Search

marți, 21 iunie 2011

Oferta lui Băsescu: o nouă regiune secuiască plus 400 milioane euro pentru UDMR

Surse: Luni seara, în jurul orelor 21, la Cotroceni, Traian Băsescu a strîns în jurul lui toţi consilierii, care pot contribui la aplanarea scandalului declanşat de ideea reorganizării administrative a României. De la discuţie nu au lipsit consilierul prezidenţial Peter Eckstein Kovacs, ministrul  Muncii Sebastian Lăzăroiu, Elena Udrea, iar la orele 22 a apărut chiar Emil Boc.

După ce au întors problema pe toate părţile, ei au ajuns la ideea că una din propunerile care trebuie înaintate udemeriştilor să fie aceea ca, în schimbul acceptării planului de regionalizare, să primească Statutul Minorităţilor şi încă 200 de milioane de euro, bani care, prin proiecte de investiţii, vor merge în localităţile  controlate de UDMR din Mures, Covasna, Harghita, Bihor, Sălaj, Satu Mare, etc.  

Această sumă, care va fi dirijată către localităţile din „Secuime“  si "Partium" sub formă de investiţii guvernamentale, în programe locale de infrastructură, se va adăuga celor 200 de milioane promise ungurilor în luna aprilie. Aşadar, în total, 400.000.000 de euro! Sursele noastre spun că Traian Băsescu ia în calcul şi amînarea proiectului de reorganizare pînă la calmarea spiritelor, dar consideră asta ca ultimă soluţie pentru scandalul creat chiar de el.

Pe de altă parte, sursele informează ca s-a propus o noua variantă de regionalizare, in care "Secuimea" ( Mures+Covasna+Harghita) sa fie alipită Brasovului, - tot pentru calmarea spiritelor nationaliste care se tem de o "Ungarie Mica" in centrul României. Aceasta propunere a si fost prezentată UDMR la consultările de ieri de la Cotroceni, insă se pare ca nu convine maghiarimii care văd astfel cum in noul judet/regiune, procentul lor ar fi de doar aproximativ 44% din populatie...

26 de comentarii:

  1. Attack against the Constitutional Court: U.S. Embassy acts like an occupying force! Foreign Ministry must to react official and take appropriate action! Romania cannot tolerate American interference in its internal affairs! – Silviu Craescu

    RăspundețiȘtergere
  2. ma intreb ce o sa se ajunga de tara asta... citez un veteran care a prins amandoua razboiae....''Romania la vremea ei v-a fi stearsa de pe harta!
    Ma doare , da intr.acolo se indreapta.''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,am in rezerva 3 milioane de euro!Sunt pentru tine! Vreau "Schimbarea la fata a Romaniei!" Cotinua sa prezinti spectacole cu caracter profund social! Spectacole care contribuie la Trezirea Constiintei Nationale a Poporului Roman! Un popor ce se afla in hibernare de multa vreme! Vasile,multumesc anticipat!

      Ștergere
  3. Acest,, Silviu Craescu, cred ca a uitat limba materna a lui! Oare ce vrea sa spuna in comentariul lui?Eu citesc doar romaneste si ungureste! restul doar deduc!Ca nu i de acord cu regionalizarea?si ca depinde totul de America?De acord cu el, pana aici!Personal nu sunt pentru regiuni,,,In rest; este o buna anvoiala intre jafuri alese de noi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Silviu Craescu-
    Traian Basescu este "pestele" Constitutiei Romaniei, deoarece o da si la americani ca sa fie a...probata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Retineti ca acest basescu,nu este doar un predente prost,este si un om prost orientat : la ce-i mai pupa-n cur pe americani care reprezinta doar niste fosile in politica ? Ei sint deja o tara stearsa de pe glob,datori pina peste cap chinezilor si restului lumii. Cu cei fara bani si plini de datorii te aliezi si le ceri sfatul,doar asa,in virtutea inertiei ? SUA pina la toamna nu mai exista decit geografic, si probabil si atunci dispersata in state independente (vezi discutiile chino - ruse de la Moscova din saptamina trecuta;dolarul nu mai este in scurt timp valuta de referinta in pretul petrolului).Pina in septembrie chinezii ii sufoca pe americani si adio SUA ! Vor primi ceea ce merita de mult timp.
    Deci al nostru merge cu prostul la pierdere,ca sa intelegeti mai bine !

    RăspundețiȘtergere
  6. Una peste alta basescu trebuie sa dispara ca numa rele face.

