Search

miercuri, 4 iulie 2012

Ce pregătesc Serviciile?...

Atâta timp cât un preşedinte are de partea sa structurile operative ale Serviciilor de informaţii el poate sta cât de cât liniştit în jilţul prezidenţial. În momentul în care însă sprijinul “Serviciilor” este inexistent, preşedintele îşi face bagajele şi numiţi-o cum doriţi, demisie sau suspendare.
Ei bine, zilele acestea a fost mare agitaţie la SRI. Lupta pentru controlul Serviciilor şi, mai ales, pentru sprijinul acordat unei tabere sau alteia, acordat de structurile de informaţii este una acerbă.


Potrivit unor surse, luni dimineaţă şi ieri dimineaţă, printr-un ordin al şefului SRI, George Maior, toți ofițerii SRI, atât din structura centrală, cât și din teritoriu, au fost convocați de urgență la sedii– chiar și cei care se aflau în concediu. Toți șefii unităților SRI din țară au primit încă de sâmbătă, ora 10.00, o Circulară de la centru, prin care, sub pretextul stării de urgență, li se cerea să își convoace subalternii. Potrivit aceleiaşi surse, astfel, câteva sute de ofițeri superiori ai Serviciului Român de Informații, au fost puşi pe liber, PENSIONAŢI! Cererile depesnionare au fost semnate, bineînţele, fără nici o presiune, fără nici o ameninţare cu dosare. „Epurarea" se face fără acceptul CSAT şi, în aceste zile trei structuri informative ale SRI, funcţionează deficitar, este voirba de Direcția de apărare a Constituției, Direcția anticorupție şi Direcția informații clasificate.
În această luptă trebuie făcute o serie de remarci. Şeful SRI, George Maior, este naşul de cununie al premierului Ponta şi fost senator PSD. În primăvara acestui an, Ponta afirma că George Maior şi Mihai Răzvan Ungureanu n-au fost aleşi de preşedintele Traian Băsescu pentru şefia SRI şi SIE, decizia venind din altă parte. "Cred că decizia d-lui Băsescu nu i-a aparţinut, în ambele cazuri", a spus Ponta, care nu a dorit să dea mai multe detalii.
Prim adjunctul SRI, generalul Florian Codrea şi generalul Marcel Opriş, şeful STS sunt oamenii cheie apropiaţi Cotroceniului în structura informativ operativă a Serviciilor.
Anticipând probabil Jihadul care va urma, preşedintele Traian Băsescu a securizat zona informatzică în a doua jumătate a lunii martie, semnând decretele privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele pentru generalii de brigadă - cu o stea Florian Coldea şi George-Viorel Voinescu. ambii din SRI. De asemenea, preşedintele a semnat decretele pentru acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea pentru coloneii Elena Istode, Emilia-Cristina Posaştiuc, Viorel Goleanu, toţi din SRI, precum şi decretul privind acordarea gradului de general de brigadă - cu o stea, în retragere, colonelului în retragere Pavel Constantinescu din Serviciul Român de Informaţii.
Numele lui Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, a apărut în două scandaluri referitoare la folosirea SRI în urmărirea activităţii unor judecători şi a unor politicieni, în scopuri politice. Preşedintele PSD de la acea vreme, Mircea Geoană, a susţinut, în primăvara anului 2007, după ce Curtea Constituţională a avizat negativ propunerea Parlamentului de suspendare a şefului statului, că Traian Băsescu a cerut date de la SRI referitoare la judecătorii Curţii. Liderul social-democrat a spus, atunci, că judecătorii respectivi au fost şantajaţi şi a prezentat două note scrise de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, despre situaţia dosarelor a trei judecători, Aspazia Cojocaru, Nicolae Cochinescu şi Ion Predescu.
Preşedintele Traian Băsescu, suspendat la acea vreme, a dat asigurări, la jumătatea lunii mai, că nu a folosit serviciile secrete pentru a afla informaţii despre judecătorii de la Curtea Constituţională şi că, după ce va reveni în funcţie, se va afla cum a ajuns bileţelul de la SRI la liderul PSD Mircea Geoană.
Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a publicat, în septembrie 2007, două documente oficiale, primul referitor la urmărirea de către SRI a senatorului liberal Norica Nicolai, iar celălalt, ştampilat, vizat şi semnat de Coldea, având următorul conţinut: "Domnule Director, Vă prezentăm un material referitor la intenţia Partidului Naţional Liberal de a coagula un «pol de dreapta liberal» în Republica Moldova, precum şi reacţii după recenta declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la «aderarea Republicii Moldova la UE»".
 (Preluare de pe 
ftr.ro)

