Search

vineri, 16 decembrie 2011

WikiLeaks despre Băsescu "Stăpânul Dosarelor" şi.... "Dosarele lui Adrian Năstase

La inceput a existat o telegrama Wikileaks pe acest subiect, apoi au aparut si inregistrarile audio care certificau faptul ca Băsescu intervine in actul de justitie, cititi urmatoarele:



Băsescu recunoaste imixtiunea sa in Justitie, în 2009: Când mai aud că dosarele lui Năstase sunt politice, le fac publice".

La o întâlnire pe tema reformei în justiţie, preşedintele Traian Băsescu i-a ameninţat pe social-democraţi că "dă drumul la dosare." Conform Wikileaks, şeful ANI, Alexandru Macovei a fost prezent la şedinţa din 17 februarie 2009. El le-a spus reprezentanţilor Ambasadei Statelor Unite că discuţia a fost "încinsă", iar tensiunea dintre Băsescu şi Geoană a fost vizibilă.
Băsescu s-a răstit  "Nu mă faceţi să dau drumul la dosare. Fiecare dintre plângerile împotriva lui Năstase sunt din partidul vostru, nu de la mine", se arată în telegrama Ambasadei.
Pentru cititorii care nu-si mai amintesc exact cum au stat lucrurile atunci, publicam urmatorul material preluat de pe siteul "News.ro" :


Vă mai aduceti aminte MOTIVUL pentru care Băsescu a castigat alegerile din 2004, impotriva lui Năstase? Nu pentru că guvernul Năstase nu ar fi fost eficient... Băsescu insusi a recunoscut la acea vreme ca guvernarea fostului premier a fost una dintre cele mai eficiente din Romania... ci pentru că uriasul scandal mediatic din acea vreme a indus in opinia publica ideea că Adrian Năstase este extrem de corupt, - iar guvernarea sa ( chiar dacă a fost eficienta), a fost una plina de coruptie.



Au fost zeci de mii de articole in presa si la televiziuni prin care se repeta unul si acelasi lucru: "Năstase e vinovat de coruptie". Si asta a prins la masa de alegatori, astfel ca Traian Băsescu a castigat alegerile prezidentiale cu 50, 2%.....
Ei bine, - ieri s-a spulberat acest mit care l-a ajutat pe actualul presedinte sa castige in 2004. Totul a fost o manevra politico-mediatica extrem de bine pusa la punct si toata aceasta masinatiune care dureaza de 7 ani de zile s-a dovedit ceea ce a fost, adica un PROCES POLITIC:



Fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, joi, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Mătuşa Tamara. Decizia poate fi atacată cu recurs. În acelaşi dosar, au fost achitaţi şi Ioan Melinescu şi Ristea Proboi.



"O judecată dreaptă şi o soluţie corectă, care spune ceva despre justiţia din România. O să vedem în următoarele zile dacă Parchetul înţelege să o atace cu recurs" a declarat avocatul lui Adrian Năstase, după anunţarea deciziei instanţei.



"Sunt foarte curios care vor fi argumentele Parchetului în cazul unui eventual recurs", a adăugat avocatul.



Adrian Năstase, despre dosarul „Mătuşa Tamara”: Decizia a fost corectă. Există o încercare de intimidare a judecătorilor




Dosarul "Mătuşa Tamara" a tulburat apele în PSD la momentul apariţiei sale. 2006 a fost anul în care Adrian Năstase a pierdut, pentru moment, totul în politică - atât funcţia din PSD, dar şi şefia Camerei Deputaţilor.



Moştenirea lui Adrian Năstase a pus Partidul Social Democrat pe un butoi cu pulbere. Ca să stingă suspiciunile, liderul social-democrat de atunci a invitat ziariştii acasă, pentru a le arăta bunurile pe care le deţine. Cu toate acestea, retragerea sa din funcţii era iminentă. Ulterior, Adrian Năstase a luat decizia de a se autosuspenda.



A urmat celebra noapte a cuţitelor lungi de la hotelul Confort, când Adrian Năstase a fost pus la zid de conducerea de atunci a PSD, pentru că dăuna imaginii partidului.




Următorul la capitolul autosuspendare a fost Dan Ioan Popescu. El a vacantat locul de la conducerea PSD Bucureşti, lăsând calea liberă pentru Marian Vanghelie.



În tot acest timp, grupul de la Cluj prindea tot mai mult teren, dând PSD-ului chiar şefia SRI. La finalul lui 2006, au venit alegerile pentru şefia PSD, când s-au luptat Mircea Geoană şi Sorin Oprescu.



