Search

luni, 6 decembrie 2010

România in pericol etnic. Cum se distruge Statul National (II)

Nota: WikiLEaks Romania va prezinta aceste documente, fara sa-si asume in nici un fel vreo ideologie, partizanat politic. Raspunderea apartine autorilor articolelor, daca acestia au ales sa-si faca public numele.

ROMÂNIA VA DEVENI GROAPA DE GUNOI ETNIC A EUROPEI! (2)

Extinderea campaniei antiromânesti în Occident
Dupa scandalul tiganului Mailat, campania externa antiromâneasca s-a întetit. Autoritatile italiene au trecut la elaborarea decretului de expulzare. Asa cum prevenise, la începutul lunii noiembrie 2008, Valentin Stan, într-o emisiune „Sinteza zilei“, de la Antena 3, aceasta masura, sub diverse forme, avea sa fie preluata si de alte state. E-adevarat ca unele publicatii, precum ziarele România libera si Ziua, au relevat ca tot scandalul Mailat a fost o înscenare, spre a permite Italiei sa treaca la masurile cunoscute. Dar pentru statele occidentale nu va fi o dificultate tehnica sau un impediment moral sa gaseasca pretexte pentru a-i trimite în România nu numai pe tiganii plecati de aici, ci si pe tiganii emigrati din alte tari – cum, de altfel, s-a mai încercat de catre Germania si Franta! Culmea este ca, în toiul campaniei generate de scandalul Mailat, unii analisti – ca Valentin Stan, la Antena 3 – au adus un nou deseu lexical în discursul mass media: au început sa vorbeasca, cu pretiozitate, despre tigani numindu-i „comunitatea roma“ (sic). Ce o mai fi si asta, „comunitatea roma“ [18]?!
Oricum, scandalul Mailat, regizat destul de bine, trebuie corelat cu cazul infractorului Costel Argint, care, desi era urmarit prin Interpol, a primit azil politic în Italia si i-a fost adus, ca „presedinte al Asociatiei Refugiatilor Politici Rromi si Români în Italia“ [19], la conferinta premierului Tariceanu, tinuta la Accademia di Romania! Fara îndoiala, si aici fusese ceva putred: asa ne sprijinea Interpolul sa-l gasim pe interlopul Costel Argint?! Atât de superficial face Guvernul Italiei anchete pentru a acorda azil politic unor infractori cautati de Interpol?! Nu mai vorbesc de incapacitatea diplomatilor români si a Serviciilor Secrete românesti de a fi gestionat, si de aceasta data, vizita oficialilor nostri în Italia, deoarece în presa s-a comentat îndeajuns, iar unii de la Adevarul s-au întrebat, chiar daca fara eficienta: „Aparitia lui Argint – spectacol premeditat?“ [20].

Dezinformarea este comisa, fireste, inclusiv de mass media straine, prin campanii de presa bine regizate, cu concursul unor membri ai unor institutii românesti. Un astfel de exemplu este materialul „Romii: cea mai discriminata minoritate în UE si în România“, difuzat de B.B.C. Aici, vicepresedintele Consiliului National al Audiovizualului, Attila Gasparic, referindu-se la modul cum sunt priviti tiganii – pe care, evident, îi numeste „romi“, ca, de altfel, toata presa din Ungaria, desi acolo exista cuvîntul cigan/cingaro! –, „crede ca de vina pentru prejudecatile oamenilor sunt mentalitatile învechite, (…) cauzate de stereotipuri mostenite de dinainte de ’89, când nu existau minoritati în aceasta tara. Nu se vorbea despre ele si foarte multi nu-si dau seama ca exista“ (sic) [21]. Adica, spune, „în doua vorbe, trei prostii“: ori „nu existau minoritati“, ori „nu se vorbea despre ele“ (desi existau, cum se subîntelege) – sunt doua lucruri diferite. Individul se face ca nu distinge între „minoritati“ ca specie conceptuala si juridica, recunoscuta de stat, si „minoritati“ ca specie demografica si sociologica, existenta faptic si, eventual, nerecunoscuta juridic – asa cum este situatia acum în Franta, Grecia, Germania etc.
De aceea, trebuie sa subliniez ca Gasparic minte cu nerusinare: desi este un oficial al statului român, denigreaza România în mod calificat. Într-adevar, ca „maghiar pur“, el stie ca, în documentele de partid si de stat „de dinainte de ’89“ se folosea expresia standard „maghiari, germani si alte minoritati nationale“ – iar toata lumea stia ca expresia „si alte minoritati nationale“ îi desemna pe evrei, tigani, rusi, ucraineni si alte minoritati. Mai mult, „ca expresie a democratiei socialiste“, se formasera Consiliul Oamenilor Muncii de Nationalitate Maghiara – care fusese mostenitorul MADOSZ-ului, umbrela sub care se reunisera toate organizatiile fascisto-horthyste maghiare si care, dupa decembrie ’89, a napîrlit în U.D.M.R. –, Consiliul Oamenilor Muncii de Nationalitate Germana – care, dupa ‘89, a devenit F.D.G.R. si care s-a declarat, juridic, mostenitorul Grupului Etnic German, care fusese filiala locala a partidului nazist german –, si altele; Comunitatea evreiasca nu resimtise nevoia sa înfiinteze „Consiliul Oamenilor Muncii de Nationalitate Evreiasca“, deoarece evreii erau, deja, încuibati în conducerea P.C.R., precum si în toate ministerele. Si materialul anonim difuzat de B.B.C. se încheie astfel: „Pâna în momentul de fata, cele mai multe amenzi aplicate de C.N.A. posturilor de radio si televiziune au fost pentru cazuri de discriminare etnica“. Dar pe acest mincinos Attila Gasparic cine îl amendeaza pentru ca denigreaza România pe banii nostri?! Pentru ca altereaza imaginea României pe plan extern, acest Attila Gasparic intra sub incidenta Legii pentru apararea sigurantei nationale si trebuie condamnat ca atare, caci acest tip de campanie de presa constituie un exemplu de vulnerabilitate devenita atac la securitatea nationala!
În mod categoric, unul dintre cele mai importante si mai puternice mijloace de influentare în masa este Internet-ul. Ca sa va dati seama cât de mare este penetrarea, pe plan international, a scamatoriei grafice ca „rom“ nu este tigan, ci este sau ar putea fi român este faptul ca în enciclopedia electronica Encarta apare cuvântul „rom“, ca membru al „poporului Roma“, Romany/Romani fiind limba „poporului Roma“ [22]; iar, în lista de cuvinte a dictionarului, dupa Romani urmeaza… Romania, ca „tara în sud-estul Europei etc…“; si la cuvântul tzigane, pronuntat cigan, apare ca denumire a poporului Roma, data în… Ungaria! Or, Encarta are o mare raspândire, aspectul cu tiganii nefiind singura denigrare la adresa României continuta în ea. Dar nu ati întâlnit, pe nicaieri, un protest oficial al autoritatilor române trimis editorilor Enciclopediei Encarta contra denigrarii României, desi exista motive temeinice si norme juridice internationale si desi, în anii anteriori, le-am atras atentia oficialilor despre denigrarea României comisa de Encarta.
În contrast cu situatia asta si cu agresiunea organizatiilor interne ale tiganilor si internationale contra României pe tema „discriminarii“, trebuie sa amintesc un fapt care vine în sprijinul contraofensivei pe care trebuie sa o întreprindem: desi, în Franta, termenul prin care erau desemnati era cel de gitane, în ultimele decenii se foloseste tot mai frecvent cel de tzigane! Ca, de altfel, si la Sir Angus Fraser, în toata cartea sa, TIGANII, precum si în vasta sa bibliografie, se întâlnesc numai termenii gypsy, zigeuner, Tsiganologie, cigano, cyganie, tzigan etc. La fel procedeaza, de exemplu, si Yul Brynner, celebrul actor din filmul Cei sapte magnifici, care cânta Le Tzigane et moi – titlu pus pe coperta CD-ului sau [23] si nu l-a condamnat nimeni pentru discriminarea si „jignirea“ tiganilor, cum face C.N.C.D. în România!
Tinând cont de slugarnicia cu care au reactionat în ultimii 20 ani, mass media interne au devenit, în mod evident si în cea mai mare parte a lor, un pericol major pentru România, deoarece dezinformeaza opinia publica si induc o stare halucinogena de defetism, de lehamite, care sa provoace slabirea rezistentei la agresiune si, implicit, sa determine inactiunea populara: defetism propice pentru organizatiile oculte, care cauta si reusesc sa „ocupe“ România sub aspect financiar-bancar, economic, cultural, informational etc., fara a mai trage un foc de arma, ca în vremurile recent apuse. În aceasta consta, în esenta, specificul razboiului axiologic, atipic, din vremea noastra, caruia i-a cazut victima România! De aceea, este întemeiata alerta facuta în Strategia nationala de aparare elaborata de C.S.A.T., cum ca unele campanii de presa se constituie în „vulnerabilitati“ la adresa securitatii nationale – iar inflamarea unei parti a presei, compusa din „gugustiuci“ si, mai periculos, din mercenari de presa, este absolut pernicioasa [24]. Astfel de exemple de campanie de presa periculoasa pentru natiune sunt campania „Iohannis prim-ministru“ – declansata de Crin Antonescu, campania Gold Corporation Rosia Montana si chiar campania contra presedintelui Traian Basescu desfasurata de Antena 3 – îndeosebi de la emisiunea „Sinteza zilei“ – pe tema expresiei „tiganca împutita“, adresata – întemeiat, cum am mai relevat [25] – unei „ziariste“ absolut anonime de la Antena 3, care nu avea nici un articol publicat si care, sub acoperirea de ziarista, avea alte atributii. E greu de spus daca respectivii „analisti“ au intentionat sa-l determine pe Traian Basescu sa îi protejeze si mai mult pe tigani, dar, aparent paradoxal, exact acest efect l-a avut: ca sa-i împace pe tigani si C.N.C.D.-ul – care l-a chemat în judecata! –, presedintele tarii a început sa învete sa pronunte, la televizor, cîteva cuvinte tiganesti, a „dansat tiganeste la festivalul“ de la Costesti, al „regelui“ Florin Cioaba, iar fratele sau, Mircea Basescu, a botezat o nepoata a lui Bercea Mondialu’ etc. Dupa ce l-au determinat pe presedintele Traian Basescu – prin iterarea incontinenta a acuzei folosirii expresiei „tiganca împutita“ – sa manifeste o apropiere de tigani, tot Antena 3 l-a acuzat ca întretine relatii prea apropiate cu  Bercea Mondialu’ si clanurile lui! Adica „nici cu piatra de cap, nici cu capul de piatra“! Si „analistii“ respectivi se vor formatori de opinie! Sunt, dar sunt de-formatori si, deci, dezinformatori, fiindca o fac în mod deliberat!

