Search

miercuri, 8 februarie 2012

Cum incalcă Băsescu si Mihai Răzvan Ungureanu Legea Sigurantei Nationale

Incă nu stim dacă Mihai Răzvan Ungureanu va fi premier, dar știm deja că a încălcat o lege majoră a statului, la pachet cu însuși președintele României, cel care l-a desemnat aseară candidat la fotoliul de premier. Mai precis exact una dintre legile pe care amîndoi aveau sarcina să o respecte mai abitir ca pe multe altele: legea siguranței naționale.

Legea 51/1991, a siguranței naționale, prevede la art.26 următoarele: ”salariații organelor de informații și ai celor cu atribuții în domeniul siguranței naționale nu pot face parte din partide sau din alte organizații cu caracter politic ori secret și nu pot fi folosiți în scopuri politice”.
Cum desemnarea ca premier este un scop eminamente politic, iar antamarea de negocieri politice cu partidele, implicarea în selecția unor miniștri și în elaborarea unui program de guvernare, la fel, rezultă că directorul SIE ar fi trebuit să își prezinte demisia din serviciul amintit ÎNAINTE de a accepta măcar nominalizarea de către președinte.
Reamintim în treacăt că, zilele trecute, ofițerul Alexandru Gheorghe, implicat în protestele din Piața Universității, a fost exclus din armată după ce Consiliul de judecată al ofițerilor din Flotila 71 Aeriană l-a găsit vinovat, între altele, de “acordarea de interviuri și declarații reprezentanților mass-media civilă, fără a păstra echidistanța politică a armatei ”.
Deocamdată, directorul SIE nici măcar nu s-a oprit din acordarea de interviuri și declarații politice.
Pe de alta parte sa citim urmatorul material:

Pe cine slujeste Mihai Răzvan Ungureanu?

Fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, a știut în mod cert cu mult înainte despre intenția lui Traian Băsescu a de a-l numi pe Mihai Ungureanu la șefia guvernului. A știut, și a reacționat într-un mod specific profesioniștilor din branșă, transmițînd anumite mesaje de nemulțumire prin intermediul a două interviuri date aproape concomitent în ultimele zile, după o tăcere în media de trei ani bătuți pe muchie.

La această oră, presa dezbate pe larg, între altele, celebra declarație de acum doi ani și mai bine a ex-purtătorului de cuvînt al SRI, lt.col.Nicolae Ulieru, potrivit căreia Ungureanu nu ar fi potrivit pentru șefia guvernului (variantă vehiculată și atunci) întrucît este agent al unei puteri străine.
O afirmație care ar fi trebuit luată mult mai în serios, inclusiv prin declanșarea unei ample anchete.

Spectaculos e altceva, anume că zilele trecute a ieșit, brusc, la rampă, însuși fostul șef al SRI de odinioară, Virgil Măgureanu, pentru a da anumite mesaje care pot fi lesne interpretate ca fiind de nemulțumire față de ideea numirii lui Ungureanu acum, la cîrma unui nou executiv.

După ce nu a mai dat declarații presei timp de trei ani, Măgureanu a rupt brusc tăcerea în două interviuri.
Într-unul, acordat 
României libere, el face afirmația-șoc că protestele de stradă nu au fost spontane și că ”serviciile de informaţii ar putea să vă spună cine şi cum manipulează.”

