Search

duminică, 3 aprilie 2011

De la 1 Aprilie Codex Alimentarius a pus stăpânire pe România!

Cititi si articolele:
Incepand cu 1 aprilie 2011, nu numai ca "Romania iese din recesiune", asa cum a anuntat Emil Boc, dar intra in vigoare si directiva UE, care a fost aprobata si de Guvernul Romaniei, prin care produsele naturiste si suplimentele alimentare pot fi comercializate numai daca sunt omologate in mod special. masura este privita de opinia publica ca un prim pas esential spre implemetarea temutului Codex Alimentarius.
Despre acest Codex s-a tot scris. Acesta urmeaza sa elimine complet din alimentatie produsele naturiste, sa scoata de pe piata anumite componente nutritive, care sa fie inlocuite cu alimente modificate genetic, tratate cu hormoni, cu aditivi alimentari cancerigeni, iar intre toate acestea apare si interdictia de a fi folosite anumite ingrediente pe baza din plante, cunoscute tratamente naturiste de pana acum.
Aceasta este etapa prevazuta de Uniunea Europeana. In SUA, de pilda, ca un prim pas s-a ales ca sa fie introdus de catre Congres directiva ca gradinaritul particular sa fie interzis pe teritoriul Statelor Unite, iar companiile sa foloseasca seminte numai de la anumiti producatori, care sa fie modificate genetic.
Plantele care ies din semintele modificate produc seminte normale ( la fel cum puiul unui caine schiop nu se naste si el schiop). De aceea a fost interzis gradinaritul particular, ca sa nu se foloseasca semintele de la culturile respective, iar lotul de seminte este obligatoriu sa fie mereu inlocuit cuc ele modificate, cele ce produc culturi cancerigene.
Revenind la situatia tratamentelor naturisete, ce vor fi interzise clar in a doua etapa a Codexului. Deocamdata este permisa comercializarea numai pe baza ingredientelor omologate. Numai ca testele de laborator necesare omologarii, dupa cum ne declara producatorii, costa cam 100.000 de euro per ingredient. Deci daca se omologheaza un produs cu 5 ingrediente pe baza de plante, numai omologarea costa cam jumatate de milion de euro. Si asta la un singur produs.
Per total, zeci de firme vor fi bagate in faliment. E adevarat ca unele vindeau produse contrafacute. Vor rezista doar firmele mari cu vanzari forate mari, cele dependente de industriile pharma, care deja sunt acuzate ca  vand produse care in realitate au efecte secundare adverse, fiind bazate pe mutatii genetice ale plantelor folosiete ca ingrediente.

64 de comentarii:

  1. Astia isi sapa groapa singuri

    RăspundețiȘtergere
  2. Oare o sa avem vre-o data conducatori PATRIOTI?

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) da o sa avem un conducator patriot dar o sa-l impuste romanii ca pe toti patriotii lor si o sa-i tradeze pt ca asa sunt romanii facuti ...niste lingai lingusitori scavli inca de la formarea poporului nu stiu sa tina capul sus

    RăspundețiȘtergere
  4. Romania - Ungaria 1 la 6 !

    In ultimul timp am aflat aproape toti despre Codex Alimentarius si despre campania internationala care are ca scop blocarea uneia dintre directivele Codexului si anume Directiva 2004/2/EC, care are ca scop interzicerea accesului liber al populatiei către marea majoritate a produselor medicinei naturiste începând cu 30 aprilie 2011. Astazi m-am uitat de curiozitate sa vad cum mai merge colectarea de semnaturi pe respectiva petitie si am constatat cu surprindere ca Romania are aproximativ 7000 de semnaturi valabile, pe cand Ungaria, tara cu doar jumatate din populatia Romaniei, are aproximativ 22.400 de semnaturi ! Bravo lor si rusine noua. Pentru a vedea datele statistice despre care vorbesc, deschideti acest link http://www.gopetition.com/petition/39757/signatures.html si apasati pe biluta verde din susul paginii pentru a deschide harta.

    Precizari :
    - Daca nu reusim sa blocam directiva, aceasta va intra in vigoare initial in Europa si apoi via Codex Alimentarius in toata lumea.
    - Treptat, petitia " Stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive " a fost tradusa de voluntari din diferite tari in 18 limbi printre care si limba romana
    ( http://gaia-health.com/articles301/000315-romanian.shtml ), dar numai in traducerile recente este mentionata data corecta de intrare in vigoare a directivei, adica 30 Aprilie si nu 1 Aprilie cum din greseala a fost mentionat in textul initial al petitiei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa s-a facut pe undeva si o petitie pt scoaterea ferocianurii din sare opera lui Adrian Nastase masonul dar nu cred ca sunt multi care sa adere la ea.

    RăspundețiȘtergere
  6. http://eu-referendum.org/english/petitions/natural-remedies-info.html trebuiesc 1 000 000 de semnaturi

    RăspundețiȘtergere
  7. Au inceput sa inchida spitalele si au introdus noul cod alimentar(otrava curata),ca sa vezi,ce coincidenta.Murim lent da sigur,daca nu ne TREZIM ODATA!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. NU ne trezim ! Asteptam cu nerabdare sa vina sfirsitul de saptamina,Sa ne urcam in masini , sa mergem la gratare si sa ascultam manele .