Tiganii – o iminenta bomba politica a Uniunii Europene
Pe lânga faptul ca tiganii au devenit o bomba interetnica si socio-demografica, între timp situatia s-a complicat si mai mult, caci acestia au devenit atât o bomba politica interna, cît si una externa.
Anterior presei obediente si mercenare, vina pentru convergenta acestor pericole o poarta, în principal, autoritatile române, institutiile românesti, „sistemul ticalosit“ – cum a fost calificat de însusi presedintele Traian Basescu, care a creat acest concept cu care va intra în istoria politologiei. Astfel, trebuie sa repet – si apelez la toti ziaristii patrioti sa repete si ei, continuu, si sa disemineze aceste informatii – ca Petre Roman, urmînd politica lui Andrei Plesu, a „emanat“ Memorandumul nr. D2/1094 din 29 februarie 2000, prin care a anulat expres Memorandumul ministrului Teodor Melescanu si a impus utilizarea vocabulei „rom“. Unele dintre gravele consecinte ale introducerii vocabulei „rom/rrom“ devenisera evidente înca din timpul mandatului sau. Asadar, unul dintre principalii vectori ai razboiului axiologic contra României este sinistrul ex-premier Petre Roman. Evident, nu doar pentru ca el a facilitat consolidarea, în constiinta opiniei publice internationale, a echivalarii românilor cu tiganii si a devalorizat, astfel, conceptele de „român“ si „românitate“ – care fac parte din Patrimoniul National –, ci, în plus, si pentru ca este promotorul altor forme esentiale de devalorizare si de distrugere efectiva a Patrimoniului National: prin introducerea expresiei „mormane de fiare vechi“ a devalorizat moral marile complexe industriale – care au fost vândute, apoi, pe nimic, unor investitori „strategici“ (citeste: escroci) –, iar prin liberalizarea cursului leu-dolar a devalorizat moneda nationala si, astfel, a provocat principala modalitate prin care România este ruinata, continuu, de doua decenii: ruinata pentru români, în scopul îmbogatirii, preponderent, a alogenilor si a bancilor straine! (Unul dintre putinele merite incontestabile ale presedintelui Traian Basescu este ca l-a scos pe Petre Roman din prim-planul esichierului politicii românesti. E-adevarat, înca nu a fost scos definitiv, fiindca, între timp, îl reactivase premierul Calin Popescu-Tariceanu.)
Alte consecinte pernicioase ale introducerii deliberate a vocabulei „rom/rrom“, pentru a-i confunda pe români cu tiganii, le vedem si azi, iar pe altele înca nici nu ni le imaginam. Astfel, dupa ce, în 2 noiembrie 2007, mi s-a publicat, pe AlterMedia, studiul „Înnegresc tiganii imaginea României?!“, în 11 noiembrie 2007, d-l prof. Ion Coja si-a postat articolul cu titlul „Cea mai mare problema a României este ca românii sunt confundati cu romii” [26] – titlu care reproduce constatarea lui Graham Watson. Laconic zis, articolul sau este remarcabil, dar se încheie lamentabil. La sfârsit, a dovedit o inexplicabila cecitate politica si – crezând ca rezolva încurcatura în care ne-au bagat autoritatile! – enunta aceasta afirmatie: „…Este cazul sa ne punem totusi, cu toata seriozitatea, întrebarea daca nu cumva solutia finala a problemei tiganilor, de interes de-acuma european, poate chiar planetar, va trebui sa includa si constituirea unui stat national al tiganilor“ (sic). Cu alte cuvinte, propune „sa li se dea tiganilor un stat“. Dar nu spune unde, ci doar sugereaza, în finalul materialului: „Asa cum constituirea Israelului a pus capat unui statut milenar incert si nedemn al evreilor, nemeritat, constituirea unui stat al tiganilor ar putea rezolva cea mai mare parte din ceea ce acum înseamna problema tiganilor din Europa. Evident, ca si în cazul evreilor, solutia va trebui sa învedereze un teritoriu cât mai apropiat de cel care va fi fost obârsia din care tiganii au fost dislocati în urma cu aproape o mie de ani si pe care ei ar redobândi-o astfel“ (!).
Riscant, în aceasta problema, este, dupa mine, sa faci o asociere si o paralela între evrei si tigani: cum sa-i alaturi, fie si în scris, pe evrei cu tiganii?! Ce zice „Organizatia supravietuitorilor holocaustului“, din Tel Aviv, care l-a avertizat – manifestând, deci, bunavointa! – pe prof. Coja ca o sa-l ucida [27]?! E-adevarat ca Shimon Samuels, directorul pentru relatii internationale al Centrului Wiesenthal, le-a luat apararea tiganilor, pe motiv ca Adrian Cioroianu ar fi cerut „deportarea tiganilor“, dar asta nu se ia în consideratie: Cioroianu se referise, „corect politic“, la „infractori“, nu la „tigani“. Totusi, au mai fortat si altii similitudinea între evrei si tigani – curios, chiar si raposatul Simon Wiesenthal, dar, fireste, tiganii în primul rînd, ca sa se împauneze prin alaturarea lor de „poporul ales“: «Romii acuza un „nou Holocaust“» –, desigur, mergînd pe urmele altora, care au încercat sa scrie carti despre pretinsul holocaust al tiganilor din Transnistria [28].