35 de comentarii:

  1. De ce nu scrieti si de USL nimic?De Adrian Nastase, Tariceanu, Voiculescu, Casuneanu si multi alti?Sunteti platiti?SA VA FIE RUSINE!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pt ca pdl si-a batut joc de noi pina acum si nu usl.Vad ca sunt atitea evidente si tot reusesc sa va prosteasca.Foarte bine ca il suspenda,pt ca se face referendum,va fi demis,se vor face alegerile parlamentare si prezidentiale in toamna si asa scapam de nemernici.NU VA OBLIGA NIMENI SA VOTATI USL DACA NU VA PLACE SI NICI PDL ,SPER EU DUPA TOT CE AM INDURAT.DATI-VA JOS OCHELARII DE CAL SI VETI VEDEA SI ALTI OAMENI CARE SA FACA TREABA,SA NE REPREZINTE SI SA TINA CONT CA VOR CONDUCE UN POPOR CARE SA NU LE FIE SCLAV ,CI EI SA MUNCEASCA PT BUNASTAREA OAMENILOR SI A TARII.

      Ștergere
    2. Barosane citeste http://www.evz.ro/detalii/stiri/statul-cumpara-curent-de-la-dan-voiculescu-990744.html si iti dau pana maine linkuri cu magariiile celor din USL!

      Ștergere
    3. da dar pina in urma cu 2 luni nu au fost la putere decit pdl-ii,si in cele 2 luni de guvernare inca nu au facut mare lucru pt ca sunt precauti.Deci sunt criticati pdl-ii pt ca ei ne-au bagat in rahatu asta .Nu sunt de acord nici cu pdl ,nici cu usl.Doresc doar ,sa se ajunga la alegeri prezidentiale,ca sa stim cum stam ,si cit de mult doresc romanii sa fie prostiti in continuare,sau daca au invatat ceva din circul televizat.ASTA ESTE CE VREAU EU.

      Ștergere
    4. Tu intrebi daca sunt platiti??? dar tu,esti platit ca sa arunci cu noroi in USL? Mai bine ti-ai vedea interesul !

      Ștergere
  2. pentru anonimul de mai sus...AMICE, ESTI PROST!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-are rost sa imi bat capul cu tine, esti ...un NIMIC!

      Ștergere
    2. Totul este manipulare pentru dezbinarea romanilor si subjugarea Romaniei !

      De 22 de ani la putere se afla un regim anti-romanesc, criminal ( jumatate la putere si jumatate in "opozitie" ) . Este un regim care serveste interese straine (slugile FMI , BM , CE …) . Un regim care îi manipuleaza si dezbina pe romani pentru a putea subjuga Romania. Acum se rotesc din nou la putere , pentru ca asa sunt ordinele din exterior .
      USL si PDL sunt fostul Partid Comunist care s-a divizat pentru a putea sa-i manipuleze si sa-i dezbine pe romani, pentru a putea sa ramana la putere prin rotaţie .
      USL si PDL s-au aliat cu UDMR timp de 22 de ani si au tradat Romania . Au falimentat , au vandut pe nimic strainilor si au ingropat in datorii Romania !
      Pe 22 iunie 2012 Guvernul Ponta(USL) s-a angajat în respectarea acordului cu FMI . Situatia ramane exact la fel ca in timpul guvernarii PDL . Se va vinde tot ce a mai ramas din Romania si vom continua sa ne imprumutam !

      Treziti-va , romani , ca va sinucideti de 22 de ani !

      Ștergere
    3. Cita dreptate ai!

      Ștergere
  3. SRI-stul care a "picurat" articolul asta este un idiot
    ingrozit ca isi va pierde ciolanul iluminist.
    Ce, ati vrea sa ne fie mila?

    Nu stiam ca ipocrizia amers pana aici:

    "Direcția de apărare a Constituției"
    "Direcția anticorupție"
    "Direcția informații clasificate"
    "structuri informative ale SRI, funcţionează deficitar"

    De nervi, idiotul a spus adevarul:
    "În momentul în care însă sprijinul “Serviciilor” este inexistent, preşedintele îşi face bagajele"

    Asta DEMONSTREAZA ca toate serviciile secrete din lume,
    CONDUC LUMEA si nici decum nu se spioneaza intre ele..