      Ștergere
  8. ne-am trezit multi si ce vedem nu ne place.trebuie sa ne omoare 4.000.000 dintre noi in 2 ani.cum se face asta? vaccinuri,medicamente.codex alimentarius,inchidere de spitale.,etc.nu stiu daca o sa adunam atitea semnaturi ,pe bloguri.trebuie facuta o campanie in piete pt ca multi peste 45 ani nu stiu sa foloseasca calculatorul.asa da sigur se aduna semnaturi,pt ca multi nu stiu ce se intimpla.sunt multe informatii care nu circula decit pe bloguri.n-ai sa vezi informatiile astea la tv

    RăspundețiȘtergere
  9. Astia nu-s sanatosi frate...Ce se poate face ?poate sa asteptam sa murim lent sau in chinuri .Sau alta varianta sa asteptam ...sa-i bata Dumnezeu.Da am nu peste 45 de ani am peste 58 de ani si da stiu sa folosesc calculatorul.La ce-mi foloseste ?Sa trag in ei cu...injuraturi ?Sau chiar crezi in minunea de la moldoveni sau mai recenta minune din orientul mijlociu ?!Ai tu o solutie...in afara de chestia aia numita cianura ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Spunea nu stiu cine ca trebuie sa '' dispara ''4.000.000 dintre noi in 2 ani.Bine ar fi daca cei la care face vorbire ar fi cei ce l-au votat pe Basescu cu el in cap si cu toata gasca asta PDL-ista !

    RăspundețiȘtergere
  11. Sant prea multi adormiti la noi in tara,si in lume in general.nu prea poti sa vorbesti lucrurile astea in general fara sa fi crezut nebun."CUM PO TI SA CREZI ASA CEVA"te doare sufletul sa vezi cata ignoranta."SI CE POT SA FAC EU " nimic maria ta fudul,stai in continuare si te uita la tv.la fotbal,la resling.Unii chiar merita sa li se aplice planul satanelor. Orcum si eu stiam ca de la 1aprilie se aplica.in irlanda a lntrat pe 1apr.dar pot sa-si m-ai vanda marfa din stoc,atat,iar la stiri n-au anuntat nimic.Mie m-ia zis un irl care are un healt shop.sanatate la toti.odata ce va-ti trezit nu va culcati la loc

    RăspundețiȘtergere
  12. Multa sanatate si blogarilor romani care depun o imensa munca in a pune informatii utile si documentare traduse pt.a ne deschide blocajul mental in care am fost adormiti chiar daca printre ele exista si neadevaruri,principalul e ca ca informatia exista si fiecare o poate tria."iesirea din matrix,daniel roxin dincolo de limite lumina eului si toti ceilalti aveti un suflet mare si o minte deschisa."

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca o sa mananc numai paine goala facuta in casa din faina de la tara. Si asa nu am bani decat de strictul necesar ca sunt bugetar. Sa le iau neamul in pwla lui chiorul si boc si udrea si tot restul!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca nu suntem condusi de legionari... ne meritam soarta.

    RăspundețiȘtergere
  15. siintem un popor de ratati...

    RăspundețiȘtergere
  16. ia atitudine,spune la toata lumea cu, care intri in contact,chiar daca te va crede nebun.
    cauta sa iei initiativa pentru a face oameni constienti.
    astia nu se joaca nu au compasiune pentru oameni.
    singura sansa de reusita este sa fim uniti si consecventi si sa nu mai lasam criminalii astia sa faca ce vor cu noi.
    DACA NU FACI TU CEVA ,
    ATUNCI CINE?
    DACA NU ACUM,
    ATUNCI CAND?

    RăspundețiȘtergere
  17. Asta cu legionarii sa o spui tu la cei care nu au frecventat lectia de istorie.Prin cunoastere poti fenta toata chestia cu codexul,urmeaza munca in aceasta directie.

    RăspundețiȘtergere
  18. >>We must stop this ...
    ##www.cia.gov/***********-unknown_ip = 166726 files download until reboot
    ##Firewall scanning...
    >>stop server naw !...
    >>fuck ...
    >>166726 files visited ...
    >>rebooting naw...
    ##
    ##Information_security alert_1
    >>Thx Guys !
    ##Reboot.cmd - executed
    ##Log_login error *************
    >> time spend ?
    >> 2 h
    ## Unknown adress. Please ...

    PLRRO

    RăspundețiȘtergere
  19. this is what you deserve romania, a country like you brings nothing but bad reputation to the world, therefore we must eliminate you!
    this is just the beginnig - there is more to come before this project will take over the entire country!

    mergeti ma si nu va mai cacati atata pe voi k ori morti ori in romania tot aia e !

    bang

    RăspundețiȘtergere
  20. Nebunii ar trebui interzisi sa posteze ceva aici.

    RăspundețiȘtergere
  21. Atata timp cat vom fi un popor de cumparatori disperati(pana si ultimul ban il cheltuim pe mancare)si fara discernamant,vom putea fi otraviti prin alimente de oricine,ni se va putea vinde orice si cu orice pret.Sa incepem sa schimbam lumea prin a avea foarte mare grija de banii nostrii si prin a cumpara cat mai putin posibil de la marile supermarketuri,Sa incerce fiecare om care are posibilitatea sa-si cultive un petec de pamant(eu am pus arpagic in doua jardiniere ca sa am cateva fire de ceapa verde) si pe cat posibil sa manance alimente care stie de unde provin.Si cei care traiesc la oras sigur mai au o cunostinta ,o ruda ,un prieten la tara care ar putea sa-i maifurnizeze din cand in cand cate un aliment sanatos.Edestul de greu dar nu imposibil.Stiu ca nu se face primavara cu o floare insa totusi primavara incepe cu o floare.Nu mai fiti atat de suparati pe poporul roman.Este vorba de karma fiecaruia dintre noi ,si ne-am nascut aici tocmai ca sa experimentam nedreptatile acestea pe care le traim in fiecare zi tocmai pentru a invata o lectie.Cand vom fi intradevar satui de situatie vom incepe sa ne schimbam.Dar va trebui sa ne schimbam toti.

