Search

joi, 3 februarie 2011

România este ruinata: 73% din rezerva BNR este alcatuita din hartii fara valoare!

Prof. Dr. in economie Constantin Cojocaru a prezentat  la TVR R situatia rezervei Bancii Nationale a Romaniei (BNR), sustinand ca graficele privind majorarea rezervei valutare prezentate de BNR nu sunt altceva decat niste tentative penibile de manipulare. El a aratat ca, de fapt, cea mai mare parte a rezervei BNR (73%) este compusa din titluri de valoare, adica niste simple hartii, plasamentele BNR in aceste bonduri nefiind altceva decat un imprumut mascat acordat de catre Romania altor state, in principal, Statelor Unite ale Americii (pe axa Bucuresti-Washington-n.r.).
Ca urmare a acestor plasamente, BNR a ramas fara valuta, banca nationala fiind nevoita sa apeleze, astfel, la imprumuturi inrobitoare la FMI. Perdantul este in opinia lui Cojocaru, poporul roman care s-a ales cu niste hartii ce ar putea sa nu aiba nicio valoare, insa este nevoit sa plateasca comisioane grase si dobanzi pentru creditele FMI. Totul cu sacrificarea intregii populatii a Romaniei!! Un fel de fumarici modern!
In opinia lui Cojocaru, banii “imprumutati” de SUA si de alte state de la Romania au fost injectati in dezvoltarea anumitor economii si sutinearea anumitor razboaie”.
Aceasta megaschema financiara face parte, in opinia lui Cojocaru, dintr-o strategie la scara planetara de sifonare a fondurilor statelor vulnerabile, cu o conducere corupta, “subordonata” structurilor de putere internationale sau santajabila.
Canalale de difuzare a acestei inginerii sunt, fara indoiala, cele masonice, avand in vedere ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, un veritabil asasin economic al Romaniei, este presedintele Clubului de la Roma din Romania si unul dintre membrii marcanti ai ocultei mondiale.
Schema succinta de sifonare a valutei BNR:
Rezerva anuala BNR 150x150 HALUCINANT reloaded!!! BNR un castel de carti de joc. Dr. Ec. Constantin Cojocaru: 73% din rezerva BNR este alcatuita din hartii fara nicio valoare; valuta si aurul reprezinta doar o mica parte. Cum a imprumutat Romania o tara ca SUA cu bani luati cu dobanda si comisioane grase de la FMI, adica tot din SUA. MEGASCHEME financiare, asasini economici si manipulare pe filiera masonica, pentru ruinarea Romaniei. La TVR R
“Rezerva nationala a unui stat, in acest caz a Romaniei, este transformata in hartii fara valoare printr-o inginerie financiara iar banii sunt sifonati intr-o anumita directie”, a aratat Cojocaru. El a precizat ca schema nu este noua, fiind folosita cu succes pentru “salvarea” marilor conglomerate financiare de pe Wall-Street, actiune prin care au fost sifonati peste 700 de miliarde de dolari, suma provenita din fondurile contribuabilului american.
La acesta schema contribuie, din plin, organismele internationale de rating precum Fitch si Moody’s, care, evident au cotat bondurile americane, in momentul cumpararii acestora de catre Romania cu calificativul AAA.
Potrivit lui Cojocaru, din cele 37 de miliarde de euro, cat este acum rezerva BNR, aurul reprezinta doar 7%, respectiv 2,59 miliarde de euro, depozitele in valuta (euro si dolari) reprezinta 20% din structura rezervei, adica 7,4 miliarde euro, in vreme ce o covarsitoare parte, respectiv 73% (peste 27 miliarde de euro) reprezinta titluri de valoare, hartii cumparate de Romania care a imprumutat, astfel, mascat SUA.
Cu alte cuvinte, rezerva “reala” a BNR este in acest moment de doar 10 miliarde de euro (incluzand si valoarea aurului), adica pe undeva pe la nivelul anului 2001.
Noi centram, noi dam cu capul…
“Aceste titluri de valoare au avut un rating foarte bun in momentul cumpararii lor de catre Romania, respective AAA, rating dat, insa, tot de institutiile controlate de SUA”, a aratat Cojocaru care a precizat ca acest lucru nu este o garantie in sine si nu se stie daca aceste hartii mai valoreaza ceva astazi. Asadar, rezerva “reala” a BNR reprezinta doar 27% din rezerva “declarata” de BNR, adica aproape 10 miliarde de euro, nivel care corespunde anului 2001. Este clar ca acesta este nivelul peste care BNR nu a primit aprobarea sa treaca. Decat, poate, doar mediatic…
