Search

miercuri, 8 decembrie 2010

Acesta situatie nu poate sa mai dureze!

Nota: WikiLeaks Romania va prezinta aceste documente, fara sa-si asume in nici un fel vreo ideologie, partizanat politic. Raspunderea apartine autorilor articolelor, daca acestia au ales sa-si faca public numele.

Anonim spunea...


Acesta situatie nu poate sa mai dureze!
Avem un presedinte si un Guvern care se ascund de popor. Pentru ca le e frica de romani, ei
au inceput, in aceeasi masura, sa-l urasca.Avem un presedinte si un Guvern carora politistii si vamesii, pusi sa apere legea, le striga “Hotii”. Cu alte cuvinte, ca si armata in decembrie 1989, ei au intors armele: nu mai apara statul de eventualele agresiuni ale cetatenilor, ci se situeaza alaturi de cetateni in apararea lor de agresiunile statului si ale reprezentantilor sai.
S-au spus multe in ultimele zile despre greva spontana de la Ministerul Finantelor. Ca salariile erau premeditat lasate mai mici, ca sa fie compensate cu stimulente. Ca stimulentele erau prea mari. Ca atunci cand puteau sa introduca stimulentele in salariu, salariatii de la Finante n-au facut-o , ca sa beneficeze, in continuare, de un sistem care sa-i favorizeze. Ca, vorba presedintelui, la Ministerul Finantelor s-a spart “o buba clientelara ". Ca nu se tinea seama de performante. Etc.etc. Ca de obicei, tot felul de ocari pe care guvernantii le arunca in obrazul celor pe care nevoia ii scoate din rabdari, ca sunt medici, profesori, politisti, ori lucratori de la finante.
Chestiunea de fond nu tine de raspunsul la vreuna din observatiile de mai sus. Poate ca unele sunt indreptatite. Cresterea spectaculoasa a veniturilor bugetare in perioada guvernarii liberale a fost o dovada ca breasla lucratorilor din Finante a meritat aprecierea de atunci si nu merita sudalmile de astazi.
Tema de fond e alta. Lipsa de consideratie si nepasarea fata de romani, asta e problema. Daca stimulentele nu mai puteau fi platite la nivelul de pana acum ori daca sistemul trebuia inlocuit, se putea gasi o solutie. Sa tai, in acelasi timp, salariile cu 25%, sa cresti TVA cu 5%, sa tai stimulentele, reducand, in termeni reali, veniturile acestor oameni la un sfert din ce era cu cateva luni inainte, nu e reforma, ci barbarie. Presedintele si Guvernul sau considera poporul roman ca o multime de chipuri fara trasaturi, doar contururi de carton lipsite de nazuinte si de sensibilitate. Singura virtute a romanilor, in ochii guvernantilor, ar fi supunerea, fara sa icneasca, la toate buimacelile si stangaciile lor. Ori asa ceva nu se poate. Noi nu putem fi tratati ca magarul lui Buridan. Nici macar el n-a putut rezista pana la capat, si-a dat duhul tocmai cand stapanul sau il invatase sa traiasca fara sa manance.
Din perioada pacii sociala pe care Romania o avusese cu ani inainte, opinia publica a trecut intr-o stare de neliniste care, in ultima vreme, a degenerat in dezordine sociala. Avem de-a face cu un popor care se rascoala. Nu cu furci si topoare, ci aruncand in guvernanti cu ghemotoace de hartie, cu sticle de plastic, cu oua, cu caschete fara insemne, nascand un folclor patimas al mitingurilor, adunandu-se pe strazi, prin piete, prin birouri, facand, cei mai inversunati, greva foamei. Cu fiecare zi care trece, nemultumirea se inteteste. Ca si inversunarea celor care guverneaza de a se razbuna pe tot ce le iese in cale. Nu poate sa iasa nimic bun din asta!

3 comentarii:

  1. Imi pare rau, dar prin publicarea unor adtfel de materiale incercati sa manipulati !. Daca in principiu se accepta ca un patron nu poate plati un salariat daca el(salariatul), prin munca lui, nu genereaza mai intai acei bani, atunci trebuie sa admintem ca nici statul nu poate plati pe bugetari, daca la buget nu se stang mai intai acei bani. Situatia devenind aberanta, masura restructurarii si a noi modalitati de plata era necesara, indiferent de cine este sau vine la guvernare. N-am vazut pana in prezent nici macar unul din catgoria de salariati bugetari in care sa nu spuna ca el sau ei sunt cei mai grozavi si, de aceea, lor li s-ar cuveni mai mult decat la ceilalti !. Cel ce spune ca poate scoate bani din piatra seaca si nu din echilibrarea raportului venit/cheltuit, ori e mincinos ori e politicin roman !. Astept pe cineva sa ma contrazica cu argumente.

    RăspundețiȘtergere
  2. lt.col (rez) D. Tarnovski2 februarie 2011 la 01:38

    anonimule te contrazic. ai auzit de contractul social? ai citit ce a scris J J Rousseau inca de acum 200 ani? statul e obligat sa asigure cetateanului o viata cat de cat omeneasca si abia apoi sa pretinda de la cetetean! daca statul nu isi respecta contractul, de ce sa isi respecte cetateanul obligatiile fata de stat? mai citeste domnule Anonim.... mai mult decat atata dar daca statul oprima cetatenii si ii obliga la un trai sub limita, cetatenii pot sa denunte contractul implicit pe care il au si sa se REVOLTE. e un drept fundamental al omului, ai auzit de asa ceva? dreptul la VIATA si cel la LIBERTATE.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dl. lt.col. Statul personifica din punct de vedere juridic NATIUNEA!!
    Ori problema care se pune este SUNTEM NOI O NATIUNE? Eu zic NU! Mai degraba o adunatura de mici tribulete(familii) in care "seful de trib" se conduce dupa deviza "MIE si TRIBULUI MEU sa-i mearga bine in rest sa moara vecinul sa-i iau capra vaca,casa,nevasta etc.Oricine ar veni la putere ar fi un nou ludovic cu l'etat c'est moi!Rousseau are dreptate dar siJFK are dreptate(intreaba-te nu ce poate face "romania" pentru tine,ci ce poti face tu pentru ea) Dar asta presupune sa fim o natiune, un popor. Ceea ce nu suntem!!Acum cind lumea este in criza o revolta-revolutie ar da nastere la haos total!! Ce ar face EU si SUA? ar lichida imediat focarul de infectie.CUM? Sunteti militar de profesie si cunoastesti metodele.De ce? Nu uitati bogatiile naturale sunt acum in miinile lor,noi mai avem saracia,si vorba aia decit sa fi sarac mai bine sa n-ai nimic!!Atunci pentru ce ma revolt?Pentru saracie? Peste citeva luni ne vom da in cap nu pentru drepturi si libertate ci pentru o coaja de piine!!!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source