    RăspundețiȘtergere
  22. De vreo 2 ani incoace imi fac singura painea pentru familia mea.Cumpar faina cand o gasesc mai ieftina de la magazin,cand am ocazia cumpar cate un sac de la oameni care cutiva grau.Stiu ca si faina pe care o cumpar nu este tocmai curata cum as vrea sa fie,stiu ca contine ceva E-uri,dar macar stiu ca nu mai inghit si E-urile pe care le adauga producatorii.E drept ca efortul este un pic mai mare dar merita.Vreau sa spun ca nu fac painea cu masina ci normal;Framant un kg.de faina cu sare si drojdie inmuiata in apa calda,o las sa dospeasca vreo ora,o impart in doua tavi de cozonac si o coc in cuptorul de la aragaz cca o jumatate de ora. Daca am reusit sa inspir pe cineva dintre dumneavoastra care cititi sa va apucati sa va faceti singuri painea ,atunci am facut o fapta buna.Incercati.Singura problema este ca s-ar putea sa mancati mai multa paine pentru ca este foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  23. bai ala care scrii in engleza si dai la urma si un bang, din cauza unora ca tine tara asta e asa cum e. atat va mai plangeti de tara asta si va este rusine ca sunteti romani si va mai ungeti la cwr...ar trebui sa fiti expulzati, intocmai ca tradatorii. ca asta sunteti, tradatori!

    RăspundețiȘtergere
  24. se cunoaste mana unor asa zisi ziaristi gen nistorescu si cei de pe la antene si realitatea. Daca te gandestibine nimic nu ati spus in acest articol daca nu ati scris ca modificarea genetica a facut-o Basescu cu clica PDL-ista.Mai incultilor, cititi si voi despre modificari genetice apoi sa va hazardati in astfel de subiecte.

    RăspundețiȘtergere
  25. Chestia aia cu gradinaritul,e cam greu de crezut.O.M.G. urile nu produc plante cancerigene ci mai slabe in diversitatea de substante hranitoare pe care le produce o agricultura ecologica facuta ca la carte.Agricultura o.m.g. e facuta pe baza de chimicale(ingrasaminte),un anumit erbicid(de obicei pe baza de glifosat(ceea ce ar favoriza producatorul acelui erbicid(poate si asta e o cauza pt care U.E. nu prea vrea sa aprobe acest tip de agricultura,deoarece ar defavoriza producatori europeni de erbicide)) si munca fizica putina in sensul ca se face mecanizat.Deasemenea semintele trebuie sa le tot cumperi de la un anumit producator(ca nu le poti semana de la un an la altul(deci esti dependent la pretul semintei(daca toata lumea ar folosi(si si-ar pierde samanta traditionala) toti ar deveni dependenti de pretul dictat de producator,deaceea e un fel de cal troian acest fel de agricultura)) desemenea esti dependent de erbicidul respectiv,in schimb e laudata treaba ca se poate face fara multa forta de munca(deci nu creeaza locuri multe de munca cum ar creea agricultura ecologica),este mai mare productivitatea dar calitatea e mai scazuta,preturi mai mici initial(care in timp vor fi mai mari cand apare monopolul sau firmele se inteleg sa ridice preturile(ca si faza cu petrolul).Se foloseste de minciuna ca numai astfel se poate hrani o populatie in crestere,ceea ce e fals,deoarece sunt multe terenuri nelucrate si agricultura se poate practica si pe verticala.Se prezinta ca fiind ceva modern dar va duce la imbogatirea doar a catorva,saracirea multora prin politica de dumping,eliminarea agriculturii sanatoase,ecologice prin preturile initial mai scazute si scaderea sanatatii populatiei printr-o alimentatie saracita in elemente vitale.O.M.G. urile e agricultura marilor trusturi,nu a omului simplu.

    RăspundețiȘtergere
  26. Ar exista trei tipuri de agriculturi:clasica,ecologica si o.m.g.Cea ecologica ar fi cea mai buna calitativ dar pierde la cantitate,dar si aici ar putea sa recupereze daca industria adiacenta s-ar indrepta spre aceasta directie si s-ar face cu soiuri sau hibrizi productivi.Agricultura clasica e mai mult pt cei care fac agricultura de sfarsit de saptamana si nu au animale sa ingrase pamantul cu dejectii,folosind ingrasaminte chimice si pesticide.O agricultura saraca calitativ.Agricultura cu organisme modificate e cea a marilor trusturi pt care doar profitul la maxim(si neampartirea lui la mai multi) conteaza.E o agricultura mai mult industrie decat agricultura bazata pe cheltuieli(asa se doreste) cat mai mici,cantitati obtinute cat mai mari,si calitate scazuta desi produsele arata bine.O agricultura unilaterala a uniformizarii.

    RăspundețiȘtergere
  27. Se mai spune ca omul e ceea ce mananca dar omul se hraneste si cu spiritul nu doar cu ce baga in burta.