Asadar, din rezerva BNR de circa 37 de miliarde de euro:
7% – rezervele de aur
20% – depozitele de valuta
73% – hartii de valoare
Rezerva BNR2 150x150 HALUCINANT reloaded!!! BNR un castel de carti de joc. Dr. Ec. Constantin Cojocaru: 73% din rezerva BNR este alcatuita din hartii fara nicio valoare; valuta si aurul reprezinta doar o mica parte. Cum a imprumutat Romania o tara ca SUA cu bani luati cu dobanda si comisioane grase de la FMI, adica tot din SUA. MEGASCHEME financiare, asasini economici si manipulare pe filiera masonica, pentru ruinarea Romaniei. La TVR R
Cele trei functii ale Bancii Nationale a Romaniei -BNR (cel putin la nivel teoretic):
1. Emite numerarul de care e nevoie fara a provoca inflatie si tine sub observatie preturile. Aceasta atributie este oarecum teoretica in conditiile in care inflatia a ajuns in unii ani si la 250%.
2. Supravegheaza bancile din Romania, astfel incat acestea sa nu insele cetatenii. Si aici politica BNR a esuat, in conditiile in care in acest moment, bancile comerciale din Romania fac “camatarie”.
3. Administreaza rezerva nationala a Romaniei, pe care, in mod normal, ar trebui sa o transforme in aur sau intr-o moneda considerate sigura. Si aici BNR a esuat, avand in vedere ca principala preocupare a bancii nationale este transformarea valutei in hartii de valoare, deci un process invers celui firesc, si impotriva interesului national.
De unde provin banii din rezerve?! Si unde se duc?!
Surse firesti:
“Doar 9% din rezerva nationala, adica circa 3 miliarde de euro, provin dintr-o sursa fireasca, adica de la cetateni, de la popor. Acesti bani ar trebui sa ramana in buzunarul Guvernului dupa achitarea salariilor, pensiilor, dupa platile facute in sanatate, armata, invatamant, etc.”, a aratat Cojocaru.
Surse nefiresti:
“Circa 26% din rezerva BNR%, adica aproape 10 miliarde de euro, este compusa din numerar aflat in circulatie. BNR a pus tiparnita sa fabrice lei. A cumparat cu acesti lei dolari si euro de pe piata, marind cantitatea de lei de pe piata, lucru care a condus la inflatie. Inflatia se produce atunci cand masa monetara creste mai repede decat productia efectiva, astfel incat preturile cresc iar puterea de cumparare scade”, a explicat Cojocaru.
Aceasta valuta de pe piata a fost data cu imprumut prin cumpararea acestor bonuri, hartii de valoare, cu pretul crearii de inflatie, a conchis Cojocaru.
In ceea ce priveste destinatia banilor “imprumutati” de la Romania, Cojocaru a aratat ca guvernele care au luat acesti bani “i-au folosit sa-si construiasca economia si sa poarte un razboi pe nu stiu unde”. Asadar, pa langa trimiterea de militari in teatrele de operatii, Romania ajuta si indirect, prin aceste “imprumuturi” la purtarea acestor razboaie si la promovarea intereselor americane in lume.
BNR incalca flagrant Constitutia Romaniei. Creditele in valuta ingroapa moneda nationala
“In Constituatia Romaniei scrie negru pe alb ca moneda nationala a Romaniei este leul, care este folosit pentru plati pe tot teritoriul tarii. In realitate, BNR a incalcat flagrant Constituatia Romaniei si functia de supraveghere atunci cand a permis bancilor din Romania, aflate in proprietatea strainilor, chiar daca au personalitate juridical romana, sa acode credite in valuta. O banca comerciala nu are voie sa acorde credite in valuta pentru ca se incalca Constitutia. Sunt bineveniti sa aduca dolari sau euro in tara, insa acestia trebuie convertiti in lei”, a aratat Cojocaru.
Economistul a explicat ca acesta politica incurajata de BNR a condus la slabirea semnificativa a monedei nationale.
“Jumatate dintre creditele romanilor sunt in euro. Daca toate creditele luate de populatie ar fi fost in lei, ar fi fost incurajata moneda nationala. Acest lucru nu ar fi condus, ca acum, la devalorizarea grava a leului ci la valorizarea lui in timp. Leul s-a devalorizat de patru ori fata de 1999, spre deosebire, de exemplu, de coroana ceha, care s-a apreciat puternic in ultimii 11 ani”, a continuat Cojocaru.
Cum reduc bancile comerciale Rezerva Minima Obligatorie la BNR
