Search

duminică, 13 martie 2011

România Masonilor: Sorin Blejnar şeful ANAF

Luni, 1 noiembrie 2010, de Ziua Tuturor Sfinţilor, Vila Lac 1 a RAAPPS era ful. Peste 300 de masoni comemorau un secol de la moartea lui Eugeniu Carada, ctitorul BNR*. Accesul în vilă s-a făcut pe bază de listă cu confirmare.

S-au acordat diplome de excelenţă guvernatorului general al Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, academicienilor Alecu Bogdan şi Cristian Hera, vicepreşedintele Academiei Române, precum şi Suveranului Mare Comandor al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România, Costel Iancu, cît şi altor personalităţi prezente la ceremonie sau absente.

La întîlnire a fost prezent şi Sorin Blejnar, preşedintele ANAF şi membru activ al Marii Loji Naţionale din România (MLNR). Naşul de cununie al lui Sorin Blejnar, Daniel Andrei Moldoveanu, consilier de stat în Departamentul Securităţii Naţionale al Administraţiei Prezidenţiale, directorul Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii, este mason în adormire, dar participă indirect la activităţile Frăţiei. Moldoveanu a primit diplomă de excelenţă din partea BNR, la reuniunea din 1 noiembrie 2009 a MLNR, ca şi Daniel Gruia, directorul Direcţiei IT a ANAF, partenerul de afaceri al soţiei lui Moldoveanu, Sorana-Cristina.


Evenimentul de la Vila Lac 1 a precedat Conventul din 6 noiembrie 2010, pentru alegerea marelui maestru al MLNR în persoana lui Radu Bălănescu, în locul lui Eugen Ovidiu Chirovici. Pe locul doi s-a situat Mircea Gheordunescu, fostul consul general al României la Milano şi fost director adjunct al SRI în timpul mandatului preşedintelui Emil Constantinescu. Radu Bălănescu este directorul medical al Spitalului de Copii “Grigore Alexandescu” din Bucureşti. Suveranul Mare Comandor al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat din România, Costel Iancu, a decis alegerea acestuia în fruntea masoneriei române, pentru un mandat de trei ani.

E nevoie ca apartenenţa la masonerie a unui funcţionar public să fie trecută în declaraţia de interese? La punctul 1. al declaraţiei de interese trebuie specificată calitatea de acţionar la societăţi comerciale, companii/societăţi naţionale, instituţii de credit, grupuri de interes economic, precum şi membru în asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale. În declaraţia de interese a lui Sorin Blejnar, preşedintele ANAF nu a specificat că este membru al Marii Loji Naţionale din România, deci poate fi acuzat de fals în declaraţii.

Prin Hotărîrea de Guvern nr. 561, din 15 aprilie 2004, semnată de premierul Adrian Năstase, “Asociaţia Marea Lojă Naţională din România” (MLNR) devine de “utilitate publică”, adică beneficiază inclusiv de fonduri de la stat. Conform textului HG, MLNR este o asociaţie constituită ca persoană juridică română de drept privat, neguvernamentală, apolitică şi fără scop patrimonial, în vederea sprijinirii dezvoltării personalităţii umane pe multiple planuri şi pentru instaurarea în societatea românească a normelor de convieţuire socială bazate pe respect, toleranţă, într-ajutorare şi respingerea oricăror forme de totalitarism sau extremism.

În nota de fundamentare a hotărîrii, semnată de Eugen Bejinariu, ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, se stipulează că membrii MLNR “au depus eforturi considerabile atît prin acţiuni personale, cât şi prin acţiunile organizate de la înfiinţare şi pînă în prezent, pentru a readuce ţara noastră în marea familie europeană”. Pentru că Hotărîrea îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 38 din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu modificările şi completările ulterioare, Secretariatul General al Guvernului propune recunoaşterea Asociaţiei “Marea Lojă Naţională din România”, ca fiind de utilitate publică.

Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de hotărîre, prin avizul nr. 607/07.04.2004. Ordonanţa nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 39 din 31 ianuarie 2000. În art. 38. al Ordonanţei nr. 26/2000 se specifică faptul că o  asociaţie sau o fundaţie poate fi recunoscută de Guvernul României ca fiind de utilitate publică dacă sînt întrunite cumulativ următoarele condiţii: a) activitatea acesteia se desfăşoară în interes general sau comunitar, după caz; b) funcţionează de cel puţin 3 ani şi a realizat o parte din obiectivele stabilite.

Pe lîngă Marea Lojă Naţională din România, alte asociaţii de utilitate publică sînt Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, Asociaţia Proprietarilor de Pădure din România, Organizaţia “Salvaţi copiii”, Asociaţia Română pentru Transparenţă, Fundaţia Colegiul Naţional de Apărare, Grupul pentru Dialog Social, Centrul de Resurse Juridice, Fundaţia Naţională pentru Civilizaţie Rurală “Nişte ţărani”, Fundaţia “Anastasia”, Uniunea Cineaştilor din România, Fundaţia “George C. Marshall”, Asociaţia Generală a Vînătorilor şi Pescarilor din România, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război etc.