    Acum intelegeti cine (CIA) cum (santaj) si de unde (SUA) conduce ?

    Intr-o democratie adevarata n-ar trebui sa existe secrete si secretomani.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite pentru ce platim SRI-stii (cu peste 2000Eur/luna):

    {...o coordonare intre "fortele de ordine" si "protestatarii violenti" care au produs deturnarea mitingului pasnic de la Universitate}:

    [...]:"Unu" pentru "Doi" si "Sapte": Avansati spre Piata Sf. Gheorghe! Am vorbit cu "Alfa-Mobil" si a ordonat retragrea jandarmilor catre Coltea..
    [...]: Receptionat. Avansam in doua minute! "Alfa-Mobil"... ( sunete parazite) receptie!
    [...]: Sunt "Alfa-Mobil" pentru "Baza"... confirm replierea in dispozitiv! Pentru toti corespondentii ... intensificati actiunile! Repet, intensificati actiunile!
    [...]: Da am inteles.
    [...]: Bai "Elias" ce dracu faceti acolo ma?! Mai cu inima ce dracu! Ca nu stam aici pana maine!
    (sunete parazite)
    [...]: Pentru toti corespondentii: Pastrati disciplina in sistem! Comunicati doar cand e nevoie!
    [...]: "Alfa-Mobil" receptionat.
    (sunete ce sugereaza faptul ca se receptioneaza un apel telefonic pe mobil, retransmis prin statie...)
    [...]: Pentru toti corespondentii "Nicotina": Limitati traficul radio! Avem receptie exterioara! Repet,avem receptie exterioara!
    (sunete parazite... inregistrare intrerupta)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ca serviciile au fost implicate in acele evenimente. Si acuma e la fel. Si cred ca o sa-l dea jos pe Base. Asa si trebuie.

      Ștergere
  5. un site de 2 bani, nimic interesant, pierdere de vreme!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tot sistemul trebuie schimbat , nu numai jos Base, ci toata mafia care este acum la guvernare sa isi faca bagajele si la puscarie cu ei , asta trebuie facut in Romania ca in Islanda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact asta am spus si eu mai sus.Trebuie sa dam jos ochelarii de cal si sa vadem ca in tara asta nu exista doar usl si pdl,ci mai sunt si altii,care merita votati,insa cei de pe aici o iau in mod personal pt ca sunt fie usl-isti ,fie pdl-isti.Asa ca slabe sperante sa scapam de toti cei ce ne-au prostit din 89 pina acum(chiar daca minciuna a fost mult mai pe fata in ultimii 4 ani.Ce sa-i faci ,ne place apa rece cu rahat si ei ne-o servesc,pentru ca noi vrem s-o inghitim).Si stiti de ce ?Suntem prea prosti cu pretentii de destepti,( care le facem si le stim pe toate) ,pentru a accepta evidentele.ORICUM DE CE NE CERTAM SI NE OCARIM UNII PE ALTI,MAREA MAJORITATE A CELOR DE LA CONDUCERE SUNT URMASI AI COMUNISMULUI CU FATA UMANA,IAR BASE A FOST UN ELEV CONSTIINCIOS CARE SI-A DEPASIT PROFESORII,INSA ORIGINILE SUNT ACELEASI FSN,PSD,ASA CA DESPRE CE VORBIM SI CUI VRETI SA-I MAI ACORDAM INCA O SANSA?CUM POTI FI COMANDANT DE NAVA FARA SA FII MEMBRU DE PARTID?ASTA SA I-O SPUNA MUTULUI CA EU NU-L CRED.

      Ștergere
  7. Totul este manipulare pentru dezbinarea romanilor si subjugarea Romaniei !

    De 22 de ani la putere se afla un regim anti-romanesc, criminal ( jumatate la putere si jumatate in "opozitie" ) . Este un regim care serveste interese straine (slugile FMI , BM , CE …) . Un regim care îi manipuleaza si dezbina pe romani pentru a putea subjuga Romania. Acum se rotesc din nou la putere , pentru ca asa sunt ordinele din exterior .
    USL si PDL sunt fostul Partid Comunist care s-a divizat pentru a putea sa-i manipuleze si sa-i dezbine pe romani, pentru a putea sa ramana la putere prin rotaţie .
    USL si PDL s-au aliat cu UDMR timp de 22 de ani si au tradat Romania . Au falimentat , au vandut pe nimic strainilor si au ingropat in datorii Romania !