    RăspundețiȘtergere
  7. Se pot face demersuri pentru a se verifica CRIMA ORGANIZATA de la NEAMT ??
    Daca Primarul INTERLOP PINALTY si secretarul VASILE VISAN al Primariei Piatra Neamt - au luat de la BUGETUL LOCAL 2 miliarde de lei pentru concediu la data de 01.06.2011 - prin dispozitie de plata in urma a 3 contracte de "consultanta juridica" cu firmele de avocatura - av. TRIFESCU VALENTIN , LACRARU LAURENTIU si MOLDOVAN - toti 3 dn baroul neamt - La ce sa ne mai asteptam ????Mai este criza cand INTERLOPII isi fac concediul din BANUL PUBLIC prin INGINERII FINANCIARE....
    Cu privire la „TABLOUL PINALTY –UDREA” – Primaria Piatra Neamt a incheiat un contract in valoare de 50.000 euro cu Liceul de Arta „VICTOR BRAUNER „ – iar Prof. POTOP – realizatorul lucrari a incasat numai 1000 de euro – Unde sunt restul ??
    Rog sa retineti ca aceste INGINERII FINANCIARE – au fost comise prin incalcarea infractiuni de DETURNARI de FONDURI .

    Ati auzit de MAFIA INTERLOPA din CODRI UNIUNII EURPENE ??

    Va rog sa dati clic pe rubric

    =In Codrii Uniunii Europene=

    http://himalayacoruptiei.wordpress.com/2010/08/30/in-codrii-uniunii-europene/
    Daca nu reusit sa intrati pe link , scrieti pe google.ro = „ In codrii Uniunii Europene”

    raspunsul CSAT de astazi :

    Nr. DSN1/583, din 16.06.2011



    Referitor la corespondenta dumneavoastră, adresată sub forma unei "sesizări" domnului Traian Băsescu, Presedintele Romaniei si al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, inregistrată cu nr. DSN1/583/2011, prin care solicitati aplicarea unor măsuri legale, in regim de urgentă, impotriva unui "grup de crimă organizată" de la Neamt, precum si protectia dumneavoastră si a familiei in temeiul Legii nr. 571/2004, vă facem cunoscut că cele prezentate necesită verificări si cercetări specializate, competente ce nu revin, potrivit legii, CSAT-ului, sau Administratiei Prezidentiale, astfel incat intregul material a fost transmis pentru analiză calificată conducerii Ministerului Administratiei si Internelor.

    CONSILIER DE STAT,
    ION OPRISOR

    RăspundețiȘtergere
  8. CREEAREA UNEI NOI REGIUNI ASUTONOME MAGHIARE, ASA CUM A FOST IMPUSA DE URSS CAND AVEA TRUPE IN ROMANIA, ESTE O GRAVA GRESEALA DIN PARTEA ORICAREI CONDUCERI ROMANESTI CE-AR VENI LA PUTERE, SI INDIFERENT DE CE MARE PUTERE AR FI IMPUSA (ACUM, DE SUA, DAR S-AR BUCURA SI RUSIA SI POATE CHIAR SI GERMANIA)

    RăspundețiȘtergere
  9. basescu trebuie impuscat

    RăspundețiȘtergere
  10. marinarul betiv a vanzut corabiile, si amu conduce marea corabie a romanilor. a spart-o, daramat-o, si amu vrea sa faca mai multe barci mici. probabil sa le vanda mai usor. marinarul trebuie sa plece la corabia lui si sa ne lasa in pace, ca mai e putin si o scufunda definitiv.

    RăspundețiȘtergere
  11. astia ne cumpara la kilogram??

    RăspundețiȘtergere
  12. VAdim tudor este singura noastra solutie sa extirpe toti hotii si sa ii inchida pe ungurasii astia tupeisti Vadim e nebun da astia is si mai nebuni

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai..se vede cat colo ca santeti in opozozitie si ca nu puteti dormi noaptea de grija lui Basescu.Nu cred nik din ce scrie aici... PE Ponta si Antonescu ii vreti la conducerea romaniei?? Astia care umbla cate 2 ca pe vremuri militieni?..Astia....care mii se pare cas si pe invers... ??..Toata ziua stau la Televiziunii si dau din gura ca babele??..Ei bine....il prefer mai departe pe Basescu!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai Basescu e poponar dovedit, bai pedelache! Mars de aici!