Misterul înfiintarii si localizarii statului Tiganistan
Chiar daca, referitor la evrei, prof. Ion Coja face câteva consideratii aparent corecte, pentru ca, în fond, se situeaza pe pozitii sioniste – condamnate vehement de catre evreii fundamentalisti din S.U.A., organizati în Neturei Karta, care, cu perseverenta, afiseaza lozinci ca „Statul Israel nu trebuie sa existe“, „Iudaism nu înseamna sionism“, „NU atrocitatilor Israelului din Gaza si Liban!“ etc. [29] –, nu ne putem reprima întrebarea fatidica: unde sa li se dea un stat?! În India, de unde au venit, cum sugereaza autorul?! E-adevarat ca ideea „trimiterii tiganilor în India“ se formulase, prin 1966, si în Cehoslovacia, dupa cum releva Angus Fraser [30]. Dar, India are o populatie cu mult peste un miliard de indivizi, majoritatea fiind muritori de foame! Sigur, în comparatie cu aceasta imensitate demografica, în continua crestere, cele circa doua milioane de tigani din România ar trece neobservate, daca ar fi duse acolo. India are destui saraci ai ei, în comparatie cu care tiganii din România par chiar pricopsiti – ca sa nu mai vorbim de „barosani“ ca Nicolae Paun – care, obraznic, mai vrea si sa ne schimbe dictionarele [31]! –, Adrian-minune – care, inclusiv el, împuteste atmosfera cu manelele sale! –, „împaratul“ Iulian, „regele“ Cioaba, interlopul Bercea Mondialu’ (finul lui Theodor Stolojan si al ex-judecatoarei Maria Huza), tiganul-sociologist Nicolae Gheorghe s.a. –, asa ca, totusi, nu-si va primi înapoi „ramurile indiene rupte si ratacite“.
De aceea, evident, în Europa li s-ar putea da un stat acolo unde sunt cei mai multi pe km/patrat. Si unde se întâmpla asta?! Iarasi evident, în România. Si chiar daca, proportional vorbind, nu România are cei mai multi tigani (ci, raportati la numarul total al populatiei, Ungaria si Bulgaria), acei membri ai „sistemului ticalosit“ care ne conduc vor recunoaste, la presiunea U.E., ca da!, are! Astfel ca, întrucât am fost singurii care i-am tolerat cinci secole, pentru ca i-am acceptat si nu i-am exterminat, cum facusera, multa vreme, toate statele europene – precum releva Sir Angus Fraser si cum precizeaza chiar prof. Ion Coja în articolul sus-mentionat [32] –, va trebui sa le oferim, tot noi, românii, si un stat, de vreme ce le-am permis sa ni se substituie ca denumire nationala, caci, „strainii îi confunda pe români cu romii“, cum zicea si Graham Watson [33], adica cu tiganii – cum ar fi trebuit sa zica si Graham Watson! Deoarece India, care este putere nucleara, nu va accepta sa-i primeasca pe tiganii din România – cu atât mai putin pe cei din Europa – doar pentru ca asa ar vrea Uniunea Europeana! Zeci de milioane de indieni (însumând de mai multe ori populatia României!) emigreaza în Arabia, în continentele Americii (de Nord, îndeosebi), chiar în Africa, iar prof. Ion Coja propune sa li se dea „stat“ în India: sa se înfiinteze statul Tiganistan!
Dar de ce sa nu le dam, tot noi, si „un stat national“?! Pentru ca organizare politica au destula, chiar mai multa decât noi: ei au „împarat“, „rege“, bulibasa, stabor si „palate“ cu multe turnulete. „Natiune“ nu au, înca, dar au, deja, un factor premergator constituent, „cultura“, pentru ca au mai multe „culte“. Au „cultul“ sutului (adica al hotului): în interiorul etniei tiganesti, printre cei mai respectati membri sunt considerati sutii – cei care fura mai mult si nu sunt prinsi. Iar, daca sunt prinsi pentru comiterea diverselor infractiuni – însirate pe toata gama criminalitatii, de la furturi la omucideri, cum avea sa constate, tardiv si ofuscat, dar ineficient, inclusiv premierul Tariceanu! –, au asigurat, în consecinta, si „cultul“ „ocnasului“: tot astfel, cel mai prestigios si, totodata, cel mai temut membru al clanului este cel care are mai multi ani de puscarie. Au, apoi, „cultul“ smenarului si „cultul“ escrocheriei. Aceasta e denumita în „limba romali/ romani/romany/romanes“ „bisnita“: adica, business, devenita, în engleza-tiganizata, bisnita, de unde a intrat, din nefericire, si în maculatura unor condeieri. Ca dovada ca unii dintre românii nostri sunt imbecili este faptul ca au început sa tiganizeze si limba româna: din când în când, unii ziaristi români „tâmpiti“ – cum, întemeiat, i-a calificat presedintele Traian Basescu – pun în materialele lor astfel de cuvinte tiganesti. Ca sa nu mai vorbesc de cuvântul „misto“, folosit, frecvent, de catre vorbetii din audio-vizual si de condeierii din presa!
Pentru ca, totusi, India este suprapopulata, tot ideea ex-ministrului de Externe Cioroianu trebuie dezvoltata: trebuie facut un stat al tiganilor, dar nu în Egipt, ci în Sahara. Asa cum, acolo, pot sa traiasca beduinii, la fel pot s-o faca si tiganii: au si ei corturi, migratori vor sa ramâna, violenti sunt si, deci, îsi pot forma militii pentru a-si asigura autoapararea etc.; trebuie doar sa învete sa munceasca, precum tuaregii, beduinii s.a. si, evident, sa nu contamineze oazele pe lânga care vor trece din când în când, ca sa le ramâna apa de baut; pentru ca de spalat nu au nevoie, caci nu se va mai întâmpla ca în Franta, sa fie dati jos din autobuz, pentru ca soferii sa nu mai faca greva din cauza paduchilor tiganesti. E-adevarat ca, în ziarul Adevarul, în care s-a publicat aceasta stire, condeierul, care semneaza, foarte „curajos“, cu M.C., foloseste un titlu foarte mincinos: Greva la Lyon din cauza paduchilor românesti! NU, nu erau paduchi românesti, ci paduchi tiganesti! „Pentru ca nu se spala, miros insuportabil de urât“, a povestit unul dintre soferii din Lyon [34]. Pe când, în Sahara, nu-i mai deranjeaza nimeni!

