Search

luni, 7 martie 2011

Schema Mafiei de la ANAF

Sorin Blejnar, seful ANAF, a dezvoltat in jurul lui o intreaga retea infractionala. Daca se pun cap la cap numele de persoane si cu datele detinute de la DNA, sau din alte zone judiciare, constatam ca Blejnar s-a inconjurat numai de cercetati penal si arestati in varii dosare de trafic  de influenta, de mita, de contrabanda.
Senatorul PSD Valer Marian, fost procuror la Sibiu, cel care a deschis dupa revolutie dosarul Nicu Ceausescu a stat mai multe nopti si a anchetat "cu materialul clientului" reteaua Blejnar. A pus cap la cap date pe care ar fi trebuit sa le coroboreze cei de la DNA si iata ce a rezultat:


Consilierul superior Nicolae Adrian Gavrilă din Direcţia Generală Coordonare Inspecţie Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), reţinut de structura centrală a DNA şi arestat de Curtea de Apel Bucureşti pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă, având ca obiect primirea sumei de 1,8 milioane de euro de la omul de afaceri italian Antonello Celestini, din care se presupune că cea mai mare parte ar fi ajuns la preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, şi la actualul director al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), Viorel Comăniţă, fost director al Direcţiei Juridice şi al Direcţiei Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale din ANV, este cercetat şi de Serviciul teritorial Oradea al DNA pentru implicare în cazul mitei de 130.000 euro oferită de fosta şefă a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu. Mai exact, procurorii de la DNA Oradea verifică dacă Nicolae Adrian Gavrilă este aceeaşi persoană cu un funcţionar de la ANAF, care s-a prezentat sub prenumele „Adrian” şi i-a oferit unuia din inculpaţii arestaţi în dosarul mitei de la Vama Halmeu, Ioan Romeo Niţu, suma de 200.000 de euro pentru a nu reveni în ţară ori pentru a păstra tăcerea. Fost angajat al unui duty-free din Vama Halmeu, care a colectat suma de 130.000 euro pentru fosta şefă Nicoleta Dobrescu, inculpatul Ioan Romeo Niţu a declarat atât în faţa procurorilor DNA cât şi în faţa Curţii de Apel Oradea că la începutul lunii februarie a.c. a fost contactat de un funcţionar public din ANAF, care s-a recomandat cu prenumele Adrian, şi că s-a întâlnit cu acesta în ştrandul din localitatea Hajduszoboszlo din Ungaria. Cu acest prilej, funcţionarul respectiv de la ANAF i-a propus să nu revină în ţară, iar dacă revine i-a solicitat să nu declare nimic care ar putea duce la anchetarea unor persoane din conducerea ANV şi a ANAF, oferindu-i o recompensă de 200.000 de euro în schimbul tăcerii.

