consuma altii.Uitati-va in hipermarcheturi ,pe care fraierii le iau drept cea mai buna afacere.Produsele de acolo mai ales cele de la legume fructe arata ca suntem gunoiul europei.Si stiti de ce? Pentru ca noi dam banii pe toate mizeriile pe care altii nu ar pune mina ,nici macar sa le arunce,asa ca vreti sa iesim in strada?De ce? Oricum se vor gasii niste plini de ei care se cred buricul pamintului dar cumpara gunoaiele din hipermarcheturi ,sa spuna ca ei nu au de ce sa se plinga.Ia nu mai cumparati benzina 1 saptamina,procedati la fel si cu minunatele cumparaturi din hipermarcheturi si malluri si daca e nevoie nu mai cumparati 4 saptamini ,nu a murit nimeni de foame (in afara de prosti)si sa vedem ce se intimpla.Asa cu siguranta le vom atrage atentia.EU sa stiu ca maninc pine cu apa si la nesimtitii astia nu le mai calc pragul.Si cu iesitul in strada e cam cu cintec,pentru ca poate fii motiv de instaurare a unor masuri care oricum se vor aplica mai devreme sau mai tirziu,dar de ce sa le grabim?

    RăspundețiȘtergere
  5. Corect! Un boicot general de 0 luna a supermarketurilor le-ar determina sa-si revizuiasca complet politica in Ro! La fel si cu benzinariile! Insa noi nu suntem uniti, noi nu ne putem angrena intr-o miscare nationala de protest in acest fel.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce ne asteapta peste 2-3 ani??????? nu mai faceti pronosticuri negataive si nu mai speriati atata oamenii!!!!!!!!! de unde stiti voi ca doar nu sunteti DUMNEZEU ??????? s-ar putea ca peste 2-3 ani sa na bucuram de cel mai inalt standard de viata cum nu am cunoscut niciodata!!!! si o sa vedeti voi ca asa va fi!!! Viata este imprevizibila...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda... cred ca traiesti pe alta lume daca tu crezi ca vom avea un standard de viata inalt in 2-3 ani...

      Ștergere
    2. HA HA buna gluma.Am o intrebare.In ce dimensiune traiesti sau cumva intr-o lume paralela.Sarmane om habar nu ai ce vine peste noi.Esti sarman rau cu duhul dar nu ca in biblie ca aia mai au o sansa,pe cind tuuuuuuuuuuuuuu.Stai sa vezi cind ne-or trimite toti romii inapoi, si lumea va fi din ce in ce mai saraca sa vezi cind te-o hacui pe strada pt 2 lei care-i ai in buzunar cum o sa fie.CIT despre standardul de viata ,asa va fi destul de curind se vor marii pensiile,salariile,se vor crea "locuri de munca"toate platite cu bani imprumutati pentru ca scopul este sa te fraiereasca pe tine fraiere,si sa puna economia pe butuci ca sa intri in faliment pentru a devenii sclavul lor.Sa muncesti ore nesfirsite pe nimic "ca este viata dura"si sa zici mersii de o sa-ti dea cupoane pentru ratia zilnica a ta si a familiei tale(daca nu cumva doar tie ca ailalti nu produc si dai dracu sa moara de foame) asa ca lasa-te amagit mai departe ca va fi din ce in ce mai bine, cind tot ce se intimpla are doar o directie tu vezi alta,Nici nu vreau sa ma gindesc cum te vei manifesta atunci cind te va lovi REALITATEA si vei spune CUM ESTE POSIBIL? E uite asa ,SIMPLU.DESCIDE OCHII MARI NENE CA DRACU-I CIT CASA SI TU VEZI luminita DE LA CAPATUL TUNELULUI ,doat de vei aprinde vreo lanterna.VAI MAMA NOASTRA CU ASA CONCETATENI USOR DE PROSTIT.

