Search

sâmbătă, 5 februarie 2011

Razboi in interiorul Mafiei PDL

Pe fondul crizei economice fara precedent, dublata de criza politica a regimului Basescu-Boc si de scaderea dramatica in sondaje a PDL ( sub 14% intentie de vot), gruparile mafiei politico-economice au trecut la atac una impotriva alteia, odata cu apropierea alegerilor interne in PDL.
"În spatele anchetelor, retinerilor si arestarilor de vamesi si politisti de frontiera de la vamile Siret (judetul Suceava) si Halmeu (judetul Satu Mare), ambele situate la frontiera cu Ucraina, binevenite în principiu, dar tardive prin prisma realizarii obiectivului intrarii României în spatiul Schengen, se ascunde o reglare de conturi între gruparile adverse din PDL, controlate pe de o parte de fostul ministru de interne Vasile Blaga,
secretarul general al PDL si pe de alta parte de actualul ministru de interne Constantin Traian Igas, împreuna cu tutorele si nasul sau politic Gheorghe Falca, primarul municipiului Arad si vicepresedinte national al PDL, si cu presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Simplificând si localizând, putem spune ca asistam la o rafuiala între gastile PDL din Oradea si Arad", este de parere senatorul  Valer Marian.
Presa a relatat in nenumarate randuri ca vamile românesti de la frontiera cu Ucraina s-au aflat sub controlul oamenilor fostului ministru de interne Vasile Blaga, care i-a promovat în functie atât pe seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, chestorul Ioan Buda, anterior sef al Directiei Regionale Oradea a Politiei de Frontiera, cât si pe seful Autoritatii Nationale Vamale din România, Dan Marginean, care detine si functia de vicepresedinte al ANAF, anterior seful Directiei Regionale Vamale Oradea (unde si-a facut Blaga “stagiatura” în perioada 1993-1996).
Vamile românesti din vestul tarii, respectiv de la frontiera cu Serbia (Moravita si Jimbolia în judetul Timis)  si cu Ungaria (Nadlac, Turnu, Curtici si Varsand în judetul Arad ) sunt controlate de grupul aradean Falca – Igas – Blejnar, care i-au promovat în functii pe seful Directiei Regionale Vamale Timisoara, Aurel Matiut, si pe seful Inspectoratului Judetean Arad al Politiei de Frontiera, Ion Handra, avansat la gradul de chestor de presedintele Traian Basescu, la propunerea ministrului Constantin Traian Igas, printr-un decret prezidential din 29 noiembrie 2010, desi un asemnea grad nu putea fi acordat pentru functia detinuta (de comisar sef ).
"Prin operatiuni de genul celei de la Vama Siret, presedintele Traian Basescu si ministrul de interne Constantin Traian Igas încearca sa dea o dubla lovitura: o lovitura de imagine prin care sa convinga în al doisprezecelea ceas guvernele reticente din Uniunea Europeana ca România merita sa fie primita în Spatiul Schengen si o lovitura de nimicire a grupului condus de Vasile Blaga, care aspira la presedintia PDL si adopta o atitudine tot mai conflictuala fata de seful statului, care este si liderul informal al principalului partid de guvernamânt.", mai spune senatorul de Satu Mare.