În opinia lui Măgureanu, noul guvern ar trebui constituit din specialiști autentici în economie: ” În mod cert, competenţa viitorului guvern trebuie să fie mai pregnantă decât a celui de azi, dar nu ştiu cine va avea tenacitatea să impună un guvern de tehnocraţi, deşi nu e necesar ca aceşti specialişti să fie fără culoare politică. Există specialişti şi în partide sau în orice caz ei ar putea fi aduşi(...)Ar trebui chemaţi experţii, tehnicienii, profesioniştii care să fie în stare să formuleze o strategie de dezvoltare durabilă, eventual prin colaborare cu cei mai buni specialişti străini, care să ne ajute să dezvoltăm anumite sectoare”.
De asemenea, vorbind de posibila implicare a serviciilor secrete în alegerile din acest an, Măgureanu declara: ”Ştiu doar că e necesară o schimbare, însă, dacă la această schimbare vor coopera şi serviciile, v-aş spune că mai degrabă că aceasta nu e treaba serviciilor. Serviciile trebuie să stea la locul lor şi să furnizeze informaţii oportune şi corecte”.
Într-un al doilea interviu, acordat 
Business24.ro, Măgureanu declara textual: ”Nu sunt de acord cu expresia ca noi, economic vorbind, depindem de Europa. E adevarat ca Europa ne pune la indemana niste resurse, niste zeci de miliarde de euro de care, din pacate, nu profitam in masura in care ar trebui.
Romania insa depinde de resursele sale si nu de ale Europei. Riscul major, care s-ar putea transforma intr-o catastrofa daca continuam in felul in care am evoluat pana acum, este ca noi nu avem inca o strategie(...)

Cum sa relansezi economia daca tai consumul, daca impui programe prin care toata lumea trebuie sa-si traga fermoarul la buzunar in loc sa-l deschida larg si sa stimuleze consumul?! Aici, dimpotriva, toate resursele au fost instrainate catre terti. Nu am nimic cu acei terti, dar parca toate acestea s-au facut in pofida interesului national(...)

Astazi, se pare ca noi romanii ne-am complacut intr-o strategie a saraciei. Tot ce se imagineaza ca schema economica vine de la programele acestea. Nu am nimic cu FMI si cu atat mai bine ca aceasta forma de finantare internationala ofera ajutoare cu dobanzi mai mici decat le pot face altii, dar strategiile pe care ei le
 
preconizeaza si aceasta austeritate facuta sa omoare orice fel de initiativa si orice tip de prosperitate care ar putea sa apara, ar trebui sa ridice semne de intrebare.
Cu privire la Romania, asta este marea eroare. O tara cu asemenea resurse in orice domeniu, sa depinda de mila cuiva?!”.


Una peste alta, mesajul nevăzut al lui Măgureanu pare să fie acela că România are nevoie urgent de o gîndire economică de excepție, pentru ieșirea din criză, de un guvern de adevărați specialiști, de explotarea resurselor proprii în dauna temenelelor în fața unor economii străine. Și de încetarea cedării unor resurse către ”terți”.

Ceea ce trimite serios cu gîndul la aceea că fostul cap al SRI știa că se pregătește de zor o cu totul altă variantă, exact pe dos am putea spune, prin aducerea unui spion-șef, susținut de puteri străine (”terți”?!), pe scaunul de premier al unei țări în criză economică. Și că a vrut să dea un semnal clar de nemulțumire, în numele unei, să-i zicem, anumite grupări, față de decizia președintelui.
WikiLeaks.ro documente

13 comentarii:

  1. Aveți dreptate, ceea ce face Răzvan Ungureanu este mai grav decît ce a făcut tînărul locotenent. Mă mir că a acceptat numirea și mă întreb de ce o fi acceptat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Este omul Ocultei Mondiale, nu ai inteles inca ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oculta pe dracu! se pare ca, demult rau, tuzgurica i-ar fi slujut lu' nicu ceausescu de "fetita", dupa o betie crancena cu lipsa mare de muirei. de-aia a tras sforile securitatea sa scoata mare universitar si, mai incoa', prim ministru din secatura asta!

      Ștergere
  3. De cind l-a numit s-a vazut pe fata lui traianel ca nu-i convine ,dar nu are ce face ,pentru ca i-a fost impus.Si tot dupa expresia fetei lui imi dau seama ca daca acest individ va conduce guvernul,adio demonstratii si ne ia mama dracu.O sa fie rau si o sa iasa foarte rau pentru noi.A fost numit ca sa duca nai departe planul pe care trebuia sa-l execute base,dar a tras de timp,iar noul guvern va lucra mai agresiv.PAREREA MEA.Cind ne vom invata minte sa nu mai avem incredere si sa acordam credit atit de usor unor persoane,si cind la cea mai mica gresala vom da cu ei de pamint ca sa stie cine pe cine trebuie sa asculte.Acest om a fost numit pentru ca planurile ocultei nu au fost indeplinite intocmai si la termen.