Continua clocirea aparitiei „natiunii tiganesti“!
Ce le mai trebuie tiganilor, pentru a li se asigura „management“-ul si statutul de prestigiu, pe care, în ultimul mileniu de vietuire în Europa, nu au reusit sa si-l dobândeasca singuri?! Ca Uniunea Europeana sa declare sus si tare ca tiganii sunt o natiune mare!
Din surse demne de încredere si bine informate, se stie ca clica birocratilor insinuati la conducerea U.E. pregatesc o rezolutie chiar în acest sens: sa propuna Uniunii Europene sa decida ca etnia tiganeasca sa devina cea mai noua natiune a Europei. Pentru început, în stilul sau pervers, al dublului standard, «Comisia Europeana a recomandat, în 2005, recunoasterea rromilor de catre statele membre ca „grup etnic distinct care beneficiaza de prioritate de actiune în materie de politica de includere si locuri de munca“» (s.n. – V.I.Z). Nici mai mult nici mai putin: adica sa le acorde statutul de discriminati pozitiv, pentru ca, la fel ca în romanul O mie noua sute optzeci si patru, al lui George Orwell, „unii sunt mai egali decît ceilalti“. Ca atare, în România, deja tiganilor li se rezerva accesul în licee si facultati fara concurs de admitere, dupa care ajung sefi „scoliti“ în diverse organizatii, ministere si chiar în Parlament, de unde dau românilor directive. Apoi, discret, de la „recomandari“, Uniunea Europeana trece la pasul al doilea, mai dur, la „presiuni“: «U.E. face presiuni ca statele membre sa recunoasca rromii ca „un grup etnic distinct“ în cadrul blocului comunitar» [35]. Dupa care a urmat pasul al treilea: se introduc „interdictii“. Chiar zilele acestea presa titra pe prima pagina despre faptul ca, în tara-etalon a democratiei, Marea Britanie, a aparut o noua interdictie: «Judecatorilor britanici li se interzice sa mai foloseasca termenul “tigan”». «Pentru judecatorii din Marea Britanie cuvântul “tigan” a devenit unul interzis. Potrivit unui ghid destinat magistratilor, acest termen va fi înlocuit cu sintagma “membru al comunitatii nomade”. (…) În sectiunea intitulata “Romi/tigani/nomazi“, scrie urmatoarele: “Aceste grupuri sunt recunoscute ca grupuri etnice, desi nu exista statistici oficiale în legatura cu numarul acestei populatii.  Termenul “tigan“ este considerat de obicei ca fiind peiorativ; “membru al comunitatii nomade“ ar putea fi acceptabil, dar trebuie sa se acorde atentie si sa se evite orice supozitii».
Chiar daca se evita supozitiile, totusi, sunt inevitabile prostiile de logica, atît formala, cît si politica, generatoare de prejudicii aduse altora: pentru ca „nu toti nomazii sunt tigani si nu toti tiganii sunt nomazi, ci doar  unii“. Adica „multimea tiganilor“, A (aici, în cadrul silogismului, notiunea „multime“ e înteleasa ca termen de logica formala si matematica) se intersecteaza cu „multimea nomazilor“, B, si rezulta „multimea“ C, în urma operatiei de intersectare, care contine acele elemente din ambele multimi carora le sunt comune, proprii, simultan, cele doua însusiri: sunt si tigani si nomazi. Termenul matematic incluziune înseamna ca multimea A, a tiganilor, este inclusa în multimea D, a englezilor, tot asa cum multimea numerelor pare P (o multime mica), este inclusa în multimea numerelor întregi I (o multime mijlocie), care, la rîndul ei, este inclusa în multimea numerelor naturale N (o multime mare) – adica cu toate însusirile lor! Mai clar, ca sa se înteleaga de ce folosirea termenului matematic „incluziune“ este incompatibila, adica nu se poate aplica aici, în domeniul social, pentru substituirea ilicita a termenului sociologic consacrat „integrare“ (prin asimilare, acceptare, tolerare, convietuire etc.): toate notele (calitatile) multimii mici a numerelor pare P apartin obligatoriu si multimii mijlocii a numerelor întregi I, precum si multimii mari a numerelor naturale N, adica sunt identice si compatibile, sunt proprii în mod necesar si multimilor I si N.
Notele (adica însusirile) notiunii „tigani“ sunt: analfabeti, betivi, camatari, cersetori, criminali, derbedei, escroci, gainari, hoti, împutiti, infractori – pe toata gama infractiunilor: de la furtul din buzunare pîna la omucideri –, puturosi, plini de boli, scandalagii, „smenari“, violatori de legi si de persoane etc. si, mai ales, non-muncitori, dar au „vrajitoare“, „cocosei de aur“ si palate. „Incluziunea“ tiganilor în poporul britanic sau german înseamna ca toate însusirile tiganilor sa devina proprii si britanicilor sau nemtilor! Vor cehii, croatii, englezii, elvetienii, francezii, germanii, italienii, irlandezii, rusii, ungurii s.a. sa îi „incluzioneze“ (nici macar verbul nu merge, e un barbarism!) pe tigani, cu toate însusirile lor, eminamente negative si periculoase?! Evident, nu, nu îi includ. Dimpotriva, îi exclud cu toata energia, la nevoie prin incendiere, prin „epurare prin foc“, cum au facut italienii si francezii! Sintagma „incluziunea tiganilor“ este o idiotenie scornita de unii cu scopul, cum am zis, de a însaila un nou „concept“, zis sociologic, cu care sa se laude activistii tigani ca se exprima stiintific si întemeiaza o noua stiinta, „tiganologia“ – sau, daca va place, „romalogia“! Dar asta-i prostia britanica, fatuita în „corectitudine politica“! Mai departe: «(…) De altfel, ghidul propune o lista cu persoane care pot fi “dezavantajate din punct de vedere social si economic” si care au nevoie de ajutor special pentru a se asigura ca sunt tratate cu corectitudine. Este vorba despre: minoritatile etnice, minoritatile religioase, persoanele cu dizabilitati, femeile, copii, persoanele în vârsta, homosexualii si lesbienele, transsexualii, “cei care, din cauza saraciei sau a altor motive, sunt marginalizati din punct de vedere social sau economic”» (sic) [36].
În fond, din cauza saraciei provocate deliberat în România – unde poporul român a devenit „dezavantajat din punct de vedere social si economic“ în proportie de 3/4, multe femei – îndeosebi tiganci, dar si românce si basarabence s.a. – s-au reprofilat pe prostitutie. Iar parlamentarii români vor chiar sa legalizeze prostitutia: probabil ca sa fie mai siguri de sanatatea lor si sa nu mai cheltuiasca bani pentru deplasari mergînd – „în interes de serviciu!“ – la bordelurile din strainatate. Dar de ce sa nu fie interzis si cuvîntul „prostitutie“, caci si el este peiorativ?! Si cuvîntul „politician“ e pe cale de a deveni peiorativ, pentru ca deja este considerat echivalent cu hot! Oricum, cuvîntul „homosexual“ trebuie scos din uz, fiindca, tinînd cont de etimologia sa [37], asa cum am mai aratat, este incorect, dar e folosit de sodomisti ca sa-si confere prestigiu, sa-si fatuiasca viciile reprehensibile. Evident, însiruirea aceasta de categorii sociale, din ghidul britanic „corect politic“, are doar rolul de a baga, la gramada, spre a fi discriminati pozitiv, pederastii, ceilalti anormali si tiganii.