Conform unor informatii scapate pe surse din DNA, saptamâna viitoare urmeaza sa aiba loc anchete si arestari si la vamile din vestul tarii, respectiv din judetele Arad si Timis. Sper sa nu fie doar o operatiune de fatada menita sa spele imaginea ministrului de interne Constantin Traian Igas, pe care l-am acuzat recent, printr-o declaratie si printr-o interpelare, ca a fost implicat în contrabanda cu tigari din zona. Astept sa se mearga pâna la seful Directiei Regionale Vamale Timisoara, Aurel Matiut, împotriva caruia procurorii  de la Serviciul teritorial Timisoara al DIICOT au început urmarirea penala, în data de 13 ianuarie 2011 (la doua zile dupa ce am efectuat o vizita de documentare în zona), pentru infractiunea de favorizarea infractorului, retinându-se în sarcina sa si a patru vamesi din subordine ca, în luna noiembrie 2010, au lasat sa intre în România doua autotrenuri în care se aflau 33.600 de pachete de tigari de contrabanda provenite din Serbia, prin Vama Jimbolia ( în care contrabanda este controlata de un parlamentar PDL de Timis). Astept sa se mearga pâna la seful Inspectoratului Judetean Arad al Politiei de Frontiera, chestorul Ion Handra, care în anul 2002 a fost destituit din functia de sef al Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac de catre seful de atunci al Directiei Regionale Oradea a Politiei de Frontiera (actualmente chestor în rezerva, cu domiciliul în Satu Mare ), întrucât autoritatile maghiare de resort i-au furnizat dovezi ( înregistrari video ) ca ar fi fost implicat în contrabanda cu tigari. Astept sa se ajunga la prietenul ministrului Igas, Craciun Dorel Gavruta, si la varul primar al ministrului Igas, Iulian Pontas, ambii având domiciliul în Pecica si fiind cunoscuti ca implicati în contrabanda cu tigari în vamile Moravita si Nadlac. Astept sa se ajunga la primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, la presedintele ANAF, Sorin Blejnar, si la ministrul Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas.
"Solicit procurorilor DNA sa mearga pâna la capat cu ancheta declansata în cazul fostei sefe a Vamii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, având în vedere ca, potrivit unor surse din aceasta institutie, banii pe care i-a dat pentru numirea sa în functie au ajuns în pusculita PDL pentru campania prezidentiala din 2009, soldata cu realegerea presedintelui Traian Basescu. Opinia publica trebuie sa stie ca fosta sefa a Vamii Halmeu a fost numita temporar în functie în septembrie 2009, printr-un ordin semnat de presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Opinia publica trebuie sa stie ca fosta sefa a Vamii Halmeu a predat suma de 130.000 de euro pentru numirea sa temporara în functie unui om de afaceri din Cluj, Liviu Florian, cunoscut ca apropiat si sponsor important al PDL. Opinia publica trebuie sa stie ca fosta sefa a Vamii Halmeu nu a fost numita definitiv în functie pentru ca nu a achitat diferenta pretinsa de 300.000 de euro si ca, ulterior, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, l-a numit sef al Vamii Hamleu pe Gheorghe Târlea, fost vames la Vama Moravita, originar din Arad, cunoscut drept un apropiat al primarului Gheorghe Falca.", isi incheie declaratia Valer Marian.

