Search

luni, 24 ianuarie 2011

Minciunile Regimului Basescu si o Scrisoare Deschisa

Minciunile lui Boc sunt deja de notorietate.cateva in plus nu mai mira pe nimeni. Dar e bine sa le reamintim. Emil Boc a promis bugetarilor - la indemnul presedintelui Traian Basescu - ca reducerea salariilor cu 25% este o masura temporara, numai pana la sfarsitul anului, dupa care din ianuarie 2011, dupa ce se se vor face reducerile de personal promise in randul bugetariilor, pentru cei ramasi, lefurile vor reveni la valoarea dinaintea reducerilor. Deci, pentru acestia se vor mari la loc cu 25%.
Fireste, a fost o minciuna. Mai apoi, Boc a promis ca dupa reforma bugetarilor, din ianuarie 2011, salariile celor ramasi in sistem vor creste cu 15%, facandu-i pe multi bugetari sa creada ca va fi ca si cum vor avea, in fapt, salariile vechi - cele de dinainte de marea reducere - diminuate cu 10%. Adica, tot e ceva decat nimic.
Dar sa vedem. Deci mincuna cu cresterea inapoi cu 25% s-a dovedit. Bugetarii au luat deja o leafa in ianuarie care a ramas diminuata cu 25%, la care nu s-au mia adaugat nici sporuri, nici premieri. Ca atare s-a dovedit a doua minciuna. Cum ca vor creste salariile chiar la leafa din ianuarie.
Acum, Boc s-a razgandit si sustine ca a spus ca incepand din ianuarie 2011 vor creste lefurile cu 15%. Ceea cear insemna ca bugetarii sa primeasca leafa maritade la jumatatea lui februarie. Desi facem pariu ca e tot o minciuna si atunci se va invoca ca sindicalistii n-au vrut sa se aprobe mai repede contractul colectiv de munca, vom vedea...
O alta minciuna este cum va creste leafa. Sa simplificam lucrurile. Sa calculama pentru o leafa de 1000 lei. Aceasta a fost redusa cu 25%, deci a ajuns la 750 lei. Daca acum va creste cu 15% va ajunge la 862,5 lei. Daca, insa, leafa ar fi revenit cu 15% fata de cea la care s-a aplicat diminuarea initiala (atunci ar fi fost o reducere generala de 10%, adica 25% - 15%), ceea ce ar fi insemnat ca leafa se reuce la 900 lei. Ca atare, dintr-un condei, din aceasta minciuna, Boc s-a facut cu 900 - 862,5=  37,5 lei. Ceea ce reprezinta 3,75%.
Per ansamblu, din acest joc al minciunilor, daca va fi sa se aplice canva promisa revenire cu 15%, Boc fura de la bugetari inca 3,75%. 15%-3,75%= 11,25% ceea ce reprezinta mai putin de 12,5%, cat ar fi reprezentat jumatate din diminuarea initiala de 25%. Ca atare, Boc nu da inapoi 15%, ci mai putin de jumatate din ceea ce a taiat initial. O alta minciuna demonstrata.
Iar banii or ramene la buget? Nu, nu vor sutine acest guvern falimentar, ci ceea ce va fura inca o data de la bugetari va ajunge la clientela politica, pe contracte incepute deja de camarilla PDL. Sa adaugam aici si banii furati din recalcularea pensiilor speciale, mai ales cele ale pensionarilor militari si o sa intelegem dimensiunea cu care Guvernul Boc isi fura cetatenii. Asa numai in sectorul administrat de stat. Acum, puneti la socoteala restul de impozite, taxe, accize etc. si o sa se vada mult mai clar cum de fapt statul traieste practic de pe urma tuturor cetatenilo, indiferent ca lucreaza la stat sau la privat. E ca un imprumut nerambursabil de la cetateni, care alimenteaza un organism falimentar.
Mihail Fagarasanu

SCRISOARE DESCHISA
Fostului nostru comandant, Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu
Domnule Presedinte,

