Search

joi, 3 martie 2011

Dovada ca "lupta anti-coruptie" este doar o manevra propagandistica


A fost dat publicitatii un document cheie, care demonstreaza minciunile Regimului in asa-zisa lupta anti-coruptie:

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex, demonstreaza astfel ca Sorin Blejnar, seful ANAF, contrar declaratiilor sale ca nu avea mijloace de control pentru a starpi coruptia din vami, a dat un ordin in luna mai 2009 prin care si-a dat puteri depline de control, dar de intamplat nu s-a mai intamplat nimic.
Sindicatul Pro Lex acuza faptul ca spre deosebire de alti sefi din vami, care au fost arestati la repezeala, DNA nu a facut nimic impotriva lui Sorin Blejnar (omul PDL) desi existau probe impotriva acestuia, la parchetul antiocoruptie fiind chemati doar trei membri de sindicat. In fapt, asa cum se stie, DNA a intrat in forta in coruptia din vami doar dupa ce Romania a fost avertizata ca a ratat intrarea in Spatiul Schengen si, deocamdata, a luat la bani marunti numai executanti. Publicam in continuare, integral, dezvaluirile extraordinare facute de Sindicatul Pro Lex.

Contrar declaratiilor publice, Presedintele A.N.A.F., Sorin Blejnar, a concentrat sub puterea sa, controlul total al autoritatii vamale”
Presedintele A.N.A.F., Sorin Blejnar a facut mai multe declaratii publice in care se plangea ca nu are putere asupra lucratorilor vamali (de a-i schimba sau sanctiona), desi cunostea neregulile din vami.
Contrar acestor declaratii, va prezentam argumente din care rezulta ca presedintele A.N.A.F. si-a atras si exercitat puterea asupra vamilor:
- Sorin Blejnar a fost numit presedinte A.N.A.F. in data de 06.01.2009;
- in data de 18.02.2009 s-a emis H.G. nr. 110 prin care Sorin Blejnar si-a luat competenta de a numi directorii executivi ai directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale si directorii executivi ai directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiuni vamale. Toate numirile pentru celelalte functii de conducere din autoritatea vamala se faceau doar cu avizul presedintelui A.N.A.F.
- odata cu preluarea atributiilor de numire a directorilor din vami, l-a adus in functia de director al directiei resurse umane pe domnul Gheorghe Stambelu, fost director al directiei resurse umane din cadrul autoritati vamale;
- in data de 30.03.2009, doi inspectori din cadrul Serviciului de inspectie fiscala, printr-un control inopinat, au constatat la S.C. Petrom S.A. un prejudiciu la bugetul statului, prin neplata accizelor, in suma de aproximativ 5 milioane de euro. La o jumatate de ora dupa inregistrarea procesului-verbal de control la registratura agentului economic, inspectorii fiscali au fost chemati in biroul presedintelui A.N.A.F., unde au fost trasi la raspundere, pentru ca s-au dus in control si au constatat prejudiciul. De fata cu acestia, Sorin Blejnar le-a solicitat sefilor profesionali sa fie destituiti din functia publica, ceea ce s-a si facut la data de 13 octombrie 2009. Instanta de judecata a constatat, irevocabil, legalitatea actului de control.
- in data de 29.05.2009 a emis ordinul nr. 1164 prin care, contrar organigramei si R.O.F. al autoritatii vamale, domnul Sorin Blejnar acorda Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Bucuresti puterea de a exercita activitati specifice de control operativ si inopinat, pe intreg teritoriul Romaniei. Mentionam faptul ca, aceasta atributie o avea Directia Supraveghere Accize si Operatiuni Vamale din cadrul Autoritatii Nationale a Vamilor. De asemenea, fiecare directie regionala vamala are structuri de specialitate pentru efectuarea controlului in raza de competenta teritoriala.
- in data de 05.08.2010 a fost numit sef al Biroului Vamal Siret, domnul Tudor Ioan. Dupa sapte zile de la numire, acesta a avut o captura de 24.000 pachete de tigari si, in loc de recompensa, in aceeasi zi, a fost schimbat din functie, iar, dupa alte trei zile, a fost mutat la 50 km de locul de munca. Pentru ca a castigat procesul si a fost repus in functie, la data descinderii D.N.A., la Biroul Vamal Siret erau doi sefi de vama pe acelasi post.
- in august 2010, l-a promovat temporar in functia de director executiv al Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Ploiesti pe domnul Cornel Costea, cu incalcarea statutului functionarilor publici (nu indeplinea conditiile pentru promovare in functie). Pentru a-i face loc acestuia, persoana care ocupa functia de director, prin concurs, a fost mutata la Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Targoviste.
Pe baza declaratiei unui fost sef de vama, vicepresedintele A.N.A.F., Traian Marginean a fost pus sub acuzare si schimbat din functie. Desi exista mai multe declaratii ale sefilor de vami, care il indica pe Sorin Blejnar ca fiind beneficiar al mitei din vami, deocamdata, paradoxal, nu s-a procedat la fel ca in cazul Traian Marginean.
Pro Lex”, de-a lungul timpului, s-a pozitionat categoric impotriva coruptiei din vami si politie, membrii nostri de sindicat fiind afectati de coruptia institutionalizata, la fel ca toti ceilalti cetateni care traiesc din munca cinstita. Daca se doreste si o analiza a gradului de implicare a unor lideri de sindicat din aceste institutii (aici de reamintit si declaratiile presedintelui Romaniei si ministrului administratiei si internelor), recomandam efectuarea unei banale numaratori a membrilor si lideri de sindicat „Sed Lex” si S.N.P.P.C., care au fost (sau vor fi) retinuti in „scandalul spagilor din vami”.
Din totalul de 14.000 membri ai organizatiei noastre, doar trei au fost chemati la D.N.A., pana in prezent”.

