Search

duminică, 2 ianuarie 2011

Wikileaks.ro: Vânzarea României continua

Pierderea Salinelor
Dupa modelul OMV, statul roman se pregateste sa vanda sarea din Romania tot unor austrieci
Ca si in cazul privatizarii Petrom, cand OMV a primit cadou rezerve de gaze naturale ale tarii, urmeaza sa vindem salinele din Romania tot unor austrieci. In aceasta poveste este amestecata si Federatia Sindicala ROMSAL, care militeaza activ ca monopolul statului asupra sarii sa fie acaparat de o firma austriaca.

Exploatarea si comercializarea sarii este un sector al economiei nationale in care guvernele postdecembriste n-au investit nici un sfant pana acum. Cu toate acestea, cele sapte saline ale Romaniei au supravietuit, inregistrand si unele profituri. Este adevarat, extractia sarii se afla intr-un continuu regres din cauza tehnologiei invechite, dar mai ales a concurentei neloiale, de dumping, pe care o exercita in special tara vecina, Ucraina. Impasibil la acest fenomen, pe care l-ar putea stopa cu usurinta, statul vrea sa instraineze monopolul asupra sarii, facandu-i fericiti pe niste austrieci. Implicatiile acestei decizii aberante vor fi dezastruoase pentru Romania, deoarece mai multe sectoare de activitate vor ajunge la cheremul prietenilor nostri din Comunitatea Europeana.
Troc pentru aderare
Cel mai tarziu anul viitor, statul - care detine 100% din Societatea Nationala a Sarii (SNS) SALROM - are de gand sa-si vanda participatia, chipurile, spre binele intregului popor. In acest fel, monopolul statului se va transforma intr-unul privat, afacerea promitand inca de pe acum sa devina una cu un pronuntat caracter de coruptie. Instrainarea uneia dintre cele mai mari bogatii ale tarii a parcurs un proces controlat si indelungat de falimentare a celor sapte saline din tara, spre a fi vandute cat mai ieftin unor asa-zisi investitori strategici. Dintre acestia, presedintele Traian Basescu i-a preferat pe austrieci, carora le-a dat unda verde, inca de anul trecut, pentru inceperea negocierilor. La inceputul lui mai 2006, Basescu s-a intalnit cu omologul sau austriac, Heinz Fischer, care i-a cerut, printre altele, cedarea monopolului asupra sarii detinut de statul roman. In schimb, austriecii s-au angajat sa finalizeze urgent in Parlamentul lor procedurile de ratificare a Tratatului de aderare a Romaniei la UE.

Interesul austro-ungarilor

2 comentarii:

  1. Wikileaks Romania este o copie fidela a postului tv,Realitatea si Antena3.Pacat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. (ACTORUL VASILE BUTNARU)Traian Basescu:Vasile,am facut rost de 3 milioane de euro!Sunt pentru tine!Vreau "Scimbarea la fata a Romaniei!"Continua sa prezinti spectacole care contribuie la Trezirea Constiintei Nationale a Poporului Roman!

      Ștergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source