Search

marți, 8 februarie 2011

Traian Băsescu minte cu privire la banii de la FMI

Ilie Şerbănescu, explicaţie-şoc: „FMI refuză să ne mai dea bani!”
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că România nu va mai lua ultima tranşă din împrumutul de la FMI, în valoare de 1 miliard de euro, deoarece Fondul refuză să ne mai crediteze şi ne obligă, astfel, să luăm bani de pe piaţa privată, susţine reputatul economist Ilie Şerbănescu, în exclusivitate pentru Inpolitics. „O să vă explic eu ce se află în spatele anunţului făcut de preşedintele Traian Băsescu. FMI refuză să ne mai dea bani. Fondul a luat această decizie pentru a ne face, în lipsă de altă variantă, să luăm bani de pe piaţa privată. Ne-au îndatorat şi nu mai au de ce să ne dea bani.
De ce ar mai face-o? Să ne «plătim» datoriile tot cu banii pe care îi luăm de la Fond? Astfel, ne obligă să luăm bani de pe piaţa privată. Să încercăm măcar. Este greu, nu ştiu dacă o să reuşim asta. Dar, sînt convins, refuzul FMI de a ne mai da bani se ascunde în spatele declaraţiei date de preşedintele Traian Băsescu”, explică fostul ministru Ilie Şerbănescu.
-------------
Traian Băsescu minte cu privire la banii de la FMI:
NU EL A RENUNŢAT LA TRANŞA DE 1 MILIARD DE EURO DE LA F.M.I., CI AMERICANII I-AU DAT PESTE BOT!
Pentru că nu s-a achitat de datoriile şi promisiunile făcute americanilor, lui Traian Băsescu i s-a refuzat finanţarea ultimei tranşe de bani ce trebuia trasă de la FMI pînă în luna martie. Surse din Palatul Cotroceni ne-au dezvăluit faptul că, în pofida declaraţiei de duminică seara, cum că economia românească s-a redresat şi nu mai avem nevoie de ultima tranşă de bani de la FMI, cuprinsă în actualul acord, lucrurile stau exact pe dos. Astfel, la presiunea americanilor, FMI a hotărît să taie finanţararea Regimului Traian Băsescu, yankeii fiind nemulţumiţi că au fost duşi cu preşul în afacerea avioanelor F16, în instituirea controlului asupra zăcămintelor de la Roşia Montană, în principal asupra celor de uraniu, precum şi pentru faptul că mediul de afaceri românesc a devenit unul impropriu unor planuri secrete de preluare a producţiei energetice a României, prin privatizarea sectorului de către firme americane importante. În acest context, americanii vor să-i arate pisica lui Traian Băsescu. Conform surselor noastre, sîmbătă după-amiază, la întîlnirea dintre Jeffrey Franks şi Traian Băsescu, Chiriaşului de la Cotroceni i s-a comunicat, de fapt, decizia FMI de închidere a robinetului cu bani, promiţîndu-i-se că dacă va rezolva măcar o parte din cererile de la Washington, FMI îşi va schimba atitudinea şi va relua împrumuturile pentru România. Acesta a fost şi adevăratul motiv pentru care Traian Băsescu a întîrziat 24 de ore cu declaraţia de presă prin care trebuia să le comunice românilor rezultatul întîlnirii cu Jeffrey Franks. Lui Traian Băsescu i s-a lăsat la alegere, de către cămătarii mondiali, modalitatea în care doreşte să motiveze neacordarea de către FMI a ultimei tranşe de bani din prezentul acord pe care România îl are cu FMI, în valoare de 1 miliard de euro.
Anumite surse din Serviciile Secrete, specializate în analize ale politicii internaţionale americane, consideră că acesta este momentul în care americanii au început procesul de distanţare faţă de Traian Băsescu, dorind să se dispenseze de el şi punînd la cale schimbarea acestuia din fruntea României. Acest proces ar urma să se petreacă în cursul anului 2011, în cazul în care Băsescu nu va îndeplini rapid cererile stăpînilor săi, care au contribuit substanţial la menţinerea lui, prin fraudă, la Putere.
... si fara legatura aparenta cu stirea de mai sus, cititi unul dintre ultimele articole aparute in mediile de informare americane, referitor la Romania si regimul Basescu:
CNN: Sub regimul Băsescu Romania a devenit placa turnanta a traficului de carne vie!
 David Batstone este profesor de economie si marketing la Universitatea din San Francisco, dar si comentator al postului de televiziune CNN. Recent el a facut un comentariu despre traficul de carne vie la care Romania este parte, ca placa turnanta spre occident. Romania a devenit piata principala a vanzarilor de persoane din Uniunea Europeana.

Victimile sunt tineri si tinere in pragul adolescentei, copii de pana in 12 ani provenind din Honduras, Afghanistan, Congo si China. Odata ajunsi in Romania, acesti tineri intra in filierele de trafic si sunt destinati pietelor din vestul europei, majoritatea ajungand sclavi sexuali.