    RăspundețiȘtergere
  4. Unde sunt autosesizabilii,care la alte persoane sar ca arsi pe cind la astia, la gitul carora ar trebui sa sara ,se guduresc si ling pantofii!
    Unde va este demnitatea,coloana vertebrala,tipilor?Ca domni ori doamne nu va puteti numi!
    Pe cind va veti trezi va fi prea tirziu!

    RăspundețiȘtergere
  5. "Cum desemnarea ca premier este un scop eminamente politic".De cand postul de premier este neaparat politic? Nu s-a incalcat nici o lege ,Primul Ministru poate fii in afara oricarui partid politic si poate propune orice ministru indiferent ca face parte sau nu dintr-un partid. Dv. nu faceti decat sa dezimformati. Ungureanu nu este menbru al niciunui partid.

    RăspundețiȘtergere
  6. ÎN CAZ CĂ NU ȘTIȚI...ACTA DEJA ESTE APLICAT!!!NENOROCIȚII ĂȘTIA CHIAR INTRĂ CU BOCANCII PESTE NOI!TREBUIE SĂ LE ARĂTĂM DE CINE TREBUIE SĂ ASCULTE!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. • Dr.ec.Constantin Cojocaru


    Comunicatul nr. 3/10.02.2012

    SALVAŢI ROMÂNA!
    OPRIŢI VÂNZAREA CAPITALULUI NAŢIONAL!


    Fraţi Români,

    1. Scopul urmărit de Traian Băsescu şi camarila lui prin schimbarea guvernului este acela de a câştiga timp pentru a mai da un ultim „tun” financiar, înainte de a fi asvârliţi de la putere de către popor.
    Ei vor să vândă străinilor şi ce a mai rămas din capitalul acumulat de poporul român prin imense eforturi şi privaţiuni.
    Vor să vândă ca să aibă ce fura, pentru a se îmbogăţi, pentru a mitui electoratul, pentru a frauda alegerile, pentru a se menţine la putere. Cum au făcut şi până acum.
    Până la sfârşitul anului 2012, ei vor să vândă ce a mai rămas din capitalul naţional, din resursele naturale ale ţării şi din sistemul energetic naţional: ROŞIA MONTANĂ, PETROM, TRANSELECTRICA, TRANSGAZ, ROMGAZ, NUCLEARO-ELECTRICA, HIDRO-ELECTRICA, OLTCHIM, ELECTRICA, ELECTRO-CENTRALE, TAROM, CFR MARFĂ şi altele.

    2. În ultimii 22 de ani, România a fost jefuită de o avuţie egală cu uriaşa sumă de peste 1.500 de miliarde de euro.
    Am adus la cunoştinţa poporului această cifră zguduitoare în mai multe studii publicate pe site-ul http://www.variantacojocaru.ro, inclusiv în expunerea de motive la proiectul de lege cunoscut sub denumirea de LEGEA COJOCARU. Această cifră a fost confirmată, recent, şi de către miliardarul Ion Ţiriac, într-o emisiune de televiziune.
    Cifra de 1.500 de miliarde de euro se compune din 300 de miliarde de euro, valoarea miilor de fabrici, uzine, hoteluri, bănci etc, construite din banii noştri, ai poporului român, în timpul regimului comunist, de care am fost deposedaţi, prin Legea 15/1990 (Legea Brucan) şi care au fost „privatizate”, adică vândute, pe nimic, străinilor, în cea mai mare parte, dar şi guvernanţilor şi camarilei acestora, plus peste 1.200 miliarde de euro profituri, realizate cu capitalul nostru, în ultimii 22 de ani, profituri care, în loc să intre în buzunarele şi conturile noastre, au intrat, şi continuă să intre, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari „privaţi” ai capitalului românilor, cea mai mare parte plecând în afara ţării.