Conform unor specialişti în anticorupţie şi anticontrabandă, Nicolae Adrian Gavrilă face parte dintr-un cerc care făcea treburile murdare la ANAF, constituit din consilieri, experţi, asistenţi, inspectori fiscali ş.a.. Aceştia făceau parte însă dintr-un al doilea cerc constituit în jurul preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar. Potrivit specialiştilor, în jurul şefului Fiscului din România era constituit un prim cerc mai restrâns, conform schemei alăturate, din care făceau parte oamenii cei mai apropiaţi şi de încredere ai preşedintelui ANAF (mâinile drepte sau mâinile lungi): 1. Gheorghe Stambelu, directorul Direcţiei Resurse Umane din ANV; 2. Viorel Comăniţă, până recent directorul Direcţiei Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale din ANV, actualmente director ANV; 3. Codruţ Marta, directorul de cabinet al preşedintelui ANAF; 4. Marius Capanu, directorul Direcţiei Autorizări din ANV; 5. Felicia Pintea, directorul Direcţiei Juridice; 6. Ştefăniţă Prisăcaru, şeful Serviciului Verificări Interne din ANV; 7. Paul Petrov, directorul Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a municipiului Bucureşti.
Directorul Direcţiei Resurse Umane, Gheorghe Stambelu (denumit „creier” şi „păianjen”), este originar din Feteşti judeţul Călăraşi şi este de profesie jurist. După propriile afirmaţii, în timpul ultimei guvernări PSD a fost propulsat în funcţia de secretar general al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici de către Octav Cozmâncă, funcţie care i-a permis să gestioneze ocuparea funcţiilor de conducere din mai toate instituţiile şi autorităţile publice, făcând parte din marea majoritate a comisiilor de concurs. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „PRO LEX” l-a acuzat pe Stambelu pentru relaţia sa apropiată cu liderul Alianţei Naţionale a Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica, care, după căderea PSD de la guvernare, i-a oferit o funcţie de conducere în sindicatul său, iar ulterior l-a sprijinit să ocupe funcţia de director al Direcţiei Resurse Umane din ANV (în 2005). În această funcţie s-a remarcat cu porniri mai degrabă de afacerist decât de funcţionar public, preocupându-se de ocuparea tuturor funcţiilor de conducere din vămi de către candidaţi selectaţi pe sprânceană înainte de concurs. Organizarea, publicitatea şi desfăşurarea concursurilor au fost viciate, criteriile fiind adaptate candidaţilor ce trebuiau declaraţi admişi. Totodată, Stambelu s-a implicat în organizarea concursurilor pentru promovări în grade profesionale, referitor la care postul public de televiziune TVR 1 a prezentat dovada faptului că se afla în posesia subiectelor şi a listei persoanelor ce urmau a fi declarate admise, cu o zi înainte de concurs. În plus, Stambelu are la îndemână mijloace de corecţie a vameşilor prin sancţiuni propuse de Comisia de disciplină din ANV, la care deţine funcţia de preşedinte. Împotriva directorului Direcţiei Aeriene Vamale din ANV au fost înregistrate mai multe plângeri penale la Secţia 3 de Poliţie din municipiul Bucureşti şi la DNA.
Ex-directorul Direcţiei Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale, Viorel Comăniţă (denumit „executant” şi „burete”) este originar din Sibiu, unde a absolvit Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative a Universităţii „Lucian Blaga” şi a practicat avocatura în perioada 1996 – 2005. În anul 2005, la vârsta de 32 de ani, fără să aibă nicio specializare sau experienţă în domeniul vamal, Comăniţă a fost promovat de fostul preşedinte al ANAF, Sebastian Bodu, cu care a fost coleg de facultate, director la Direcţia Juridică din cadrul ANV, iar în anul 2007 a fost numit director la Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul ANV. Comăniţă a fost remarcat de angajaţii ANAF şi ANV pentru maşinile luxoase cu care se plimba şi făcea driftinguri în curtea ANAF, precum şi pentru traiul pe picior mare şi pentru vacanţele de lux în străinătate. Conform denunţurilor şi declaraţiilor date la DNA, omul de afaceri italian Antonello Celestini îl acuză pe Viorel Comăniţă că i-ar fi solicitat, în calitate de director al Direcţiei de Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale, prin intermediari, mită de ordinul sutelor de mii de euro.    
Directorul de cabinet al preşedintelui ANAF, Codruţ Marta (denumit „paznic” şi „intermediar”) este conjudeţean cu şeful său Sorin Blejnar, fiind originar tot din judeţul Arad. Blejnar şi Marta au fost colegi de facultate la Universitatea de Vest din Timişoara, precum şi la Garda Financiară. Marta a fost promovat la Bucureşti, ca şi Blejnar, de triada PDL din Arad: Gheorghe Falcă (finul preşedintelui Băsescu), Gheorghe Seculici (socrul lui Falcă) şi Traian Igaş (finul lui Falcă). Cu puţin timp în urmă, Codruţ Marta a fost schimbat din funcţia de director de cabinet pentru motivul că are mai multe dosare penale la DNA, dar este văzut în continuare  aproape zilnic la cabinetul preşedintelui ANAF. Codruţ Marta a fost nominalizat de fostul director al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, Diana Severin, că ar fi atenţionat-o să nu controleze o firmă care se ocupa cu comercializarea de produse petroliere (EUROIL) întrucât i-ar aparţine preşedintelui ANAF. Potrivit unor surse judiciare, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, şi directorul său de cabinet, Codruţ Marta, sunt vizaţi într-un dosar disjuns de Biroul DNA Satu Mare în august 2010 din dosarele privind contrabanda şi corupţia din Vama Halmeu, care se află la structura centrală a DNA şi priveşte declaraţii fictive de tranzit şi de export de ţigări şi de produse petroliere în Ucraina via Constanţa – Halmeu. Conform unor angajaţi de la ANAF, preşedintele Sorin Blejnar şi directorul de cabinet Codruţ Marta ar proteja contrabanda cu motorină şi benzină, întrucât le-ar fi solicitat să nu se atingă de anumite firme care comercializează carburanţi, începând cu firma cu capital majoritar de stat SC OIL TERMINAL SA Constanţa (la care Codruţ Marta a fost desemnat membru în Consiliul de Administraţie de Ministerul Finanţelor) şi continuând cu firme private ca SC DUMIMAR SRL, SC ROMPET OIL TRADE SRL, SC DG PETROL SRL, SC ROMECO SRL, SC BGM PETROL SRL, SC GAVINI SRL, SC TEXAS GRUP OYL SRL, SC SEBASTIAN SRL, SC SEBASTIAN ENERGY SRL, SC COMPANIA SEBASTIAN SA, SC ASV AUTO SRL, SC DAIM SERV CONSTRUCT SRL, SC JETOIL SRL, SC EUROIL SRL, SC PETROTUR SRL, şi cu antrepozitul fiscal constituit pe vasul petrolier ATTILA pe Marea Neagră.
Directorul Direcţiei Autorizări, Marius Capanu, are ca principală atribuţie eliberarea autorizaţiilor pentru antrepozite fiscale. Capanu avea drept preocupare principală eliberarea de autorizaţii pentru antrepozite fiscale pentru produse petroliere în porturi, vămi, gări sau pe vase petroliere pentru firme controlate şi protejate de şefii săi ierarhici. Tatăl lui Capanu a fost directorul Direcţiei Silvice a municipiului Bucureşti, funcţie în care a fost implicat într-o serie de scandaluri de retrocedare la Pădurea Băneasa.
Directorul Direcţiei Juridice, Felicia Pintea, a fost adusă în 2007 de Viorel Comăniţă de la Sibiu, unde a fost învăţătoare şi a absolvit aceeaşi facultate de drept cu acesta. Deşi nu avea nicio specializare şi nicio experienţă în domeniul vamal, Felicia Pintea a fost numită consilier superior la Direcţia Juridică şi a devenit directorul acesteia după ce Comăniţă a fost numit director la Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale. Pintea asigură acoperirea juridică pentru numiri, delegări sau litigii.