      Ștergere
    3. Oi fi tu Woodrea cea optimista iar altii dezamagiti sau mai rau ... resemnati.
      Unde vom ajunge ? ce ne rezerva viitorul? sunt intrebari la care "previzionisti","experti" in fapt manipulatori incearca sa induca ideea ca neocomunistii sau comunistii reformati au solutia salvatoare dar ca noi cei prosti nu putem intelege asta si ca ar trebui sa dormim linistiti ca Woodrea si chioru vegheaza.
      Iar cand ne vom trezi, va fi tarziu pentru noi si bine mersi pentru ei care vor toca undeva intr-o tara exotica tot ce au jefuit.

      Ștergere
    4. Are grija domnul Basescu de noi! Ultimele mutari de pe scena politica dovedesc asta. Suntem in kkt si ne indreptam cu repeziciune spre o hazna si mai mare!

      Ștergere
    5. Ce ai fato ? Ai consumat ceva albitura ?

      Ștergere
  7. BA PROSTILOR in loc sa aplaudati PDL-ul ca a salvat tara sa nu se prabuseasca inaintea Greciei si a mai si scos-o din criza, voi ce faceti ? ..... BA PROSTILOR ..... muiesteni in jelanie de prostie ! ..... BA PROSTILOR, plecati ma din super-tara asta ca nu e de nasu vostru ! Mergeti sa beti cola prin america si prin canada, ca multi alti PROSTI. Hai valea ... luati-va si jalea proasta cu voi !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru pedelistul de mai sus:29 februarie 2012 la 05:49

      Asa e vere! Ma bucur ca dau in sfarsit peste un om adevarat, patriot si roman verde! Se vede ca esti un portocaliu de baza, un vajnic soldat al PDL, un adevarat fan pana la moarte al DOMNULUI Traian Basescu, Iubitul nostru Conducator, un soldat disciplinat al Partidului si al DOAMNEI Elena Udrea, Salvatoarea Poporului Roman! Asa e! Ii multumim cu lacrimi de recunostinta in ochi Iubitului Conducator si IUBITEI Conducatoare, precum si PDL ca ne-a salvat! Nu conteaza ca avem peste 100 md euro datorie facuta in mare masura de acest regim, - ei s-au imprumutat pentru binele poporului! Avem salarii mari, autostrazi ca-n palma, sali de sport pentru batrani in toate comunele, spitale ultramoderne care se deschid mereu, in orice catun, pensii uriase, avem un nivel de trai de invidiat, coruptia a fost eradicata, somajul e zero, etc, etc..... Ai dreptate nene, manca-ti-as COLIVA ta si la tot neamul tau de lingai!
      Trebuie sa-i multumesti Conducatorului pt aceste binefaceri! Iti propun sa-i SUGI P..la! Si sa ne-o sugi si noua, astora care nu ne dam seama cum de ne-a salvat pdl de la dezastru! Hai sictir !

      Ștergere
    2. Pentru Anonimul PDL-ist "verde": prietene nu-ti mai face probleme cine se prabuste si inaintea cui,cit de multi sint prostii,deoarece :
      1.In scurt timp incepe atacul Israelului inpotriva Iranului si vei respira si tu ceva izotopi radioactivi (pentru calmare,asa sa-ti mai creasca entropia).
      2. In maxim o luna incepe demascarea "lustratilor",cu liste si argumente.
      3.Apoi incepe demascarea "securistilor rai" - ai adversarilor vostrii - iar acesti demascati ii vor turna pe ai vostrii.
      Stai linistit ca incepe curind sa curga singe (la propriu) si impreuna cu noi prostii, o sa fii si tu , dobitoc congenital !

      Ștergere
    3. Bai creier de musca betiva ! Tu nu stii nici macar despre ce vorbesti !Bizzzz la c...t ! HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !

      Ștergere
  8. Sunt absolut de acord ! Asta este realitatea . Romanii care au mai avut ceva in cap ,au plect din tara . Orasele s-au umplut de linge blide care au iesit din toate vagaunele si care s-au f...t in c.r pentru un autoturism ,de multe ori la mina a doua si un jegos de apartament... Acestia sunt fericitii cre la sfarsit de saptamina umplu soselele ca sa se duca la gratare sa se indoape de carne fripta . Cum dracu sa protesteze ? Eu nu am vazut reptilieni protestind...