    3. Pe înţelesul tuturor, 1.500 miliarde de euro înseamnă peste 180 milioane de autoturisme DACIA LOGAN, fiecare cu o valoare de 8.000 de euro, sau peste 25 milioane de apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro. Ţinând seama că suntem circa 6 milioane de familii româneşti, înseamnă că, în ultimii 22 de ani, fiecare familie de români a fost jefuită, în medie, de o valoare egală cu 30 de autoturisme DACIA LOGAN, sau 4 apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro.
    Altfel spus, dacă nu am fi fost furaţi, dacă nu ni s-ar fi vândut ţara, astăzi, fiecare familie de români ar fi avut în proprietate privată, în medie, o avere egală cu 30 de autoturisme DACIA LOGAN, sau 4 apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro.
    Cea mai mare parte a aceastei uriaşe avuţii, în loc să fie investită în capacităţi de producţie, în locuri de muncă, în România, a fost transformată în bunuri de lux, în vile, jeepuri, iahturi, sau transferată în conturile din străinătate ale celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, prin aşa-zisa „privatizare”.
    Trecerea capitalului românesc în proprietatea străinilor este cauza reală, profundă, a sărăciei românilor, a tuturor neajunsurilor cu care se confruntă, astăzi, societatea românească.

    RăspundețiȘtergere
  8. partea II

    Dr.ec.Constantin Cojocaru

    SALVAŢI ROMÂNA!
    OPRIŢI VÂNZAREA CAPITALULUI NAŢIONAL!


    4. În ultimii 3 ani, actualii guvernanţi ai ţării, ne-au spus că trebuie să se împrumute, deoarece, din cauza „crizei”, nu ar mai fi bani pentru salarii şi pensii.
    Ne-au minţit.
    În fiecare din aceşti 3 ani, veniturile bugetului au fost mult mai mari decât totalul salariilor, pensiilor şi ajutoarelor sociale.
    S-au împrumutat, peste 40 miliarde de euro, nu pentru salarii şi pensii, ci pentru achiziţii de bunuri şi servicii, adică pentru a umfla conturile camarilei, ale „regilor” bordurilor, asfalturilor, telegondolelor etc.


    Fraţi Români,

    Stă în dreptul şi în puterea voastră să opriţi distrugerea ţării, să opriţi „privatizarea”, adică vânzarea pe nimic a ceea ce a mai rămas din industria naţională.
    Economia României poate funcţiona foarte bine şi fără vânzarea pe nimic a capitalului naţional. Există bani, dar ei sunt „sifonaţi” în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, prin „privatizare”. Acest „robinet” poate fi oprit, imediat, prin aplicarea Legii Cojocaru, adică prin instituirea controlului averilor acaparate în ultimii 22 de ani, confiscarea averilor dobândite ilicit şi impozitarea progresivă a marilor averi.

    Stă în dreptul şi puterea voastră să salvaţi România, să organizaţi PROTESTE, în toate localităţile ţării, în care să cereţi, în condiţiile legii:

    1. Oprirea tuturor acţiunilor de „privatizare”, de vânzare către străini a capitalului naţional.
    2. Demisia preşedintelui Traian Băsescu.
    3. Demisia Guvernului Ungureanu.
    4. Organizarea de alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate.
    5. Desemnarea de către Parlament a unui guvern de tehnocraţi care să organizeze alegerile anticipate. Din acest guvern nu pot face parte persoane care au ocupat funcţii de conducere în statul român.
    6. Adoptarea în regim de urgenţă a proiectului de lege privind construcţia economiei democratice.


    Dr. Constantin Cojocaru
    Preşedintele Partidului Poporului

    RăspundețiȘtergere
  9. partea I

    Dr.ec.Constantin Cojocaru



    Comunicatul nr. 3/10.02.2012

    SALVAŢI ROMÂNA!
    OPRIŢI VÂNZAREA CAPITALULUI NAŢIONAL!