Directorul Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, Paul Petrov, a fost favorizat de preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, prin Ordinul nr. 1164/29.05.2009, întrucât, contrar organigramei şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a ANV,  a acordat Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti competenţa de a exercita activităţi specifice de control operativ şi inopinat pe întreg teritoriul României, deşi această atribuţie o avea Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale din ANV. Paul Petrov a fost implicat în promovarea lui Cornel Costea, arestat recent pentru luare de mită, în funcţia de director al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Ploieşti, care l-a nominalizat pe Petrov şi pe fostul şef al Serviciului Verificări Interne din ANV, Ştefăniţă Prisăcaru, ca fiind persoanele cărora le-a dat cea mai mare parte a mitei încasate, pentru a o transmite preşedintelui Sorin Blejnar. După izbucnirea scandalului de Ploieşti, Paul Petrov a fost schimbat din funcţie cu play-boyul Silviu Văduva, care a demisionat după o zi de la preluarea funcţiei.
Ştefăniţă Prisăcaru a fost şeful Serviciului Verificări Interne din ANV după ce Sorin Blejnar a preluat funcţia de preşedinte al ANAF. Ştefăniţă Prisăcaru este de profesie poliţist, activând la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Ialomiţa, la Direcţia de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog şi la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. După 2006, Prisăcaru a fost promovat de PDL în funcţiile de şef de cabinet al ministrului de interne Vasile Blaga (2005-2007), consilier al Grupului parlamentar al PDL din Parlamentul European (2008-2009) şi consilier local în Sectorul 2 al municipiului Bucureşti. În 2009, la vârsta de 33 de ani, fără a avea vreo specializare sau experienţă în domeniul vamal, a fost numit şef al Serviciului Verificări Interne din ANV. Aşa cum am arătat, fostul şef al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Ploieşti, Cornel Costea, l-a nominalizat pe Ştefăniţă Prisăcaru drept intermediar al mitei transmise preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, alături de Paul Petrov. Prisăcaru  şi Petrov erau oamenii de legătură ai preşedintelui ANAF şi cu Eugeniu Petrescu, membru important al staffului central al PDL, împotriva căruia procurorii DNA au început urmărirea penală pentru luare de mită în dosarul mitei de la Vama Halmeu, reţinându-se în sarcina sa că ar fi primit suma de 130.000 de euro de la Nicoleta Dobrescu. Ştefăniţă Prisăcaru a fost nominalizat şi de fostul director al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova, Diana Severin, în sensul că acesta i-a transmis din partea preşedintelui ANAF, în vara anului 2009, că trebuie să demisioneze deoarece nu corespunde cerinţelor ANAF întrucât nu ia şpagă şi nu cotizează, ameninţând-o cu un accident de maşină dacă nu se conformează. Susţinerea preşedintelui ANAF că l-ar fi dat afară pe Ştefăniţă Prisăcaru după incidentul cu Diana Severin nu este adevărată, întrucât acesta a deţinut funcţia de şef al Serviciului Verificări Interne până în primăvara anului 2010, când a fost transferat expert I la Direcţia Autorizări şi apoi a fost mutat la o direcţie nou înfiinţată: Direcţia de Control a Averilor.
Culmea ironiei este că, pentru perioada 28.10.2008 – 9.10.2010, potrivit tabelului anexat, acest Ştefăniţă Prisăcaru a fost numit de Grupul parlamentar PD-L din Senat în Consiliul Naţional de Integritate (CNI), organismul desemnat de Senat pentru a controla activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Mai pe şleau, acest Ştefăniţă Prisăcaru a fost exponentul şi etalonul integrităţii PDL în Consiliul Naţional de Integritate.