Dar importanta deosebita a interdictiei de folosire a cuvîntului „tigan“ rezida în semnificatia sa politica: de vreme ce este impusa magistratilor din cel mai vechi stat democratic al Europei – care se lauda cu Magna Charta Libertatum, emanata la anul de rascruce 1215 –, atunci, interdictia capata, sub aspect politic, aceeasi  „autoritate de lucru judecat“ ca în jurisprudenta si, în materie de norme politice, devine, la fel ca în Justitie, un precedent, care trebuie imitat de alte state. Apoi, cu tactica hotilor – „iuteala de mîna si nebagarea de seama“ –, chiar va deveni o norma juridica impusa de Uniunea Europeana, prin care ea va fura libertatea si suveranitatea natiunilor! De aici pîna la a-i declara pe tigani „natiune distincta“ nu mai este decît un pas – caci recomandarea cu „grupul etnic distinct“ este doar faza premergatoare necesara sa pregateasca psihologic opinia publica a statelor ca sa înghita galusca si sa accepte cu placere – ca „parteneri“ – sa li se diminueze suveranitatea si sa se lase condusi de birocratii U.E. Asadar, prin ucaz, Uniunea Europeana, va proceda tot asa cum, nu demult, Uniunea Sovietica decreta ce popoare sa mai apara în interiorul ei. Deci, are dreptate Vladimir Bukovski când spune ca Uniunea Europeana este un alt tip de Uniune Sovietica; ba, Ignaçio Ramonet, în Geopolitica haosului, afirma ca este un tip de stat federal mai represiv decât Uniunea Sovietica! Apoi, daca se decreteaza de catre Uniunea Europeana ca tiganii sunt o natiune, fireste, trebuie sa li se dea si un stat. Pentru ca ideea cu „datul unui stat“ le-a fost deja oferita.
Ideea acordarii statutului de „natiune“ tiganilor, care dospeste în interiorul Uniunii Europene si în vederea realizarii careia a facut, pe nesimtite, demersurile sus-mentionate, este destinata erodarii, în continuare, a statalitatii si suveranitatii României. Este posibil ca diferendul de fatada din aceste zile dintre Uniunea Europeana si Franta pe tema expulzarii tiganilor în România sa fie pretextul pentru stipularea necesitatii înfiintarii artificiale a „natiunii“ tiganesti si a statului tiganilor, pentru ca toata lumea sa fie multumita! În fond, si Italia a fost sanctionata de U.E. pentru expulzarea tiganilor, începute în 2008, dar Silvio Berlusconi a continuat politica sa represiva si, mai mult, a intensificat-o si chiar se lauda cu aceasta: «Într-un interviu acordat acum doua zile (în 20 august a.c. – n.n., V.I.Z.) cotidianului Corriere della Sera, Maroni a aplaudat recenta initiativa a Parisului de a expulza tiganii originari din România si din Bulgaria si a anuntat ca „Italia va merge si mai departe decât Franta”, punând în practica masuri mai dure care „sa vizeze si alti cetateni comunitari, nu doar pe rromi”» [38] .
Iar Franta, amenintata de U.E. cu procedura de infringement, nu s-a lasat intimidata de vorbele grele si a continuat expulzarile, fiindca si amenintarile au fost, discret, estompate: „(…) In urma cu doua saptamani, comisarul european Viviane Reding a facut una dintre cele mai dure declaratii ale unui comisar (…). Reding a criticat dur lipsa de transparenta a autoritatilor franceze si faptul ca au mintit Comisia in privinta documentatiei privind expulzarile tiganilor“. Dar, dupa aceasta „s-a pus batista pe tambal“: „Comisia Europeana nu va declansa miercuri procedura de infringement impotriva Frantei, (…) informeaza Reuters, care citeaza surse diplomatice europene“; cu ragaz pîna mîine, în 15 octombrie [39].
În concluzie, gîlceava dintre U.E. si Italia, apoi, U.E. si Franta pe tema încalcarii tratatelor europene privind libertatea de miscare comisa prin expulzarea tiganilor este doar un „joc de picioare“ pe podiumul european, pe care actonii politici principali – Franta, Germania, Italia, Marea Britanie – îl joaca pentru a pacali tarile mici si mijlocii, care nu pot, prin ele însele, separate, divizate si stîrnite unele contra altora, sa se opuna jocului mîrsav al Marilor Puteri – care repeta intrigile din secolele 19 si 20.
Oricum, însa, în privinta României, românii fiind confundati deliberat cu tiganii din cauza facaturii „rom“, va fi simplu sa se decreteze ca „romii“ ar fi tot români, si, deci, România sa-i primeasca pe tigani ca a doua parte componenta, „oficiala“, a natiunii române! Iata de ce trebuie sa ne opunem, prin toate mijloacele, atît împotriva reificarii ideilor de „natiune tiganeasca“ si „stat al tiganilor“, cît contra expulzarii tiganilor din Franta si Italia. În fond, de vreme ce i-au folosit  pîna acum ca forta de munca la negru, sa-i tina în continuare si sa îi civilizeze, iar pe infractori sa-i bage în puscariile lor, fiindca acolo au comis faptele, nu în România: de ce sa cheltuiasca tara noastra pentru a le asigura tiganilor ispasirea pedepselor pentru infractiuni comise în alte state?!
Pentru ca tot a amintit prof. Coja de „solutia finala“, consider ca instituirea unui stat al tiganilor nu numai ca nu este „solutia finala“, ci este chiar împotriva cutumelor tiganesti si a tezelor formulate de unii lideri tigani, precum acel Nicolae Gheorghe: ei vor sa fie considerati „popor transfrontalier“, adica, zis mai putin academic, „popor nomad“, migrator; ba, mai mult, vor statutul de „natiune transnationala“ (sic)! Evident, ultima sintagma este o contradictie în termeni, dar nu trebuie sa ne poticnim de probleme de logica formala, când e vorba sa „corectitudinea politica“. Ideea pe care vor ei sa o sugereze prin aceasta expresie contradictorie este aceea de a fi lasati sa mearga unde vor. De aceea, nu pot fi considerati nici macar „popor“, ci doar grupuri nomade, dispersate si eterogene de tigani. Desigur, în ultimele decenii, s-au gasit unii lideri de-ai lor care sa încropeasca o oarecare organizare internationala, iar altii, în spatele lor, îi utilizeaza ca masa de manevra si pretext pentru a devaliza fonduri europene si nationale.
„Solutia finala“ este nu sa li se dea, plocon, un stat, ci, dimpotriva: eu sustin, conform cutumelor tiganesti si directivei europene 38/2004 privind libera circulatie, ca trebuie sa fie lasati si chiar determinati sa emigreze, de la noi, în toata Europa si în toata lumea. Si-asa ne-au acuzat unii, ca adulterinul Günter Verheugen, vicepresedintele Comisiei Europene, ca nu le acordam tiganilor toate drepturile, ca îi „discriminam“ si nu-i ajutam „sa se integreze“ mai repede: sa-i ia la ei, în Germania, în Franta, în Anglia, sa îi educe ei si sa le dea drepturile lor, caci au metoda, practica si teorie – Magna Charta Libertatum. Cu aceasta ocazie, sa îi învete pe tigani ca, înainte de a revendica drepturi, trebuie sa se achite de obligatii! Culmea „politicii corecte“ este ca, desi Günter Verheugen le-a luat, mereu, apararea tiganilor, acuzând România – totdeauna în necunostinta de cauza! – ca nu se ocupa de ei, liderul lor cel mai impertinent, tiganul-deputat Nicolae Paun, pretinde ca „Gunther Verheugen a jignit profund etnia rromilor“ [40]! E-adevarat ca, între timp, si „preopinentul“ sau, Günter Verheugen, s-a ratacit în meandrele realitatii urbane, caci a gresit patul conjugal si a nimerit în cel al amantei sale, Petra Erler [41]. Oricum, însa, Uniunea Europeana, daca vrea sa fie consecventa macar la suprafata, trebuie sa pedepseasca Franta pentru retrimiterea în România a tiganilor plecati de aici. Mai ales ca actiunea presedintelui Nicolas Sarkozy de expulzare a tiganilor „este sustinuta de 2/3 dintre francezi“ [42]!
14 octombrie 2010


