Search

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Afacerea Roşia Montană şi implicarea lui Traian Băsescu (II)


Va rugam sa urmariti cu atentie filmul acesta, chiar daca este destul de lung... materialul prezentat va ofera o imagine clara asupra dezinformarii practicate in mass-media controlata de Putere, precum si in mass-media care critica Puterea, dar care se preteaza la aceasta manipulare intrucat incaseaza sume colosale pe publicitatea facuta redeschiderii exploatarii de la Rosia Montana, exploatare care dupa cum se stie ar urma sa se faca cu cianuri, - o modalitate extrem de toxica pentru mediu si pentru locuitorii din zona.

Cititi materialul

De asemenea prezentarea facuta de jurnalistul Mircea Toma include si alte exemple de manipulare, cenzura, mistificare a adevarului, minciuna practicate in mass-media romaneasca indiferent de culoarea politica a acesteia.
Pe de alta parte, interesul fortelor politice este foarte important in acest proiect, indiferent de pozitia ocupata:
Prezenţa lui Traian Băsescu la Roşia Montană pentru a susţine proiectul RMGC a stârnit reacţii aprinse ... Ponta şi Antonescu liderii USL zic că ar avea chiar un interes direct legat de ultima sa campanie. PDL–ul zice că dimpotrivă, Geoană ar fi fost susţinut de ”Gabriel Resources”, nu Băsescu. Adevărul e că toate partidele au ceva pe conştiinţă în afacerera de la Roşia Montana. Se vorbeşte de corupţie, şpăgi astronomice… Cert este că e vorba de circa 250-300 tone aur, că România ar încasa foarte puţin.

Cert este ca Basescu a ajuns slujbaș în departamentul de comunicare și propagandă al Roșia Montană Gold Corporation . Vizita” făcută la Roșia Montană, de Traian Băsescu a fost un pur exercițiu propagandistic. În favoarea unor companii private. A fost organizată de departamentul de PR al RMGC și al președenției...

Victor Ciutacu scrie în articolul “Roşia Montană, pe repede înainte“  : “E clar că Traian Băsescu şi apropiaţii lui au interese acolo, altfel nu s-ar zbate cu disperare să legitimeze afacerea . Radu Berceanu e semnatarul ancestral al asocierii (într-un guvern cu Traian Băsescu la Transporturi), preşedintele a făcut repetate apeluri (inclusiv în campania electorală) de susţinere a proiectului, Felix Tătaru a împărţit o bună bucată de vreme publicitatea, iar PR-ul îl face Corina Vinţan.

Conexe cu cele de mai sus sunt si cele relatate in materialul de mai jos:

Nu trebuie omis încă un aspect extrem de important. Anume că exact ca la Roşia Montană, marea problemă a celor care vor pune mâna pe cuprul de la Abrud va fi legată de protecţia mediului. Exploatarea de la Roşia Poieni este în momentul de faţă o mare amenințare pentru protecția mediului.

Cititi materialul:

16 comentarii:

  1. Nu e de mirare. Basescu si trupa puterii portocalii sunt in foame de bani tot mai mare. Stiu ca li se apropie finalul si cauta sa suga tot mai mult de la acest stat muribund. Isi transfera banii in afara ( exista destule articole pe tema asta) si spera ca vor scapa de judecata stiind ca la noi procesele dureaza ani de zile. Insa noi trebuie sa protestam continuu si sa dovedim ca nu uitam nimic din manevrele lor. Chiar ma intrebam de ce RomaniaLeaks nu a zis nimic despre Rosia Montana stiind ca a scris despre minele de cupru in trecut. Presa neaservita puterii face eforturi disperate pt ca romanii sa nu uite aceste furaciuni groaznice dar si noi trebuie sa sprijinim acest efort iesind in strada chiar daca acum sunt -15 grade!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. o alta afacere.oamenii astia nu au nimic sfint in ei.de 20de ani se vinde tot pentru un venit de mome3nt si suferinta pentru milioane care traiesc sau se vor naste.fii sigur ca cei din strada stiu ca sunt sprijiniti.in spatele calculatorului sint milioane care asteapta.e deajuns o scintee.romanii sau trezit.politicienii inca mai dorm crezind ca iar ne-or fraerii.tu in caz de o nedreptate nu te-ai alatura celor din piata si inca cu furie?eu cred ca cei din spatele monitorului nu ies inca pt ca arde mocnit furia.eu ma vad pe mine...cite-o-data imi vine sa le dau foc fara sa ma mai uit cine e.nu mai conteaza culoarea politica...niste curve ordinare toti..se pretind dame de lux dar nu-s decit diste traseisti ordinari...tirfe de centura,prostituatele occidentalilor..mai mare rusinea...

