Search

joi, 22 decembrie 2011

Un atac devastator la sănătatea românilor: Noua "Lege a Sănătăţii" lasă cetățenii să moară cu zile!

Articol preluat de pe Surse.org
Ocupati cu pregatirile pentru Craciun si Revelion, nemultumiti de problemele zilnice ale unei vieti din ce in ce mai scumpe si mai grele, - cetatenii romani nu-si dau seama ce ii asteapta cat de curand. Despre ce e vorba? Despre noua Lege a Sanatatii...
Viitoarea lege care va guverna sistemul de sănătate nu este definitiv conturată, momentan este un proiect, iar peste câteva zile acesta va fi publicată pe site-ul ministerului, a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii, în dezbaterea publică de astăzi, citat de HotNews.ro. El a reacţionat astfel la criticile dure aduse de FMI proiectului de lege.
„Asigurarea obligatorie de bază se va păstra, dar gestionarea banilor se va face de către asigurătorii privaţi. Consiliul de Supraveghere a Asigurărilor şi CNAS vor supraveghea sistemul. Se conturează o piaţă privată reglementată de către stat“, a declarat Ritli Ladislau.
El a mai spus că „este nevoie de această schimbare pentru că populaţia este nemulţumită de actuala stare. Profesioniştii din sistem sunt nemulţumiţi din cauza salarizării şi dotării tehnice necorespunzătoare. Subfinanţarea sistemului este recunoscută oficial, ca şi proasta utilizare a resurselor“.
Ministrul a spus că va apărea asigurarea privată facultativă pentru serviciile neacoperite de pachetul de bază.
------------------------
Ceea ce se trece cu vederea de catre un cititor neavizat e faptul ca prin promovarea acestei legi se produce o grava incalcare a Legii fundamentale a Statului, adica a Constitutiei care la articolul 34 spune in mod clar ca STATUL asigura si garanteaza functionarea sistemului de sanatate, in mod egal pentru toti cetatenii. Iar tot Constitutia ne spune ca Romania e un stat SOCIAL, adica functioneaza pe baza principiului solidaritatii sociale, - mai pe intelesul tuturor asta insemnand ca platim taxe si asigurari ( inclusiv cele medicale) pentru ca nu numai noi, dar si cei cu posibilitati materiale mai reduse, - sa beneficiem de servicii. Nu ne referim aici numai la serviciile din Sanatate, ci si la altele care sunt FUNDAMENTALE intr-un Stat modern, cum ar fi Invatamantul, de exemplu.
 Pentru doritori, iata:
ARTICOLUL 34 - Dreptul la ocrotirea sănătăţii
ARTICOLUL 35 - Dreptul la mediu sănătos
ARTICOLUL 32 - Dreptul la învăţătură
ARTICOLUL 33 - Accesul la cultură
Duţă: monopolul statului va fi spart
În cadrul aceleaşi dezbateri publice, preşedintele CNAS, Lucian Duţă a afirmat spargerea monopolului din Sănătatea dar cu garantarea echitării în acces la serviciile medicale de către statul român. „Banii pe care fiecare cetăţean îi plăteşte pentru sănătate sunt bani privaţi.
Necesitatea administrarii private a acestor bani este o consecinţă firească. E nevoie de spargerea monopolului CNAS şi apariţia caselor de asigurări private”, a mai completat , Lucian Duţă.
----------------------------
Este un fals GROSOLAN ceea ce afirma domnul de mai sus! Banii platiti de cetateni pentru asigurari sunt evident privati, insa cetateanul plateste in ideea ca STATUL si nu niste particulari, - vor gestiona acesti bani. Pentru ca STATUL este GARANTUL drepturilor si libertatilor fundamentale, - nu un oarecare privat! Pentru ca STATUL ne cere impozite, taxe si accize, colectand acesti bani si pentru ca sistemele de BAZA sa functioneze, nu entitatile private! Da, exista si asigurari private, asa cum exista si invatamant privat.... insa acestea nu sunt obligatorii, sunt SUPLIMENTARE fata de "pachetul de baza garantat de Stat", acestea sunt exceptii de la Regulile Statului Social, iar exceptiile nu pot devenii Obligatii si Reguli !

„Al doilea monopol pe care ne-am propus sa-l spargem este cel de la nivelul spitalelor: posibilitatea intrărilor de surse de finanţare în aceste spitale din alte surse decât bugetul de stat şi bugetul asigurărilor fără a se pierde forma de proprietate a statului. Spitalele îşi modifica formă de organizare nu şi neapărat proprietatea. Medicii nu au loc de intrare în spitale pentru că criteriile de angajare în spitale sunt oricare dar nu competenţa doctorilor şi de aceea ei şi pleacă din ţară”, a explicat preşedintele CNAS.
--------------
Pentru cei care nu cred inca faptul ca noua Lege a Sanatatii va inchide portile spitalelor pentru cetatenii "de rangul doi", - paragraful de mai sus e edificator!