7 comentarii:

  1. Nu va mai obositi domn Basescu sa ne demonstrati cat de bun presedinte luptator impotriva coruptiei sunteti ca va cunoastem.Pe toti pedelistii vostri ii tineti in brate si nu faceti nimic concret.Trebuiau si pesedistii si liberalii la timpul lor,sa joace acelasi joc pe care-l faceti acuma dar pe ei nu pre iau dus mintea.poate in viitoarea guvernare daca se va schimba,va vor plati cu aceeasi moneda si atunci o sa o duca si romanii obisnuiti mai bine,ca voi v-ati ghiftuit destul.

    RăspundețiȘtergere
  2. In legatura cu schema unui stat mafiot, sau a unui stat clientelar ori a unui stat corupt, trebuie sa vad ca membru pdl si sa recunosc cu parere de rau ca totul pleaca de la basescu si udrea care spunea ca daca avem presedintele avem tot ce vrem noi...Codul muncii care nu se dezbate, ci se asuma, are cea mai mare raza de cuprindere, depaseste cu mult toate celelalte legi, din acest punct de vedere, al cuprinderii. Cum noi ne-am plantat pana acum peste tot directorii nostri, pentru ca i-am ras, conform conventiei, pe pesedisti si penelisti, urmeaza firesc celalalt pas, oamenii de jos, baza. Daca si aceasta va fi cucerita, nu mai pierdem alegerile niciodata… avem o tara a noastra pentru totdeauna. (The our country forever). Toate argumentele gasite pana acum sunt plauzibile, flexibilizam, reformam statul, educatia, sanatatea… Masura este foarte buna trebuie sa inchidem totul pentru ca sa le inchidem gura si sa le dam cate putin ca sa poata sa ne admire si sa spuna “O, pasa, cat de darnic esti!”