    RăspundețiȘtergere
  15. "pt anonim 290iunie 00:23 si cam ce propuneti dv sa-l votam si data viitoare sau o sa-si lase un inlocuitor de nadejde . Imi pare rau dar cred ca nu v-ati saturat de un conducator timp de 50 de ani mai vreti unul. " Si oricum ne-a mai aruncat un nou subiect de gindire,eliminarea pensiilor de stat.Va urma si sanatatea ,dupa care vom afla ca nu stiu ce state , se vor retrage din UE pentru ca Grecia dezechilibreaza totul,si uite asa ne vom afla intr-o situatie fara iesire si cu pantalonii in vine,pt ca FMI a avut grija sa ne facem datorii pt asa zisa redresare economica,datorii ce vor trebuii achitate ,si in contextul actual mondial vom fii sclavi pe plantatii vai mama noastra.Asa ca invatati sa cintariti foarte bine lucrurile inainte de a pune o stampila oriunde va tebuii ea pusa,ca altfel pretul platit va fii foarte mare .Nu mai fiti fanatici pro cutare sau cutare ,ci puneti in balanta totul ,de la statutul nostru ca tara,statutul nostru ca cetateni europeni si ai acestei tari si statutul fiecaruia in parte.Pentru ca treaba sa mearga bine trebuie ca fiecare in ograda lui sa faca doar lucruri bune si sa-i ajute si pe altii si sa nu gindeasca "sa moara capra vecinului ,dar a mea nu". Atit timp cit nu vom gindi si nu vom actiona ca un intreg,ci fiecare pentru el nu avem nici o directie,si vom trage unii hais si altii cea ,pt ca suntem prea mindri,sa recunoastem ca nu le stim noi pe toate si ca avem nevoie de ajutorul aprapelui(aci nu ma refer la FMI sau alt ceva,ci la noi ca indivizi ai acestei tari)vom bate pasul pe loc.

    RăspundețiȘtergere
  16. FRATI ROMANI ORIUNDE VA AFLATI DATI MANA CU MANA,SA NE SALVAM PATRIA STRABUNA!SOMNUL CEL DE MOARTE IN CARE S-A CUFUNDAT NATIA MROMANA A NASCUT ATATIA MONSTRII CARE NE DEVOREAZA ACUM.TREZITI-VA FRATILOOOR,CA ALTMINTERI NE TREZIM...MORTI!?

    RăspundețiȘtergere
  17. NE MERITAM SOARTA.PENTRU CA SUNTEM PERICULOS DE "DESTEPTI" SI IN PROSTIE SI IN HOTIE,PRIMIM CEEA CE MERITAM AVAND IN FRUNTEA TARII NISTE CRETINOCRATI PE CARE NOI NU I-AM VOTAT DAR MALTII I-AU ALES.DACA O SA CONTINUAM ASA, ROMANIA NU VA MAI EXISTA CA TARA,CI CA O COLONIE SI URMASII NOSTRI VOR FI SCLVII UNORA MULT MAI INFERIORI POPORULUI ROMAN.CA SA-MI AP[AR NEAMUL SI TARA VOI FI CAPABIL INCLUSIV DE SACRIFICIUL SUPREM.DE MINT CUMVA,SA MA BATA DUMNEZEU.

    RăspundețiȘtergere
  18. am trait impreuna multe generatii! hai sa zicem 50 de generatii, fara sa ni se impuna, cu fortza, o alta limba si vorbim tot ca stramosii nostrii, olteneste, moldoveneste, ardeleneste romaneste. Daca e un pericol, si nu e, acela ar putea fi sa vorbim toti doua trei limbi de circulatie internationala, ceeace nu e rau si mai abitir prin scolile de astazi. Chiar si Ei, astia de care va tot "temeti", tot asta vor vorbi. Pentru a vorbi harghiteasca sau secuiasca ar trebui ca generatia mea si a copiilor mei si a ...in vecii vecilor, sa fim cei mai fraieri, cei mai cei, dintre toate generatiile de care aminteam mai sus. Eu cred ca romanul, de astazi si de maine, nu va putea fi niciodata minoritar in Romania. Iar straineste se poate vorbi in toate limbile pamantului, de la Est la Vest si de la Sud la Nord, fara a stirbi catusi de putin atat limba cat si dialectele autohtone. Iubiti sau respectati, ASTA va spun!