20 de comentarii:

  1. CIOLANUUUUU !!!!! lupta pentru ciolan si putere!!!! astia nu merita altceva decat sa fie judecati si impuscati pentru distrugerea economiei nationale!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am inteles. Nu folosesc un limbaj obsecen. Dar zic si eu ca Bula; ce mai ...mare curva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate asta e cea mai buna definitie a Democratiei cand corbii se bat intre ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. daca spuneati ceva si de Opozitie (ca nici ei nu sunt usa de biserica ) poate va credeam ....
    asa sunt vorbe aruncate fara rost...

    RăspundețiȘtergere
  5. Cand am spus de corbi,nu am exclus opozitia.Asa ca poti fi linistit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Exista un proverb romanesc care zice:cand doi se cearta,al treilea castiga.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu una nu cred balivernele astea. Cred ca este coruptie la nivel inalt, cred ca TOATE partidele beneficiaza si de fapt se bat care sa ia procentul mai mare. Nu cred insa, detaliile despre aceste 'actiuni" de coruptie. Daca se stie atat de exact cine, cat, unde, se puteau lua masuri mai repede si justitia avea ce judeca in regim de urgenta. Este adevarat, sunt convinsa, ca si liderii de sindicat ciugulesc sanatos, altfel nu ar face politica pe fata, si nu ar pupa in dos opozitia asa dihai. Probabil daca ii sprijina, vor cotiza mai mult decat acum. Toate astea sunt un joc politic murdar, ca sa ne tina mintile ocupate si sa nu vedem padurea, de uscaturi. As vrea sa vad finalul acestor arestari, sa vad vinovati, sa vad lideri de sindicat deconspirati, politicieni fara imunitate si judecati, vreau sa vad o justitie dreapta care in ultimul ceas va infrange coruptia si ticalosia cu ani grei de inchisoare si confiscarea averilor, tuturor celor care au furat in ultimii 20 de ani poporul. Toti la un loc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Adica vrei sa fii al treilea.Si eu vreau asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nici partidul de la putere nu-i mai putin vinovat.O dovedeste tot timpul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Atentie la Basescu ca e obisnuit sa deturneze atentia de la adevar.El spune ca sefii de sindicat ar fi de vina cu vamile si prin extensie,sunt vinovati pt toata coruptia din Romania.Uitand ca el de fapt intotdeauna face discriminare.Pe cei care sunt cu el,ii apara indiferent de excrocheria facuta,iar pe cei care sunt contra lui,sau din alta parte,cum ii prinde cum ii arde.Asa ca dupa gura lui,nu poti sa te iei.Pe deasupra vad ca nu duce lucrurile pana la capat si e un simplu infractor.Ce baza poti pune pe un infractor?.Nici una.In legatura cu liderii de sindicat trebuie sa fie bine demonstat lucrul acesta si pornit mai departe cu vamile din sud si din Constanta,nu batut apa in piua cu cativa lideri sindicali.Acestea sunt mult mai importante decat sindicalistii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Iata ce grait-a presedintele:

    T.B.: Nu şi pot să vă dau o veste proastă: în cele şase luni de supraveghere nu s-a depistat nici o legătură directă de transfer de şpagă de la punctele de frontieră către vreun om politic.

    T.B.: Dacă rămânem în termeni şahişti, mă tem că regina se află printre liderii sindicali, dar probarea acestui lucru depinde foarte mult de cei care sunt arestaţi, dacă vor recunoaşte.

    T.B.: Greu de spus, mai ales că nu e sigur că s-au dat. Eu, ca şef de stat, nu mă pot pronunţa. Ceea ce ştiu sigur şi nu de la procurori, pentru că nu discut niciodată cu procurorii, ci de la structurile de informaţii, este că banii strânşi la vămi nu ajungeau la un om politic.

    Ca Basescu se amesteca in dosare si da indicatii incotro sa se duca firele unei anchete, nu mai reprezinta nicio surpriza.

    Dar si Procurorul General, Laura Kovesi, a avut grija vineri, intr-o conferinta de presa, sa scoata PDL din povestea spagilor din vami.

    Kovesi a fost intrebata, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Cluj-Napoca, pana unde se va merge cu ancheta in cazul de la Halmeu si daca vor “cadea regine”.

    “Procurorii nu au scris in niciun document ca banii au fost dati unui partid politic, este declaratia pe care un inculpat a dat-o in fata instantei de judecata, in momentul arestarii preventive, si s-a consemnat in incheiere acest lucru. Procurorii nu au retinut din probele din dosar sau nu au mentionat in documentele trimise instantei acest lucru. Mai departe nu pot sa comentez, nu administrez eu acest dosar. Daca s-a comis o fapta penala, procurorul va duce pana la capat ancheta. Acum a inceput, nu pot sa anticipez ce va face procurorul de caz, el este independent”, a spus procurorul general.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai si tu te uiti in gura lui Basescu? Vai de capul tau!

    RăspundețiȘtergere
  13. Acuma ii verifica pe sefii de sindicat.Se poate prin aceasta sa se urmareasca mai multe scopuri:1.anihilarea lor pt a baga pe gatul oamenilor un cod al muncii sclavagist si inuman,robotizant;2.anihilarea liderilor de sindicat pt a anihila viitoare miscari sindicale;3.punerea integritatii lor morale sub semnul intrebarii;4.deturnarea faptului ca trebuie sa se continue cu Constanta si cu restul tarii si firul care ar duce la implicarea politicienilor in coruptia din vama.
    Pe de alta parte nu este nici o problema sa-i verifice pe sindicalisti da sa treaca si la politicieni.