6 comentarii:

  1. de ce numai PNL cere redeschiderea dosarului flota?PSD nu vrea redeschiderea pentru ca in vanzarea flotei decizia finala era a primului ministru VACAROIU

    RăspundețiȘtergere
  2. Normal ca asa e. PSD este cumva complice prin guvernul de atunci, la vanzarea flotei. Nu facea Basescu singur ce a facut! CLAR!

    RăspundețiȘtergere
  3. naumai daca arunci ochii pe cativa membrii marcanti iti dai seama ca lupta cu anticoruptia e propaganda populista

    RăspundețiȘtergere
  4. Fireste.Cum sa-ti tai craca de sub picioare si sa arunci traista cu bani.

    RăspundețiȘtergere
  5. As dori sa-i combat pe cei care-l blameaza pe presedintele Basescu despre faptul ca nu si-a respectat promisiunile din campania elecorala..DOMNILOR…. si le-a RESPECTAT ..care a fost deviza lui, pe toate afisele de campanie ?”DE CE VA E FRICA, NU SCAPATI”.. ..si romanului de ce ii este frica? de SARACIE, DE BOLI, DE SCADEREA PENSIILOR SI SALARIIOR, DE CRESTEREA PRETURILOR”… si d-l Presedinte toate acestea ni le-a adus. DECI S-A TINUT DE PROMISIUNE…
    Dar, s-ar putea totusi, sa fie un..vizionar.. legat de soarta PDL-ului…..in viitor.

    3.Care au fost primele cuvinte ale Presedintelui, a doua zi DUPA TURUL 2? ”UN FLEAC, I-AM CIURUIT” … si intr-adevar ne-a CIURUIT , pe toti militarii, bugetarii si pensionarii..Spuneam , A DOUA ZI , dupa TURUL 2, ca seara nu era Presedinte..nuuu… era altcineva…Dar pe timpul noptii d-l Baconski i-a trimis voturile imaginare din strainatate (atunci Baconsski , nici el nu era ministru , acum e… )si a cistigat alegerile. DAAA… am auzit ca au votat inclusiv marinarii luati OSTATICI LA PIRATII DIN SOMALIA… ca au zis, aia, PIRATII , CA DACA NU VOTEAZA II IMPUSCA… si au votat saracii, cu un MARINAR de-al lor, ca LUPU-si schimba parul, dar naravu’ ba (fara referire la d.na general ….LUPU)

    RăspundețiȘtergere
  6. Oricum ceea ce orice om cu bun simt (nu e cazul celor care conduc tara, evident) se spune/scrie "cei care seamana vint vor culege furtuna" ....Chestia ca "de ce iti e frica nu scapi" se aplica indiferent de culoarea politica sau pozitie...isi vor primi rasplata toti care si-au batur joc de oamenii acestei tari , cei pentru care bunul simt nu exista....Se cam accelereaz evolutia evenimentelor in toata lumea, nu vor fi nici acesti oameni de nimic care conduc actualmente tara de consecinte...Au fost altii mai grozavi ca ei si au sfirsit-o...si inca....neplacut !

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source