    RăspundețiȘtergere
  28. eu nu inteleg de ce noi, romanii, nu ne trezim ptr totdeauna?suntem complet nepasatori,americanii fac ce vor cu noi,iar politicienii sunt niste nenorocitii, profitori si nonpatrioti.tot timpul ne vaitam ca nu avem si ca nu ne descurcam,dar avem de gratare,distractii,excursii,etc.,poate exagerez,dar eu asa vad tara asta,

    RăspundețiȘtergere
  29. Politicienii sunt asa cum suntem si noi dar totul la proportie mai mare:fura mai mult ca noi ca au de unde,sunt corupti pe mult mai mult ca noi ca au pe ce,mintesc mult mai mult ca noi pt ca au o miza mult mai mare si tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  30. Unii producatori sunt momiti sa aprobe planurile agricole de marire a suprafetei cu o.m.g prin teorii de tipul ca vor avea cheltuieli mai putine si profituri mai mari.Acest lucru nu e valabil pt micii producatori decat pt o perioada pana vor cadea in plasa dependentei la fel cum cad viciosii in plasa alcoolului de exemplu.Pt marii producatori,profiturile se vor vedea mai substantial dar si ei vor depinde de cei din varful piramidei(cei care dicteaza).Cu cat suprafata de teren ocupata de o.m.g va fi mai mare si cu cat mai multi mici producatori vor cadea din dorinta profitului in aceasta plasa cu atat vor deveni mai multi dependenti iar preturile nu se vor face in tara ci la producatorii din strainatate.Deasemenea oamenii vor deveni niste grasani made in America de unde au pornit aceste o.m.g uri deoarece pt a consuma necesarul de elemente vitale(vitamine,enzime,microelemente,etc),trebuie sa consumi o cantitate mai mare din toate aceste elemente ceea ce in combinatie atat cu stilul chimizat cat si cu carnurile umflate cu hormoni de crestere va duce la ingrasarea populatiei si la mai multe boli(ceea ce e favorabil pt spitale ,pt industria farmaceutica,pt pompe funebre si preoti,gropari,etc.).Si cu asta s-a rezolvat problema imbatranirii populatiei,a lipsei fortei de munca din agricultura,a asa zisei foame ce ameninta planeta,a terenurilor nelucrate,lumea devenind din ce in ce mai bolnava,mai lenesa nemai facand activitate fizica,mai polarizata din punct de vedere al bogatiei si cu mai multi someri si oameni care nu-si gasesc rostul.Eu categoric sunt pt agricultura ecologica facuta cu cap pt a obtine recolte cat mai mari atat cantitativ cat si calitativ.Doar asa se poate asigura dezvoltarea durabila pe mai multe planuri.Nu se poate trece la ea direct ci doar treptat in timp din agricultura clasica.Si aceasta agricultura clasica e capabila sa hraneasca populatia tinand seama si de suprafetele necultivate si avand si excedent pt export dar noi trebuie sa tindem sa ne dezvoltam si spiritual nu doar material cum e modelul american prin excelenta.Degeaba avem bani daca suntem grasi si bolnavi si rasuflam din greu la fiecare miscare.Mai bine facem un pic de sport in agricultura ecologica sa consumam ceva cu gust de calitate si sa ne mentinem cat de cat greutatea sub control,decat sa consumam alimente fara gust care au nevoie de tot felul de aditivi pt a avea ceva gust.

    RăspundețiȘtergere
  31. In legatura cu produsele naturiste,daca se vor aplica omologari asa de scumpe,e clar ca vor fi afectate,dar aici producatorii trebuie sa faca o uniune a lor care sa poata sa aiba un cuvant mai puternic si mai serios in legatura cu aceasta problema.Pe de alta parte,cine se pricepe i-si culeg ei ce au nevoie chiar in cazul intrarii in declin al produselor naturiste .Gradinaritul particular sa fie interzis pe teritoriul Statelor Unite, iar companiile sa foloseasca seminte numai de la anumiti producatori, care sa fie modificate genetic.Companiile fiind mari firme ca o precizare,sa foloseasca numai seminte o.m.g(politicienii americani sunt implicati in firme producatoare de o.m.g deaceea ar vrea sa dea o astfel de lege pt ca toti sa fie dependenti de ei(problema e daca le va reusi ca daca vrei i-ti cultivi o gramada de legume chiar pe balcon,in casa,in gradina(cine v-a verifica fiecare cetatean american ce face in casa sa,sau pe tot teritoriul S.U.A.)).Legea asta e o lege de nebuni care asa va fi si luata in seama.La legi ale nebunilor,toata lumea trebuie sa se impotriveasca pe toate caile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de care produse naturaliste vorbesti ?de care piine facuta acasa vorbesc uni? sunt intro tara unde piinea organica adica naturalista vinduta la un pret mare cuprinde pe eticheta o carte de chimicale si sunt atit de ignorati si manipulati de media incit cred cum crezi si tu cind toata lumea stie ca bunici si stra bunici faceau piinea din faina apa sare si drojdie Si trebuie sa mai sti ca semintele pe care le cumpara cel ce produce sunt modificate genetic ca si porumbul ca si siropul de griu folosit cu abundenta e cancerigen Boala trebuie cautata in alta parte in america prima producatoare de plante modificate o firma americana care domina lumea si impune folosire semintelor produse de ea pe plan mondial Fermieri americani sunt obligati sa cumpere aceste seminte de porunb una peste alta au venit cu ideia ca au decoperi o gena care face porcul productiv care de fapt este naturala prin genetica porcului asa cum pui de rata inoata chiar de cind ies din ou Si atunci ei au trecerea libera sa verifice porci si avind aceasta gene pe care ei pretind ca au decoperita si pusa pe piata trebiue sa platesti o taxa de patent alfel asa cum au fost destui care au platit milioane de dolari ca porci lor aveau aceasta gene vezi doamne a fost intrebuintata ilegal aceasta rasa de porc Desi au dovedit ca porumbul lor natural a fost contaminat de porumbul vecinului modificat genetic care hranea porcul vezi hrana producea gena creata de ei . Sa intinplat si in germania aceasta companie bancile marile corporati farmaceutice si de tot felul toate conduse de cei ce vor sa domine lumea adica de magnati evrei mansoni crezi tu ca mai are cineva seminte din productiile din ani 50 seminte tinute de la o recolta la anul Trebuie sa fie cineva nebun sa creada asa ceva Tot ce mincati e modificat genetic sau cu chimicale care le da culoare si gust Chinezi au facut oua (este un video clip pe internet care iti arata secventa cu secventa cum produc oua numai din chimicale si colranti cu un galbenusi ca in vechile oua de la tara)la porci pasari pesti animali li se da hormoni de crestere si antibiotic sa nu crape de boala si furaje modificate genetic inaproape tota lumea si tu vorbesti de produse naturaliste

      Ștergere
  32. A-ti auzit asa ceva:in supermarket exista branza feliata facuta din :amidon,margarina,coloranti,conservanti,etc.Nu are nici un gram de branza dar se prezinta ca fiind branza ieftina.