In conformitate cu Legile antieuropene si contrare oricaror principii de drept international 119 si 263/2010, statutul nostru de militari in rezerva, pensiile noastre militare si, prin urmare, gradele si obligatiile noastre de rezervisti au fost desfiintate prin nationalizare. In noua situatie de "asistati", ne adresam dumneavoastra, fostul nostru comandant, doar in calitate de Presedinte, anuntandu-va ca in Romania s-a produs un grav dezechilibru al puterilor statului.
Executivul isi permite sa calce in picioare puterea judecatoreasca prin hotarari de Guvern anuland decizii si hotarari definitive si irevocabile (Legea 119/2010, art. 11), sau neluand in seama hotarari ale instantelor (338/2010, 443/2010 ale Curtii de Apel Cluj si Decizia nr. 38/2011 a ICCJ). Totodata seful Guvernului trimite circulare ministrilor, asumandu-si decizia suprema ca putere judecatoreasca, in cauze in care este implicat Executivul.
Pentru edificare, anexam prezentei somatia adresata de noi Guvernului, care contine toate elementele necesare autosesizarii si declansarii de catre procurorul general, a urmaririi penale impotriva numitului Emil Boc - premier, a numitilor Gabriel Oprea, Traian Igas, Ioan Botis, Catalin Marian Predoiu, Gheorghe Ialomitianu - ministri si a numitului George Maior, director SRI.
In aceste circumstante, va solicitam domnule Presedinte sa va indepliniti atributiile prevazute la art 80, al. 2 al Constitutiei, mergand pana la obtinerea sanctionarii vinovatilor prin demitere.
In situatia in care nu va puteti indeplini mandatul, in baza art. 118, al. 1 din Constitutia Romaniei, potrivit caruia ne subordonam, citam "exclusiv vointei poporului" misiunea noastra fiind intre altele "apararea… democratiei constitutionale" vom actiona pentru restaurarea statului de drept, pentru apararea prevederilor art. 1, al. 4 si 5 din Constitutie, invocand art. 2, al. 1, art 61, al. 1 si, in interesul tuturor cetatenilor Romaniei, afectati de hotararile de Guvern si legile asumate pe care le consideram hotarari si legi ale genocidului si subminarii economiei nationale, art. 22, al. 1 ale aceleiasi legi fundamentale a Tarii.
Asteptam din partea dumneavoastra si interventia pentru reparatiile morale care ni se cuvin precum si scuzele publice la care avem dreptul din partea celor care au calomniat, injuriat si lezat grav demnitatea si onoarea categoriei noastre socio-profesionale.
Exprimandu-ne totala confuzie fata de HG nr 13/05.01.2011, publicata in Monitorul Oficial, partea I, nr 45/19.01.2011, privind mobilizarea rezervistilor, asteptam interventia dvs. in cel mai scurt timp posibil, deoarece incompetenta, reaua vointa si orgoliul nejustificat al Premierului si membrilor guvernului, care uita ca sunt nu stapanii nostri ci in slujba noastra, risca sa arunce Romania intr-un dezastru ireparabil.
Intrucat ONOARE am avut intotdeauna, ne permitem sa va adresam, domnule Presedinte, un simplu …
"Sa traiti" …bine ! Honor et Patria ! Vae victis !
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. MIRCEA DOGARU

2 comentarii:

  1. Eu insumi un produs al Armatei, ma simt onorat sa constat ca exista inca militari dispusi sa se lupte si sa se sacrifice pentru ceilalti, fara nimic in schimb. Salut si ma consider alaturi!

    RăspundețiȘtergere
  2. In aceeasi situatie si eu! Desi sunt peste "marea balta" sunt alaturi de fostii mei colegi!

    RăspundețiȘtergere

Va rugam INSISTENT sa nu folositi un limbaj obscen. Nu ne obligati sa stergem unele mesaje, sau sa restrictionam comentariile. Va multumim.

Surse.org Blog Un Proiect Open Source

Surse.org Blog Un Proiect Open Source