NOTE
[18] R.P., „Traian Basescu despre comunitatea roma: Hai sa fim cinstiti, avem o mare problema de imagine“, HotNews.ro, 22 februarie 2010, pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6947780-traian-basescu-despre-comunitatea-roma-hai-fim-cinstiti-avem-mare-problema-imagine.htm. Vezi şi: *** „El genocidio de los roma europeos (gitanos), 1939-1945“, pe http://www.ushmm.org/wlc/es/article.php?ModuleId=10006054.
[19] Tudorel Glăman, «Interlopul Costel Argint îi scrie lui Tăriceanu mulţumind „ministrului de Esterne“», în Gândul, 14 noiembrie 2007, http://www.gandul.info/actualitatea/interlopul-costel-argint-ii-scrie-tariceanu-multumind-ministrulu.html?3927;103697.
[20] Alexandru Macoveiciuc, Christian Levant, Oana Iuraşcu, în Adevărul, http://www.adevarul.ro/index.php?section=articole&screen=print&layout=print_articol&id=331668; vezi şi Victor Bratu, „Tăriceanu şi Cioroianu au luat în braţe un infractor“, în Interesul public, 9 noiembrie 2007, http://www.interesulpublic.ro/eveniment_/t%C4%83riceanu-si-cioroianu-au-luat-in-brate-un-infractor_6197
[23] Coperta CD-ului lui Yul Brynner pe http://www.djangostation.com/article.php3?id_article=369; similar, vezi: Aurel David, „Ţigan, nu rom“, pe http://aureldavid.wordpress.com/2008/02/21/tigan-nu-rom/; Cecilia Gabizon, «L’image des Roms de l’Est nuit aux Tsiganes français», în Le Figaro.fr., 24 august 2010, pe http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2010/08/23/01016-20100823ARTFIG00531-l-image-des-roms-de-l-est-nuit-aux-tsiganes-francais.php.
[24] D.G., „CSAT: Campaniile de presa la comanda si scaderea demografica, vulnerabilitati la adresa sigurantei nationale. Vezi in articol ‘intuitia’ pe care a avut-o Radu Morar (B1TV)“, HotNews.ro, 23 iunie 2010, pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7469977-csat-campaniile-presa-comanda-scaderea-demografica-vulnerabilitati-adresa-sigurantei-nationale-vezi-articol-39-intuitia-39-care-avut-radu-morar-b1tv.htm. Vezi şi: ***, „Strategia Nationala de Aparare contine o mentiune surpriza: Campaniile de presa la comanda, intre inamicii statului“, în Ziarul de Iaşi, 24 iunie 2010, pe, http://www.ziaruldeiasi.ro/national-extern/strategia-nationala-de-aparare-contine-o-mentiune-surpriza-campaniile-de-presa-la-comanda-intre-inamicii-statului~ni6fld.; ***, „Clubul Roman de Presa cere explicatii CSAT“, ziare.com, 8 iulie 2010, pe http://www.ziare.com/media/presa/clubul-roman-de-presa-cere-explicatii-csat-1028013; http://www.ziare.com/articole/csat+vulnerabilitati+romania.
[25] Colonel (r.) Vasile I. Zărnescu, „Discriminare şi diversiune contra descriere“, în SANTINELA, nr. 17, iunie 2007, pag. 14 şi 16, http://www.strajerii.ro/santinela017.pdf.
[26] Ion Coja, „Cea mai mare problemă a românilor este că sunt confundaţi cu romii“, 11 noiembrie 2007, pe http://www.ioncoja.ro/2007/11/%E2%80%9Ecea-mai-mare-problema-a-romaniei-este-ca-romanii-sunt-confundati-cu-romii%E2%80%9D/; idem, pe AlterMedia, în 13 noiembrie 2007. Vezi şi infra, nota 33.
[27] Ion Coja, „Terorismul sionist vrea să îl ucidă pe Ion Coja“, în SANTINELA, nr. 16, mai 2007, pag. 11, pe http://www.strajerii.ro/santinela016.pdf.
[28] Dan Arsene, «Romii acuză un nou Holocaust», în Evenimentul zilei, 24 Februarie 2010, pe http://www.evz.ro/detalii/stiri/romii-acuza-un-quotnou-holocaustquot-887629.html. Vezi şi: Viorel Achim, Constantin Iordachi, coord., România şi Transnistria: problema holocaustului. Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2004; ***, „Ţiganii, unul dintre subiectele fierbinţi ale summit-ului de la Bruxelles“, în Jurnalul naţional, 16/09/2010, pe http://www.stiriazi.ro/ziare/articol/articol/tiganii-unul-dintre-subiectele-fierbinti-ale-summit-ului-de-la-bruxelles/sumar-articol/3055663/#lifr; Simon Wiesenthal, „Judíos y gitanos unidos en la tragedia del Holocausto“, pe http://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=3246761; *** „Gitanos, los nuevos Judios del siglo XXI“, pe http://www.taringa.net/posts/noticias/7233972/Gitanos_-los-nuevos-Judios-del-siglo-XXI.html; Gustavo Franco Cruz, „Queremos los mismos derechos que gitanos o judíos“, în Tribuna Latina, pe http://www.assatashakur.org/forum/afrodescendientes-en-la-diaspora/37060-luis-alberto-alarcon-queremos-los-mismos-derechos-que-gitanos-o-judios.html; *** Porque se le dio territorio a los judios y a los gitanos no?, pe http://www.aficion.info/tema-313.html; David Adael, „Árabes, gitanos y judíos, ¿al mismo saco?, 29 de octubre de 2008, pe http://blogs.que.es/8307/2008/10/29/arabes-gitanos-y-judios-al-mismo-saco-. Pentru o poziţie contrară, vezi: Ion Coja, „Emil Cioran şi Holocaustul din România“, AlterMedia, 24 iunie 2009, pe http://ro.altermedia.info/noua-ordine-mondiala/emil-cioran-si-holocaustul-din-romania_14341.html/comment-page-1#comment-91314; „Un evreu sovietic – primul negaţionist al Holocaustului din Transnistria“, Tricolorul, nr. 1987, 11 octombrie 2010, pe http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=9093&format=html; „Emanciparea ţiganilor şi a evreilor (1)“,  în Tricolorul, pe http://www.ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=2848&edition_id=108&format=html.
30) Angus Fraser, op. cit., pag. 297.
[31] Vasile I. Zărnescu, „Un ţigan obraznic vrea să schimbe dicţionarele“, în SANTINELA, nr. 16, mai  2007, pag. 16, http://www.strajerii.ro/santinela016.pdf ; vezi şi infra, nota 40.