    RăspundețiȘtergere
  33. mda.altceva mai nou.multe din produsele pe care le mincam is facute din porcarii.margarina e alta porcarie,de aia exista piata sa mergem sa cumparam de la tarani.dai un ban dar face. cautati produse rominesti.haideti sa dam taranului romin o sansa.sabotati porcariile importate.costa mult si sint pline de pesticide

    RăspundețiȘtergere
  34. ne-a intrat in cap chestia asta ca e trendy sa mergem la supermarket. da' cancerul e trendy? ma intreb si eu...

    RăspundețiȘtergere
  35. cancerul si nu numai e foarte trendi.se poarta de la nou nascuti pina la virste inaintate,nare culoare politica si se poate lua de oriunde,exemplu;vaccinuri,alimentatie necorespunzatoare,etc.in plus e la oferta;GRATIS.acu sa-i vad pe cei care se bat pe orice promotie....e gratis,

    RăspundețiȘtergere
  36. Pt cei care nu cunosc,produsele care au pe ele sigla AE sunt avizate ca fiind produse prin agricultura ecologica si sunt sigure deoarece sunt controlate de ministerul agriculturii(dar sunt intr-o proportie foarte mica.In supermarketuri cel mai probabil se pot gasi de toate categoriile:atat din cele cu sigla Ae cat si agricultura clasica cat si o.m.g.Pe pietele agricole din orase,se gasesc la tarani produse in general de tipul agriculturii clasice si rar pot fi si mai ecologice sau mai putin tratate in sensul ca e mai probabil sa le gasim acestea la cei mai saraci deoarece nu au atatia bani pt a le trata.Cand vedeti fructe ciuruite(cu) viermi,mai patate,legume mai diforme(nu asa de perfecte) e mai probabil ca acelea sa fi fost mai putin tratate cu pesticide.Se pot face si fructe ecologice care sa arate si sa fie sanatoase(fara viermi,pete,etc.) dar presupun multa stiinta,ingeniozitate,resurse materiale si multa munca deaceea presupun ca din acestea nu ve-ti gasi.Nu presupuneti ca taranii care au o cat de cat stare mai buna materiala nu trateaza cu chimicale,ca va inselati.Zeama Bordeleza,sulful muiabil daca sunt corect dozate si date doar cand e cazul se considera acceptabile fiindca se descompun usor(problema poate sa apara doar la sulfatul de cupru din zeama bordeleza cand nu se respecta concentratia si e data prea des ca se face o poluare cu cupru .O alta poluare posibila a solului si a apelor in agricultura ecologica poate fi cea cu nitriti(l-a care sunt foarte sensibili bebelusii si copii mici) mai ales cand se pune gunoi care nu a fermentat(s-a compostat) mai mult timp,deaceea ar trebui puse leguminoase pt a absorbi excesul de azot cum ar fi:fasole,mazare,soia,lucerna,trifoi etc.Cine e interesat de agricultura ecologica se poate interesa pe site-ul ministerului agriculturii precum si punand la cautare in google agricultura ecologica.Ministerul agriculturii a anuntat ca sprijina coexistenta tuturor celor trei tipuri de agricultura si doresc sa primeasca aprobare de la U.E. pt a cultiva soia o.m.g.Inca o treaba,carnea ce o mancati din import e majoritatea obtinuta prin folosirea o.m.g. in hrana animalelor.U.e. are o politica cam de tipul asta:noi bogatasii,politicienii si cei care ne putem permite consumama(depinde fiecare de cultura sa,ecologic),pt ceilalti sarantoci si nestiutori importam soia,porumb etc. modificate genetic.Nu producem o.m.g. la noi deoarece noi suntem ecologisti dar pt aia putem importa pt populatie.Intr-un fel se pastreaza astfel soiurile si se produc in continuare hibrizi care nu sunt modificati genetic ceea ce nu-i rau intr-un fel pt ca se pastreaza mostenirea genetica si diversitatea.Pe de alta parte probabil cam intre 5-20 % din populatie i-si permite sa consume ecologic cu tendinta de crestere,cererea fiind din ce in ce mai mare.In tarile mari producatoare de o.m.g. tendinta este ca micii fermieri sa dispara si sa le ia locul marile trusturi plus vezi legea gradinaritului ce se doreste a restrange si mai mult celelalte tipuri de agricultura.Unde sunt cei mai multi obezi?.In tarile mari producatoare de o.m.g si intens chimizate.Astea sunt rezultatele care pt mine spun totul de la sine.Alegeti fiecare cum va doriti sa traiti.La fel cum ministerul agriculturii vrea sa lase totul la liber,inseamna ca si alegerea voastra a celor care suportati masurile ministerului e tot la liber.Nu asta e democratia?libertatea de a alege si mai ales in cunostinta de cauza.

    RăspundețiȘtergere
  37. Ca si pret cele AE sunt cele mai scumpe deoarece presupune munca fizica mai multa,preturi mai mari si pierderi pe care trebuie sa le recuperezi plus ca ar trebui sa fie o predominanta a acestei agriculturi pt a exista concurenta si astfel a obliga aparitia unor masuri inovatoare care sa scada preturile fiind la concurenta cu celelalte tipuri de agricultura.Deci totul depinde de deciziile umane,spre ce se indreapta mintea si fapta omului si fiecare cum i-si asterne asa doarme,dar sa nu se planga de consecintele deciziilor luate.