FMI vrea întărirea controlului financiarSpecialiștii Fondului Monetar (FMI) au criticat proiectul legii Vlădescu și susțin în continuare necesitate unei reforme a sistemului medical, dar “numai în condițiile unei legi care impune reguli clare și sanctiuni dure”,potrivit unei scrisori realizate de experţii Băncii Mondiale şi care a fost obţinută de HotNews.ro.
Printre observațiile cele mai dure la adresa proiectului se numără absența regulilor prin care controlul financiar în sistemul medical va crește, precum și existenta unor paragrafe interpretabile care lasă loc interferenței politicului și deschid poarta unei privatizări sălbatice.
“Lipsesc măsurile care să crească controlul financiar în sectorul medical. Spitalele vor putea continua să acumuleze datorii. Folosirea raţională a resurselor existente nu va fi stimulată, iar excesul de intervenţii scumpe şi ineficiente economic nu va fi penalizat.
Această lipsă va duce pe termen scurt la falimentarea unor spitale care ar putea fi preluate la un preţ mult sub cel al pieţei de către operatorii privaţi. Indiferent de modelul de asigurări adoptat, existenţa unui mecanism de reguli şi sancţiuni este esenţiala”, se arată în scrisoare.
Potrivit specialiştilor FMI , definirea pachetului de bază este cheia de boltă a noului sistem. “Prin acesta vor fi fixate serviciile medicale la care vor avea acces pacienţii neasiguraţi sau cei cu asigurare de bază. În lege nu este descris procesul instituţional prin care acest pachet de baza va fi definit periodic. Pe baza căror date şi evaluări ale sănătăţii populaţiei va fi el stabilit? Intrebări la care varianta propusă a legii nu răspunde”, mai este menţionat în documentul citat.
Potrivit experţilor Fondului Monetar Internaţional, introducerea asigurărilor private pentru pachetul de bază aduce mai multe riscuri precum: companiile de asigurări ar putea să-i refuze pe pacienţii scumpi prin impunerea unei prime de asigurare foarte costisitoare şi declanşarea competiţiei libere pe piaţa asigurărilor de bază cere un sistem de control şi monitorizare foarte bine pus la punct.
--------------
Stiti ce inseamna un "pacient scump"? Unul cu o boala cronica, care necesita un tratament de specialitate de lunga durata, sau un pacient bolnav de o boala incurabila sau extrem de grava! Astfel, - putem spune romanilor adevarul: Noua Lege a Sanatatii va exclude din spitale bolnavii de SIDA, cancer, TBC si multe altele, inclusiv bolnavii cronici de afectiuni cardiace sau renale , - deoarece sunt "pacienti SCUMPI"!

Preşedintele Traian Băsescu a atacat dur UDMR care gestioneaza Ministerul Snatatii, pentru ca aceasta formatiune s-ar opune "reformei sanatatii" care vizeaza si adoptarea Legii de care vorbeam.... ca o replica la cele afirmate de Băsescu, presedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat ca "privatizarea sanatatii e un proiect pentru.... anumiti baieti destepti...." Cine sunt ei? Cei care fac PRESIUNI asupra clasei politice pentru ca sistemul asigurarilor de sanatate sa treaca in GESTIUNE PRIVATA! E vorba nici mai mult nici mai putin de peste 5 ( cinci ) miliarde de euro pe an!
 In treacat fie spus... stiati ca familia Cocos-Udrea are contracte de milioane de euro cu spitalele din Romania in ceea ce priveste furnizarea de materiale si servicii? Devine astfel clar CINE are interese in distrugerea sistemului de sanatate social?! Tot in treacat fie spus.... UDMR nu se opune acestei legi pentru ca i-ar pasa de sanatatea etnicilor maghiari sau romani batrani si bolnavi... ci pentru ca astfel face presiuni pentru a se adopta alte proiecte de legi, in forma dorita e ei, - ne referim aici la reorganizarea administrativa, care in forma propusa de Băsescu-Boc nu le e deloc convenabila.
Sa amintim inca un lucru: Existenta unui Serviciu de Urgenta performant la nivel european se datoreaza in buna masura muncii asidue de ani si ani a lui Raed Arafat... ei bine, cititi acum:
Ne dam seama astfel ca Puterea Actuala si in special Traian Băsescu & Co. fac un "pressing" de neimaginat pentru privatizarea Sanatatii din Romania si accesul liber la cele 5 miliarde e euro pe an, suma gestionata azi de Stat in domeniile Sanatatii....
Chiar credeati ca nu mai exista nimic de furat in Romania? V-ati inselat! Sanatatea si viata sunt bunuri de o valoare inestimabila.... CINEVA are interesul sa GESTIONEZE asta in folos propriu.
Credeti ca asta e tot?
Va inselati! In 2012 Puterea actuala va propune si... PRIVATIZAREA INVATAMANTULUI! Intai va fi vorba de invatamantul superior, apoi de cel liceal... iar in cele din urma de scolile generale. Ideea este ca TOATE formele de invatamant sa devina private, iar accesul la educatie sa fie NUMAI CONTRA COST.
In acest fel, dupa privatizarea Sanatatii si a Invatamantului, se va putea spune ca Statul Social a disparut, iar România s-a intors in trecut, intr-o epoca de "feudalism post-modern", in care numai cei cu bani si resurse economico-politice au Drepturi, iar cei multi... au numai Obligatii!

