Search

marți, 26 aprilie 2011

Noi "tăieri" bugetare pentru achitarea primei tranşe necesare cumpărării avioanelor F 16 second-hand

Surse: Presedintele Traian Băsescu i-a cerut in mod imperativ lui Emil Boc să caute banii necesari achitării primei rate pentru demararea contractului de achiziţie a avioanelor de vînătoare F16 la mîna a doua.

Miercuri dimineaţa, pe 5 aprilie,  în jurul orelor 8, la Vila Lac 2, Traian Băsescu a avut o întîlnire cu Emil Boc şi Gabriel Oprea.

Cei trei au discutat timp de 45 de minute despre posibilitatea rearanjării priorităţilor bugetare la capitolul cheltuieli, astfel încît, în cel mai scurt timp posibil, printr-o rectificare bugetară, să se pună la dispoziţia MApN 350 de milioane de dolari, bani care ar urma să se constituie în prima rată din cadrul contractului de achiziţie F16. Conform informaţiilor noastre, rectificarea de buget ar urma să se facă în preajma Paştelui, moment care este considerat oportun, deoarece mişcarea poate trece neobservată.

Dincolo de aceste planuri meschine ale Puterii, care vrea să rămînă în graţiile americanilor, disponibilizarea acestei sume, ce urmează a suplimenta bugetul Ministerului Apărării prin tăierea de la alte ministere, va declanşa un scandal uriaş chiar în cadrul guvernului, între miniştri. Singurele locuri de unde se pot lua aceşti bani sînt Ministerul Dezvoltării şi Turismului, condus de favorita prezidenţială Elena Udrea, şi cel al Transporturilor, unde patronează cealaltă favorita , Anca Boagiu.

Alegerea este una grea, pentru că oricare ar fi varianta, aceasta le va încăiera pe cele două doamne, care de mai bine de două luni abia au pus capăt unui alt conflict, tot pe împărţirea bugetului. Emil Boc i  s-a plîns  lui Traian Băsescu că Elena Udrea deja l-a avertizat să îşi ţină „mîinile departe de banii ei ” (?!), iar Anca Boagiu „va face explozie cînd va auzi că vreau să-i reduc din bani”. În plus, conform celor discutate de cei trei, situaţia se va repeta în iarnă, pe acelaşi exerciţiu bugetar, cînd va trebui achitată cea de-a doua rată.

Conform informaţiilor, se pare că nici presedintele Traian Băsescu  nu era foarte bucuros şi, mai ales, dornic să îşi pună în cap cele două responsabile de ministere extrem de importante şi, prin urmare, le-a cerut lui Emil Boc şi lui Gabriel Oprea ca aceasta să fie ultima soluţie la care vor apela.

Pînă atunci, cei doi  au primit ordin să caute în alte direcţii, cum ar fi tranşarea de urgenţă a reducerii pensiilor militarilor în rezervă şi în retragere, diminuarea cu ceva procente din bugetele Ministerelor Educaţiei, Sănătăţii şi Agriculturii, sau o eventuală amînare a unor plăţi de subvenţii la agricultură, a investiţiilor din învăţămînt, precum şi a unor plăţi urgente la Sănătate.
Articol preluat de pe siteul Surse.org

18 comentarii:

  1. Este clasic modelul agriculturii sacrificate.Si pt ce?Pt rondiuri care sa sustina pe unii la putere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum sa taie pensiile militarilor in rezerva? Nu au anuntat ei public ca peste 80% dintre acestea au crescut in urma recalcularii? Unde este atunci economia? Mint cu nerusinare si pe fata, nu stiu cine ii mai crede, dar sper sa nu-i mai voteze nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaaaa,spera matale ca vad ca tot cu speranta ati ramas,cind va ziceam sa-i taiem pe misei ati sarit 3 metri in sus de cur,cica sint vulgar si incit la violenta,si mai vad ca voi tot sperati sa faceti ceva cu votarea adica sa nu-i mai voteze nimeni,de pomana va agitati nu vedeti ca am ajuns ca pe vremea lui Ceausescu,votezi pe cine vrei si iese cine trebuie,nu v-ati prins nici pina acuma ca de fapt nu mai voteaza demult romanul ci americanul,adica bulibasa americanilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu mai scapam de astia in veci. De ce credeti ca base se strofoaca atit sa dea americanilor ce ii cer.SA RAMINA IN CONTINUARE LA VOLAN,PENTRU CA ALTFEL S-A DUS PE COPCA ,SI STIE CE URMEAZA.IL LEAGA,CA AU DESTULE DOVEZI.DE ASTA NU MAI SCAPAM DECIT CIND O VENI CEAUSESCU SA-I BATA LA GEAM,SI SA-L INVITE LA PLIMBARE. AMAGITI-VA IN CONTINUARE CA LA ALEGERI VETI SCAPA DE EI.DA PROBABL CA ASA VA FI ,DAR CINE VINE IN LOC?UDREA?(ca este ambitioasa,doar daia nu renunta la bugetul ministerului ei,vrea sa realizeze tot ce are pe hirtie,ca sa va scoata ochii la alegeri si sa va demonstreze ca este capabila,si astfel sa scape de tata base ,si apoi sa vedeti ce urmeaza) Cum a scris si cel de mai sus:nu iese cel pe care il votati ci iese CEL CARE ESTE SUSTINUT DE MASINARIA MASLUIRII VOTURILOR. LASATI-VA AMAGITI IN CONTINUARE.AU AVUT TIMP DESTUL SA PERFECTIONEZE SISTEMUL, ASTFEL INCIT SA NU DEA GRES,SI CU PUTINA SUSTINERE ,TOTUL ESTE ASIGURAT.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cineva spunea ca nu se investeste in agricultura. Fals. Nu am semanat avioane MIG 21 peste tot? Acum vom semana F 16 pe toate ogoarele tarii. La Ghencea Militar sa se comande noi elice in loc de cruci. Tara de mana a doua, luam masini, avioane, in viitor chiar si locomotive la mana a doua. Conducatori de mana a treia: Traian B. Oc, Emil B. Asescu, Elena I B. Asescu, Elena II U.D.Rea, pardon, invers, Flutur pe coline cu oile, B. Erceanu cu avione Craiova..., Talmacean pe scena, O.P.Rea si L.Upu la pensii militare..
    Ce tot va plangeti?