    RăspundețiȘtergere
  3. V-ati luat si voi dupa filmele alea sud-coreene in care ziceau ca lumea se guverneaza asa:pedeapsa rapida si rasplata tarzie.Problema e ca rasplata e asa de tarzie pt multi incat lumea a inceput sa se destepte si nu va mai cred orice a-ti spune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cine are ochi ,sa citeasca si acest comentariu si sa il transmita si organelor statului cu filiale si in Targu Mures .Aici e liniste ,nu se intampla nimic ,reprezentantii,organelor statului,vaneaza maruntisuri,si oameni neajutorati,intocmesc dosare ca sa fie la numar,de ce C.S.M.,NU FACE CONTROL IN MURES,sa vada cine conduce coruptia acestui oras?,De ce nu este intrebat ,primarul,viceprimarul,parte din consilierii locali si judeteni,despre abuzuri,despre averi?,toata lumea vorbeste dar nimeni nu se baga spun ca nu au probe,cum nu sunt probe ?,le interpreteaza cum vor ei, domnii procurori.D-le Morar ,cand faceti ordine si in ograda dumneavoastra?,ati numit si aici politic si florea si Maior si Lokodi si vlas si multi altii isi fac mendrele,ne mintiti si faceti abuzuri ca la cei din Harghita ,ii trimire in judecata,mai trimite pe cel cu sticla de wisky si alte maruntisuri,nu cerceteaza licitatiile lui maior, tranzactiile maior sala ,maior -Terbea ,florea -Benta .

    RăspundețiȘtergere
  5. la brasov vor sa mai faca astia un patinoar..o sa ne punem patinele si o sa ne dam cu capul de pereti...traiasca guvernarile din 1990 pina acu ca ne-au pus pe butuci...au distrus toata industria brasoveana si acum in loc de locuri de munca fac patinoare,care cu timpul o sa treaca la privat,asa cum se intimpla mai nou....nu se mai fura bani,se fac cladiri=ca are vree-un mafiot nevoie de vreo cladire noua=se declara nerentabil si se vinde pe 2 lei unui licitant care culmea era singurul in sala de licitatii...astea sint mai nou afacerile cu statul....

    RăspundețiȘtergere
  6. Cam acelasi lucru se va intampla si cu aiurelile lipsite de utilitate facut la tar gen:sali de sport acolo unde nu sunt copii ca toti merg la oras.Dupa un timp,vor ajunge la concluzia ca nu sunt utile,ca trebuie sa plateasca intretinera,etc si le vor da din nou fara licitatii corecte cu un singur participant la oamenii lor de partid si pe un pret de nimic.O reteta sigura de imbogatire pe spatele tuturor,doar a unora,mai pe scurt:furt din buzunarul tuturor doar in favoarea unora.O noua metoda de a fura(patent P.D.L si alte partide(inregistrati-va la O.S.I.M. sa nu cumva sa va fure altii metoda)).Apoi vor aduce investitori in agricultura,etc si le vor vinde lor pe bani multi,iar majoritatea vor ramane cu banii dati.Doar nu-i credeti pe politrucii astia in stare sa munceasca cu adevarat.Eu sunt cu afacerile(speculatii si hotii) nu cu munca si nicidecum cu cinstea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ati vazut? Acum o luna gemea presa de articole despre Mafia de la ANAF si Basescu... acuma nu mai zice nimic! Toate televiziunile numai asta dadeau! Acuma numai despre Irinel si Pepe si Moni si KKT.... ce se alege deci de dezvaluirile astea? ce facem NOI ca sa schimbam soarta acestei tari pe care au nenorocit-o mafiotii lui Basescu care a continuat ce a facut MAfia lui Nastase, etc? Cand ne vom lua soarta in maini sa-i dam jos pe toti astia care nea-u distrus viiotrul nostru si al copiilor nostri?

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source