[32] Vezi, în acelaşi sens, şi supra, nota 6: Dr. M. Băcanu, op. cit., pag. 15, iar pentru ideea de „stat-colonie“ al ţiganilor, vezi pag. 41. Pentru repudierea ţiganilor, vezi şi: Adina Şuteu, „Rromii, o minoritate pe care Europa nu o vrea“, în Adevărul, nr. 5389, 7 noiembrie 2007, http://www.adevarul.ro/articole/de-ce-nu-iubim-tiganii/331280 ; vezi şi: Adriana Szoke, „Spiritul Timişoarei, pătat cu graffiti antiţigani, în Adevărul, nr. 4865, 27 febr. 2006, http://www.adevarul.ro/articole/spiritul-timi-x15f-oarei-p-x103-tat-cu-graffiti-anti-x163-igani/175976; şi pe http://www.romanialibera.ro/a103937/uciderea-celor-patru-copii-rromi-revendicata-de-o-grupare-italiana.html.
[33] *** „Watson: Cea mai mare problemă a românilor este că sunt confundaţi cu romii“, Mediafax, 5 noiembrie 2007, pe http://www.mediafax.ro/social/watson-cea-mai-mare-problema-a-romanilor-este-ca-sunt-confundati-cu-romii-1026431.
[35] Cornelia Roşoga, „Epuraţi etnic prin foc“, Gardianul, nr. 1586, 20 August 2007, pag. 1 şi 4; idem, „Epuraţi etnic prin foc“, pe Infonews, 20 august 2007, pe http://www.infonews.ro/node/76727; similar, vezi şi: Arnaud Mouillard, „Michel Habig, maire UMP, fait brûler 14 caravanes“, 1er février 2006, http://libresechanges.humanite.fr/article.php3?id_article=429.
[36] *** «Judecătorilor britanici li se interzice să mai folosească termenul “ţigan”», Mediafax, 9 oct. 2010, pe http://www.mediafax.ro/externe/judecatorilor-britanici-li-se-interzice-sa-mai-foloseasca-termenul-tigan-7460499/. Vezi şi: Silvana Chiujdea, «”Ţigan”, un cuvânt interzis pentru judecătorii britanici», în Adevărul, 9 octombrie 2010, pe http://www.adevarul.ro/international/europa/Tigan-un_cuvant_interzis_pentru_judecatorii_britanici_0_350365334.html; http://blog.nouadreapta.org/2010/10/judecatorilor-britanici-li-se-interzice-sa-mai-foloseasca-termenul-tigan/#more-12678; Ella Moroiu, „Proprietarul unui magazin britanic, exasperat de hoti: Nu servim tigani romani sau est-europeni “, HotNews.ro, 18 iulie 2009, pe http://www.hotnews.ro/stiri-diaspora-5974517-proprietarul-unui-magazin-britanic-exasperat-hoti-nu-servim-tigani-romani-sau-est-europeni.htm; etc.
[37] Vasile I. Zărnescu, „Interzicerea cuvîntului homosexual“, AlterMedia, 3 iulie 2008, pe http://ro.altermedia.info/minoritati/interzicerea-cuvantului-homosexual_8666.html#more-8666.
[38] Adina Şuteu, „Italia intensifică vânătoarea de ţigani“, Adevărul, 22 august 2010, pe http://www.adevarul.ro/international/Italia_intensifica_vanatoarea_de_tigani_0_321568142.html. Vezi şi: *** Franta: Sarkozy, criticat pentru expulzarea rromilor, AGERPRES, 16 August 2010, pe http://www.ziare.com/nicolas-sarkozy/presedinte-franta/franta-sarkozy-criticat-pentru-expulzarea-rromilor-1035661; Alex Duma, „Un deputat francez condamna expulzarea rromilor: Vom ajunge la rasism oficial“, ziare.com, 20 August 2010, pe http://www.ziare.com/social/rromi/un-deputat-francez-condamna-expulzarea-rromilor-vom-ajunge-la-rasism-oficial-1036473; *** Diaconescu: Expulzarea romanilor va lua amploare in Italia si Spania, NewsIn, 07 Septembrie 2010, pe http://www.ziare.com/cristian-diaconescu/unpr/diaconescu-expulzarea-romanilor-va-lua-amploare-in-italia-si-spania-1040342
[39] Anne-Marie Blajan Menaru, „Despre romi, despre Comisia Europeana si despre noi, romanii“, HotNews.ro,pe http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7789612-despre-romi-despre-comisia-europeana-despre-noi-romanii.htm. Vezi şi: *** „AFP: Comisia Europeană lansează un atac fără precedent la adresa Franţei“, Mediafax, 15 sept. 2010, pe http://www.mediafax.ro/externe/afp-comisia-europeana-lanseaza-un-atac-fara-precedent-la-adresa-frantei-7250376; Anne-Marie Blajan, „Surse diplomatice: Comisia Europeana nu declanseaza procedura de infringement impotriva Frantei pentru expulzarea romilor“, HotNews.ro, 29 septembrie 2010, pe http://www.hotnews.ro/stiri-international-7868241-surse-diplomatice-comisia-europeana-nu-declanseaza-procedura-infringement-impotriva-frantei-pentru-expulzarea-romilor.htm; M.G., Franta, multumita ca nu a fost pusa sub acuzare pentru expulzarea tiganilor, ZIUAONLINE, 29 Septembrie 2010.
[40] Dan M. Brezuleanu, „Gunther Verheugen a jignit profund etnia rromilor“, în Evenimentul zilei, 7 sept. 2001, pe http://www.evenimentul.ro/articol/gunther-verheugen-a-jignit.html. Vezi şi: Cristian Teodorescu, „Afară cu ţiganii din DEX!“, în Cotidianul, 30 aprilie 2007, http://www.cotidianul.ro/index.php?id=10465&art=27969&cHash=c640f5ddb1.
[41] Viorica Marin , Magda CRISAN , „Sexgate cu profesorul de integrare al României“, în Adevărul, 9 iunie 2007, http://www.adevarul.ro/articole/sexgate-cu-profesorul-de-integrare-al-rom-niei/210056; vezi şi: Cornelia Roşoga, „Vicepreşedintele CE, eroul unui nou scandal sexual / Günter Verheugen ar putea împărtăşi soarta lui Paul Wolfowitz, în Gardianul, nr. 1527, 12 iunie 2007, http://www.gardianul.ro/2007/06/12/externe-c3/vicepresedintele_ce_eroul_unui_nou_scandal_sexual-s96110.html; L.C., „Comisarul Verheugen, împins spre demisie“, în Cotidianul, 12 iunie 2007, http://n.cotidianul.ro/index.php?id=11455&art=30352&cHash=e7fb36c194; M.F.M., „Scandal picant la vârful Comisiei Europene / Divorţ şi demisie pentru Verheugen“, în România liberă, 14 Septembrie 2007, http://www.romanialibera.ro/a106033/divort-si-demisie-pentru-verheugen.html.
[42] Bruno Jeudy, „Roms: deux Français sur trois approuvent le gouvernement“, în Le Figaro.fr., 26 august 2010, pe http://www.lefigaro.fr/politique/2010/08/26/01002-20100826ARTFIG00567-roms-deux-francais-sur-trois-approuvent-le-gouvernement.php. Vezi şi: Anne-Marie Blajan, „E oficial: Comisia Europeana lanseaza procedura de infringement impotriva Frantei pentru netranspunerea in legislatia interna a directivei privind libertatea de circulatie in UE“, în HotNews.ro, 29 septembrie 2010, pe http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-7869198-oficial-comisia-europeana-lanseaza-procedura-infringement-impotriva-frantei-pentru-netranspunerea-legislatia-interna-directivei-privind-libertatea-circulatie.htm?cfnl=.