17 comentarii:

  1. domnilor asta face parte din proiectul de eliminare a populatiei.Daca romanii nici acum nu ies in strada,si nu realizeaza ca lasind aceasta sleahta sa duca la bun sfirsit proiectele privind sanatatea si invatamintul,isi vor semna singuri sentinta la moarte si distrugerea viitorului acestui neam.Mie personal imi este lehamite de generatia parintilor mei ,care a stat cuminte sub jugul comunist ,dar se vaitau ca nu le place si s-au complacut in acea situatie ,din care i-au scos tot cei ce voiau sa aduca astfel de sisteme private pt a-si umple buzunarele,si a ruina acest neam pt a ne uita radacinile.Acum este rindul lor (a acestei generatii)sa ne scoata din rahatu in care ne-a bagat acum 8 ani cu repetitie acum 4 ani,daca nu si se complac in continuare atunci SA MOARA SANATOSI daca asta isi doresc,si nu stiu sa-si apere interesele.

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S:Nu stiu citi romini isi vor permite asigurari care sa le acopere in caz de urgenta interventii costisitoare de ordinul zecilor de mii de euro, si atunci sa vezi parinti ce-si vor jeli copii care se vor stinge sub privirile lor ,pentru ca ASIGURAREA DV NU ACOPERA CHELTUIEKILE INTERVENTIEI.Asta se va intimpla.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca sunt fff putine comentarii aici. Deci romimilor nu le pasa de viitorul sanatatii lor. Cred ca ne-am prostit de tot si deci ne meritam soarta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cugetatoru'
    Nu s-a schimbat nimic...unde in Romania te poti vindeca(in cel mai fericit caz,sa nu mori)cand lucrurile stau pe dos.Cand o "haita" de lupi au grija numai de ei(iar pe nevoiasi ii asteapta moartea dupa colt)si tot noi le pernitem a aiba lux-ul asta.Inconstienta noastra nu ne va salva ba,dimpotriva pe zi ce trece ne ingroapa(clar ca ei salta de bucurie cand vad doar nu-i niciunul orb starea in care sa afla numai,un WC la un spital...in unele nici nu exista)atunci la ce sa poate astepta unul nenoricit de soarta(nu de ea ci de cei care-l il aduc in groapa)cand de ce este nevoie pe zi ce trece dispare.Daca n-ar exista astia fara creier nu ne-ar fi mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. asa zisa lege a sanatatii care se considera de putere ca reformare a sanatatii, nu este altcevadecat obligarea tuturor salariatilor,pensionarilor si altor persoane fizice care realizeza venituri sa cotizeze la o mafie a puterii,sa distrga sanatatea populatiei adica GENOCID. pedeapsa ca la ceausescu si acolitii sai.ATENTIE ! nu votati candidatii acestei puteri care sunt complici la genocid.NU UITATI reducerile de salarii si pensii,sifonarea banului public -furtul-si construirea unor averi frauduloase nu din rodul muncii.

    RăspundețiȘtergere
  6. PUTEREA si MAFIA ,distruge ROMANIA,-nu votati candidatii lor .