    Pe 22 iunie 2012 Guvernul Ponta(USL) s-a angajat în respectarea acordului cu FMI . Situatia ramane exact la fel ca in timpul guvernarii PDL . Se va vinde tot ce a mai ramas din Romania si vom continua sa ne imprumutam pana la sclavia totală !

    Treziti-va , romani , ca va sinucideti de 22 de ani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai la miting s-a dansat pinguinul cu bere si mici in loc de bate pietre si huiduieli,, acesta-i romanasulcocarjit si ingenuncheat de atata manipulare cu TV.-urile si presa aservita

      Ștergere
  8. Si ca sa vezi ca SRI-stul care a scris articolul asta a spus adevarul:

    "În momentul în care însă sprijinul “Serviciilor” este inexistent, preşedintele îşi face bagajele"

    Basescu a fost dat jos iar romanii tre' sa meraga la "referendum" pe
    29 Iulie ca sa-si dea cu parerea...!

    Sa-l ia dracu' pe chiorul asta dar sa-si ia si SRI-stii cu el.

    Pana nu ELIMINAM TOATE SERVICIILE SECRETE, parlamentul nu va reprezenta niciodata cu adevarat vointa poporului.

    RăspundețiȘtergere
  9. sinuciderea este calea cea mai buna de a indrepta lucrurile asa ca cei vinovati de tradare s-o faca.Romanii pot reinvia numai asa,vazand cadavrele tradatorilor neamului nostru la apusul soarelui,nu salvandu-se in spatele legii pe ei si-au facut-o.

    RăspundețiȘtergere
  10. Avem nevoie de un s.r.i.ca in israel,mossadul este cu adevarat pentru poporul sau,nu tradatori.,acolo un tradator isi ia zilele

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bravo , mestere...Indeed...ai dreptate...Totusi , si la noi sunt Oameni , patrioti care vor face ceea ce trebuie...Dictatura va pica pe 29...Si Marcellino pleaca , si Pahontu , si mai stiu cativa...asteapta CSAT , max.in 2 zile...Ti-o spune un posesor ORNISS...:)

      Ștergere
  11. Asistam zilele acestea cu mare stupoare la prabusirea marii coruptii din Romania.Marea coruptie nascuta din sange comunist masonic se tine mandra de sine si continua a sfidare poporul in fata cu increderea ca inca se mai poate distruge ceva,psihologia individului.

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca se crede ca strainii sant prosti si nu inteleg realitatea de la noi,va spun sigur ca va inselati.Ei ne urmaresc evolutia si ne ataca e xact in punctele sensibile cum ar fi coruptie ,hotii,incorectitudini.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu cred ca s.r.i.isti si excomunistii trebuie sa paraseasca scena politica romaneasca pentru a evita un razboi civil.Sa se duca sa conduca tari ca madagascar ,afganistan unde isi vor crea modelul lor de societate masonic.In Romania vor fi starpiti ca pe o boala venerica.

    RăspundețiȘtergere
  14. lumea nu stie ca revolutionarii adevarati au fost izgoniti din tara ca raufacatori nu ca eliberatori de un regim masonic comunist.

    RăspundețiȘtergere
  15. Numai s.r.i.isti au putut instrumenta revolutia romana.Cum au crezut ei ca vor pacali o intreaga comunitate mondiala si vor merge inainte fara sa banuiasca nimeni nimic,formand o democratie falsa,inacceptabila cu repercursiuni dezastruoase asupra statului drept.Adevarul va triumfa,moarte mincinosilor!

    RăspundețiȘtergere
  16. Politicienii romani au reusit nu sa creeze o mare pregatire pentru industrializarea si modernizarea Romaniei,ci au pregatit o groapa foarte adanca din care se vor salva doar ei.Multumim.......

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnul Basescu mare patriot care vorbeste cu taranii,ce a facut pentru ei sau pentru copiii care ai tine in brate la alegeri,nu are mustrari de constiinta?