Bunăoară, în declaţia de interese, Sorin Blejnar scrie că este membru al Asociaţiilor de Vînătoare şi Pescuit “Dunărea 2007” şi “Egreta”, fără să pomenească nimic de apartenenţa la masonerie, cu atît mai mult cu cît activităţile MLNR sînt discrete, nu secrete. Practic, toţi demnitarii români care omit să completeze în declaraţia de interese apartenenţa la MLNR comit infracţiunea de fals în declaraţii, conform art. 51. (1) din Legea 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate.

Conform acestui articol, “Fapta uneia dintre persoanele prevăzute de lege care, cu intenţie, depune o declaraţie de interese care nu corespunde adevărului constituie infracţiunea de fals în declaraţii şi se pedepseşte potrivit Codului penal”. Persoana care completează declaraţia îşi asumă consecinţele omiterii sau falsificării unor date: “Prezenta declaraţie constituie act public şi răspund (eu Sorin Blejnar – n.n.) potrivit legii penale, pentru inexactitatea sau caracterul incomplet al datelor menţionate”. Sub incidenţa legii cad practic, toţi funcţionarii publici, membri ai MLNR. Deci, inclusiv Ion Ariton, ministrul Economiei, ca să alegem un nume la întîmplare, din actualul Executiv.

Masoneria a fost declarată “asociaţie de utilitate publică” în 2004, în timp ce Marele Maestru al MLNR, Eugen Ovidiu Chirovici era preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din cadrul Guvernului României. Iniţial, Chirovici a fost consilier al premierului Năstase. Începînd din acel moment, MLNR poate primi terenuri şi imobile în regim special sau poate fi finanţată de la bugetul de stat. Confederaţia Marilor Loji din România de Rit Antic Scoţian şi Acceptat a declinat măsura cabinetului Năstase, militînd pentru independenţa financiară a masoneriei. Marele sponsor al MLNR este Banca Naţională.

*Eugeniu Carada a fost directorul Băncii Naţionale timp de 30 de ani, de la înfiinţarea acesteia, la 1 decembrie 1880, pînă în 1910, anul morţii sale, şi a refuzat demnitatea de guvernator general, pentru că numirea ar fi trebuit semnată de Principele Carol I cu care Carada era în conflict deschis.

Prin circulara Nr. 14/2010 a BNR s-a în circulaţie, în scop numismatic, o monedă dedicată lui Eugeniu Carada, într-un titaj de 500 de piese. Valoarea nominală a monedei este de 100 lei, fiind confecţionată din aur 900/1000, cu o greutate de 6,4520 grame, cu margine zimţată, avînd pe avers inscripţia în arc de cerc “România”, stema României, valoarea nominală “100 lei”, imaginea Palatului vechi al BNR, anul emisiunii 2010, iar pe revers, portretul lui Eugeniu Carada înconjurat de inscripţii circulare “Eugeniu Carada”, “Ctitorul Băncii Naţionale a României, anii “1836” şi “1910”.
Sursa

26 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si acesti oameni sunt Romani si poate servesc mai mult Romania dacat altii... Din pacate multi nu stiu ce fac

    RăspundețiȘtergere
  4. ce vorbesti?de unde stii ?da-mi un exemplu..asa pt.cultura generala. or fi romini da cu interese de clasa sau loja..mason cinstit...ha ha ce gluma buna..

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu imi pun mai mult sperantele in oamenii acestia decat in opincarii langai, incompetenti si corupti si ceilalti magari incaltati(ca cei din psd de exemplu).

    RăspundețiȘtergere
  6. toti is o apa si un pamint.jeguri penale.si cind ii vezi cu cita emfaza vb.la tv...

    RăspundețiȘtergere
  7. O adunatura de impotenti mintali, adolescenti intarziati care se joaca in societati secrete, care praduieste dupa voie tara,...ce naiba au facut astia din Romania? O tara a nimanui, cu oameni umiliti, saraciti, fara credinta , fara demnitate...scuipati in urma lor si spuneti ''Doamne fereste''..

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Mazarin dar Udrea e mason?

    RăspundețiȘtergere
  9. Romana este grav bolnava, de la granite pana la Cotroceni.Cangrena de care sufera este generalizata si nu prea exista doctorul care sa o tamaduiasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Train Basescu:Vasile,eu sunt doctorul multasteptat!

      Ștergere
  10. nu rominia este bolnava...rominia e o tara frumoasa .pentru rominia au murit multi stramosi ai nostri.grav bolnavi sunt cei ce ne conduc.si doctorul e poporul care ii poate arunca la groapa de gunoi a istoriei acolo unde merita sa fie.dac vreti sa uriti ceva,uritii pe ei,nu tara si pamintul asta.ei vor sa ne urim tara,,,asta no sa se intimple.no sa urim niciodata pamintul pe care am crescut si care ne-a hranit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Subscriu si eu! Nu Romania este bolnava - romanii sunt bolnavi...Si-au ales destinul in schimbul unei galeti goale care acum se ia inapoi umpluta insutit, si-au ales destinul in schimbul unui blid de fasole fiarta la cazan si a unui pahar de vin fiert.Cei care au fost alegatori si-au umplut burta pentru o zi dar in acelasi timp au dat girul pentru golirea tarii - nestiind ce fac. Dar posesorii de titluri de doctor - cumparate de la fabricile de diplome ( alta porcarie de neiertat) stateau la panda si la start. Unde sunt adevaratii doctori intr-un domeniu sau altul? Au fost dati la o parte ca nu au muschi si cefe groase dar , din pacate, au bunsimt....Ah tara unde si pe mana cui ai incaput....