    RăspundețiȘtergere
  38. Daca se va aproba de catre U.E. posibilitatea pe care o cer autoritatile romane de a cultiva o.m.g., va fi o lupta pe arendarea sau cumpararea pamanturilor nelucrate,conjugat cu legea fireasca ca cel ce nu-si lucra pamantul sa ia amenda.Astfel probabil multi tarani care nu mai doresc,nu pot sa-si lucreze pamantul,il vor vinde sau arenda iar multi oraseni vor consuma predominant o.m.g. uri nu doar prin intermediul carnurilor ci si al vegetalelor(se bate apropou-l si pt porumb(ca astfel ar fi ferit de Diabrotica si ostrinia nubilalis care deocamdata nu fac mari ravagii la noi(Diabrotica nu stiu sa fie prezenta iar Ostrinia este si nu este(mai mult in conditii de monocultura(porumb la infinit pe acelasi loc)) iar apoi vor vrea si pt cartofi si pt alte legume pana la urma consumand in majoritate o.m.g.Asa vom avea toate sansele sa devenim o natie de grasani dupa exemplul celor pe care-i urmam.

    RăspundețiȘtergere
  39. Daca ma gandesc bine se promoveaza cu aceste o.m.g uri interesele americane probabil in defavoarea celor romanesti si europene favorizand doar cativa de la noi care ii favorizeaza si punandu-se astfel bine si pe aceasta cale politicienii P.D.L. cu cei americani si interesele lor .

    RăspundețiȘtergere
  40. ASTAZI7 aprilie orele14-16 MITING LA MINISTERUL SANATATII intr, Cristian Popisteanu nr 1-3 sector 3 INTERESANT CA IN SATU MARE,HARGHITA SI COVASNA NU AU INCHIS NICI MACAR UN SPITAL DEMITEREA MINISTRULUI CSEKE ATILLA

    RăspundețiȘtergere
  41. Iar in Mures unde sunt foarte multi unguri, tot asa nu s-a inchis decat un singur spital la Sarmasu unde populatia e mai mult romaneasca. Daca erau unguri mai multi nu se inchidea nici ala!!!!

    RăspundețiȘtergere
  42. Cine imparte,parte-si face.

    RăspundețiȘtergere
  43. tu CINE IMPARTE PARTE-SI FACE.ESTE FOARTE GRAV CA MAI GINDIM ASA,ASTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE SUNTEM IN ACEASTA SITUATIE,INCA MAI EXISTA INDIVIZI CARE GINDESC ASA,SI ACTIONEAZA CA ATARE ,FARA CA CINEVA SA IA ATITUDINE,PENTRU CA VA AVEA MOTIV SA FACA SI EL LA FEL, FARA SA RASPUNDA PENTRU CE FACE,ARATIND CU DEGETUL SPRE CEL CE I-A DAT EXEMPLUL.

    RăspundețiȘtergere
  44. Ii grav,dar in general fiecare cu cat ajunge mai sus asa judeca.Daca nu era asa,azi eram in raiul pe pamant toti romanii nu doar unii,ceea ce demonstreaza ca intotdeauna ca cu cat ajungi mai sus cu atat devii mai lichea.Nu e vorba catusi de putin ca inca mai exista ci majoritatea sunt asa fiecare pe nivelul sau.Cunosc lucrul asta foarte foarte bine de cand lucram la bugetari.Toti se barfeau,se sapau unii pe altii isi dadeau aere de superioritate,se sicanau mai ales cand auzeau de reduceri si profitau cat puteau de tot ce puteau si li se ivea ocazia.Noroc ca am scapat de mancatoria asta de multi ani.Au ramas altii sa se manance intre ei.

    RăspundețiȘtergere
  45. O.M.G urile ar trebui sa fie doar o cultura de nisa.De exemplu doar acolo unde nu reusim sa refacem solul sau ar fi cu prea mari cheltuieli aceasta refacere sau solurile sunt mult prea sarace sau sarate sau e prea putina umiditate.In aceste cazuri ar fi justificata folosirea o.m.g.Un alt caz ar fi cand dorim sa adaptam culturi tropicale valoroase in principii nutritive la climatul nostru.Ar fi un mare mare pacat ca pamanturile fertile nelucrate de cativa ani,la care le-a disparit toxicitatea legata de folosirea pesticidelor si a ingrasamintelor chimice(agricultura clasica) sa fie cultivate cu o.m.g uri si sa nu ia calea agriculturii ecologice.O organizare cat de cat a oamenilor si un specialist ar putea sa scoata profituri bune vanzand productia in Occident unde e o mare cerere si preturi mai bune,iar apoi in Romania pe masura ce se formeaza o piata pt astfel de produse.E pacat sa nu profiti de curatirea solului si a panzei freatice.Combinandu-se si cu cultivarea leguminoaselor(soiuri,hibrizi(dar nu o.m.g)) s-ar putea pastra in continuare panza freatica curata deoarece s-ar absorbi excesul de azot si pamantul sanatos fiind astfel loc si pt cresterea animalelor care sa perpetueze agricultura ecologica prin compostul si urina lor(ce se foloseste diluata cu apa).Astfel ciclul se inchide tot pe agricultura ecologica.

