Search

joi, 27 octombrie 2011

Din nou despre afacerile familiei Băsescu

Publicam in continuare documente care demonstreaza ca familia Basescu aplica in Constanta reteta pe care Puiu Popoviciu a folosit-o in Baneasa... Despre ce e vorba?

În decembrie 2006, firma familiei Basescu, Global Business & Investments a incheiat un contract de asociere in participatiune cu o institutie de stat, Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultura (SCDP) Constanta. Global Business & Investments este detinuta si administrata de copiii si apropiatii lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu.
Mircea Basescu este implicat direct in activitatea acestei societati. În asocierea dintre  SCDP Constanta si Global Business & Investments, statiunea de cercetare participa cu un teren de 30 ha, terenul Fermei nr. 10 Agigea, iar firma familiei Basescu participa cu promisiunea ca va finanta activitatea asociatiei. Terenul este situat intre Agigea si Eforie Nord pe Drumul European 87 Constanta-Mangalia. Potrivit Contractului de asociere, SCDP, asociatul principal, are dreptul la 30% din profit, iar asociatul secundar Global Business & Investments beneficeaza de 70% din profit. Contractul are ca obiect exploatarea agricola a terenului, desi principalul obiect de activitate al Global Business & Investments este „dezvoltare (promovare) imobiliara”.
Potrivit Registrului Comertului, actionarul majoritar al SC Global Business & Investments SA este Dragos Basescu, fiul lui Mircea Basescu si nepotul presedintelui Traian Basescu. Dragos Basescu detine 85% din actiuni si este si cenzor al societatii. Restul de 15% dintre actiuni sint detinute de Adriana Opreanu, care este administratorul societatii. Adriana Opreanu este director la firma SC Plusfood Constanta SRL, firma de procesare de carne de pui condusa de Mircea Basescu. Raluca Basescu, fiica lui Mircea Basescu, este si ea cenzor al Global Business & Investments. Obiectul principal de activitate al firmei familie Basescu este dezvoltarea imobiliara.
Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura este o institutie de stat care functioneaza in subordinea Academiei de ?tiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti” (ASAS) si in directa coordonare a Institutului de Cercetare-Dezvoltare Maracineni Arges.
GIP publica Contractul de asociere in participatiune nr. 9277 din 22.12.2006 incheiat intre Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Constanta, in calitate de asociat principal si SC Global Business & Investments SRL, in calitate de asociat secund. Potrivit art. 4 al acestui contract „contributia asociatului principal [SCDP Constanta] consta din dreptul de folosinta de catre asociatie a terenurilor agricole (…) in suprafata de 30 ha situate la Ferma nr. 10 Agigea”. În plus, SCDP Constanta se obliga se realizeze si toate lucrarile care fac obiectul contractului. Potrivit aceluiasi articol, „contributia asociatului secund consta in finantare directa a asociatiei in participatiune cu minim 75.000 euro”, din finantarea unor obiective de investitii, din desfasurarea unor activitati de marketing si din dezvoltarea relatiilor stiintifice cu diferite institutii.
Contractul este incheiat pe o perioada de 15 ani cu posibilitatea de prelungire. Obiectul contractului este reprezentat de cercetarea stiintifica si productia in agricultura, dar, potrivit alineatului 6.6 al art. 6 din contract, obiectul de activitate poate fi completat oricind intr-o sedinta extraordinara a Consiliului de Administratie.
Potrivit articolului 7, SCDP Constanta, desi este asociatul principal si aduce in afacere un teren de 30 ha, beneficiaza de doar 30% din profit, in timp ce asociatul secund, Global Business & Investments, beneficiaza de 70% din profit.
În momentul asocierii, Global Business & Investments avea 2 angajati.
Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, controleaza direct afacerea Ferma Agigea. GIP publica procesul verbal nr. 8/18.12.2008 incheiat in sedinta Consiliului de Administratie al SCDP Constanta. Acest document demonstreaza ca Mircea Basescu este cel care negociaza direct cu reprezentantii SCDP pina si „realizarea unui gard” si „decolmatarea unor puturi” pe terenul Fermei Agigea. Mircea Basescu este de altfel si cel care plateste personal aceste lucrari.
În cazul fermei Agigea, familia Basescu a urmat pina acum reteta Popoviciu-Baneasa. În ambele cazuri avem de a face cu:
- un contract de asociere intre o institutie de stat care se ocupa cu cercetarea agricola si o societate privata care se ocupa cu dezvoltari imobiliare;
- o asociere in care institutia de stat participa cu un teren urias, iar firma privata cu promisiuni de investitii;
- un teren agricol, dar excelent situat si cu un potential imobiliar foarte ridicat;
-  un teren aflat pe unul dintre cele mai circulate drumuri din tara.
Exista totusi si o deosebire intre cele doua afaceri. În timp ce Puiu Popoviciu a lasat Universitatii de Stiinte Agricole 49,88% din profit, Mircea Basescu nu lasa Statiunii de Cercetare din Constanta decit 30% din profit.
GIP solicita autoritatilor statului anchetarea transferului celor 30 de ha de teren ale Fermei Agigea. O ancheta serioasa declansata in acest moment ar putea impiedica finalizarea acestui tun imobiliar prin:
-  introducerea in contractul de asociere dintre SCDP Constanta si Global Business & Investments a principalului obiect de activitate a firmei familiei Basescu, respectiv „dezvoltarea (promovarea) imobiliara”;
- trecerea terenului din extravilan in intravilan;
- obtinerea autorizatiilor de constructie.
Daca autoritatile vor astepta 8 ani, ca in cazul Popovicu-Baneasa, pentru a declansa o ancheta in cazul preluarii de catre familia Basescu a terenului Fermei Agigea, Traian Basescu ne va putea spune si in acest caz ca nu e nici o crima sa investesti citeva miliarde in Constanta si ca „problema, daca exista, este in zona legalitatii transferului terenului, dar de aici pina la a blama o investitie de asemenea dimensiuni consider ca este o eroare”.