“Rezerva Minima Obligatorie (RMO) in valuta la BNR este de 38%. Asta inseamna ca pentru fiecare 100 de euro dati credit, banca depune 40 de euro in RMO la BNR. BNR le da o dobnada bunicica pentru acesti bani, cam ca la ei in tara. Inafara sa ia acesti bani pe BNR nu o mai intereseaza nimic. Bagati ce comisioane si ce dobanda vreti voi la creditele pe care le acordati, dar mie dati-mi cei 40%. Acesti bani eu ii duc in rezerva nationala si apoi, cum am vazut, ii dau imprumut altor tari pe hartii de trezorerie”, a mai spus Cojocaru.
Acum vine criza…
“Criza a schimbat prioritatile bancilor. (…) Eu, ca banca comerciala, reduc creditele, nu mai vreau sa dau credite romanilor, asa ca imi vreau inapoi banii depusi in RMO la BNR. Si, repede, intr-o luna! Aceste banci comerciale, care au dat credite in valuta in Romania, au participat si ele la marea teapa a bulei imobiliare prezentata de mass-media drept o criza financiara internationala, s-au trezit cu gauri mari si au venit la BNR si au spus: da-mi aia 40% inapoi, ba, mai mult, trebuie sa reduceti RMO ca noi nu mai avem bani. Atunci a avut loc o intalnire precipitata intre presedintele Basescu, premierul Boc si guvernatorul Isarescu care s-au dus apoi la Viena sa puna pe hartie reducerea RMO de la 40% la 20 si ceva la suta pentru valuta si la 27% pentru lei si alte depuneri”, a adaugat Cojocaru.
Apare acum “salvarea” FMI si vulpea supraponderala rapace Jeffrey Franks
“Numai ca BNR nu are de unde sa dea banii inapoi pentru ca bancile nu accepta hartii cu rating AAA. Ele vor bani. Basescu si Isareascu au zis ca n-au de unde. Iar bancile au continuat: cum n-ai de unde…vezi ca in hotelul asta de lux din Viena la camera 12 este FMI-ul…iti da un credit acum…12 miliarde!! Luati bani de la FMI, platiti dobanda si comisioanele grase si aveti bani sa dati bancilor comerciale”, a continuat Cojocaru.
El a explicat ca, astfel, poporului roman i-a fost data o mare teapa iar banii au fost sifonati acolo unde trebuie cu “sprijinul” Statelor Unite, care se afla in spatele FMI.
“Care este principalul contributor la FMI?! Guvernul American. Adica chiar acela pe care l-am imprumutat. Intre timp, trebuie sa platim FMI miliarde de euro pe comisioane si dobanzi. Asa se fac banii astazi in lume! Asa sunt dusi banii acolo unde este nevoie, pentru dezvoltarea anumitor economii, pentru purtarea anumitor razboaie…”, a conchis Cojocaru.
Intre timp, in presa mainstream aservita, romanii sunt spalati pe creier cu mesajul ca FMI salveaza guvernul de la faliment iar Romania va primi bani numai dupa ce-i termina pe pensionari si aduce la sapa de lemn intreaga populatie.
Deznodamant apocaliptic al unei megascamatorii financiare
“In final, RMO este adusa la zero, noi suntem datori vanduti la FMI, banii nostrii sunt “dati cu imprumut” guvernului American si altor guverne ca ei sa finanteze FMI, sa-si sustina economia si sa poarte razboaie. Dobanzile si comisioanele grase nu le incaseaza poporul roman pe hartiile de trezorerie ci FMI pentru “imprumuturile” date Romaniei. In final acesta scamatorie financiara conduce la jupuirea cetatenilor tarii”, a aratat, in final, Cojocaru.
PIB si datoria externa 150x150 HALUCINANT reloaded!!! BNR un castel de carti de joc. Dr. Ec. Constantin Cojocaru: 73% din rezerva BNR este alcatuita din hartii fara nicio valoare; valuta si aurul reprezinta doar o mica parte. Cum a imprumutat Romania o tara ca SUA cu bani luati cu dobanda si comisioane grase de la FMI, adica tot din SUA. MEGASCHEME financiare, asasini economici si manipulare pe filiera masonica, pentru ruinarea Romaniei. La TVR R
Comentariu Bad Politics:
In acest context, “glumitele” recente ale lui Jefrey Franks de la intalnirea cu papuasii de la patronate si sindicate chiar nu par deplasate. In lumina dezvaluirilor facute de Dr. Cojocaru, apreciem ca aceste glume au fost chiar de bun simt si destul de retinute. Credem ca JF era in masura sa faca de-a dreptul bascalie de “deranjul” genetic cocotat in varful puterii politice si economice a Romaniei.
Cand o sa mai explodeze mamaliga, sa speram ca in viitorul apropiat, mai ales ca ne paste un nou acord cu FMI, este bine sa stiti cine a asigurat regia pentru acesta scamatorie din partea romana – domnii Mugur Isarescu, Traian Basescu si Emil Boc, acompaniati de pleiada de acoliti, usor de identificat.