    RăspundețiȘtergere
  18. SRI Romania & CIA America prezinta:
    --- Puscaria Secreta din subsolul ORNISS ---
    http://rt.com/usa/news/prison-revealed-cia-bucharest-371/

    In the historic city of Bucharest, the CIA tortured and interrogated high-risk terrorists for years in a basement prison, under the nose of roughly two million Romanians.

    An investigation carried out by reporters for the Associated Press led to the news organization revealing on Thursday that in the years after the September 11 terror attacks, the Central Intelligence Agency operated an underground holding center for some of the most sought after alleged terrorists. There in a small six-cell jail, prisoners such as al-Qaeda operative Khalid Sheikh Mohammed were beaten and detained, all unbeknownst to the citizens of Romania or American authorities outside of the CIA.

    This revelation from the AP comes after officials have adamantly denied any such institution in the past.

    "No, no. Impossible, impossible," Adrian Camarasan of the National Registry Office for Classified Information told Germany’s ARD television in an earlier interview. While Camarasan dismissed claims of a top-secret jail, former intelligence officials speaking under condition of anonymity now tell the AP that the prison did in fact exist, and did so right in the basement of the National Registry’s headquarters.

    The National Registry Office for Classified Information, also known as ORNISS, has operated in the Bucharest building for years. In its annals are classified files pertaining to NATO and European Union intelligence. A known government installation, townspeople avoided the structure and thus the CIA had the perfect cover to open the prison. The first detainees came arrived in 2006, and despite being mere blocks from a major roadway and active train tracks, the top-secret cells beneath the first floor of the ORNISS building went perfectly undetected — until now.

    In those cells, insiders tell the AP, prisoners were interrogated once installed in the compound. They were subjected to sleep deprivation, doused with water and slapped by intelligence officers. Detainees were kept in small cells erected atop springs, as to disorient the prisoners as well.

    Though the prison was kept open until 2006, not all that lasted through it were freed in the end. Some were returned to their home countries. Others, like Mohammed, were sent to Guantanamo Bay. In September of that year, then-President George W Bush said that Mohammed had been under the custody of the CIA for questioning but never revealed where that exactly was. The next year the al-Qaeda operative would confess from Gitmo his role as a 9/11 mastermind and has been detained in the elusive military prison under guard of the American armed forces ever since.

    In their investigation of the prison, AP reporters were able to link CIA-chartered jets from Bucharest into other locales, including Guantanamo and other sites of known prisons.

    Only those speaking anonymously to the AP have revealed the true nature and location of the Bucharest prison. When asked for comment, the CIA officially declined.

    "There have been years of official denials," Dick Marty, a Swiss lawmaker who investigated claims of CIA secret prisons for the Council of Europe. "We are at last beginning to learn what really happened in Bucharest."

    RăspundețiȘtergere
  19. pai ce nu pricepeti ba nenea?astia l-a suspendat pe ceasca dupaceea fabricile uzinele inteprinderile........TOT.acum ca si altadata vor s-al suspende pe base.....! da e bine e semn bun de acum in colo e o mandrie sa copiezi si sa chiulesti... MAI DRAGA!

    RăspundețiȘtergere
  20. REVIN MA NENEA. CEAUSESCU NEA LASAT CU TREI MILIARDE IN PLUS. SUSPENDACII AU PAPAT TOT SI NEA BAGAT SLUGI LA FEMEI!!!!!!!! EU CU CINE VOTEZ?

    RăspundețiȘtergere
  21. Esti confuz,dar iti fac o sugestie !Nu trebuie sa votezi,stai acasa caci doar asa vei reusi sa ...traiesti bine !!

    RăspundețiȘtergere
  22. nenea EU sunt cam confuz, sinu am mers la scrutin.ACUM ESTI MAI FERICIT? T-IA MAI TRECUT NEVROZA????????

    RăspundețiȘtergere
  23. You really make it seem really easy along with your presentation but I find this matter
    to be actually something which I feel I would never understand.
    It seems too complicated and very extensive for me.
    I'm looking ahead for your next post, I will attempt to get the hold of it!
    Stop by my web-site christian louboutin men

    RăspundețiȘtergere
  24. (ACTORUL VASILE BUTNARU) Traian Basescu: Vasile,un adevarat conducator de tara pune accentul pe Serviciul de Informatii si Securitate! Apoi...urmeaza celelalte structuri...

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source