17 comentarii:

  1. Nu sunt un sustinator al lui Traian Bashinescu, din contra. Dar as dori sa prezentati si dovezi cand publicati astfel de materiale. Ori, acestea cumva nu exista, iar sursele articolului au fost zvonurile si "ora exacta"?
    Dovezi, domnilor. Acte oficiale, surse... Asa se face jurnalismul adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ridica-ti posteriorul de pe scaunul din fata calculatorului. Iesi afara, in strada. Mergi maxim 50 m. Priveste. Nici macar atent. Doar priveste. O sa gasesti asa de multe dovezi, incat o sa-o rupi la fuga inapoi pe scaunul de la inceputul mesajului. Totusi...nu te mai da asa de hotarat "din contra". Voi astia , "sub acoperire", ati inceput sa prostiti din ce in ce mai putini oameni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu il inghit deloc pe Basescu.Pentru mine e cam egal cu 0.Da partea a doua de aici este urmatoarea : De jumatate de ora citesc pe site si vad basesescu basescu basescu..oky daca e asa rau sa il zboare.Si inca o chestie sunt de acord cu XYZ..Dovezi..

    RăspundețiȘtergere
  4. Scuzati-ma:cine este basescu...?

    RăspundețiȘtergere
  5. suntem un popor de prosti,condusi de cretini,o natie care vse vinde pe un litru de ulei,2 pesti,lapte praf parca am fi sugari.regret ca nu am pe cine vota,toti mint si fura.banii tarii sunt la ei si se imprumuta la f.m.i.sa ai platim noi,poporul.ne place sa fim mintiti.sa nu mai facem comparatii cu alte tari,in Italia preturile sunt la fel si acolo castigi 1000 -1200 euro,umblind pe strazi cu publicitate foi volante puse in casutele postale.an momentul de fata,zona MILANO.iar la noi 180 euro,deci despre ce vorbim,sa minta pe cine nu stie cei afara.NICU DIN IALOMITA

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  7. COMENTARIILE DE MAI SUS SUNT FACUTE DE UN ROMAN PATRIOT.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. "Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim."
    .... si acum vom proceda la stergerea TUTUTOR mesajelor care contin expresii jignitoare.
    Indiferent de parerile unora sau altora.

    RăspundețiȘtergere
  12. NU AM FOLOSIT UN LIMBAJ OBSCEN ,DAR VOI SUNTETI UNGURI RAI .VA PLACE SA VA LAUDATI,SA CRITICATI PE ALTII,NU SUFERITI CRITICI,SI ADEVAR.LUAVAR ZINELE.SA DEA DOMNUL SA AJUNGETI IN IAD. AMIN.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bai pedelistule cine xxxxx mea esti?!

    RăspundețiȘtergere
  14. De unde credeti ca are atia bani EBA sa sparga pe genti si toate accesoriile vestimentare ?? Vorbim de multe zeci de mii de euro basca in cluburile de fite gen bamboo etc .Credeti ca din succesurile ei de anagramata ? Hm !!! Astia ar trebui trasi pe roata dar prima data pe cosor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,am sa te sprigin financiar pentru a continua sa prezinti spectacole cu caracter profund-social!

      Ștergere
  15. Vezi ?Am nu am vb. obscen bagami.ash pwla in mortzii masii lor de basisti spurcati

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source