    RăspundețiȘtergere
  19. da iata cum se reconstruieste un BABILON modern. Mai trebuie si alte explicatii? Asta este cauza pt care omenirea acum este in impas, MARELE BABILON MODERN. Veti spune ca bat cimpii ,dar asta este efectul nepastrarii identitatii fiecarui neam inparte si dorintei de a ne alinia secolului 21, dar ginditi-va citi dintre voi ati fi acceptat vreodata sa vorbiti alta limba,daca acest lucru nu s-ar fi realizat cu duhul blindetii ,ci cu forta.Daca se realiza cu forta ati fi reactionat violent.ASTA ESTE MAREA SMECHERIE ,SA TE FACA SA-TI DORESTI ACEL CEVA PENTRU A NU DA VINA PE ALTII si asta este o mare treaba.SA FACI OMUL SA-SI DOREASCA.NU SA-I IMPUI. SI iata cum multi romani au ajuns sa accepte sa vorbeasca alte limbi,ba chiar sa uite limba romana. RUSINE NOUA. BRAVO TARILOR NORDICE PENTRU CA SI-AU PASTRAT IDENTITATEA.

    RăspundețiȘtergere
  20. Interesant. ''Istoria se repeta''. Un lucru general valabil, daca nu se invata din ea.
    In cazul de fata, se pare, poate, profetiile se implinesc, incetul cu incetul (Nostradamus - Vanga), depinde cum gandeste ''Elita'', pentru ca, se pare, dupa cum orchestreaza ''Ei'', asa va trebui sa jucam,toti. Sunt care se impotrivesc ''cantecelor'' NWO.
    Se sepune ca o picatura de apa mareste oceanul, dar doua picaturi. Daca suntem puternici,unul langa celalalt,ne ajutam reciproc o sa fie bine!



    Daca o sa se vada ''cantece'' pe cer nu o sa fie
    bine!

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu ne meritam soarta! "Unirea" judetelor este inca un pas catre globalizare. Autonomia judetelor - nu doar a secuimii, ci a tuturor judetelor separat - ar fi un pas inainte pentru noi. Cat mai putina putere are guvernul, cu atat mai bine. Fiecare judet ar trebui sa ajute pe celalalt sa se departeze de guvern. Sistemul de vot este praf in ochi. Nu conteaza pe cine votezi, tot tampiti ajung la putere.

    RăspundețiȘtergere
  22. anonim 04:58 o atitudine total gresita.Autonomia inseamna pacaleala totala.Cu cit vom fii mai dezbinati si mai"AUTONOMI"cu atit ne vor manipula mai usor.Asa ca mai ginditi-va putin inainte de a da un verdict.Asta este defectul ROMANULUI prefera sa nu gindeasca suficient si sa fie de acord foarte repede cu ceva daca este expus(ambalat)frumos.PE asta se bazeaza si ei pe credulitatea si naivitatea romaneasca.PAREREA MEA ESTE CA ACEASTA TARA DACA ARE ASEMENEA CETATENI ,SUNTEM PIERDUTI DEFINITIV SI AR FI BINE SA NU NE MEI UITAM LA TARI DEZVOLTATE PT CA NU VOM AJUNGE NICIODATA CA ELE CU ASA MOD DE GINDIRE.Trebuie pus osul la teaba si cei ce nu fac treaba ,sa fie dati la o parte si sanctionati corespunzator ,altfel nu vom ajunge nicaieri

    RăspundețiȘtergere
  23. Pentru anonimul de la 4 iulie 2011, 04:58 : CORECT! Autonomia locala si descentralizarea au la baza subsidiaritatea, deci apropierea deciziei de cetatean, de comunitatea locala. E ceva bun, Nu conteaza criteriul etnic, ci un sumum de factori intre care cei economici, culturali, istorici, geografici, etc. Ideea e buna, insa dementul de Basescu, ca deobicei, a vrut sa faca o porcarie cu mega-judetele alea imense, ca sa-i invrajbeasca pe toti si sa discrediteze o idee buna in fond. Noile judete/regiuni trebuie sa aiba maxim 3-4 judete actuale, nu porcariile alea imense propuse de Chior.

    RăspundețiȘtergere
  24. cand va aud ca noi santem de vina ca ne meritam soarta fals si nu mai ne invinovatiti pe noi ca noi alegem din ce ni se da nu din ce vrem,voi nu vedeti ca din 89 se invart aceiasi oameni la putere,singura sansa ar treui sai starpim pe acesti pui de naparca in frunte cu iliescu.Basescu si el a facut parte din guvernu lu Iliescu.atat va spun ROMANI TREZITIVA PANA NUI PREA TARZIU

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnule Traian Basescu,grabiti-va. Mana intinsa a actorului basarabean este de fapt Mana Lui Hristos care Va Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source