    Fraţi Români,

    1. Scopul urmărit de Traian Băsescu şi camarila lui prin schimbarea guvernului este acela de a câştiga timp pentru a mai da un ultim „tun” financiar, înainte de a fi asvârliţi de la putere de către popor.
    Ei vor să vândă străinilor şi ce a mai rămas din capitalul acumulat de poporul român prin imense eforturi şi privaţiuni.
    Vor să vândă ca să aibă ce fura, pentru a se îmbogăţi, pentru a mitui electoratul, pentru a frauda alegerile, pentru a se menţine la putere. Cum au făcut şi până acum.
    Până la sfârşitul anului 2012, ei vor să vândă ce a mai rămas din capitalul naţional, din resursele naturale ale ţării şi din sistemul energetic naţional: ROŞIA MONTANĂ, PETROM, TRANSELECTRICA, TRANSGAZ, ROMGAZ, NUCLEARO-ELECTRICA, HIDRO-ELECTRICA, OLTCHIM, ELECTRICA, ELECTRO-CENTRALE, TAROM, CFR MARFĂ şi altele.

    2. În ultimii 22 de ani, România a fost jefuită de o avuţie egală cu uriaşa sumă de peste 1.500 de miliarde de euro.
    Am adus la cunoştinţa poporului această cifră zguduitoare în mai multe studii publicate pe site-ul http://www.variantacojocaru.ro, inclusiv în expunerea de motive la proiectul de lege cunoscut sub denumirea de LEGEA COJOCARU. Această cifră a fost confirmată, recent, şi de către miliardarul Ion Ţiriac, într-o emisiune de televiziune.
    Cifra de 1.500 de miliarde de euro se compune din 300 de miliarde de euro, valoarea miilor de fabrici, uzine, hoteluri, bănci etc, construite din banii noştri, ai poporului român, în timpul regimului comunist, de care am fost deposedaţi, prin Legea 15/1990 (Legea Brucan) şi care au fost „privatizate”, adică vândute, pe nimic, străinilor, în cea mai mare parte, dar şi guvernanţilor şi camarilei acestora, plus peste 1.200 miliarde de euro profituri, realizate cu capitalul nostru, în ultimii 22 de ani, profituri care, în loc să intre în buzunarele şi conturile noastre, au intrat, şi continuă să intre, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari „privaţi” ai capitalului românilor, cea mai mare parte plecând în afara ţării.

    3. Pe înţelesul tuturor, 1.500 miliarde de euro înseamnă peste 180 milioane de autoturisme DACIA LOGAN, fiecare cu o valoare de 8.000 de euro, sau peste 25 milioane de apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro. Ţinând seama că suntem circa 6 milioane de familii româneşti, înseamnă că, în ultimii 22 de ani, fiecare familie de români a fost jefuită, în medie, de o valoare egală cu 30 de autoturisme DACIA LOGAN, sau 4 apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro.
    Altfel spus, dacă nu am fi fost furaţi, dacă nu ni s-ar fi vândut ţara, astăzi, fiecare familie de români ar fi avut în proprietate privată, în medie, o avere egală cu 30 de autoturisme DACIA LOGAN, sau 4 apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro.
    Cea mai mare parte a aceastei uriaşe avuţii, în loc să fie investită în capacităţi de producţie, în locuri de muncă, în România, a fost transformată în bunuri de lux, în vile, jeepuri, iahturi, sau transferată în conturile din străinătate ale celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, prin aşa-zisa „privatizare”.
    Trecerea capitalului românesc în proprietatea străinilor este cauza reală, profundă, a sărăciei românilor, a tuturor neajunsurilor cu care se confruntă, astăzi, societatea românească.

    RăspundețiȘtergere
  10. partea I
    Dr.ec.Constantin Cojocaru


    Comunicatul nr. 3/10.02.2012
    SALVAŢI ROMÂNIA!
    OPRIŢI VÂNZAREA CAPITALULUI NAŢIONAL!