    RăspundețiȘtergere
  46. Ma frailor , mai lasati strangerile de semnaturi, ca nu asa se face ceva in tara asta... cel mai bun exemplu al nostru decembrie 89, cand nu au plecat acasa pana nu au facut o schimbare. Din pacate lipitorile si fomisti s-au folosit de acel moment si au transformat acel eveniment numit revolutie intr-un rahat de lovitura de stat. Parerea mea este ca nu au impuscat pe cine trebuie atunci. Apropo ULTIMUL SA STINGA LUMINA. eu am plecat de mult din ...zona aceea , pentru ca nu o pot numi tara.

    RăspundețiȘtergere
  47. Teoriile astea "conspirationiste" nu sunt necesare pentru mobilizarea maselor, eu sunt de parere ca romanilor le trebuie un conducator, acest popor a demonstrat ca singur nu poate si nu stie sa se rascoale. Stiu ca pare SF, dar cine are atatea informatii ar trebui sa-si adune un cerc de oameni de incredere si sa formeze o asociatie paramilitara. Altfel cred ca in afara sa aduceti la cunostinta catorva oameni despre "ce se intampla" nu o sa faceti. Imi pare rau. dar nimeni nu se va ridica cu vorbe trebuie sa vada si fapte.

    RăspundețiȘtergere
  48. Vorbele adevarate,bine tintite duc la schimbarea mentalitatii.Schimbarea mentalitatii duce la schimbarea obiceiurilor.Degeaba schimbi un conducator daca nu te schimbi pe tine.Acesta sau se va schimba dupa mentalitatea paguboasa a multimii sau va incerca sa o schimbe dar nu va avea cu cine.Asa ca tot de la talpa tarii trebuie sa porneasca dorinta de schimbare iar un conducator bine intentionat nu va face decat sa canalizeze aceasta dorinta spre infaptuirea ei intr-o directie buna.Oportunisti se vor gasi sa speculeze dorintele celor multi dar depinde si de directia adoptata astfel incat sa duca la binele celor multi.Pana acuma mai mult exemple negative am avut.Cum istoria e un ciclu,daca acuma se poate spune ca suntem pe fundul gropii,vitorul presedinte nu va face mai mult decat sa urce putin starea in care ne aflam.Nu va fi ceva spectaculos ci doar putin mai mult bine real pt cei multi.Vor mai fi inca o multime de presedinti pana ne vom reveni complet.Nu va asteptati la miracole ca nu se vor intampla.

    RăspundețiȘtergere
  49. In legatura cu reforma in sanatate,probabil era mai bine ca in loc sa se desfiinteze aceste spitale,sa se privatizeze mentinandu-se obiectul activitatii,iar oamenilor sa li se plateasca cheltuielile de catre casa de asigurari de sanatate asa cum li se platesc celorlalti.Probabil guvernantii s-au gandit sa le desfiinteze pt ca nu obtin fonduri din contributii ca si la oras.Se pune pana la urma problema ca Statul ar fi trebuit inainte sa faca,stimuleze infiintarea de locuri de munca si la tara,ca oricum se cam someaza si astfel s-ar mai reduce presiunea si pe orase daca oamenii si-ar gasi loc de munca si la tara nu sa trebuiasca sa migreze la oras unde si asa situatia nu e roza.Cu banii obtinuti din privatizare,s-ar putea ridica alaturat de aceste spitale niste azile cum era si scopul.Asa nu s-ar mai plati pt azile de catre stat si cu ajutorul unor dotari obtinute prin sponsorizari s-ar rezolva si problema atat a spitalelor cat si a azilelor.Apoi aceste azile s-ar putea si ele privatiza mentinandu-se ca si azile si dupa privatizare,pensionarii platind cu pensia lor,salariile persoanelor care se ocupa de aceste azile.E o idee nu zic catusi de putin ca ar fi cea mai buna dar totusi s-ar face un front de lucru macar pt o perioada pt a da de lucru unor someri in constructii,ingrijitori,doctori,asistente.Distantele prea mari,presupun cheltuieli prea mari pt transport si nu stii cat i-ti vei mai putea permite mai ales in conditiile maririi preturilor la carburanti.

    RăspundețiȘtergere
  50. In proportie de 90% chiar imi place ceea ce spuneti dar nu inteleg un singur lucru: de ce dracu nu facem ceva(noi, populatia apolitica(daca e bine cum m-am exprimat)) pentru ca aceasta tara , known as Romania,tara tuturor posibilitatilor , sa nu continue sa o ia la vale. Este chiar dezolant.Mie unul chiar mi-ar fi rusine daca as fi la conducerea tarii sau un "stalp" de sustinere a acesteia sa fac asemnea lucruri odioase: sa o vand la niste ratati de europeni sau extraeuropeni care nu fac decat sa distruga tot ce a facut tovarasul.Acum nu il elogiez pe Ceausescu pentru ca ceea a facut. E adevarat, a facut lucuri BUNE dar si RELE. Cei care au trait stiu mai bine. Revenind la idee, totul este facut "sa fie, da-i in mama lor de cetateni , noua sa ne mearga bine si atat.." Cand ma gandesc la ce a fost inainte si ce este acum ma apuca groaza..indatorati, fara locuri de munca stabile, umiliti, luati la misto de alte natii ..intr-un cuvant tot ce este rau la noi trage. Sunt foarte multe de spus despre modul in care merg lucrurile in tara,eu, unul as sta si as scrie pana mi-ar pica ochii dar timpul e la mijloc. Ceea ce totusi imi place este ca exista oameni care vad cum merg lucrurile dar stau in umbra ..le este frica, ii si inteleg dar pana cand ?! hai sa lasam aceasta nepasare deoparte si sa fim patrioti cu viitorul tarii! ha? Ce ziceti? Suna cam hilar, asa este, dar sunt curios ce va iesi!
    (nota: nu va cer sa luati masuri ci doar sa va ganditi numai la ceea ce va fi mai tarziu, daca vom pastra aceste capusi, lipitori la conducere)

    RăspundețiȘtergere
  51. Treaba este ca fiecare trebuie sa incerce sa se bazeze pe sine insusi si sa inceapa sa capete,sa-si dea valoare pe realitatea buna a fiintei sale nemaiasteptand prea multe de la conducatori ca nu prea ai de la cine.Eventual sa-ti cada cate o pomana si cu asta s-a terminat ca ei cred ca totul se rezolva cu pomeni nu cu creatul de locuri de munca.