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce mai comentam aiurea, trebuie sa iesim ca egipteni, tunisienii, altfel ne vor judeca fara mila copiii nostri ca le vom lasa o datorie externa fara precedent din care nu s-a construit nimic, doar Basescu si Drea si-au umplut conturile externe cu foarte multi bani.
    GATA CU VORBELE TREBUIE SA REACTIONAM ACUM.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sa nu uitati ce spunea Mircea Eliade despre romanii masonii: niste limitati care executa orbeste ordinele venite de afara, OAMENI CU CARE MARELE INTELECTUAL SPUNEA CA NU SE POATE DIALOGA, DEOARECE SUNT FANATICI SI LIMITATI,.... CU CARE NICI DUMNEZEU NU POATE DIALOGA.
    Foloseste google si cauta Eliade-Masonerie.
    SAU NICI MIRCEA ELIADE NU MERITA LUAT IN SERIOS?!

    RăspundețiȘtergere
  14. Recomand documentarele conspiratiei, mai ales cele despre ''IlluminAti''.

    RăspundețiȘtergere
  15. mosoni nu conduc doar tara noastra, ci tot globul,ex ca Grupul Bilderberg,care are FMI de la care romania se imprumuta,si in plus ei sunt cei care conduc tot ce e mai important in lume ex natiunile unite ,nasa,nato,etc,pana cand o sa ne conduca fortat si pe noi.

    RăspundețiȘtergere
  16. in tara asta nimic nu e luat in serios.doamne fereste pina cind te nimerete.asa sintem si noi...ce se mai aude cu coruptia din vami?nimic.pe toate posturile e mult mai important cum se balacareste oana cu pepe ,moni cu iri..pe cind alti trepadusi?astea-s chestiile importante.vama, coruptia,ii baga pe o usa aliniati ca in dansul pinguinului si ii scoate pe sistache pe usa din dos.citi din ei mai sint dupa gratii?ati auzit cumva de vreunul judecat si condamnat?

    RăspundețiȘtergere
  17. Masoneria ridiculizeaza marsurile noastre fara noima,ne considera simple rezidurii fare minte supusi masluirii dovezilor.Noii ca luptatori trebuie sa simplificam "ordinea informatiei" raportandu-ne activ la demersul cauzei noastre.

    RăspundețiȘtergere
  18. zi si mie vre; un site ceva,sa ader si io cu gasca,nu de alta da tare as vrea sa rup niste oasesi sa sparg niste capete.i-am votat pa astia ,ca prostu; si inca de 2 ori.acu tare as vrea sa plateasca pt toate minciunile si porcariile pe care le-am inghitit de ceva ani.merg la vot cind o fi numa de al dracului.si aia de pe dincolo sa mai stea dracului acasa si sa voteze nu pin franta spania, ca am vazut ce bine au votat si ei ca noi,prostii.ne-am fript acu om vedea.

    RăspundețiȘtergere
  19. Incearca Miscarea de rezistenta(site)

    RăspundețiȘtergere
  20. Incepe prin a vedea ce e in jurul tau foarte atent mai ales prin manipularea "dorintelor" reclame de tot felul,promoti,aceestea sunt baza fericirii,si manipularea ce mai subtila.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ca sa fi unitate,trebuie un corp comun solid obaza "realista" si cat mai multi oamenii deschisi la minte,fara pretentii de salvatori ai neamului,doar impreuna putem cladi si restaura neamul.

    RăspundețiȘtergere
  22. Interesant. ''Istoria se repeta''. Un lucru general valabil, daca nu se invata din ea.
    In cazul de fata, se pare, poate, profetiile se implinesc, incetul cu incetul (Nostradamus - Vanga), depinde cum gandeste ''Elita'', pentru ca, se pare, dupa cum orchestreaza ''Ei'', asa va trebui sa jucam,toti. Sunt care se impotrivesc ''cantecelor'' NWO.
    Se sepune ca o picatura de apa mareste oceanul, dar doua picaturi. Daca suntem puternici,unul langa celalalt,ne ajutam reciproc o sa fie bine!



    Daca o sa se vada ''cantece'' pe cer nu o sa fie
    bine!

    RăspundețiȘtergere
  23. Exista pe undeva o lista cu masonii astia?

    RăspundețiȘtergere
  24. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Train Basescu:Eu sunt doctorul multasteptat!Vasile,am virat 3 milioane de euro pentru a continua sa Trezesti Constiinta Nationala a Poporului Roman aflat in hibernare!Prezinta spectacole cu caracter profund social! Vreau SCHIMBAREA LA FATA A ROMANIEI!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source