      Ștergere
  2. niste manipulabili care ling blide sa le mearga bine,dar pentru asta mai intii trebuie sa calce pe cadavre.Asta va avea o plata,pentru ca roata se invirteste si cind faci lucruri de neiertat, impotriva semenilor tai ,cu buna stiinta pedeapsa-ti este data pe masura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Toti vor plati cu varf si indesat ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ar fi bine sa investigati si implicarea lui Dan Andronic la RMGC. Dupa cum stiti, Dan Andronic si consultantii evrei il consiliaza pe Traian Basescu (l-au pregatit pentru confruntarile TV din timpul campaniei din 2009). Acum consultantii lui Basescu fac imagine si pentru RMGC. Lobby-ul facut de Basescu are impact asupra actiunilor RMGC pe bursa, iar ca rasplata, RMGC finanteaza presa basista si pe cei care ii fac diverse servicii presedintelui. Incercati si directia asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. doar prin violenta ai putem indeparta ,,,,nu mai instigati lumea sa protesteze pasnic,,,,,ca se danseaza pinguinu,instigati la violenta ,violenta in scopuri bune nu mai este violenta ,,vezi bombardamentul cu napalm asupra orasului tokyo din 1946 daca a castigat usa nu sa mai auzit nimic ,,,,asa ca o sa instigam la violenta si dupa ce castigam NU MAI VB NIMIC DESPRE CUM AM REUSIT,,,pur democratic,,,,,si ca un al 2 lea ex si JFK.A FOST INLATURAT DEMOCRATIC,cu costuri minime,,,nu ca la noi 1000 de motiuni de cenzuri,etc etc care costa milioane de lei 1 GLONT COSTA 4 LEI SI SE REZOLVA,,

    RăspundețiȘtergere
  6. SI NU VA MINUNATI CA NE FAC ALTI REVOLITIILE CAND UN UNGUR CAND UN IRANIAN,,,,NOI ROMANI DISCUTAM,,,,DA DIN ASTIA CARE DISCUTAM NU ARE NICI UNU O PUSCA DE VANATOARE SA REZOLVE PROBLEMA CU CHIORU,,,,EU MA OFER SAI INTRETIN FAMILIA SI SAL SCOT DIN TARA

    RăspundețiȘtergere
  7. Ne purtam ca prizonierii dezarmati cand 2-3 soldati cu pusca controleaza sute de prizonieri. Daca ar sari toti odata, i-ar face arsice. Noi suntem milioane, ei sunt sute.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu sunt sute.sunt citiva.restul sint pupincuristi,linge blide care pt o firmitura o f...si pe masa.nu avem nevoie de arme .astia se pisa pe ei numai cind te uiti urit la vreunu..ce controleaza?flocii lu nevastasa,nici pe aia...is lasi da-i dracu..nici unu nu mai iese in public.le e frica loazelor...fac si io o rugaminte.fratilor,aia de va trageti un glont in cap ca v-ati plictisit de viata,inainte de asta trageti si voi la tinta,face-ti-ne un bine .

    RăspundețiȘtergere
  9. Vasile Butnaru: Domnule Traian Basescu,grabiti-va. Mana intinsa a actorului basarabean este de fapt Mana Lui Hristos care Va Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bata si pe ei! Nu este alta solutie!

    RăspundețiȘtergere
  11. (ACTORUL VASILE BUTNARU) Traian Basescu: Sunt foarte grabit! Ma asteapta Lucruri Mari! In vizorul meu se afla Basarabia! Frati Basarabeni,am sa vin la Chisinau pe data de 1 februarie 2013! Va multumesc anticipat pentru inalta distinctie de peste Prut: FLOAREA DE FOC - BASARABIA GOLGOTA ROMANIEI

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:VASILE,afacerea Rosia Montana este un proiect de lunga durata!

      Ștergere
  12. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,invata-te de la mine cum sa atragi prosperitatea in Viata Personala!

    RăspundețiȘtergere
  13. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,sunt obsedat de Aur,Diamante si Bani!

    RăspundețiȘtergere
  14. Momentan, presedintele este, acum, un sustinator al protestelor, asa cum a evidentiat, in timpoul evolutiei protestelor, Elena Cosntantin.
    Se pare ca nu exista obiectiv, in cazul acesta. Sau in cazul domnului Basescu, orice poate deveni un obiectiv.

    http://www.obiectiv.info/basescu-co-imbra-i-eaza-protestele-anti-ro-ia-montana_22023.html

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source