16 comentarii:

  1. Asa... si? E plin internetul de nenorocirile facute de Basescu si mafia lui condusa pe pdl si Isarescu.... si noi cu ce ne alegem? facem ceva? aiureli....

    RăspundețiȘtergere
  2. La televizor,Mugur Isarescu cere ca Romania sa nu mai fie condusa asa cum a fost si oamenii sa nu mai fie asa cum erau.Da apropo ca ar trebui sa fie cinstiti si harnici cu nu mai merge treaba doar cu invartelile.De ce nu a spus asta tuturor guvernantilor atata vreme cat a fost tot el sef pe Banca Nationala?.Nu mai poate face smecherii ca si pana acuma ?.Are nevoie de munca cinstita si harnicie?.Pana acuma cum s-a descurcat.De ce nu a spus nimic si doar jongla cu valoarea monezii.Nu mai are acoperire in realitate toate aceste smecherii? sau nu mai are pe cine sa jupoaie? si cere oamenilor cinste si harnicie sa acopere golurile.Sa si le acopere singur cu toti politicienii care au condus si conduc Romania ca ne-am saturat cu totii de a fi sacrificati de niste incompetenti de care numai gura e de ei.Cand o deschid, iese ba o minciuna,ba o deturnarea atentiei,ba o jignire,ba o generalizare ,ba o agresivitate.Nimic la concret pe ce ii doare pe oamenii de rand.Bat apa in piua toata ziua fara sa faca ceva valoros si bun pt popor.I-si urmaresc doar interesele personale care nu coincid cu ale majoritatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rezerva valutara in dolari este la fel de "valoroasa" precum hartiile de valoare. Banul insusi este o hartie, o promisiune. BNR dinpotriva, are un procentaj destul de bun in aur, si depasim multe banci nationale in privinta acestui procent. Daca nu am vinde Rosia Montana pe NIMIC, tehnic Romania ar putea deveni una dintre cele mai bogate tari din Europa, avand capabilitatea LEGALA de a emite moneda de 5 ori mai multa decat valoarea aurului, ceea ce ar relansa masiv economia tarii.. dar desigur Rosia este un alt subiect, de vazut cum niste nenorociti de politicieni corupti pot face ca Romania sa piarda cam 500 de miliarde la fiecare 20 de ani (moneda ce poate fi generata cu aurul de la Rosia), doar sa se bucure ei de cateva milioane de mita ..