In vreme ce legislatia din Romania interzice acest trafic, pozitia geostrategica il permite din plin., iar faptul ca tara noastra e deja mambra a UE este un avantaj din acest punct de vedere, spune Batstone. U.S. State Department's Trafficking in Persons a raportat in 2010 ca foarte multi cetateni romani au fost exportati, la propiu, pe pietele europene. Traficantii introduc ilegal victimile in tara, mituind vamesii si politistii de frontiera. La fel ii si scot din tara, foarte usor, deoarece vamesii romani sunt foarte corupti, mai spune autorul. In occident victimile sunt supuse la munci silnice in domeniul agriculturii, sau industriei, iar o parte intra in industria pornografica. Cel putin 140 de cazuri au fost raportate Departamentului de Trafic cu Persoane al SUA numai de organizatia "Not For Sale", condusa de David Batstone. In continuare sunt enumerate o serie de cazuri concrete pe pagina online a CNN, care poate fi accesata aici.
Cum spuneam mai devreme, -
Anumite surse din Serviciile Secrete, specializate în analize ale politicii internaţionale americane, consideră că acesta este momentul în care americanii au început procesul de distanţare faţă de Traian Băsescu, dorind să se dispenseze de el şi punînd la cale schimbarea acestuia din fruntea României. Acest proces ar urma să se petreacă în cursul anului 2011, în cazul în care Băsescu nu va îndeplini rapid cererile stăpînilor săi, care au contribuit substanţial la menţinerea lui, prin fraudă, la Putere.
Sinteza de N.Z.

11 comentarii:

  1. Hmm..ok, in cazul in care "stirea" asta e adevarata in ceea ce priveste intentia americanilor de a prelua "producţia energetice a României, prin privatizarea sectorului de către firme americane importante.", nu credeti ca intentia lui Traina Basescu de a se orienta spre imprumuturi de pe piata privata, este cea mai buna solutie?? Adica "stirea" ne spune ca americanii nu vor sa ne mai dea bani pt ca nu vrem sa le cedam ce a mai ramas din economia noastra, iar noi ce??? Il criticam pe presedinte ca nu a vrut sa ne dea tara americanilor? Oameni buni..v-ati dus pe pluta. Cea mai mare greseala a fost sa ne imprumutam de la FMI..cea mai buna solutie este sa renuntam la imprumuturile FMI. O luati razna rau de tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,numai asa te pot ajuta financiar. Pentru a continua sa prezinti spectacole care contribuie la Trezirea Constiintei Nationale a Poporului Roman aflat in hibernare de multa vreme!

      Ștergere
  2. read_and_conclude, te felicit pentru comentariu, ai pus punctul pe i

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai si cine e vinovat ca Boc a imprumutat numai in 2010 peste 20 miliarde de Euro? Nu Basescu? Nu l-a pus si nu l-a sustinut el pe Boc?! Nu a pledat pt acordul cu FMI, dupa ce in campania electorala spunea ca NU vrea acord cu FMI? Nu i-a facut majoritate parlamentara lui Boc, santajind si furand parlamentari de la PSD si PNL ca sa-i treaca in barca puterii? Voi pedelistii credeti ca noi uitam asa de repede? Hai, plimbati ursul in alta parte, bai astia postacii pro-base! HUO!

    RăspundețiȘtergere
  4. ft bine spus Read_And_Conclude si da "stirea" poate fi cat se poate de adevarata cand te imprumuti de bani de la fmi si banca intrenationala care este finantata de banci din america...devii sclavul lor si in orice moment ei vin la tine cu pretentii de gemul asta cum a facut firma BECHTEL in Bolivia in 1999 cand presedintele alea Hugo Banzer a semnat un cotract pt privatizarea societatii de distribuire a apei potabile din Cochabamba al3 lea oras ca marime...dupa ce preturile la facturi au crescut cu 50% revolta populatiei a fortat anularea contractului..hooopaa..BECHTEL...STAI ASTIA NU FAC O AUTOSTRADA LA NOI CU 100 DE $ UN CUI...o firma la care are forte multe actiuni o banca tot din amrica ceeasi care la randul ei sponsorizeaza cu bani fmi../.si cercul se inchide ;)..e mult mai mult decat pare

    RăspundețiȘtergere
  5. Sclav devii cand te imprumuti de la orice camatar.Dar ce sa-ti fac daca esti un hot si risipitor si nu-ti ajung banii niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bine. Sa-l schimbe. Se vor gasi oameni care sa conduca tara asta. Fara sa dea pe moca resursele tarii. Cine e pina la urma FMI-ul asta ? Mai exista si fonduri de investitii in Asia, Tarile Arabe. Sau va e frica de est ?
    Nu se stie cine o sa conduca lumea in urmatorii 20 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  7. Sper sa nu o conduca nimeni iar noi sa ne conducem singuri.

    RăspundețiȘtergere
  8. fmi si banca mondiala cumpara tot ce se poate pe bani care sant fictivi nu au acoperire decat in bonuri de trezirerie care se pot traduce simplu prin MACULATURA

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate de aia se si omoara sa introduca banii electronici.

    RăspundețiȘtergere
  10. problema e cind n-au mintit astia.sint mincinosi profesionisti.ca sa fie crezuti trebuie sa creada ei mai intii minciunile si apoi sa ni le serveasca noua.astia mint asa cum respira...

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source