    RăspundețiȘtergere
  6. cand or pierde puterea o sa-i jupuim de vii, chiar daca ar castiga alegerile prin frauda o sa fie o revolta de o violenta nemaiintalnita o sa vedeti

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Wikileaks Romania....

    Am sa va trimit un e-mail cu mai multe probleme , cu care ne confruntam aici in PERLA MAFIEI = fosta PERLA MOLDOVEI.

    Dar daca aveti posibilitatea puteti verifica urmatoarele :
    Venitul SEFILOR de DEPARTAMENTE din institutiile locale in special de la Primaria Piatra Neamt care primesc lunar s-au au primit cate 7000 lei PREMA MERIT - iar tuturor ne-au fost reduse veniturile cu 25%.
    De verificat toate FILELE CEC - deoarece am o sursa 100% care sustine ca :
    PINALTY isi platea datoriile fata de MARARU GHEORGHE cu FILE CEC de la Primaria Piatra Neamt.
    UCIDEREA lui MARARU GHEORGHITA - A fost la COMANDA deoarece atat SORIC cat si PINALTY nu au mai dovedit sa-si achite datoriile . BOGDAN MARARU acum se ocupa cu TAXA de PROTECTIE pentru asi recupera banii...au inchis fabrica de paine MACRI.
    ARMA CRIMEI a fost din IPJ Neamt -NU cum se incearca a fi dusa in dezinformare opinia publica :
    De ce a preluat IACOB cazul ?? - tot el a musamalizat si MAFIA LEMNULUI de la GRINTIES NEAMT.
    Acum se incearca ca aceasta crima sa fie pusa in carca INTERLOPULUI PUIU MIRONESCU -parte adversa CLANURILOR condu-se de PINALTY.
    Detin probe cu inscrisurii oficiale si in alte cazuri , o sa va transmit datele de contact.

    Va doresc multa sanatate si tineti-o asa ...iar eu daca tot trmit link de pe aceasta pagina , trimit ca ori ce cetatean sa aiba informatii despre acest site...

    RăspundețiȘtergere
  8. Asteptam materialul la wikileaks_romania@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca anonim se refera la mine "Asteptam materialul la wikileaks_romania@yahoo.com

    27 aprilie 2011, 09:01 "

    Vreau sa spun ca trebuie facuta o investigatie de un specialist si 150% la tot ce spun nu va da gres , e posibil sa gaseasca mult mai mult decat spun eu. Il voi sprijini din punct de vedere informational....mai ales ca , sunt nascut aici in piatra neamt...

    RăspundețiȘtergere
  10. CINE-AU INDRAGIT STRAINII, MINCA-I-AR INIMA CIINII, MINCA-I-AR CASA PUSTIA ,SI NEAMUL NEMERNICIA---din poezia DOINA-M Eminescu-ca altceva nu stiu ce sa spun la adresa javrelor astora care ne otravesc viata zi de zi

    RăspundețiȘtergere
  11. In 2012 vor frauda votul masiv atat la locale cat si la parlamentare, sunt sanse de peste 60% de revolta dar o vor reprima violent, uitati-va la Argentina Colaps, cat a durat din momentul debutului revoltei pana la rasturnare si cate vieti au fost retezate.
    Omenirea e condusa de o mana de satanisti, intr-un stil autoritar.
    Noi avem sansa 5% , ei cei care conduc planeta 95%, doar Dumnezeu ne mai poate salva de acest grup dement.