    RăspundețiȘtergere
  4. De cepana acum nimeni nu a verificat ce s-a intamplat cu "anumite"conturi BNR din anii 1990.De ce nimeni nu a verificat de ce un "Domnul Voloseniuc" de la BNR a disparut(cu familia) imediat la inceputul anului 1990 la Paris ca Dir.Adj al unei banci romano-franceze iar de atunci nu a mai calcat in Romania.
    Printr altele acest domn a fost singurul care stia de conturile "raposatului Ceausescu"si cred ca nimeni nu l-a intrebat "de ce si unde"....raman intrebari fara raspuns-DEOCAMDATA

    RăspundețiȘtergere
  5. Intradevar proiectul Rosia Montana apartine unei corporatii israelo-americane si implicit resursele de Au si Ag ce vor fi exploatate aici.
    Guvernul corupt aproba exploatarea acestor minereuri de sute de miliarde in schimbul a cateva milioane luate ca spaga.
    guvernul roman baga tara in groapa iar noi populatia stam si ne plangem de mila in loc sa miscam ceva.
    adevaratii vinovatii suntem noi poporul roman ca permitem mascaricilor astia politici sa ne distruga asa cum vor ei
    noi suntem vinovatii!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Urgent!Vreau "Schimbarea la fata a Romaniei!"Vasile,continua sa prezinti spectacole care contribuie la Trezirea Constiintei Nationale a Poporului Roman aflat in hibernare de multa vreme!GRABESTE-TE!Vasile,am virat 3 milioane de euro pentru acest proiect!

      Ștergere
  6. fratilor!!!! arabii de ce pot rasturna un guvern si noi nu? haideti sa ne strangem in capitala, in orase, sa ardem sediile bancilor, sa le distrugem cuiburile si fotoliile in kare stau comozi ca astia or sa ne manance de vii, va fi si mai rau, mult mai rau cat mai puteti sa suportati?? haideti sa i scuturam de pe tronurile pe care s au urkat, haideti fratilor ka astia o sa ne manance, o sa fim sclavi, romani treziti-va!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine ridica sabia, de sabie va pierii! - scrie la Sf Scriptura. Sa stam smeriti si sa ne rugam pentru noi si pt conducatori. Nu degeaba ni i-a dat Dzeu! Ca sa ne canonim pentru pacatele noastre si in special pt necredinta si preacurvie si onanie. Tineretul e fff pacatos si se onanizeaza mereu la filme si la internet. Sa ne rugam si sa induram ca mare e Mila si Slava lui Dzeu! Aliluia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Biblia e facuta tot de ei ce nu intelegi, este schema perfecta, o spiritualitate falsa subordonata statului, nu mai zic ca preoti cinstiti si cu har nu am mai vazut, numai disperati dupa bani la fel ca cei care ne conduc. Deasta se duce dracu Romania cu asa oameni bine indoctrinati cum sa se ridice ei ca sa doboare parazitii astia care toaca resursele tarii cand ei cred in prostiile scrise din Biblie. Spui ca tineretul e pacatos? Cine esti tu sa-i judeci? Cumva te crezi Dumnezeu? Stai linistit ca tu esti si mai ignorant si indoctrinat decat tineretul care cat de cat a mai inceput sa se trezeasca din adormire.

      Ștergere
  8. Arabii care rastoarna guverne vor fi sclavii S.U.A. iar Iranienii vor sari la un moment dat sa-i apere(deoarece astfel se trece de la islamism la un fals melanj teoretic pe baza de democratie(practic pe baza de masonism) si islamism iar Iranienii se vor vedea singurii ramasi islamici deci oarecum singuri intr-o mare de dusmani:S.U.A.,statele arabe care trec la noua mixtura ,Israelul.Asa ca ei se vor simti indreptatiti ca la cea mai mica provocare sa reactioneze imediat.Obama continua politica lui Bush si sunt toate premizele sa porneasca cu adevarat cel de al treilea razboi mondial care de data asta nu se va incheia in nici un caz cum s-a sfarsit in Irak.Iranienii sunt supusi astfel,ca si altii de altfel sa-si schimbe credinta si nu se stie daca vor vrea aceasta mai ales cand noua credinta nu pare a fi mai buna.Si eu sunt de acord cu parintele si as spune cam asa.Cine va ridica sabia are toate sansele sa se duca pe sine si pe altii la suferinta si chiar moarte,dar si la profit in cazul cand se castiga.Deasemenea cei ce nu participa au toate sansele sa nu aiba de suferit si sa prospere in viitor.Fiecare alege dupa mintea sa dar sa nu se planga de consecinte.Noi vrem sa facem ce fac arabii dar se poate sa picam din groapa in put.Pana la urma fiind o tara democratica,sau cel putin asa dorindu-ne sa fim,e bine ca fiecare sa aleaga dupa propriul suflet,constiinta si nu pe spirit de turma.Se trezeste unu cu o idea si noi toti sa-l urmam ca oile.Unde mai ramane atunci:propria libertate de alegere,de constiinta ,religioasa si chiar de destin?.Nimeni nu te poate face sclav daca tu nu te simti sclav.

