Search

joi, 25 august 2011

Mascarada luptei anticorupţie, propagandă a Regimului Băsescu

Publicăm un document care demonstrează că, de la înființarea sa în 2008, Agenția Națională de Integritate nu a prins pe nimeni...

În 1 martie 2011, Agenția Națională de Integritate a răspuns unei solicitări a GIP referitoare la rezultatele dosarelor transmise de ANI parchetelor. Astfel, potrivit ANI, în perioada aprilie 2008 (data la care au fost angajați primii inspectori de integritate) – mai 2010 (data la care activitatea ANI a fost suspendată de decizia Curții Constituționale), ANI a trimis la Parchete 175 de dosare.

La 1 martie 2011, data la care ANI ne-a transmis răspunsul, situația acestor dosare era următoarea:
- Într-un singur dosar (UNU) transmis de ANI, procurorii deciseseră trimiterea în judecată.
- În 95 de dosare transmise de ANI, procurorii deciseseră Neînceperea Urmăririi Penale (NUP)
- 79 de dosare transmise de ANI se aflau în lucru la Parchete.
ANI_dosare_Parchet
Mai mult, ANI contestase în instanță 77 dintre cele 95 de NUP-uri. Nu obținuse nici o decizie favorabilă, în 53 de cazuri NUP-urile rămăseseră definitive, restul proceselor se mai judecau.
GIP a realizat, de asemenea, o monitorizare a rezultatelor Agenției Naționale de Integritate în dosarele care au ajuns la instanțele de judecată referitoare la primari de municipii și demnitari (secretari de stat, miniștri, parlamentari).
Potrivit site-ului oficial al ANI („Hotărâri definitive și irevocabile ale instanțelor de judecată”), la 3 ani de la înființare, rezultatele Agenției sînt următoarele:
- 0 (ZERO) hotărîri definitive favorabile ANI în dosare de confiscare a averii referitoare la primari de municipii și demnitari.
- 0 (ZERO) hotărîri definitive favorabile ANI în dosare de incompatibilitate referitoare la primari de municipii și demnitari.
- 0 (ZERO) hotărîri definitive favorabile ANI în dosare de conflict de interese referitoare la primari de municipii și demnitari.
Deciziile împotriva oamenilor politici importanți cu care ANI s-a lăudat în presă au fost infirmate de procurori și judecători. (Există o singură excepție, decizia împotriva deputatului Sergiu Andon, dar nici în acest caz hotărîrea instanței nu este definitivă.)
Astfel: – În 28 aprilie 2011, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a cîştigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu ANI.
- În 20 aprilie 2011, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv plîngerea făcută de ANI împotriva deciziei Parchetului General de neîncepere a urmăririi penale în dosarul deputatului PSD Robert Negoiță.
- În 14 aprilie 2011, fostul ministru de Finanțe Gheorghe Pogea a cîștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu ANI.
- În 16 februarie 2011, Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a cîștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu ANI.
- În 6 decembrie 2010, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv plîngerea făcută de ANI împotriva deciziei Parchetului General de neîncepere a urmăririi penale în dosarul fostului ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi.
- În 18 noiembrie 2010, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins plângerea făcută de ANI împotriva deciziei Parchetului General de neîncepere a urmăririi penale în dosarul fostului ministru al Tineretului și Sportului, Sorina Plăcintă.
- În 27 octombrie 2010, Mircea Dinescu a cîştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul cu ANI.
- În 11 octombrie 2010, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins plîngerea făcută de ANI împotriva deciziei Parchetului General de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Mircea Geoană.
- În 7 octombrie 2010, deputatul PDL Sorin Andi Pandele a cîștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul cu ANI.
- În 17 iunie 2010, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins plîngerea ANI faţă de soluţia de neîncepere a urmăririi penală dată de Parchetul General în cazul fostei deputate Daniela Buruiană.
- În 28 mai 2010, Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus neînceperea urmăririi penale a deputatului PNL de Arad Mihăiţă Calimente, acuzat de ANI de fals în declaraţii şi evaziune fiscală.
Documentul ANI în care este prezentată situația dosarelor trimise de Agenție la Parchete este atașat și se găsește aici

9 comentarii:

  1. Conform notei clasificată "secret", din 30 noiembrie 2009, la raportul ambasadorului SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein, trimis centralei de la Washington DC, a contribuit si Silviu Craescu consilierul sau personal.
    Oricum, reprezentantul "Marelui Licurici" are un tupeu fantastic, deoarece dupa ajutorul obtinut din surse deschise(OSINT), dar in mod conspirativ , si-a concediat consilierul, acuzandu-l de spionaj in favoarea Partidului Social Democrat din Romania si a candidatului sau la alegerile prezidentiale din 2009, domnul Mircea Geoana !
    Halal, Ambasador American, vai de soarta lui !

    RăspundețiȘtergere
  2. cat de penibili sunteti. pai ala e un document public. ce ati demascat aici?

    RăspundețiȘtergere
  3. probabil siteul e facut chiar de oligofrenul de ciuvica

    RăspundețiȘtergere
  4. Bai asta de sus... esti un jeg pedelist! Hai ia de la Basescu niste XXXX....

    RăspundețiȘtergere
  5. Bai ala cu documentul public: penibil esti tu care nu ai inteles ca ti-a fost pus la dispozitie un raspuns care altfel cei de la ANI, niciodata nu l-ar fi redactat in acest mod! De-aia rezista aceasta putere (putred de corupta), pentru ca se pare, ca sunt inca multi ca tine!

    RăspundețiȘtergere
  6. pdl-isti astia or sa distruga toate dosarele toate documentele toate dovezile sa nu mai poata sa-i traga nimeni la raspundere, ca doar asa a facut si betivu a intors cu fundul in sus arhiva securitati a cautat si a distrus orice hartiuta pe care aparea numele lui, turnator nenorocit

    RăspundețiȘtergere
  7. cate masini si soferi drogati umbla prin tara fara sa luati atitudine ... astia sant adevaratii sabotori ai bugetului ... kamikaze pe sosele ... trafic de organe coordonat de catre opozitie ...

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca un site Anti-Basist si Pro USL
    Daca ar stii cei de la Wikileaks cat de politizate sunt articolele voastre le-ar fi rusine de voi

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source