    RăspundețiȘtergere
  12. mi-am pus intrebarea: Dece vrea basescu sa rectifice bugetul de stat care nu prevedea in conditiile actuale achiz. de avioane americane second hand F16? ..............................--1.pentrca in sept. poate fi citat in procesul cu traficul de arme al criminalului international BOT..............................--2.pentruca risca blocarea conturilor in suma de 150 mil. dol.deschise in america.

    RăspundețiȘtergere
  13. Falconeti vrea sa-si recupereze sumele din conturile din strainatate pe spinarea poporului. Acest dement, familia si muierile lui vor sfarsi FOARTE RAU!!! El nu are acum nici o limita ci NUMAI FRICA si GRABA pentru aceasta recuperare dar si pentru a fugi din tara pentru toate crimele facute. Nu va reusi nimic. Patriotii serviciilor secrete si armatei trebuie sa actioneze. Vrea sa vanda Romania si s-o imparta cu animalele iudeo-unguresti? Nu va reusi. asta este cea mai mare greseala!!! Tine minte vierme: NU VEI REUSI! Vremurile voastre de mancatori de cadavre au trecut Falconeti. Nici sub pamant nu vei scapa si nici vrajitorii de care te folosesti. Stii ce se va intampla daca mai faci un gest cu vrajitorii? Buzatele tale se vor umfla cat butoaiele!
    De la USLASUL.

    RăspundețiȘtergere
  14. poi cum de ce?le cinta in struna ungurilor.asa au facut si cu terenurile prin banat le-a dat voie strainilor sa cumpere.au venit italieni,au cumparat citeva zeci de hectare,au adus baietii buldozere si au ras tot stratul de pamint negru de la suprafata,l-au incarcat in vagoane si l-au trimis in italia.zicea idiotul de radulescu ca e bine ca vin si cumpara ca ce-o sa faca o sal duca in spate? pare-se ca il duc cu vagoanele,pamint negru,bun,eco,si au lasat in urma prapad.o sa trebuiasca sute de ani sa treaca sa se faca iar terenul bun de cultivat.astai un exemplu.si cite nu mai sint?ne intrebam ca de ce vrea lepra sa modifice constitutia, poi cine stie ce dracu vrea sa mai modifice,poate vrea sa fie presedinte pe termen nelimitat,ca sa dedat la gust pramatia...

    RăspundețiȘtergere
  15. Ehe oameni buni,vad ca usor,usor incepeti sa va desmortiti,dar hai sa nu mai vorbim si sa trecem la fapte,sa iesim umpicut pe strada si sa ne cam cerem drepturile noastre firesti,sau vreti sa vedeti daca se va infaptui ceea ce spune speriatu'de la FMI,strimbu'ala ciampaliu,cu cei 30.000 de oameni dati afara din diverse institutii ale statului!?!Daca nici acum nu vom face nimic si anume sa fluturam niste sabii deasupra capului sau topoare ,jigodiile astea ne vor asupri de tot si atunci sa va vad ce veti mai face.

    RăspundețiȘtergere
  16. stimate cititor.......................--Mi-am pus intrebarea :--Dece doreste si impune presed. BASESCU sa RECTIFICE bug. de stat,-fara sa se atinga de bugetele celor doua doamne din viata sa ELENA UDREA si BOAGIU CU CARE ARE UN BAIAT caruia i-a daruit de PASTE deiepuras un cont de UN MIL.euro, --,pentru cumpararea de AVIOANE ammericane second hand F16 ?.....-1.pentruca in sept. a.c.poate fi citat poate fi citat in procesul cu traficul de arme de la NEWYORK al criminalului international BOT.............................----2.PENTRUCA RISCA BLOCAREA CONTURILOR sale in suma de 150 mil. dol deschise in AMERICA...cred ca PDL si aliatii sai vor vota rectificarea pentru a nu-si pierde scaunele din parlament..

    RăspundețiȘtergere
  17. Uite ca articolul a avut dreptate! Taie banii de la MAI a doua oara, dau afara 9000 de insi, urmeaza noi disponibilizari la invatamant si sanatate si tot asa! Acesti nenorociti vor ca Romania sa dispara!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Interesant. ''Istoria se repeta''. Un lucru general valabil, daca nu se invata din ea.
    In cazul de fata, se pare, poate, profetiile se implinesc, incetul cu incetul (Nostradamus - Vanga), depinde cum gandeste ''Elita'', pentru ca, se pare, dupa cum orchestreaza ''Ei'', asa va trebui sa jucam,toti. Sunt care se impotrivesc ''cantecelor'' NWO.
    Se sepune ca o picatura de apa mareste oceanul, dar doua picaturi. Daca suntem puternici,unul langa celalalt,ne ajutam reciproc o sa fie bine!



    Daca o sa se vada ''cantece'' pe cer nu o sa fie
    bine!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source