(Continuare în episodul următor)

Colonel (r.) Vasile I. Zărnescu

Alte documente:
WikiLeaks.ro documente

7 comentarii:

  1. Pentru înţelegerea problemelor ridicate de noţiunile rrrom/ţigan accesati toate documentarele "România în pericol etnic¤

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,noi nu suntem urmasii Romei!Suntem Traco-Geto-Daci!Continua sa prezinti spectacole care contribuie la Trezirea Constiintei Nationale a DACILOR! Am virat 3 milioane de euro pentru a continua activitatea profesionala! Dacia Lui Burebista nu a murit!

      Ștergere
  2. Adevărul este ca 80% din populaţia din Moldova, dar mai ales din sudul ţării este format din romi, de români Sunt romi. Nu vă mai ascundeti după deget.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate smechere, eu stau in Ardeal si pot sa-ti confirm ca sunt tigani grupa mare, peste 80-ul tau la suta! Dar cum Romania este plina de ignoranti ca tine, care merg la vot ca boii, nu pot decat sa-ti urez:
    SA TRAIESTI BINE!

    RăspundețiȘtergere
  4. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basesc:Vasile,sa traiesti bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu romani,ci serbi si valahi! Denumirea de romani este o mizerie inventata de catre tiganii latinizati si romanizati '' valahii'' ai anul 1848. Sute de ani valahi (1330-1862),romani falsi doar din anul 1862! Nu mai rupeti pagini din cartea de istorie valahilor,pentru ca s-a inventat hartia igienica... Iar valahii n-au nici o legatura cu dacii,pentru ca valahii au descalecat pe meleagurile autenticilor romani latini in sec X. Insusi autenticii romani latini va spunea '' valacchi'' ,nu romani! Puneti mana si invatati istrorie,albanezilor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iar cei care spun da denumirea rom este o inventie postdecebrista,ar trebui sa nu mai citeasca din carticica sefului de cuib - inainte sa fi citit din... mein kampf,pentru ca Mikail Kogalniceau avea sa scrie in anul 1837 '' Esquisse sur l’histoire, les moeurs et la langue des Cigains connus en France sous le nom de Bohémiens“. La pagina 2 si 30 mentioneaza clar Koganiceanu : “Les Cigains s’appellent dans leur langue Romnitchel (fils de la femme) ou Rome(hommes). Rom, homme, acc. romes, pl. romen . Romni, femme, acc. romnia, pl. romnien.''

    Lectura placuta! : http://books.google.ro/books/abou/Esquisse_sur_l_histoire_les_moeurs_et_
    la.html?hl=ro&id=WfJLAAAAcAAJ

    Anul 1857: http://books.google.ro/books/about/Les_Romes_histoire_vraie_des_vrais_Boh%C3%A9.html?id=O5oBAAAAQAAJ&redir_esc=y

    Anul 1940 :http://ro.rationality.wikia.com/wiki/Fi%C8%99ier:Glasul_romilor.jpg

    Sa debitam ca denumirea rom este o inventie postdecebrista - cand denumirea a fost atestata in repetate randuri de mai multi istorici si lingvisti - e de rasul curcilor. Iar cei care citesc din carticica sefului de cuib,sa nu mai spuna ca denumirea ''rom'' este o inventie creata artificiala de catre Soros,pentru ca Soros este nascut in anul 1930,iar Kogalniceanu atesteaza denumirea rom in anul 1837. Daca am cunoaste istorie adevarata,am stii ca denumirea de ''tigan'' ,''serb'', ''valah'',desemna in tecut o stare sociala,aceea de rob. In cazul denominatiei de ''valah'', denumirea,treptat,in timp, incepuse sa fie a asociata cu o stare sociala,aceea de rob. Cuvantul '‘valah'' ,in Transilvania a fost mult timp intrebuintat cu sensul de iobag,si era considerata de români ca un nume de batjocura. Din aceasta cauza,Adunarea Nationala de pe Campia Libertatii,a decis ca ” natiunea româna sa pretinda ca in toate actele oficiale sa fie numita cu adevaratul ei nume”. In actul de la 5 mai 1848 al imparatului Ferdinand s-a intrebuintat pentru ultima data in mod oficial denumirea de ”valah”,iar de la 1868 si legislatia Regatului Ungariei a receptat numele de ”român”.

    Elitele romilor au facut in anul 1971 - exact ce au facut elitele pasiptiste in anul 1848 (au schimbat denumirea - care, in trecut, denomina o stare sociala,aceea de robie,nicidecum etnia sau natiunea). Cand bulgarii va spun ''serbi'',este ca si cum le-ar spune romanilor ''fosti sclavi''. Cand romanii spun ''tigan'',este ca si cum ar spune ''fost sclavi'' (un bun motiv pentru a le spune ''romi'' si nu ''tigani'' in ziua de astazi ). Asadar,domnilor,in limba romana veche si bulgara,termenele utilizate pentru denumirea acest categorii sociale era cea de ''tigan'' si ''serb'' .
    Cand spunem ''tigan'',este ca si cum am spune ''fosti svlavi '' (un bun motiv pentru a folosi cuvantul ''rom'' si nu ''tigan'' in ziua de astazi).

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source