    Fraţi Români,

    1. Scopul urmărit de Traian Băsescu şi camarila lui prin schimbarea guvernului este acela de a câştiga timp pentru a mai da un ultim „tun” financiar, înainte de a fi asvârliţi de la putere de către popor.
    Ei vor să vândă străinilor şi ce a mai rămas din capitalul acumulat de poporul român prin imense eforturi şi privaţiuni.
    Vor să vândă ca să aibă ce fura, pentru a se îmbogăţi, pentru a mitui electoratul, pentru a frauda alegerile, pentru a se menţine la putere. Cum au făcut şi până acum.
    Până la sfârşitul anului 2012, ei vor să vândă ce a mai rămas din capitalul naţional, din resursele naturale ale ţării şi din sistemul energetic naţional: ROŞIA MONTANĂ, PETROM, TRANSELECTRICA, TRANSGAZ, ROMGAZ, NUCLEARO-ELECTRICA, HIDRO-ELECTRICA, OLTCHIM, ELECTRICA, ELECTRO-CENTRALE, TAROM, CFR MARFĂ şi altele.

    2. În ultimii 22 de ani, România a fost jefuită de o avuţie egală cu uriaşa sumă de peste 1.500 de miliarde de euro.
    Am adus la cunoştinţa poporului această cifră zguduitoare în mai multe studii publicate pe site-ul http://www.variantacojocaru.ro, inclusiv în expunerea de motive la proiectul de lege cunoscut sub denumirea de LEGEA COJOCARU. Această cifră a fost confirmată, recent, şi de către miliardarul Ion Ţiriac, într-o emisiune de televiziune.
    Cifra de 1.500 de miliarde de euro se compune din 300 de miliarde de euro, valoarea miilor de fabrici, uzine, hoteluri, bănci etc, construite din banii noştri, ai poporului român, în timpul regimului comunist, de care am fost deposedaţi, prin Legea 15/1990 (Legea Brucan) şi care au fost „privatizate”, adică vândute, pe nimic, străinilor, în cea mai mare parte, dar şi guvernanţilor şi camarilei acestora, plus peste 1.200 miliarde de euro profituri, realizate cu capitalul nostru, în ultimii 22 de ani, profituri care, în loc să intre în buzunarele şi conturile noastre, au intrat, şi continuă să intre, în buzunarele şi conturile celor care au devenit proprietari „privaţi” ai capitalului românilor, cea mai mare parte plecând în afara ţării.

    3. Pe înţelesul tuturor, 1.500 miliarde de euro înseamnă peste 180 milioane de autoturisme DACIA LOGAN, fiecare cu o valoare de 8.000 de euro, sau peste 25 milioane de apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro. Ţinând seama că suntem circa 6 milioane de familii româneşti, înseamnă că, în ultimii 22 de ani, fiecare familie de români a fost jefuită, în medie, de o valoare egală cu 30 de autoturisme DACIA LOGAN, sau 4 apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro.
    Altfel spus, dacă nu am fi fost furaţi, dacă nu ni s-ar fi vândut ţara, astăzi, fiecare familie de români ar fi avut în proprietate privată, în medie, o avere egală cu 30 de autoturisme DACIA LOGAN, sau 4 apartamente, fiecare cu o valoare de 60.000 de euro.
    Cea mai mare parte a aceastei uriaşe avuţii, în loc să fie investită în capacităţi de producţie, în locuri de muncă, în România, a fost transformată în bunuri de lux, în vile, jeepuri, iahturi, sau transferată în conturile din străinătate ale celor care au devenit proprietari ai capitalului românesc, prin aşa-zisa „privatizare”.
    Trecerea capitalului românesc în proprietatea străinilor este cauza reală, profundă, a sărăciei românilor, a tuturor neajunsurilor cu care se confruntă, astăzi, societatea românească.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am trimis un e-mail la Senat si altul la Camera Deputatilor.Sunt curios ce raspuns voi primi ...daca voi primi ! Nu mar mira sa ma trezesc cu un glontz in cap...ar fi si asta un raspun :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Vasile Butnaru: Domnule Traian Basescu,grabiti-va. Mana intinsa a actorului basarabean este de fapt Mana Lui Hristos care Va Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source