    RăspundețiȘtergere
  14. Corect! Ca sa nu mai spunem ca nefiind demnitari publici platiti de la buget, sindicalistii nu au de ce sa intre sub incidenta ANI

    RăspundețiȘtergere
  15. Se spune ca nu putem eradica coruptia pt ca si cei pusi sa verifice ar putea fi corupti.Totusi se poate.Luam modelul american cu Al Capone.Dam o lege aspra si instituim o garda de Incoruptibili cum au facut americanii si l-au pus cu botul pe labe pe insusi marele mafiot criminal Capone care cu justitia tot scapa.Trebuie sa ne ajunga cutitul la os sa ne facem si noi garda Incoruptibilor.

    RăspundețiȘtergere
  16. un singur lucru nu inteleg... dc... toti il mananca de ... pe Basescu de cand a ajuns la putere... faceti si voi un calcul cati bani au fost furati in perioada lui Iliescu si a lui Constantinescu si cati sunt acuma. Vad ca desprea asta nu se vb. toti vedem ca si calul " inainte " NU facem o analiza... cati au fost arestati in perioaca celor 2 enumerati mai sus si cati sunt arestati acum... ce implicare au avut cei doi si ce implicare are actualul in viata de trati a romanului... Basescu a spus la un moment dat "Daca stiam ca vine criza nu mai candidam la prezidentiale" a spuso din cauza catzeilor din celelalte partide...
    cu tot respectul

    RăspundețiȘtergere
  17. Inca nu a scris nimeni cartea coruptiei in Romania.Nu sunt date statistice nici macar masluite despre coruptie.Ii iei pe toti la bani marunti incepand cu cel mai mare pt a se da exemplu deoarece el e modelul si sa verificam cat de model este,apoi ne ducem la ceilalti.Arestati si plimbati pe la DNA au fost destui dar nu au fost si condamnati,a fost circ de rasul lumii.Atat cei din PDl cat si ceilalti din alte partide au avut toti partea lor de contributie pt starea in care s-a ajuns.Pe toti ii mananca grija de Basescu foarte simplu,din cauza faptelor sale si pt ca e la putere si e foarte normal ca intr-o democratie,cei din opozitie sa-si doreasca sa-i dea jos pe cei de la putere .Ce atata mirare.Avem 20 de ani de democratie,doar nu am ramas fixati mental pe dictatura.E si absurd sa nu se inteleaga lucruri asa de simple.Despre celelalte perioade se mai vorbeste pe ici pe colo si aici daca se citeste foarte atent toate articolele si comentariile.Probabil cei implicati vor mai pune materiale si despre altii in timp.Personal sunt de acord sa se vorbeasca despre toate partidele si asa ar fi si normal.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cred si stiu ca in aceasta discutie(referitoare la IJPF Arad)ar trebui amintit si adjunctul lui Handra,fost sef de post in Alba,care era trimis cel putin o data pe luna la IGPF cu genta de bani proveniti din traficul din vamile din Arad.Ar putea sa dea relatii despre toate acestea seful SPF Varsand care timp de 2 ani a fost indepartat si trimis la IJPF Satu-Mare sau fostul jurist care de groaza matrapazlicurilor a plecat la IJP Timis ?

    RăspundețiȘtergere
  19. Eeee! imi bag PWLA in mafia PDL! JOS BASESCU!

    RăspundețiȘtergere
  20. Justitia asta formata din burghezi comunisti,ingrasata bine de atatia bani cat castiga,nu e in stare sa faca nimic.Sangele i s-a facut albastru de atata bine si nemiscare.Simturile i le-au amortit clasa politica cu atata coruptie nerezolvata si aservire politica desi se spune ca sunt o putere separata de alte puteri si independenta.Nu demonstreaza decat dependenta,ineficienta si materialism.Nu se autosesizeaza,nu actioneaza mai ales daca e vorba de cei de sus.Cand prind unul mic,una doua sar pe el ca sa-si gadile orgoliul ca sunt si ei buni de ceva.Cand e vorba de unul mare care fura din belsug,se ascund cu capul in nisip ca strutul.Asa ca nu prea ii cred in stare de ceva coloana vertebrala.Degeaba se scalda in bani daca le lipseste coloana vertebrala.Sunt si ei ca niste rechini care au doar cartilagiu,iar cand mor ramane dupa ei doar dintii ascutiti ai lacomiei.

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source