"Pe mine nu m-a învins Traian Băsescu, m-au vândut unii lideri de partid", spunea Sorin Orescu.



Surpriza congresului nu a fost reconfirmarea lui Mircea Geoană în fruntea partidului, ci prăbuşirea lui Miron Mitrea. Acesta a fost înlocuit de mai tânărul Titus Corlăţean, în funcţia de secretar general.



Aşa a transformat mătuşa Tamara PSD-ul într-o adevărată piesă de teatru cu aliaţi, trădători şi ţapi ispăşitori în distribuţie.

Dovada suprema ca procesul a fost unul POLITIC exista inca din 2009, dar a luat-o cineva in seama? Atunci Basescu recunstea ca are acces la dosare ( lucru inadmisibil intr-u stat de drept, mai ales cand cauza e inca in faza de cercetare penala!) si nu numai ca are acces, dar poate sa si "dea drumul la dosare" in presa...
Sa citim aici:
Preşedintele României Traian Băsescu l-ar fi ameninţat pe Mircea Geoană că “dă drumul în public” dosarelor lui Adrian Năstase, pentru a-i demonstra că plângerile penale împotriva fostului premier sunt de la membri PSD, se arată într-o telegramă obţinută de Wikileaks.
Mai mult :
Wikileaks: Băsescu l-a ameninţat pe Geoană cu dosarele lui Adrian NăstaseArticole asemanatoare:
  1. WikiLeaks despre România: Băsescu l-a ameninţat pe Geoană că "dă drumul în public" dosarelor lui Adrian Năstase Potrivit unor telegrame obţinute de Wikileaks, preşedintele României l-ar fi ameninţat pe Mircea Geoană că "dă drumul în public" dosarelor lui Adrian Năstase, pentru a-i demonstra că plângerile penale împotriva...

  2. Geoană confirmă întâlnirea cu Băsescu şi discuţia despre dosarele lui Năstase. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a confirmat, luni, intalnirea cu Traian Basescu in timpul careia s-a discutat despre dosarele lui Adrian Nastase, potrivit Mediafax. "Ambasada americana trebuie sa confirme sau sa...
Ce s-a intamplat pe parcursul acestor atatia ani? Pur si simplu Basescu a incercat ( a si reusit in buna masura) sa-si discrediteze cel mai redutabil adversar politic, sa slabeasca PSD-ul ( a reusit si asta, sa nu uitam ca Nastase a fost inlaturat de la sefia Camerei Deputatilor in 2005 cu ajutorul voturilor pesedistilor), sa transforme PNA-ul in DNA care este un instrument politic de ancheta si presiune la adresa adversarilor presedintelui.... Din 2005 si pana azi, regimul Basescu si-a subordonat procuratura si in mare masura toata Justitia. Curtea Constitutionala a devenit un simplu instrumet de "legitimare" a unor hotarari si legi aberante, serviciile au fost complet subordonate. Prin manevre absolut ilegale si anticonstitutionale s-au schimbat majoritatile politice hotarate de cetateni prin votul lor, s-au votat legi aberante si cu efect retroactiv , - lucru inadmisibil intr-un stat de drept: vezi Noul Cod al Muncii, Legea Pensiilor, etc.
Romania a incetat complet sa fie un stat democratic inca din anul 2008, iar asta nu mira pe aproape nimeni si nu starneste nicio revolta. Societatea "Civila" care l-a sprijinit pe Basescu in ascensiunea sa este acum muta.....
... iar cetatenii prea preocupati de grija zilei de maine pentru a mai sta sa analizeze evolutiile politice si cele economice.
Concluzia? "Ciocu' mic si sa traiti Bine!".

11 comentarii:

  1. acum un an vorbeam cu un var de ce s/ar putea intimpla in 2012 si bunicul nostru tragea cu urechea. la un moment dat ne spune , daca vine sfirsitul lumii ,bine dar daca nu vine ! ce ne facem?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu regret, nu gasesc deloc surprinzatoare aceste ,,actualizari,,. Sunt o multime de luari de pozitie publice ale lui basescu, cu multi, multi ani anterioare celor relatate aici 2000 so 2004. Cei, ceva mai in varsta trebuie sa-si reaminteasca de greva mecanicilor de locomotiva, la inceputul mandatului de min. transp. al lui basescu. Aceasta a fost sparta (greva), in 1991 prin o comunicare la radio romania de un realizator numit grigoriu, care avea la acea vreme credibilitate, apoi a iesit la pensie. Deci, prin taierea legaturilor telefonice, cfr avand propia retea telefonica, sa reusit prin dezinformarea difuzata la radio, bulversarea corpului mecanicilor de locomoiva si implicit a liderilor sindicali ai acestora. Va precizez ca mec. locomotiva, au fost si pana in 1989, dar indeosebi intre 1950 - 1970, un grup profesional extrem de unitar, explicit solidar. Se poate reaminti, din aceiasi perioada, implicarea activa a lui basescu, in aducerea minerilor, care au produs mineriadele, samd. Trecutul lui ca marinar, care in fapt nu a fost deloc lung, cum incearca sa sugereze in permanenta, a fost plin de ticalosi. Sa nu mai vorbim de anvers, calitatea lui profesionala de sef agentie, etc. De altfel, tot ce a fost basescu , ca rezultate, ca ministru, primar, a fost exclusiv ,,navigarea viguroasa,, in mizerie, si ca presedinte ce sa mai vorbim

    RăspundețiȘtergere
  3. Va sfatuiesc sa cercetati si originile evreiesti ale lui basescu(bunica evreica). Spun asta pentru ca intamplator sau nu samanta aceasta se vrea mereu in frunte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Personalitati publice de origine evreiasca din Romania –
    lista categorie:
    Site-ul de stiri ronatvan.com publica o lista larga de figuri publice de origine evreiasca din din Romania din mai toate domeniile de activitate. Potrivit sursei citate, persoana care a contribuit la întocmirea acestei liste “este anonimă din motive lesne de înteles”. Pe langa cei care isi asuma identitatea si sunt perceputi in consecinta, exista, potrivit autorului, unele persoane (in dreptul numelui carora apare ?) in cazul carora nu exista certitudinea ca sunt de origine evreiasca, asa incat aceste cazuri trebuie tratate cu rezerve.
    -Traian Basescu (fost marinar, fost primar al Bucurestiului, politician si Presedintele României?)
    -Petre Roman (politician, fost Prim Ministru al Romaniei)
    -Emil Constantinescu (profesor, fost presedinte al Romaniei?)
    -Ion Iliescu (politician, fost presedinte al Romaniei si „personaj important al revolutiei din 89”)
    -Nina Iliescu (sotia lui Ion Iliescu)
    -Theodor Stolojan (fost Premier, economist, politician, fost lider al PDL si consilier Prezidential)
    -Viorel Lis (fost primar al Bucurestiului, baron)
    -Dinu Patriciu (presedintele Grupului Rompetrol, NV si membru important al PNL)
    -Mihai Razvan Ungureanu (director SIE, istoric, politician, si fost ministru de externe)
    -Ludovic Orban (fost ministru al Transporturilor, vicepresedinte PNL)
    -Leonard Orban (Comisar European)
    -Silviu Prigoana (parlamentar, om de afaceri si star TV, autodeclarat “Mândru că e Mason”)
    -Adriana Bahmuteanu (nevasta lui Silviu Prigoană si star TV?)
    -Nicolae Cajal (fizician, academic, politician si filantrop)
    -Geo Saizescu (regizor de filme, scriitor si actor)
    -Victor Ciutacu (jurnalist, redactor şef adjunct la Jurnalul Naţional, şi moderator la Antena 2)
    -Iosif Sava (muzician, moderator radio si TV)
    -Elan Schwartzenberg (om de afaceri care a devenit cunoscut după căsătoria cu Mihaela Rădulescu)
    -Anna Lesko (cântăreată) (evreică?)
    -Anamaria Prodan (star TV, fotomodel, cântăreată)
    -Ginger Devil (actrită porno)
    -Laura Andresan (prostituată faimoasă, un fel de Jenna Jameson a României, Jenna Jameson fiind una dintre cele mai celebre actrite porno evreice din lume)
    -Mihaela Radulescu (star TV) (evreică?)
    -Alina Plugaru (fotomodel)
    -Razvan Vasilescu (actor)
    -Alexandru Arsinel (comedian si actor)
    -Ioana Maria Vlas (presedinte SOV Invest, Fondul Naţional de Investiţii – FNI)
    -Ioan Stoica (fondatorul Caritas)
    -Mircea Albulescu (actor, profesor, poet, membru al Uniunii Scriitorilor)
    -Oana Sarbu (cântăreată, actrită)
    -Andrei Blaier (regizor de filme si scriitor de scenarii)
    -Andrei Zinca (regizor, manager de productie, actor, producător)
    -Dan Pita (regizor de filme si scriitor de scenarii)
    -Eugen Ovidiu Chirovici (economist, jurnalist, scriitor si Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România)
    -Edmund Deda (compozitor)
    -Ion Barbu (matematician si poet)
    -Ion Cristinoiu (compozitor, conducător, instrumentist, orchestrator)
    -Dan Bittman (cântăret, actor, star TV)
    -Paul Goma (scriitor si mare dizident anti-comunist) (evreu?)
    -Silviu Brucan (politician comunist si dizident, alanist politic si scriitor de cărti despre Comunism si Europa de Est)
    -Adrian Severin (nepotul lui Silviu Brucan, politician, Europarlamentar, fost membru PD-L, membru actual PSD)
    -Paul Cornea (istoric, critic, teoretician literar)
    -Paula Iacob (avocată celebră în România)
    -Magda Lupescu (curva si apoi sotia Regelui Carol al 2-lea)
    -Alexandru Barladeanu (Presedinte al senatului, economist, politician, ministru, membru al Academiei Române)