    RăspundețiȘtergere
  52. Ce altceva ai putea face decat sa semnezi petitii,sa faci manifestatii impotriva Codexului si a tot ce te injoseste,chiar impotriva pomenilor electorale si a celor din supermarket(macar sa se faca sub ordine nu ca vandalii,adica cand se fac astfel de promotii,sa fie si fortele de ordine sa dirijeze treburile sa nu se intample prostii) si sa-ti produci tu singur hrana si sa fii atent de unde si ce cumperi si sa citesti etichetele inainte de a cumpara ceva.Sa faci manifestatie pt o viata decenta,care tine la demnitatea omului.Pe cand o astfel de manifestatie?.

    RăspundețiȘtergere
  53. jegurile si capusile din politica s-au infipt bine in pielea noastra.vrem nu vrem ii ducem in spate.ne trateaza ca pe niste slugi si tara asta ca pe bunul lor cu care pot face ce vor.ex;basescu renunta la datoria irakului pt.rominia ca asa a vrut muschiul lui,il lasa liber pe ucigasul lui peter pt ca asa vra el.

    RăspundețiȘtergere
  54. sa nu dramatizam.se poate trai si cu un covrig si o cana de ceai.ne am obisnuit sa mancam numai shit si acum ne plangem. virginelor . fiecare face cum considera .

    RăspundețiȘtergere
  55. nu mai cumparati din hipermarketuri.Astea sunt cea mai mare bataie de joc la adresa romanilor.In aceste magazine se gasesc cele mai proaste alimente ,dar ambalate frumos.Daca va inchpuiti ca aceste magazine au grija de noi(preturi mici,produse de calitate)inseamna ca au reusit sa va pacaleasca.Cumparati 1kg cartofi din hipermarket si 1kg de cartofi de la taran.VETI OBSERVA O DIFERENTA FOARTE MARE.EU am facut acest experiment si cei din hipermarket aveau gust de mucegai iar cei de la taran aveau gust de cartof adevarat.ALEGETI MARFA BUNA. DACA HIPERMARKETURILE AU SUCCES CU MIZERIILE PE CARE LE VIND INSEAMNA CA ROMANII LE ACCEPTA CA MARFA DE CALITATE SI VOR CONTINUA SA EXISTE PE RAFT.DACA NU SE VOR MAI CAUTA SI STANDARDUL ROMINILOR IN MATERIE DE HRANA VA CRESTE VOR ADUCE SI MARFA DE CALITATE.CU ALTE CUVINTE DACA MIZERIILE SE CER ,ASTA NE VOR OFERI IN CONTINUARE. MAI GINDITIVA.

    RăspundețiȘtergere
  56. lumea sa invatat sa mince cacaturi si nu se vor opri ca nu sint bani asa ca

    RăspundețiȘtergere
  57. Interesant. ''Istoria se repeta''. Un lucru general valabil, daca nu se invata din ea.
    In cazul de fata, se pare, poate, profetiile se implinesc, incetul cu incetul (Nostradamus - Vanga), depinde cum gandeste ''Elita'', pentru ca, se pare, dupa cum orchestreaza ''Ei'', asa va trebui sa jucam,toti. Sunt care se impotrivesc ''cantecelor'' NWO.
    Se sepune ca o picatura de apa mareste oceanul, dar doua picaturi. Daca suntem puternici,unul langa celalalt,ne ajutam reciproc o sa fie bine!



    Daca o sa se vada ''cantece'' pe cer nu o sa fie
    bine!

    RăspundețiȘtergere
  58. produsele din supermarketurile de la noi sunt cele mai proaste si mai chimizate pe care le-am vazut in rafturi in intreaga europa. suntem otraviti pe banii nostrii...
    politica strutului nu va merge in privinta agriculturii ecologice, va recomand sa vedeti ce le-a facut monsanto fermierilor americani... de au disparut complet din citeva state americane.
    multumesc anonimului pentru munca depusa aici...dar cred ca trebuie iesit in piete...
    cei tineri nici macar nu mai au simtul gustului, adk nu stiu cum ar trebui sa fie gustul carnii de pui de tara, a unui fruct autentic... aici e marele pericol, lipsa referintei.

    RăspundețiȘtergere
  59. cititi aici dati click pe link despre ce porcarii cumparam de la supermarket! deci e strigator la cer!!!!!

    http://www.buftea.org/2012/01/carne-cu-lipici-infiorator-iata-ce.html

    RăspundețiȘtergere
  60. Sunt multe petitii pe aceasta tema, faptul ca romanii nu au semnat una din ele in numar suficient de mare (cine decide cat inseamna ”suficient”?) nu inseamna ca nu si-au exprimat adeziunea la nimic de acest gen.

    Aceste petitii de exemplu au nevoie de 500,000 de semnaturi pentru a putea fi inaintate forurilor europene de decizie. Dintre cele aproximativ 250,000 semnaturi adunate pana acum, 45,000 au fost de la romani. Semnati si voi daca nu ati facut-o inca!

    http://www.eu-referendum.org/romana/petitions/natural_remedies_info.html

    http://www.eu-referendum.org/romana/petitions/europe_for_the_people_info.html

    http://www.eu-referendum.org/romana/petitions/lisbon_info.html

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source