    RăspundețiȘtergere
  9. Alo,cine, ce "rivolutie" faceti aici,fara mine??? Cine vrea sa rasturnam Guvernu`? Ok, e misto "distractia", si pe urma?Am 1000 de gealati dispusi sa imparta pumni si bate de bassball, fara numar-fara numar !!! Si apoi instalam un guvern nou-nout care..... ce? conform Teoriei conspiratiei, jumatate din populatie nu-l va recunoaste, un alt sfert din populatie nu va avea incredere in capacitatile nou-noutului Guvern iar restu` de un sfert se vor lamenta indelung, si atata pana vin altii( pregatiti) sa isi puna fundurile in locurile proaspat eliberate de "rivolutia" noastra .....preamaiminunata, Cam asa cred ca s-a intamplat si in .....1989.Deh, proverbul romanesc zice bine : " Nu-i pentru cin` se pregateste ci, pentru cin` se nimereste "

    RăspundețiȘtergere
  10. dormiti linistiti guvernul lucreaza pt. tine...noi nu vrem sa facem ce fac arabii...fac pariu ca vor avea o democratie ca a noastra..si o sa ajunga ca si noi ..saraci in tara bogata...asta daca nu s-or confrunta cu niste razboaie civilesi cind se vor trezi..nu tu resurse nu tu nimic...pe noi argentinienii ne-au avertizat ;aveti grija ca franks va pune pe butuci;da cine ia ascultat ca ai nostri is surzi orbi si dobitoci.ii sufla in foale americanului si ala se uita la ei ca la niste gunoaie.pai ce respect sa ai frate pt unu care iese sa faca si el trotuarul si se vinde gratis ,ca ieftin tot ar fi ceva.ai nostri is vacs albina .au de invatat cum ;se lucreaza;si rominul invata repede sa se dezica daca-i dicteaza interesul,si de masa si de tac-su in functie de cum sufla vintul.fara aluzii.pentru cine-i curios si nu poate dormi noaptea sa caute pe netun filmulet;interviu cu lyon zagami;nu de alta da macar sa se cultive.si apoi frate anonim adu-ti tu gealatii ca aduc si io citiva si macar sa-i caftim sa le sune apa-n cap,daca or avea-o si pe aia.mai facem un pic de aerobic si ne descarcam de energie.ca de dat jos ii dai da inapoi ce pui?ca nu-i nici unu mai de doamne ajuta printre guvernanti.si daca e adevarat ce se pregateste la scara globala poi ai nostri o sa-si piarda curind locurile caldute in care dorm.din cite cred io tradatorii de neam si tara is matrasiti primii.doar se merge pe ideea,,daca ti-ai tradat tara ta cum sa am incredere in tine?;asa ca macar o sa-i vedem trasi in teapa pe rudasi pe saminta.doamne ajuta sa mai ramina vreo doi sa avem pe cine cafti si noi.doamne ajuta....

    RăspundețiȘtergere
  11. sa umflat orezul in voi....vreti so puneti de o revolutie?ma bag si io..de la ce ora la ce ora?ca seara merg si io la un pocaras cu baietiii.....da in rest is liber ca pasarea cerului....somer...tata...

    RăspundețiȘtergere
  12. stai linistit ce revolutie? de hirtie igienica..pina ii caftiti voi ii bate al de sus.cind ajungi la putere devii paranoic,nu mai ai incredere in nimeni.toti is dusmanii tai si numai tu ai dreptate,nu mai ai incredere in nimeni si uite asa ajungi sa-ti chinui propriul popor.si apoi se mira ca le merge rau..pai daca fac rau..astai plata

    RăspundețiȘtergere
  13. Actorul Vasile Butnaru:"Bogat si sarac" Bogatule,mana intinsa a saracului este de fapt Mana Lui Hristos care te Cheama la Mantuire.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce-i cu site-ul asta cu aroma de Haznaua 3. Mai puteti,prostanacilor sa fiti spalati pe creier?

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source