    Sursa: http://stiri.ronatvan.com

    RăspundețiȘtergere
  5. -Sergiu Celac (politician si ministru de externe)
    -Paul Soloc (moderator TV show, editor)
    -Valeriu Lazarov (realizator TV)
    -Ovidiu Ioanitoaia (jurnalist, sportiv)
    -Emanuel Isopescu (jurnalist si moderator TV show)
    -Dumitru Tinu (jurnalist si fost director al ziarului Adevarul)
    -Maia Morgenstein (actrită)
    -Haralamb Zinca (autor faimos)
    -Horia Roman Patapievici (scriitor si filozof)
    -Mihai Zisu (Ministru de Externe)
    -David Marcian Bleahu (fost senator)
    -Dolphi Drimer (patron, director si profesor la o universitate proprie)
    -Oliviu Gherman (fost Presedinte al Senatului si ambasador în Franta)
    -Dan Martian (presedinte al Camerei Deputatilor)
    -Silviu Maior (ministru)
    -Mircea Cosea (senator)
    -Aurel Vainer (deputat)
    -Victor Surdu (fost deputat si senator)
    -Zoe Petre (istoric si consilier prezidential)
    -Petru Berteanu (consilier prezidential)
    -Mugur Isarescu (Guvernator al Băncii Nationale Române (BNR), fost prim ministru si membru al Academiei Române)
    -Andrei Varga (fost ministru)
    -Razvan Teodorescu (fost senator, ministru si profesor Universitar)
    -Dumitru Mazilu (politician, „mare personaj” al revolutiei din 89 si spion civil)
    -Vasile Gionea (fost jurist, deputat si presedinte al Curtea Constituţională a României)
    -Gelu Voican Voiculescu (politician, fost vice prim ministru si ambasador)
    -Bujor Sion (om de afaceri)
    -Paul Everac (scriitor, director general al Televiziunii Române)
    -Nicolae Melinescu (fost moderator TV show si director general al Televiziunii Române, spion civil)
    -Horia Moculescu (pianist, interpret vocal, compozitor, mediator si moderator TV show)
    -Alina Mungiu (politolog, activistă drepturi civile, academiciană, jurnalistă, scriitoare, comentator al scenei politice din România, profesoară în Bucuresti, fostă directoare a Televiziunii Române)
    -Cristian Mungiu (regizor şi scenarist)
    -Cecilia Stefanescu (scriitoare)
    -Doru Dumitrescu (moderator TV show)
    -Radu Naum (star TV)
    -Dumitru Morosanu (moderator TV show, regizor de filme)
    -Victor Ionescu (secretar general si presedintele tineretului PNTCD)
    -Florin Bratescu (jurnalist si moderator TV show)
    -Adrian Sarbu (om de afaceri, patronul postului TV, ProTV, Acasă, MTV România, Pro Cinema, Pro TV, Pro TV Internaţional, Sport.Ro si al agentiei de stiri Mediafax)
    -Mihai Tatulici (jurnalist si scriitor)
    -Andreea Esca (jurnalist si scriitor)
    -Andi Moisescu (jurnalist si prezentator Stirile ProTV)
    -Andrei Gheorghe (realizator, prezentator TV si Radio)
    -Adrian Rosenberg (jurnalist ProTV)
    -Aristide Buhoiu (jurnalist, reporter, moderator TV show)
    -Marcel Avram (impresar, manager si organizator, director de ziar)
    -Cornel Nistorescu (journalist si director al ziarului Eventimentul Zilei)
    -Sorin Rosca Stanescu (journalist si director al ziarului Ziua)
    -Adrian Halpert (editor si director al ziarului Click)
    -Hadrian Mateescu (directorul ziarului Adevarul)
    -George Arion (publicist, poet, autor)
    -Gilda Lazar (actor)
    -Sergiu Andon (politician, membru al Partidului Conservator)
    -Geo Raetsky (moderator TV show)
    -Radu Berceanu (fost ministru al comertului si senator)
    -Victor Babiuc (politician, mason)
    -Alexandru Sassu (politician, deputat, directorul actual al Televiziunii Române)
    -Bogdan Teodoroiu (ministru)