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne, mare si plina mai iti este Gradina! Cu atatia oligofreni care au creierele spalate de d'-alde Basescu si clica lui de gainari, gaozari, pupincuristi si muisti, sigur suntem vanduti gratis corporatiilor americane. Trebuie sa ne recucerim institutiile Statului Democratic si sa-i alungam pe cei care ne-au vandut pe plantatia FMI si a Bancii Mondiale, pt. a-si plati datoriile in care ne-au bagat ca sa fim cuprinsi de Centura de Siguranta.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu sunt de parere ca sunt prea multi cersatori in tara asta eu unul nu sunt cu basescu,iliescu sau care morti lor mai sunt la putere nu ma interesat niciodata ,nu am votat niciodata desi am implinit frumoasa varsta de 28 anii:D din 20 de comentari am vazut vro 2 mai optimiste in rest cersatori ..ducetiva frate la munca faceti ceva cu viata voastra lasati cafenelele si figurile de tarani obositi nu mai copiati ce vedeti la tv sau pe net ..sa va spun un secret ceausescu este mort deci nu mai are cine sa va roage cu un loc de munca cu o casa moca si bani de tigari ..va garantez ca daca ati fi buni la ceva si nu ati mai freca menta la antena 3 sar schimba sitoatia...

    RăspundețiȘtergere
  11. Romania este o tara binecuvantata: bogatii naturale, iesire la mare, oameni inteligenti, etc. Din pacate, ducem lipsa de conducatori... N-am avut in toata istoria noastra conducatori adevarati. Mihai Viteazul, daca a vrut sa faca ceva pentru tara, l-au casapit ungurii... In 2000 de ani de istorie am avut vreo 10 conducatori adevarati pentru romani. Nu vi se pare cam putin? Spuneti-mi un conducator adevarat dupa '89, si am sa va arat un hot ordinar...

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut. Se spunea mai sus sa nu mai cumparam produse de provenienta straina si combustibil timp de o saptamina sau mai mult. Cred ca s-ar putea realiza aceasta idee prin retelele de socializare puninduse in aplicare un plan bine gindit. Probabil ar fi nevoie de doua sau trei luni pentru a instiinta cit mai multi oameni, probabil o saptamina ar fi de ajuns cel putin pentru inceput, deoarece dupa prima realizare a acestei ,,campanii" trebuie ca oamenii ar prinde o mare incredere in aceste miscari din cele ce s-ar spune imediat in media si efectele secundare, iar urmatoarele ,,campanii" ar fi mai usor de pus in aplicare. Bineinteles ca firmele de transport nu ar participa la aseminea miscari, sau poate nu la inceput, insa le-ar prinde bine si lor scaderea preturilor la combustibil, asa ca poate cine stie, poate le-ar interesa pe viitor.
    Cit despre faptul ca ar putea fi bine in Romania si in toata lumea, in aceasta directie ar putea veni cindva o salvare din partea cercetatorilor si a domeniului de stiinta, insa se pare ca deocamdata si unele departamente din domeniul stiintific, cercetari si relizari sunt inlantuite cu scopul de a nu aduce pierderi financiare unor companii.
    De fapt cercetatorii si oamenii de stiinta sunt de n ori mai reali decit liderii politici. Ar fi bine ca toata lumea sa-si concentreze cindirea in aceasta directie si nu in aceea a politicii. Si asta ar fi o mare realizare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar trebui sa iasa cineva in fata si sa ne scoata in strada pentru a cere socoteala celor responsabili cu vz.de tara, pasnic.

      Ștergere
  13. Fi-ti mai optimisti! Negativismul vostru este din cale afara de neproductiv.Toti au furat si fura in continuare.Nici un politician nu se baga in politica pentru binele poporului.Doar pentru binele lui,al familiei si al grupului pentru care activeaza.
    Sa aveti zile frumoase!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source