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne,MAI CREDETI INCA IN VOT?NU CONTEAZA ,VA IESI CINE VOR EI.DE CE? PENTRU CA NOI INCA ASTEPTAM MOMENTUL IN CARE SA-I PUTEM SANCTIONA LEGAL(votul).SUNTEM DE RIS,NISTE NAIVI,ASTIA ISI RID IN BARBA ,ISI FREACA MIINILE,DAU PUFULETI SI ALTE PROSTII PROSTILOR CARE IN SCHIMB TREBUIE SA SEMNEZE ADEZIUNI, SI MAI CREDETI CA VOTUL ASTA VA REZOLVA CEVA?Nu mai departe de asseara am vorbit cu parintii mei ,despre multe ,intre care si despre situatia in care ne aflam ca stat.SUNT SPALATI PE CREIER,NU CA AR AVEA MAI MULT DE O JUMATATE DE NEURON,si ala zburda liber lovinduse de cutia craniana si suferind traume ireparabile(la virsta lor e de inteles),DAR ASTFEL DE OAMENI VOR MERGE LA VOT. DUPA PAREREA MEA DUPA 55 DE ANI(pentru ca atunci mai ai ceva neuroni)NU AR MAI TREBUII SA AI DREPT DE VOT DECIT DUPA UN CONSULT PSIHIATRIC(pentru ca multi oameni dupa aceasta virsta bat cimpii rau de tot).IA GINDITI-VA CIT LA SUTA DIN POPULATIA ROMANIEI ESTE PESTE 60 DE ANI? SI ASTIA CARE AU FOST CUMINTI IN TIMPUL COMUNISMULUI,NU AU MISCAT IN FRONT DE FRICA, IMI VOR HOTARI MIE SI FAMILIEI MELE SOARTA PENTRU INCA 5 ANI! IMI ESTE CU ADEVARAT FRICA.

    RăspundețiȘtergere
  8. Este vorba de un plan de exterminare a romanilor, de pauperizare si prostire. De ce? Cineva vrea sa ne ia tara. Treziti-va romani!!!
    http://www.ioncoja.ro/2010/11/planul-ocuparii-romaniei-de-catre-evrei/

    RăspundețiȘtergere
  9. Bre "desconspirarea..."
    Sunt de acord cu tine pana la punctul cu ocuparea tarii. Ce sa ma ia din ea frate, ca uite Rosia Montana seamana cianuri in aer si goliciune sub pamant, e deja jupuita de vie, padurile-s pe duca, agricultura otravita de sprayuri chimice si omg-uri, apele de nebaut, animalele spre exterminare...ce sa mai suga jidanii? Sa faca plaja sub scutul de la Deveselu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Dragii mei ROMANI:Nu lasati tara pe mana acestor oameni fara scrupule,fara un pic de respect pentru votantii care i_au votat,nu fac bine poporului ci numai TAIE si iar TAIE din viata ROMANULUI. Stici ce urmeaza?..sa ne puna taxa pe PLAMANI ,vom plati cu atat mai mult cu cat toracele e mai mare sicu cat traim mai mult.VENITI CU TOTII LA VOT,VOTATI DUPA CUM VA DICTEAZA INIMA SI SUFLETUL.Un pensionar.

    RăspundețiȘtergere
  11. Evreii vor intai sa-i determine pe romani sa-si paraseasca tara - pt asta apeleaza la toate mijlocele: economie, sanatate, educatie...

    RăspundețiȘtergere
  12. Vad ca nimeni nu se gandeste ca pachetul de baza trebuie formulat,mai ales,dupa contributia fiecaruia(obligatorie,in continuare,dupa cum prevede proiectul,de 5,5%).Osa-mi de-a mie un pachet de baza,de 60 de lei,la fel ca cel al celor care n-au platit un leu in viata lor?De ce imi opreste mie ,obligatoriu,in fiecare luna 2000 de lei(ca sa-mi de-a un pachet de 60 de lei)ca sa-i foloseasca, in continuare,pentru cei 16 000 000 de puturosi care nu muncesc si nu contribuie la fondul de sanatate?Stop cu pomana pe banii mei!M-am saturat,de 50 de ani, sa tin in carca atati mana intinsa.Nu mai pot.Nu mai vreau.Sariti si voi ceilalti 6 700 000 de contribuabili la aceasta pomana eterna.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bagamiash pwla in mortzii si ranitii masii si dar.al al de sus ca toate javrele ordinare sa dea cat de curand mana cu Ceusescu .Ne lovesc miseii pe la spate si stam cu mainile.n san .Iesi afara javra ordinara si sa te.n torci cand sa.r intoarce bunicul .Ps.Ia.o si pe mwista de blonda sa faca cunostinta cu odioasa lui sotie. Huidoo_huuuu .phutuva.n gura

    RăspundețiȘtergere
  14. ...mda! elegant, n'am ce zice

    RăspundețiȘtergere
  15. ok anonim votam votam venim toti si votam da cu cine ca toti sunt la fel .. pffff

    RăspundețiȘtergere
  16. Asa-i romanul...si asa-i trebuie... !!!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source