    Sursa: http://stiri.ronatvan.com

    RăspundețiȘtergere
  6. -Trita Fanita (ministru)
    -Octavian Stireanu (politician, deputat)
    -Cristian Dumitrescu (politician, deputat, membru al Parlamentului European)
    -Cazimir Benedict Ionescu (deputat, vice presedinte al “Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională”)
    -Bogdan Niculescu Duvaz (deputat, politician si arhitect, membru CPUN si fost ministru)
    -Sergiu Cunescu (mare lider prin PSD)
    -Remus Opris (politician si psihiatru, un membru important în PNŢCD)
    -Sorin Dimitriu (deputat si politician)
    -Andrei Dimitriu (liderul SPP si SPTV)
    -Ulm Spineanu (politician)
    -Radu Ioanid (holocaustolog)
    -Sorin Pantis (fost deputat si politician)
    -Dan Crainerman (muzician)
    -Tudor Caramfil (scriitor)
    -Gheorghe Dumitrescu (fost compozitor, reprezentant al realismului socialist, scriitor la Muzica, Scânteia, Contemporanul şi România Liberă)
    -Carmen Dumitrescu (director general al SIF Banat-Crisana)
    -Mihai Calin (actor)
    -Emanuel Valeriu (fost moderator TV show, membru CNA)
    -Theodor Palady (pictor)
    -Eugen Preda (publicist si comentator radio)
    -Theodor Brates (scriitor, jurnalist la Televiziunea Română si redactor sef adjunct la redactia de stiri)
    -Niculae Stoian (criminal, mâna dreaptă a lui Ceausescu, traficant de arme în Africa, s-a mutat mai târziu în Perth Australia)
    -Vasile Lupu (membru PNTCD, fost vicepresedinte al Camerei Deputatilor, fost deputat PNTCD, prim vicepreşedinte al PNŢCD Suceava)
    -Romulus Antonescu (era în listă dar nu stim cine este)
    ... lista continua


    Sursa: http://stiri.ronatvan.com

    Am gasit aceasta lista pe site-ul www.badpolitics.ro

    RăspundețiȘtergere
  7. Un scurt remember: matusa Tamara moare lasand mostenire lui Bombonel o avere uriasa, alcatuita din aur, bijuteri si alte valori. Ea a fost toata viata ei saraca, traind intr-o garsoniera. De unde avea o asa avere? Rudele ei nu stiu nimic! Deci asa se spala banii in Romania...

    RăspundețiȘtergere
  8. ...poate ca asa e. treaba e ca timp de 5 ani DNA a tot frecat dosarele astea si nu a reusit sa administreze probe concludente. de aia s-a si ajuns la achitare. pe de alta parte, cum naiba se face ca DNA care e politizat 100% si in mana lui basescu, nu a reusit sa finalizeze cu o condamnare in instanta NICI UN DOSAR DE CORUPTIE LA NIVEL INALT? Ha! totul se bazeaza numai pe hartuirea adversarilor politici ai actualei puteri. ca sa lase gura mica....

    RăspundețiȘtergere
  9. Un singur lucru vreau sa subliniiez : in nici un caz BASESCU nu v-a fi inlocuit cu PONTA sau ANTONESCU !
    Daca faceti aceste calcule , le faceti inutil, acesti doi cacanari , jegosi, mascarici , nu au ce cauta nici macar in guvernul Romaniei ! Nu-l mai vrem pe Basescu , dar in nici un caz vreunul din ei nu constituie o alternativa !

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai terminati dracului cu statul de drept, nu vrem stat de drept, vrem disctatura , daca democratie inseamna ce a fost pana acum, atunci nu vreau asa ceva ! Performantele democratiei sunt net inferioare dictaturii Ceausiste ,unde mai pui ca sub dictatura Romania era a romanilor, azi este 100% a strainilor !

    RăspundețiȘtergere
  11. Indiferent daca a fost sau nu politica Nastase trebuia impuscat pt inalta tradare !

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source